Berjaya Times Square

Di mana ada patung…kat situ ada Gegirl!

IMG_3508 IMG_3507 IMG_3506 IMG_3505

IMG_3547

IMG_3546 IMG_3545 IMG_3542 IMG_3541 IMG_3540 IMG_3539 IMG_3538 IMG_3537 IMG_3536 IMG_3535 IMG_3534 IMG_3533 IMG_3532 IMG_3531 IMG_3530 IMG_3529 IMG_3528 IMG_3527

IMG_3526 IMG_3525 IMG_3524 IMG_3523 IMG_3522 IMG_3521 IMG_3516

entry ini adalah berkonsepkan….

gegirl dan dunia patung :)

Comment: 23

Cosmo World, Berjaya Times Square…

IMG_3448

hui sangat malas tol nak update blog

was in cosmo world with kids on thursday, last project jalan2 for their school break, after this pun ada lagi trip jalan2, but that s under sponsor! huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! ai love my blogging life. everything comes for a red family’s package.

IMG_3388

sebab aku nak cepat malas nak tulih pepanjang…

ok ni masuk2 terus layan the mini roller coaster. for abang and sirman.

IMG_3392

gegirl memandang sayu dengan ucapan di dalam hati ‘bilalah aku nak tinggi ni, bolehlah aku pulak main, 2 kali pergi taun ni, 2 kali gak aku tak dpt naik’

IMG_3398

ini puaka segala permainan, Dizzy Izzy! agak2 korang nak muntah, ha bolehlah naik ni. aku n sirman awal2 give up tak nak naik coz both of us penah muntah naik menatang ni yek. this is very lah abang’s fav. so dia naik sorang2, and he jumped to this twice!

IMG_3402

masih lagi gegirl dengan wajah sayu nya…

tempat ko di atas gegirl oi, so kenalah sabar bagi turn abang dulu….

IMG_3401

aku tengok pun berpinau…

pas berenti je menda ni, few budaks kemuntahan! aku boleh naik segala jenis tinggi laju nya benda tp tang ni satu mmg aku kalah. oh abang abang…ko memang handal lah boleh naik menda ni.

IMG_3434

yey! gegirl’s turn. bumper car.

first sampai je dia main satu round. lepas tu dah ujung2 aku split ngan sirman wt abang. aku ikut gegirl tengok main ni, she played for 9 rounds! main pusing kuor balik beratur masuk balik. boleh kata ada 7,8 budak yang sama ngan dia kuor masuk beratur main benda ni berturut2.

IMG_3443

abang tak seronok main ni coz dia kata ni macam budak2, he s big boy so tu pasal dia naik bumper car yang hok adult wt sirman. ai didnt play any, except naik train pusing2 cosmo world with them. pala ak uadalah lalok mengantuk sebenornya.

IMG_3454

fun lah..dok lam ni lam  4 jam lebih. harga oh lupa tapi patut kira2 lam RM130 lebih gitu utk 2+2 red family but since ada my card lah, ada jusco card, so total all 4 us yang sirman bayo lam RM90. minus plus lah. ok lah tu y ek, awal ujung taun naik menatang ni, ujung 2010 ke 2011 kita pergi lagi, mesti gegirl dah tinggi lagi utk naik apa yang abang dia boleh naik plak.

IMG_3504

met nan and shida again at the same place, depa shopping YES. awat kat kelantan ko tak leh nak shopping gapo?

ahhaha pastu the next day punya lunch kedaung, minum petang pun ke mana perginya…

ater bz bz bzzzzzzzzzzzzz tidur!

IMG_3382

janji ada update ek…

bising tol hangpa kat fb suh update bagai, bagi chance lah 010110 aku free sket dengan imbasan diari 2009.

ok bai korang! i m at the Nuffnang Friso Gold Family Day Out today!!

