Ads

Impian Untuk Anak-anak Saya!

.


Somebody shared this video in my FB timeline. Bergenang air mata Akak lepas tengok youtube atas tu. Hiba dan sayu rasa hati melihat seorang ayah yang sanggup melakukan apa sahaja untuk kegembiraan dan kesenangan anak dia, walaupun terpaksa berkerja keras tanpa mengira penat dan lelah ditambah dengan perbagai masalah yang dihadapi terutamanya beban kewangan.

IMG_9667

Tetapi bila berdepan dengan si anak, kesemua penat lelah dan masalah itu disimpan tak ditunjukkan kerana yang penting hanya kecerian dan kesenangan yang perlu dikongsi bersama anak kesayangan dia. Ya begitulah impian murni ibu dan bapa kita semua. Apa sahaja demi untuk anak-anak, buah hati kesayangan kita.

IMG_9419

Video ni benar-benar menyentuh emosi Akak sebagai ibu dan personally as a parent I would do the same too. Berkorban apa sahaja semata-mata hanya untuk melihat senyuman dan kegembiraan anak-anak Akak. Their smiles on their innocent faces just make my day and really priceless dan those moments memang tak boleh dijual beli atau dicari ganti!

Dan seperti ibu bapa lain yang mempunyai impian tinggi untuk anak-anak mereka, Akak dan hubby pun sama juga. Our #DreamForMyChild is for them to grow tanpa ada rasa bimbang dan ragu-ragu tentang masalah-masalah yang ada terutama sekali tentang hal-hal kewangan untuk pendidikan mereka. Akak tak mahu anak-anak Akak dihadkan ataupun dihalang pendidikan mereka hanya kerana yuran universiti yang tinggi apabila mereka memilih jurusan pendidikan mereka nanti.

Inilah dinamakan pengorbanan ibu bapa yang tidak megira penat dan lelah berkerja hanya demi kejayaan anak-anak! Dengan adanya impian perlu ada usaha dan kekuatan untuk mencapainya, betul tak?

IMG_8299

So apa pula impian korang untuk anak-anak?

Mari sama-sama kita kongsikan “what’s your dream for your child?” bersama AmMetLife. Untuk pengetahuan korang, sekarang ni AmMetLife is having a campaign to hear what is Malaysia parents’ dreams for their children. Kongsikan impian korang kerana the most inspirational dream akan memenangi 1 brand NEW iPad Air 2, pre-loaded with education support apps. Satu iPad setiap minggu untuk dimenangi dan overall ada 10 iPad Air 2 untuk dibawa pulang hanya dengan berkongsikan impian-impian yang selama ini terpendam dalam hati masing-masing 🙂

IMG_9812

So cepat submit #DreamForMyChild di AmMetLife website kerana kempen ini akan berakhir pada 3hb April 2015.

Lagipun sharing is caring, plus you could win an iPad too 🙂

Comment: 7

Our moment with Nippon Momento Special Effect Paint :)

.
IMG_6749

My newly painted wall 🙂

Agak-agak korang apa significant about the simple wall design tinggi rendah tu?

Cer teka?

IMG_6591

Wahh Kak Red, rumah dah cat baru ek? Cantikkk wall paper merah tu Kak Red 🙂

Ehemm, excuse me… tu bukan wall paper ye adik-adik. My new red wall tu adalah hasil dari cat terbaru Nippon Paint iaitu Nippon Momento® Textured Paint Series. Siri tekstur dinding premium yang lengkap ini mempunyai 4 efek unik istimewa iaitu Elegant, Sparkle Pearl, Sparkle Silver dan Sparkle Gold.

Yang akak pakai ni ialah dari Nippon Momento Elegant.

IMG_6770

Dah bertahun rasanya tak bertukar cat rumah. To be exact last cat was 2009!

