Gymnastic

Why Sunday is my sleepy day…

IMG17711

aaa tak suka tollah kuor masuk kuor masuk drive sana sini di siang2 hari..but ai had to. mother’s duty. the father is quite tight with an external project, so aku ngan kelangsungan mengantuk bawaklah depa pi school abang. for gegirl’s gymnastic class.

panassssssssssssssnya kolumpo! bila panas, mata aku lagi makin mengantuk.

IMG17713

brought abang to QB for our late lunch, tinggalkan je Gegirl kat kelas gimnas dia, sonang baitu. lepak kat QB for an hour, sedut aircond punya pasal. kelas gimnastik gegirl tu panas, sebab depa sharing ngan orang main badminton. mana boleh pasang kipas kat lam dewan badminton tu yang fed up nya.

IMG17718IMG17715

ada 4 little kids, around Gegilr’s age for this session. tak tau lah mana pi yang lain. nak kata cuti raya, anak aku sorang je melayu lam kelas gimnastik nih. untuk stage lain adalah, tp elok gak lah kalau sikit students, senang nak concentrate gak.

ya rabbi mengantuk tol aku lah arini

dok melawan mata tak udah ke sana sini

IMG17719 IMG17720

ai tot nak lah qada tidur petangnya

tp ai remember that ai have blog job yang tak sesiap. kena tukar balik costume to the red colour. 2 tasks need to be done today, tak masuk ngan entries utk esok lusa tulat lagi.

waaaa! not easy my dear to become on top, semua aku angkut lam package redmummy.com :)

Comment: 8

I show you, you watch me…

IMG15299

budak ni apa yang dia tak suka

she s a sports lady

she loves colouring

she loves to sing

she loves to potpet

semua lah dia suker

korang tau emm lagu aku hanya pencinta wanita, dia hapal kayyyyyyy!

pastu lagu hantu hantu mana hantuuuuuuuuu, ntah lagu ke hapa pun dia terer. dok umah ngan SIL aku abih cite melayu sume dia godam, ngan neneknyapun sama, cite indon melayu gak dia melayan.

wuiii

IMG15297

her gymnastic class is still on track so far adalah missed 2,3 kali due to makpaknya nak ke sana sini kena hangkut anak2 kan…tp tu ler aku susun program aku memolek. kalo boleh tak kaco anak2 aku nya jadual weekend depa gak. sunday morning to noon kalau takdak event mmg aku takkan tagih2 amik, unless dah conflict sangat baru aku kena amik job on sunday morning.

sunday petang takpa….

oh itu satu, saya jugak akan ikut show bergerak, wuii show katanya…client aku sorang lg ada bukak booth kat Midvalley, ha tu pun aku nak announce jugok soon.

touch base ngan RM, mau?

jommmmmmmmmmmmm!

Comment: 11

Gimnastik for Gegirl, Click2 for Abang

IMG_8271

panas? mau tak panas! lam hall nih ekon tak pasang kipas tak pasang! bukan takde, memang tak boleh pasang. pintu pun semua kena katup rapat…

IMG_8264

sebabnya ni ha, ada badminton training tetiap kali clash ngan gimnastic gegirl, x de choice lah, budak2 gimnastic sian tau, asal buat training jer, berpanas berkuap…adoiyaii!

IMG_8305

petang ahad tuh pas je abih maybelline, aku mencabut anak beranak lari amik depa and bawak ke kelas nih

IMG_8329

punya nak cepat, sampai kasut gimnas dia pun tertinggal…eii tak malu dia sorang jer x pakai kasut

IMG_8334

IMG_8337

IMG_8355

IMG_8409

IMG_8421

kasi korang puas tengok gambar cecantik sket arinih…

IMG_8387

melopong mak paknya…eh maknya jerr

IMG_8378

IMG_8380

ahah! makpak dok rehat, sebab sirman sudah ada junior photographer in the house

IMG10402 IMG10403

steadylah ko bang!