Comment: 10

Jualan Jimat Malaysia…

muka je gembira tp kepala pening ehhehehehe…just for the sake of taking photos kan haruslah sengih

belakang aku tu bukan patung, orang manusia hidup

kembar gak..patung eh bukan manusia

pastu ado clown nak menyakat gegirl, tekejut dok dia, budak kecik ni kan penakut ngan clown

last2 abang yang suh mak amik gambo ngan dia coz gegirl takut tak hengat

this clow sangatlah frenly, rasanya dia cina tapi cakap melayu very the powerrful

aku amik gambo ngan dia, dia bagi nya aku kipas purple satu….

ha tang ni syok…ai took photo with her

tetiba abang pun ‘nak amik gambar ngan aunty gak lah’ ehwahhhhhhh..mementang makcik tu cantik!

ya udah jom balik, mak ko kepala dah pusing! itu jer…

si gegirl gambo ngan orang dia payah tol, dek banyak sangat clown sepah sana sini, cuba ngan patung, laju je lah dia tauuu

Comment: 10

Cosmo’s World Theme Park, BTS

so maghi kita pi jalan2 kat Cosmo’s World plak yer, masih lagi kat Berjaya Times Square…tu admission fees, nampak le kan? kalo ada JJ card leh dapat 15% lagik, tunjuk je. Mesra card pun boleh gak…

sebenarnya kan aku bangun2 lam pala otak nak pi genting highlands…wpun bangun dah kol bape, kami berempat bangun dah tengahri hiks…x kisah pun kalo pi genting lelambat bukannya kitorg keje ke kan

sekali tanya abang, dia leh jawab ‘malas lah nak kuor, kang mommy jumpa kawan cakap borak lama’

ler sapa lak nak jumpa kawan, orang ajak ko pi jalan2

so abang pun cam mood malas nak jalan jejauh

so tukar plannn

kita pi BTS lagi senang……….

Dizzy Izzy, sirman and abang naik. waktu ni kami baru2 sampai terus terjah nih lah. gegirl x leh naik. kat sini strict betul, kalo height ko rendah tinggi tuh, itu je lah ko leh main, idok kalo ko pi main kat tpt2 budak yang lagi kecik beso ikut size kamu lah yer…

sian sirman, dia naik ngan abang kan, abang steady jer, tp dia berpusing2 pening pala sampai ke sudah balik pun dia bengang gila naik menatang nih. ater…nak kena temankan abang kan.

pastuh kami naik ala2 train tp bukan train sangat ni macam keter langgar bercantum belakang lah, namanya Botanic Drive. aku naik ngan abang, belakang gegirl ngan bapaknya.

ini khas utk gegirl even abang pun x leh naik, sbb dia tinggi. this is molly-cool’s swing. ala2 cam boat tuh, ada ler masa ni 3 orang je budak kecik yang naik

suka gila gegirl dapat naik menda nih…ngan muka2 beria sonok tuh

nak tunggu gegirl abih main, abang tlg lah amikkan gambo mak pak ko yer…beg botol air ben10 tuh, makcik ann spore adiahkan for abang…banyak kali dah abang pakai, baru arini aku pasan nak snap tunjuk

ha keter nih, very ler fav anak2 aku. ada 2 sections, ni utk bebudak size abang n gegirl. satu lagik plak utk orang tua. aku n sirman naik gak lah for orang tua, tp x syok sangat lah. cam menda tu control sangat by them, kalo kat a famosa dulu lagi best, dahlah beso and kita langgar bontot keter orang lain pun leh terasa…

tau tak, keter tuh namanya Honey Bump, masyallah anak-anak aku naik sampai 3 rounds, 3 kali beratur. tp bukan dalam masa yang sama lah, since kitorg kat sini berejamjam, 3 kali lah dema naik. dah naik terer pusing pegang stereng specially for gegirl

amboi suka budak kecik!