IMG_6771

So tahun ni kita kena tukar color rumah, tukar mood gitu. We need to have a new colour for our dining and hall’s wall. I always wanted a dark color mix together with dark red. Plus nak try play around with warna dan tekstur serta dekorasi. So Nippon Momento® Special Effect Paint is the right choice for me 🙂

Nippon Momento® Special Effect Paint ialah cat berdekorasi berunsurkan “avant-garde” yang kaya dengan warna dan tekstur yang cantik. Menjadikan kediaman kita kelihatan baru serta secara tak langsung memberi inspirasi ketika musim perayaan terutamanya. Pelbagai warna dan tekstur ada, just pilih warna dan tekstur yang sesuai dengan citarasa dan kreativiti kita.

IMG_6773

Biasa la si kecik ni mesti akan menyibuk 🙂

nippon-paint

Apa warna yang akak pilih?

Nippon Momento Elegant dalam warna Euphoria ME006 (red) , Nippon Odourlite Soft Matt Finish dalam warna Braintree Road 4202T (dark grey) dan Nippon Odour-less AirCare dalam warna Gray Dawning 4201P (light grey) 🙂

Nippon Momento Elegant dalam warna Euphoria sudah semestinya significants to my lifestyle, a must colour for my wall. The dark grey coz akak ni bukanlah softy person, I loves all the garang/strong colour, even no one would dare to use these 2 colours. You just need to have gutts to play with the colours 🙂

So all ready? Nippon Vinilex 5500 Wall Sealer – checked. Nippon Momento Primer – checked. Nippon Odourlite Soft Matt Finish dalam warna Braintree Road 4202T (dark grey) – checked, painter tools – checked. Jom kita mengecat 🙂

IMG_6775

And the painting begins…

IMG_6776

Ooo untuk pengetahuan korang bila korang beli Nippon Momento cat, korang akan dapat 2 tin cat iaitu 1 untuk Nippon Momento Primer iaitu putih dan 1 lagi warna yang korang pilih la, macam akak warna Momento akak – merah. On top of that, akan dapat berus and the hard plastic macam gambar kat atas tu.

IMG_6554

By the way, untuk menggunakan Nippon Momento cat ni, kena ada skill sket dan creativity sendiri. Tapi bukanlah susah mana pun. RD try test boleh buat, senang jer dia cakap 🙂

First step kena applykan cat Nippon Momento Primer tu dulu. Ni kita boleh pakai the normal roller jer untuk cat. Second step pula dengan menggunakan berus, applykan Nippon Momento warna korang tu ke wall dengan stroke ke kiri dan ke kanan. Korang akan perasan yang Momento ni mempunyai tekstur dalam cat tersebut. Untuk lebih details boleh tengok youtube video bawah ni:


The last step pula kita kena ratakan the tekstur dengan menggunakan hard plastic yang datang sekali tu. Ini terpulang kepada creativty korang tersendiri untuk mencorakkan dinding korang tu. Tapi seelok-eloknya biarkan semuanya nampak sekata. Boleh tengok video bawah ni pulak cara-cara dia.



IMG_6606

Tadaaaa sudah siap. The whole wall of our hall and dining with the new Nippon Paint!

Nippon Momento Elegant dalam warna Euphoria ME006 (red) , Nippon Odourlite Soft Matt Finish dalam warna Braintree Road 4202T (dark grey) dan Nippon Odour-less AirCare dalam warna Gray Dawning 4201P (light grey) 🙂

IMG_6622

The closer look of the Nippon Momento Elegant. Cat ini berteksturkan ‘matte’ memang mempersonakan dan nampak sangat anggun. Tekstur dan warnanya yang kaya secara tak langsung membangkitkan suasana rumah.

IMG_6642

Zeeshan suka sangat with this new color. Sampai berposing dia kat situ. Well not only him, all of us love it very much.

This Momento areas itself is dedicated in our living and dining area, this is where we always hangout together as family for our time together for watching tv, dining and any other activities. The Momento color indirectly provides us a comfy and cozy ambient.