IMG10391IMG10393IMG10395IMG10399IMG10400 IMG10405 IMG10406 IMG10404

semua gambar gegirl, si adik, adalah hasil si abang…

ai really forgot to bring my badminton set, kalo idak boleh gak kitorg main badminton sesama lam nih. sebab abang cepat bosan, sirman bagiklah chance dia amik gambo si adik…

n abang adalah sangat seronok dapat nyenap gambo adik nyor.

macam dah boleh buat 2 lagik blog…

redAbang.com (nak ke abang red kaler, dia tu pencinta biru, eh abang, jangan durhaka cakap mak)

and

redGegirl.com

heheheheehhee!

let them open it by themselves lah….or mbe depa akan sambung the redmummy.com bila maknya dah pencen blogging. who knows…

redDaddy tak yah aaa…yang ado pun suam2 kuku blognya.

Comment: 13

Gegirl Menghisap Ibu Jari Kakinya…

aku ada banyak entry tergantung…

so pelan2 lah yer.

aku rindu nak cite hal anak-anak lam blog

let s start with gegirl since seminggu lepas penuh dengan Jakarta and Bandung trip.

IMG00786 IMG00787

IMG00788

this is an old photos, sebelum kami ke jakarta. sirman baru uploaded dari berry dia, laju je aku tempek gambar nih. sebab ini adalah uniform baru nya yang sedikit besar, kalo yang lama siksanya kemain sempit!

IMG00789 IMG00790 IMG00791 IMG00792 IMG00793

Sunday is always her gymnastic class, sejam sebelum kelas, dia udah siap berpakaian uniform. tunggu masa nak aku ikan rambut sanggulnya. n biasanya waktu gitu bapaknya ngah tidur. dia kejut memanglah pelan2, taknak bapaknya terkejut bila ngah tidur tu…

tp kalo dah 3,4 kali kejut tak gak bangun

dia jerit je kat telinga bapaknya

she loves her gymnastic class, so tu yang kalo kadang2 dia terpaksa miss the session, budak kecik ni akan sodih.

IMG00795 IMG00796 IMG00797 IMG00798 IMG00800 IMG00801 IMG00802IMG00794

so that s the stories of her gymnastic class…

IMG09929

IMG09928

n this was taken last week. sirman tekejut badak bila tengok si kecik nih ngah isap ibu jari kaki.

alo cik puan merah, gegirl isap ibu jari kaki

ha????????? aku terus lari masuk bilik

napa gegirl isap toe tuh?

emm, sajer jer…

aisayman…sajer jer ni yang aku suspens nih

**malay believes, if the youngest child is sucking their toe, that means she s gonna have another sister/brother. means the mom is soon to be pregnant, AGAIN!


Comment: 42

Melipat badan…

IMG09276

talking bout gymnastic, waktu aku di Putrajaya for covering the event on the Homeschool, i had a phone call with cikgu gymnastic gegirl, aku nak tukar balik uniform set dia. gila kau, macam budak umur 2 taun nya baju jer. bapak lah kecik and sempit seiii…. actually depa tak kasi tukar coz dah pakai sekali, so ai said ai m willing to pay for the additional uniform. tak nak aku heh gegirl pakai camtu sket nya tak bernapas, seksa seksi over pun ye gak.

tup2 last sunday morning, cikgu nya sms cakap aku leh tukar, tak yah bayar n amik yang baru. dia suh pulangkan yang lama…n should be getting the new big uniform set by today. hopefully.

kadang2 aku nak piat gak bapak si gegirl nih. coz aritu dia yang pi amik uniform tu ngan gegirl, dah nampak sempit ko pulangkanlah jam2 tu gak..but sirman being sirman ‘alah malaslah nak mengadap cikgu dia tuh’ (sirman ni jenis yang alah biarlah, alah lantaklah, alah tak kuasalah) ha gitu….

itupun masa pulangkan uniform to cikgu dia, dia suh si kecik tu pi bagi.

not that aku tak nak pi kelas gegirl, tp kan dah bilang, gegirl ni ikut sukati dia nak pilih sapa yang akan temankan dia to class. kalo aku n abang pun ikut sama pi, penatlah abang. paginya taekwando, pastu nak pi balik NK ngadap adiknya gimnas. nak tinggalkan abang sesorang kat umah? wuiii….manyak cantik!

Comment: 12