Gymnastic

Gymnas Class

IMG_1415

IMG_1445

IMG_1528

IMG_1519

IMG_1479

IMG_1500

IMG_1488

IMG_1518

IMG_1405

IMG_1466

hari ahad adalah ari sukan riadah anak2, cam biasa ler, si abang taekwando paginya, si adik ada gymnastik petang nya. kali ni aku terpaksa ikut sama sirman nganto gegirl bila depa claimed kat sirman yang depa tak dpt lagik payment for her uniform set.

wa rasa nak tangankan jer, dah 2 bulan aku bayau, lagik mau cakap aku tak bayau. pastuh bila aku dah jumpa bagai, dia admit lah dia ada duit extra dapat uniform set, tp tak tau dari sapa yang membayonya. ater tu lah kamu idok mau issue receipt jam2 tu gak bila orang bayo, kan mak gegirl udah sentap.dah sah2 lah tu dari duit aku yang membayo.

tp aku cakap memolek le kan, lgpun tu salah paham, kalo aku buat hangin aku ado lak anak aku kena kick off from the class. ntah bila lah anak aku tu nak dpt uniform ngan kasut, lemb tollah gymnastic center nih.

gambonya banyak yang kurang cantik lam entry nih coz tangan  mak nya yang ngamik, bapaknya malas nak gerak bontot berjalan satu gym :)

Comment: 7

Bulan Sabit Merah…

img00743

img007471

berlipat2 lah badan ko nak….arituh dia belajor skipping, ha kau terkial2 melompat

img07412

cam bulan sabit merah tak?

baju tidur dia tuh from jakarta, aku sorok2 utk pakai event tidur tpt lain, dia jumpa gak excited nak gak pakai!

Comment: 16

Gegirl’s Progress in Gymnastic Class…

img00739

img00716

setelah dia merayu2 kat bapaknya, muncung2 muka sentap, cembeng2 nak nangis, barulah bapak dia rela gak nak pi nganto dia pi class gimnas nih. sblm nih kan aku yang nganto, and usually mmg mak2 jer yang yang anto kelas nih buat that doesnt mean takde bapak langsung yang pi nganto anak depa tunggu abih gimnastik class yer. so bapak2 sume jangan nak mengelat.

img00724

img00736

so gambo2 ni sume bapaknya lah yang ngamik, bapak dia tunggu dia semata, asal bapak dia x pandang dia jer, dia mula lah bagi signal mata suh pandang gitu kan. tu lah sirman, gegirl tak nak awak pandang tpt lain, ipod tu lenkali x yah bawak, dia nak awak tengok dia berlastik badan yoooo!

aku kat umah siapkan entries assignments blog sambil ngajar abang buat revision for his exam dia….

abang memang tak hingin dah ikut pi tengok gimnastic class adik dia nih. oh pagi tu pun abang ada taekwando, pun bapak dia yang nganto, wah syoknya mak dia kan….

rileks jer bersantai kat umah

aku kalo wkend nak suh kuor umah memang bercinta lah…unless betul2 ada important event ke invite kan…

sebab saya lagi rela peluk bantal :)

Comment: 14

Gymnastic Class, 2nd session…

img07021

img07025

hari ahad adalah hari tidur ku….so pagi adalah taekwando kelas for abang, sirman pi nganto. and gegirl gak ngikut sama, yang patutnya gegirl sambung tidur tp dia nak gak ikut. abih taekwando lak, sirman and kids pi sambung lagik anto barang2 adiah jakarta to few places. balik umah, sirman lak kong. qada tidur.

we spent our nite watching DHwives, tu kekdahnya makpak lalok je sengsiang.

aku siapkan lunch suh bebudak 2 orang tu makan, pastu hegeh2 cepat aku mandi untuk pi anto gegirl for her gymnastic class. sirman yang masih ketiduran, aku suh abang buat hwork coz udahlah dia tak nak ikut sama so dari tengok kartun semedang, baik siapkan hwork.

even kitorg balik dari gimnas pun bapak masih lagik bongkang, anak bujang aku masih lagi dok tak sudah hworknya. wuii korang nih!