IMG_6763

Dan inilah significantnya this simple wall design, mengikut ketinggian masing-masing hiks 🙂 Excited betul dia dengan cat baru ni!

IMG_6718

Tiga beradik with their heights meassurement painted on the wall

IMG_6495

Nippon Momento Special Effect Paint ni comes in various colours. Korang boleh virtually try the colour dari website Nippon Paint.

Tapi in case kalau kat website tu korang tak berapa nak nampak la warna tu ngam ke tak kat dinding rumah korang, korang boleh download Nippon apps called ColorCreation dari AppStore ataupun GooglePlay.

colorcreation

Once korang dah installed the ColorCreation apps tu, just snap photo of your wall then open it from the apps. Just pilih warna yang korang berkenan pastu applykan kat gambar wall korang tu. At least from this apps korang dapat imagine bagaimana rupa dan feel wall korang dengan warna yang korang pilih tu. Macam akak buat atas tu. Cool eh 🙂

IMG_6741

The dedicated design wall symbolizes our family moment area, we will put frame photo of each of us on top of our height measurement design tu. Belum siap lagi frame gambar tu hiks. Since our kids will growing up fast become taller and taller, they will remember their heights when the wall was painted.

IMG_6777

Give it a try, you’ll surely fall in love with Nippon Momento Special Effect Paint ni. It’s not only giving special effect to your wall or house, but indirectly give special effect to the whole family mood to become more chill and relaxing. Mood menjadi tenang dan ceria bila melihat suasana or ambient rumah yang nyaman dan mempersonakan 🙂

Comment: 13

The fat lady story at London Weight Management!

Kisah kurus dan gemuk selalu sangat jadi bualan. Masuk jer 2015 or even end of last year ramai dok tekad, new resolution nak kurus nak kurus nak kurus. Tapi aku tengok yang dok dedicated nak kurus tu tak gak kekurus, dok macam tu gak. Dari tahun 2000. hehehehe LOL! Setiap tahun dok add on new resolution yang sama tapi hasil belum nampak.

I m not saying coz I dah turun berat badan 12kg I boleh bercakap gini, but of cos lah I have proven that being gemuk dulu (siap jadi bahan lawak direct and indirectly by frens even readers) pun boleh slim down. Of cos ler tak turun macam masa anak dara dulukan, that was 38kg tu memang tiup pun tumbang. But tak tumbang pun hahahahaa….

At least beranak 3 kan dah ok ler sikit badan aku kan? Kan????????????

So this is not about me, ni cerita untuk korang baca dan wake up. Yes, time to wake up!!

Ini cerita about London Weight Management.

LWM Logo Sign_1

Satu rahsianya tak pernah aku ceritakan di blog, aku pernah engaged depa ni jugak for my personal appearance. Masa tu belum pernah lagi ada slim center engage aku, so aku bayau sendiri LWM to be my consultant. True story, even LWM pun terkejut rupanya ai used to be their customer. Because of that, I know how they work and the treatment provided by them.

So kenapa aku stop using LWM, I didnt stop immediately, I managed to get my weight that point of time. Lagipun boleh tengok kat gambar2 at my blogspot or even before having Zeeshan, I was not that gemuk, still under dalam BMI untuk ibu beranak 2. Simbolik dari itu, kisah seorang wanita dari Miri, Sarawak, Salmawati yang pernah mencecah sehingga 104kg kemudian turun hingga ke 55kg.

LWM Salmawati pada 104kg

Itu memang big salute!

How did LWM helped her weih sampai slim down gini?

Sorotan bermula apabila Salmawati teringin untuk bercinta, teringin untuk mendapat kerja yang bagus tetapi sering dipandang hina kerna kegemukannya. Salmawati tidak mendapat perhatian di mata lelaki biarpun mempunyai suara yang lunak, dan budi bahasa pekerti yang molek sebagai seorang isteri. Hanya kerna mempunyai badan yang gemuk, beliau telah dipandang sepi. Kesian kan. Kesiannya masa tengah interivew tuh, kerusi dia duduk patah. Ater ko 104kg, apa punya kerusi le company tu pakai sampai boleh patah weii.