yang nih plak emm…aku ni dok refer kat kertas dia nak tulih entry nih, kang lupa nama…mende nih Fantasy Trail, pusing 7th floor ni satu round. kami naik berempat…

pastuh layan plak Buddy Go Round, kami berempat naik, tp sirman turun cepat coz pala dia pening lagi naik benda yang berpusing2 nih. aku pun gatal naik gak…

actually ai nak naik yang cam gegirl naik atas tuh, tp orang tu x kasik, adult kena dok lam cawan nih, wah pening pala, aku pun turung biarkan abang n gegirl panjat menda nih

then they went to the bee! ini bee namanya Flying Bumble Bee

ha ni syok..ini yang famous kat sini, ala2 roller coaster tuh kan, namanya Supersonic Odyssey. bertuahlah sirman nak naik, tak hingin dia. laki aku tu x adventurous cam bininya….ai naik lah, x de sapa dok sblah aku… hehehe well actually bukan dia tak mo naik, tp sbb pala dia peninnnnnnnn lagi sbb kan dizzy izzy tuh. lgpun dia ckp roller coster ni celah gigi jer, kat san antonio dulu lagi dasattttt! bla laaa… eksyen :[

benda nih bebudak x leh naik, syok wooooooooooo

masa naik nih, depa ada snapkan gambo ko gak lah, tu gambo aku yang depa letak kat screen kalo aku nak beli tp ai x hingin….mahal bonar. laju je sirman snap gambo tuh tapi pastuh kena sound pasal amik gambo yang kat on screen kan…sah2 lah dia nak jual pastu ko snap, bengang la depa woii

maknya suka tol naik benda2 yang pada korang ala2 gayat…menatang nih spinning orbit. dia naikkan ko tetinggi pastu berpusing2 tp x pening langsung, rasa aman damai sejuk jer….yang ni pun bebudak x leh naik kay

aku kan pakai slipar so kenalah bukak, terpelanting lak sipar merah aku kang…syokkk!

ha macam tu lah bendanya, aku ado kat atas tuh, x clear…sirman pun x nak try…

next for mom gak, ini tukul. Space Attack. ko kalo gayat kan janganlah naik, tapi aku sukaaa

alah x clear lah, sian sirman masa ni memang pening ko, pening dek mende yang awal2 dia naik tu lah, the dizzy izzy nya pasal. so gambo aku pun dia ngamik sambil duduk jer…benda cam tukul nih, dia pusing 360 darjah yer…best bestt, tp bila terbalik kat atas tuh, naik turun darah aku gak.

sampai terpikir gak, ya allah ni kalo terputus ke terbukak kerusi nih, matiklah akuuu!

abih dah for mom, naik ini Crazy bus plak, diorg dah naik ni 2 kali but this time nak naik ngan gegirl plak coz masa depa 3 naik, aku pi beli burgers for them…biasa2 je lah, janji anak aku suka.

grrrrrrrrr! aku x suka naik nih. inilah puaka Dizzy Izzy! ini yang awal2 sampai sirman naik ngan abang. abang nak naik lagi sekali, diajaknya aku, sirman dah gave up. aku ingat menda nih cam steady jer, punyalah banyak benda aku naik yang tinggi yang buat aku melayang terjerit2, tp yang nih masyallah. woi aku x nak naik menda ni dah. sepanjang aku kat atas diterbangkan dek benda tuh ngan abang, abang dok pegang tangan aku jer…bukan sbb aku takut, sebab pala aku peninggggggggg!

udahlah lama lak dia berpusing, sepanjang tu gak aku katup mata. kalo parking crown plaza n tabung haji tu berpusing2 kan, ha camtulah aku nya pening kalo nak ke sana! abang dok pujuk aku suh katup mata…aku diam jer tau.

abih turun bawah je kan, orang2 keliling cam nampak aku dah nak pitam, koo…alangkan ngah menahan muntah actually.