img07022

img07028img07030

sejarahnya gegirl pagi tu dah meraung2 suh bapaknya anto, she knows if her dad tak anto pi gimnastik, bapak dia takkan tengok apa dia buat, udahlah aritu first time session pun bapak dia ngelat je tengok, yelah ramai mak2 yang datang anto anak, bapak yang datang tak ramai anto, lgpun menda2 gini lagilah sirman boring nak nengokkan. so sebab tu lah gegirl pandai otak panjang akal dia suruh gak bapaknya anto tp sebab bapaknya dah kedaung membongkang siang tuh kenalah jugak aku anto.

uniform and kasut gimnastik tak dapat lagik, be getting only on March. kenalah aku sarungkan makcik tu ngan baju swim suuit and legging ketat. jadik lah dari takdak baju, kenalah tunggu sampai march baru dpt.

actually bila tengok gegirl buat nih, aku pun kena ikut hapal ingat sama coz dia kena buat praktis kat umah. so kenalah aku betulkan apa yang salah bagai….lgpun dia terlambat masuk kelas nih than the other students jadi dia banyak nak kena catch up. orang lain dah leh lentik lastik x yah berpegang dek cikgu tp for her, kena lagik ada guidance. tu yang aku kena perati bebetul camne cikgu tu buat.

sesilap tengok kang, tergeliat lak pinggang budak tu aku buat hiks…

Comment: 34

Gymnastic Class…

img06812

the second class of sunday afternoon goes to gegirl, her first gymnastic class. aku terskip few sessions, ada miscommunication with cikgu gymnastic, so that s it, malas nak cite pepanjang

img06811

again for her first class, anak beranak sume kan pi sesama

img06816

yey!

img06818

the class ni untuk orang luor dari sekolah NK. starts for age 5 yrs old. 4 yrs pun boleh gak. ni kat sekolah abang mmg dibuka untuk budak2 luor yang nak masuk gymnastic lah. it s gegirl’s first day so dia takdak uniform yet. mbe lepas 2,3 kelas baru dpt uniform.

img06826

abang sangatlah bosan, sib baik bawak psp, berbulu tol dia kena tunggu adik dia lastik2 lentik badan. ulang alik dia masuk dewan ngan sirman. aku je yang setia bertenggek dari a to z.

img06828

lastik2 badan yang aku cakap tu menda ni lah

img06832

ni budak yang dah senior sket, tengok depa nya lentik, wuiiiiiiiiii nak suh aku buat mau patah pinggang

img06834

img06833

img06836

frog style, lelain tu aku tak tau style apo

img06843

udah dibilang bapak nya bukan tengok sangat pun gegirl melastik lentik badan, sibuk ngan menatang psp tuh

img06846

img06852

img06858

img06859

img06856

ha kau memacam gaya, seronok gila gegirl…

img06863

class ni once a week, sebab gegirl orang luor bukan budak year 1 of NK, depa caj RM50 p/m, kalau student NK lagik murah n class pun a bit lama. this one sejam jer.

img06867

img06868

terus kami pi late lunch depan sekolah….gegirl adalah sangat gumbira dengan kelas gimnastiknya. so setiap minggu selain kindy she has 2 extra class, colouring and gymnastik. kelas mengaji toksah cakap lah kan tu memang wajib ari2 dia ada. gila dia memang minat menda nih. aku kalo  menda nih dia nak minat takpelah, coz sirman actually nak suh masukkan dia kelas violin. sebab ada study cakap violin class boleh buat budak nya pikiran lagi laju kembang apa tah.

but ai said no to music or seangkatan dengannya.

btw mlm nya dedua tidur penat gila, coz petang tuh daniel lepak umah kitorg kat 3 jam…memain tak hingat. mlm tu gegirl tidur pas midnite dia merengek2. tetiba temp naik. perkh kooooooooo! tekejut demam gamaknya.

sampai kol 4 pagi pun aku tak tidur lagik coz dia dok rengek2 last2 bg makan ubat pagi ni baru kebah. she probably terkejut ngan her first class of gymnastic ni, tak pun sebab panas bahang teruk sangat wpun pakai umbrella. dari kelas abang pagi tak panas, tp pulangnya memang panas coz keter x leh masuk dalam, so dari dewan ke keter luor wuihaii…

just that pagi tadi pas dah kebah dia cakap pasni daddy to send son to taekwando and mommy to send daughter for her gymnastic class. duh! suka le sirman x yah anto anak, aku kan agak malas nak kuor umah sabtu ahad kan, since gegirl dah cakap gitu….

yolahhh!

Comment: 52