Well macam kes Salmawati ni beliau memang gemuk sejak kecil, jadi nak bakar kalori yang dah beribu2 membiak tu, satu hal jugak, memang boleh diet but the remaining calories tu kena get rid immediately. Inilah gunanya LWM. Pakar2 LWM akan melakar program pelansingan khusus untuk Salmawati, so buat batch by batch. Di peha, di lengan, di perut, di bontot, dan of cos keseluruh badan Salmawati. Followed by the program untuk nyahtoksin dan buang air yang dok stuck dalam badannya. Bila dah slowly turun berat badan, barulah pemecahan dan burning of fats pulak dibuat to her body. Lastly, bila dah turun to ideal weight, prosess wrapping dan stretching pulak so her body akan jadi lebih ramping.

LWM Salmawati at 55kg

Melihat transformasi badan Salmawati, ibunya sendiri pun hampir tidak mengenali beliau ketika beliau pulang untuk pertama kalinya setelah hilang 49kg ini. At first her mother sangkakan si anak sakit sehingga kurus melidi, apabila diberitahu bahawa beliau bertekad untuk menguruskan berat badan demi untuk kesejahteraan hidup dan kesihatan, barulah ibunya dapat menerimanya.

Kritikan masyarakat, pandangan serong dan hinaan dunia pada Salmawati akhirnya berhenti kerna beliau menjadi langsing. Jadi untuk 30 tahun (sejak dari kecil) Salmawati dok kena kutuk jerrrrrrrrrrrr….kalau tang makan jer depa dok kata habislah ni kang pizza kita dapat makan sikit je kalau Salmawati ada. Kesian kan, tapi semua tu dah no more.

LWM Salmawati obes sejak umur 8 tahun

Jadi untuk yang banyak sangat lemak tepu daripada ko guna the maknek pills yang ko tak tau kesahihannya dan good for your health, might as well u jump and use LWM. They are one of the best slimming centres in Malaysia too, lots of slimming reviewed pun did mentioned that London Weight Management never fails anyone yet as long as ko ikut le nasihat pakar.

LWM Salmawati beauty shot

OMG she s so kurusnya!!!! Memang patutlah orang tak recoznized dia langsung dari berat beratus kilogram ke kurus melidi begini

Kalau dia kata please in your drink no sugar, please no sugar. Kalau ko pi memana weight loss program but masih jugak amik nasi 5 pinggan, kopi neskape teh tarik 8 gelas, apa yang ko nak hilangkan? No point ler. Please be dedicated for the weight loss diet nih. Nak buang cellulite nak buang water retention semua tu mesti ada detox diet, get the right advise on how to lose weight from London Weight Management.

Since I used to be their customer, once again, I trust them too. Reason I quit last time coz I got my ideal weight dan kemudian aku berpusu2 ditaja oleh pakar2 weight loss program lain. Wrapping2 tu semua aku rasa, best! Sauna lagi ler hehahahhahaa….

London Product1008_Small

So if Salmawati or even Kak Red can lose our weight, korang pun boleh, insyallah. As long as you spend a little bit of time to try their program.

Take you phone and call their hotline +603-2614 1234. They may have some promotions for you too, do like their Facebook at https://www.facebook.com/londonweightmy.

Sekarang ni London Weight Management tengah giving free first trial treatment for all the readers, silalah klik the link below dan bolehlah isi maklumat peribadi hangpa. The LWM will be contacting you, very soonest possible. http://bit.ly/1xbATvu

Let s get slim and stay healthy together with London Weight Management!!

Comment: 0

EZ Diet – Healthy Food Delivered To You!!!

Please scroll down for my latest entries.

Sebulan dua ni ramai jumpa akak makan lain jenis punya bekalan. FYI, even pergi meeting di luar I masih lagi bawak bekal, lebih senang makan kat food courtlah cos boleh bawak own food kalau restaurant kang tak boleh nak bawak food luar, so ramai ler yang nampak my type of bekal tu tak macam yang few months ago punya food kan. Ya benar dong.