pastuh aku terjeleepuk, satu menatang benda aku x nak naik dah….lagipun kami dah kat sini 5 jam! gila kan lama tol pusing main sana sini. benda Dizzy Izzy tu jelah last aku naik, aku ikut je depa main tapi dok tepi, muka dah mandom. mual2 nak muntah sesangat nih…

ha nih! lepas aku muntah…lari gak aku pi toilet abih belahak segala makan lunch kol 3 lebih tu pun kuor sama gak. kesal tol naik menda tuh. abang dok pujuk lah, cakap pasni mom x yah dah naik Dizzy izzy tuh, wahhhhhhhh, memang mak ko x nak naik dah. aku gila mandom woo bila balik umah. terus capai minyak kwan loong, makan panadol lie down kejap. teruk tol pengangan menda tu lah. sedasat2 macam2 aku naik, yang mendalah tu gak buat aku rasa nak pengsan…

pastu sirman pulangkan paku buah keras dia… tu la td u gelakkan ai :) skrg baru u rasa ehhehe

anw, sonok gak lah kat sini. puas hati. kalo pi sunway lagoon, ada air bagai panas jauh besar kan..mahal lagi lak tuh compared than nih. yang nih lak lam ekon, orangnya pun x ramai sangat sangat. petang2 tuh ramai lah dah malam takde sangat orang lah. tu yang budak2 ni satu pemenan tuh ke main sakan ulang alik naik.

ada gak 2,3 benda aku x naik, tapi for kids depa naik sumer balun. betul2 joli sakan lah dalam nih. food lak mahal, memang mahal. burger 3.80, benjo 3.50. air suam memang aku bawak sesiap dari umah. tapi dah nak balik air abih, sirman beli air tin ai donno le bape ringgit. pastu kami layan icecream, buy 3 scoops each RM4.90 mahal woohooo….n free 1 candy. ehheehhe pandai business, ingat free 1 scoop.

3D dah takde, 2D ada tp kena naik kat 10th floor, and lain caj plak. umah hantu pun ada tapi lain harga gak yang aku x kuasa nak masuk kang gegirl sure terlolong2 takut. knowing her sesangat.

apa lagik…value for money, worth it lah kalo nak compare tpt2 lain ala genting/sunway/a famosa yang more expensive n jauh…

yang penting lam ekon x renyah..

so sapa mau pergi, jemput2 lah, sirman janji nak bawak budak2 ni lagik, once a year boleh lahkan, tetiap bulan pi, manyak lah cantik.

Comment: 22

Berjaya Times Square…

Jemaat lunch nih aku promote lak kat velodrome cheras, ada kedai2 makan tuh kan..so kat situlah the famous ayam kampung. kedai ujungggggggggg sekali. oh ye saya kan cuti panjang…korang keje kan jemat hiks..

each tuh for sirman, abang n gegirl. aku x berapa kaw lah minat ini ayam kampung.

pas makan yang kol 3 lebih gitu kan, jalan2 ke BTS plak, berjaya times square. kami nak pi tempat memain kat Cosmo’s World Theme Park.

sblm tu meh kita layan bergambo, ni counter UMobile….ha contest UMobile udah abih, nanti umobile contact pemenang2 nya yerr….

amboi sedapnya ko duduk…

dan macam biasa kepantangannya nampak patung, mesti nak pose, x yah disuruh…

geram dia ngan patung budak kecik tuh….

ngan patung gelap nih dia x mau pegang, paham2 lah kan budak ni mengada dia takut sket ngan patung gelap2 gini

masa nih kan gila lawak, sampai orang yang lalu lalang boleh berenti tengok dia..korang tau dia buat hapa, mementang patung tu pakai cheongsam, lagu background kedai ni plak pasang lagu raya cina, dia dok buat ‘gong xi fa chai’ siap ngan muka2 memek tangan bagai tuh….

aku nye tak tahan, gelak sama..anak aku nih kadang2 masa ni mmg comel jer, tp bebudak kecik baya2 nih memang cute lah. tunggu dah 6,7 taun, nan ado cute ko heh…

Comment: 14