Ye Akak still on diet, NO curi-curi tulang one, NO cheat day also, cuma sekarang ni mood masak dah lari kedaung hehehehe. Biasalah kan kita kan ada mood rajin masak, ada mood malas masak. Bayangkanlah dok bawak bekal and rotation yang almost the same since 9 months ago. So tukar sikitlah.

IMG_7103

So bila mood memasak Akak kedaung, BUT I still want to maintain my healthy diet, that s when I stumbled upon EZ Diet. The service by EZ Diet, asalnya I nampak dari sorang dua celebrities dok promote segala.

Tapi tidaklah aku order jam2 tu, i took a month to study sikit pasal EZ Diet ni gak.  memang ada service sebegini, where they prepare balance healthy meals and deliver to your house! Korang just heat it up 3 minit dan terus boleh ngap 🙂

IMG_7925

Apa yang membuatkan ai tertarik dengan EZ Diet ni pasalnya semua meal depa ni is designed by dietitian and nutritionist. So every calculation of the nutrition fact is done in details by EZ Diet’s team. This is very significant especially for me yang nak maintain my weight dan of cos in the same time untuk turun lagi berat dan saki baki lemak yang ada 🙂 Besides, my pantang is no oil no butter and no sugar.

Betul ke boleh kurangkan berat badan ni Kak Red?

Well, the rules of thumb ialah 70% battle of weight loss bermula dari makanan yang kita makan. Betul tak? So bila kita makan diet yang seimbang dan berkhasiat sudah semestinya sedikit sebanyak dapat mengurangkan berat badan. Dan selebihnya depends on kita punya fizikal aktiviti seperti kerajinan berexercise, tidur yang cukup, age factor dan lain-lain.

So bila dah terpikat dengan sesuatu service tu dan berkesan pulak tu terus la ai order. Gambar atas-atas nun is my healthy meals for 10 days. On top of that, this is really hassle free. Tak payah susah-susah nak prepare dan masak untuk diet. With EZ Diet, bila balik kerja just heat it up and makan. Jimat masa dan tenaga 🙂 Even for lunch, ai bawak jer pi opis. Kat opis bukan tak de microwave kan nak heat kan. Macam nama dia, it’s so easy 🙂

image

So Kak Red nak try la, macamana nak order?

EZ Diet ni ada 3 specific plans. They have:

1. The Special Weight Loss Program – As per title says, this plan sudah semestinya untuk kita to shape up and lose weight. A healthy and delicious, balanced meals for 3 main meals + 2 snacks x 7days

2. The Executive Meal Plan – Plan ini menyediakan Breakfast, Lunch dan Dinner for our weekdays. A balanced, portioned and healthy meals are calories counted secukupnya untuk memberi tenaga untuk hari seharian kita dan secara tak langsung to lose weight.

3. Daily Plan – Sesuai untuk our daily dieting needs. Or korang nak try testing cuba bolehlah try plan ni. Order sebelum 12 noon today and receive your Healthy Lunch and Dinner esoknya!

EZ-Diet-menu

Nah, check out this menu for The Special Weight Loss Program

image

To order also easy peasy:

1. Sign up dan pilih plan yang korang berkenan.

2. EZ Diet will prepare and cook accordingly.

3. They will deliver to your house or you can even collect sendiri at their place, itu semua boleh customize.

4. Apa lagi, enjoy your clean, healthy, delicious and nutritious meals.

Have issues and questions? Click here.

IMG_7105

Kalau you order for a month, takde le depa hantar sampai sebulan punya stock, they will deliver batch by batch, for mine depa deliverkan ikut 5 days per 5 days. Akak order 10 hari last month pun depa hantar 2 batches, bagus gak gitu takut kang freezer kita tak muat.

IMG_7921

Bantuan EZ Diet ni jugaklah Akak tak perlu lagi tergocoh-gocoh nak singsing lengan masuk dapur memasak, tapi ia juga melegakan dan menghilangkan stress Akak dok nak fikir nak masak apa la hari ni untuk diet aku ni! Dengan EZ Diet yang datang with complete healthy menu and their meals are prepared in a high quality and reliable kitchen, this really a lifesaver for me 🙂

EZ-Diet-testimonials

Check out apa orang lain komen pasal EZ Diet ni. Even artist dan celebrities love their meals and services. Ye lah depa sokmo busy mana sempat nak masuk dapur, so EZ Diet jawapannya. Testimonials dari celebrities boleh tengok di sini.

Ada aku nampak Dato’ Siti Nurhaliza pun instagrammed EZ Diet, I thot she instgram coz EZ Diet engaged her, but tidak langsung. She memang beli and freely promote EZ Diet coz she loves it. Check Dato’ Siti’s testimonial kat sini dan jugak di sini.

IMG_6713

This is my favorite!

Sama ada ko heat terus dari containers yang EZ Diet dah provided…

IMG_7586

OR boleh je transferkan ke pinggan and heat it

ini Aussie Sirloin Beef, kena ada lelemak sikit tepinya kalau tidak akan too much dry . Untuk bbq sos tu pulak, kalau you rasa tak cukup for you (like me), boleh je remarks dalam order mintak EZ Diet hantar extra. So depa will do so lah, takde le macam sesetengah kedai mintak extra sos pun nak charge.

Kalau korang sama dengan I punya category, to lose and maintain weight, busy tak sempat nak masak a healthy diets, malas nak fikir menu apa nak masak, EZ Diet is the answer. Personally for me it’s really hassle free and a life saver! Dan yang paling utama, sudah semestinya at the end of the day, dengan EZ Diet the final resultnya badan kita menerima makanan yang seimbang dan clean, nutrisi yang cukup dan sekaligus insyallah kekal sihat.

My case dulu camni, I order for 1 day plan je dulu, nak testing lah. Pastu terus suka. Aku upgrade pulak ke 10 days plan. Dari situ upgrade lagi ke 1 month plan. Hinggalah kini. Aku turun bawah KLCC tu for shopping jer, bukan for makan coz I have my own bekal yang aku dah ordered from EZ Diet.

Sesilalah visit ke website or FB Page ‘s EZ Diet to learn more about healthy and balance diet. Or even tips on healthy living.

With EZ Diet, diet made easy!

Comment: 9

KitKat Rubies yang lazat!

This is 48hours sponsored post, kindly scroll down for my latest entries.

.
IMG_4281

 

“Have a Break, Have a KitKat” So lepak rehat sebentar menikmati KitKat yang mengiurkan dan menjadi pujaan kita semua ni 🙂

Who doesn’t love KitKat? I bet kita semua suka sangat dengan coklat KitKat ni. Lebih-lebih lagi packaging dia yang merah menyala, double triple lagi akak suka! Ini makanan rasmi sejak dari kita kecil hingga besar. Takde ler lagi penah akak dengar ‘aku tak pernahlah makan KitKat. At least once in a life time mesti pernah makan right?

IMG_4295

By the way, akak ada good news kepada semua penggemar coklat terutamanya penggemar KitKat. The other day, Nestle KitKat yang merupakan pemacu global dalam pemasaran coklat telah melancarkan dan memperkenalkan coklat terbaru mereka yang bermutu tinggi iaitu Nestle KitKat Rubies!

IMG_4299

Nestle KitKat Rubies dicipta khusus untuk kita berhenti berehat seketika dari kesibukan dan tekanan kerja seharian yang rutin dan membosankan seterusnya menikmati apa yang terindah yang telah diadun dalam coklat Rubies ini.

IMG_4323

Semasa pelancaran Nestle KitKat Rubies, telah diadakan Chocolate-Making Workshop yang ditunjuk ajar oleh Mr. Thierry Martin. Untuk pengetahuan korang 4 langkah utama yang penting dalam membuat coklat yang didemokan iaitu pertamanya Tempering, langkah kedua Mixing and Moulding kemudian Cooling dan seterusnya Demoulding.

IMG_4339

Dan of cos langkah selebihnya pula, coklat tersebut diadun dengan rasa kasih sayang daripada inti trufel coklat yang pekat, bahagian tengah wafer yang rangup, dan dicampur pula dengan kepingan-kepingan kacang hazel yang diselaputi gilapan coklat susu yang halus. And that’s how Nestle KitKat Rubies was made 🙂

IMG_4343

Bila la nak siap coklat ni, terliur-liur aku dah ni…

IMG_4363

Apa lagi once dah tau rahsianya, aku pun sinsing la lengan terus adun buat sendiri my own coklat hiks. During the process, kena kuatkan semangat apa tak nya dengan dia punya bau yang mempersonakan menusuk rongga hidung aku langsung melahirkan rasa nak menelan terus coklat tu haii…

IMG_4372

Yey dah siap pun my coklat

IMG_4374

The closer look my own Rubies, top left.

But takdelah boleh makan terus pun, kena ler masuk freezer, lam an hour or so, baru boleh terus makan ngap. I kan pencinta kacang segala mala kacang aku letak hoh lam my own KitKat Rubies

IMG_4376

Launching of KitKat Rubies was successfully done by Nestle. As this already out pun, dah ada kat market.

IMG_4410

As for me, setiap lapisan coklat Rubies ni memberi rasa sensasi yang mempersonakan dan meledakkan rasa emosi yang mengkagumkan. Krim trufel coklat yang diperbuat dari pelbagai ramuan terbaik khas dari Sepanyol itu menjadikannya hasil yang teristimewa dan bila rasa coklat hadir di mulut kita membuatkan kita berasa dikelilingi oleh orang tersayang dalam suasana yang indah dan rasa intinya yang manis pula membuatkan hati kita berasa ceria dan gembira.

When I said orang tersayang…

Aku tengok Abang Kakak Bibik dok berulang makan sampai tak ingat orang belakang hoh!

IMG_4403

Thank you for the chocalate! Terlupa pulak, disamping rasa enak coklat dan inti manisnya, kerangupan bahagian tengah wafer menjadikan teras kelazatan Rubies ini. Ditambah pula bila mengunyah kepingan-kepingan kacang hazel panggang dikaramel yang rapuh berderup-derup seakan-akan berasa diawangan dibuatnya.

For sure I’ll enjoy every moment of it dan sudah semestinya dikongsi bersama with my beloved family. Sesuatu yang indah menjadi lebih indah kalau dikongsi bersama dengan orang tersayang. Tak gitu?

Untuk KitKat Rubies, akak skip my diet (currently dah tak payah nak gigih sesangat coz dah gotten my ideal weight) but jangan salah faham, makan chocolate bukan penyebab gemuk yer.

IMG_4392

Nestle KitKat Rubies dengan sebatian 1500 perisanya menghasilkan rasa nikmat rasa yang unik – rasa kebuahan, pedas, berempah, asas dan manis. Disebalik keajaiban rasa enak Nestle KitKat Rubies ini, ia dibalut pula dengan bungkusan yang merah mewah lagi menawan tersusun rapi di dalam kotak yang elegan.

Adat mengenai coklat, bukan hanya untuk dimakan, tapi dikongsi bersama, diberi sebagai hadiah tak kira apa juga sambutannya sekaligus melahirkan rasa gembira dan bahagia penerimanya 🙂

Nestle KitKat Rubies melengkapkan semua ini! A box of KitKat Rubies is RM35.90, nicely packed with 2 layers of choc jadi tak payah sibuk nak cari wrapper segala untuk buat hadiah. Barulah semua boleh “Have a Break, Have a KitKat” sekarang!

 

Comment: 17