LAWA Photography

Salaam – Sami Yusuf!

 DSC04893

DSC04930

DSC04963

DSC04974

DSC05018

DSC05029

DSC05033

DSC05059

DSC05172

DSC05148DSC04986DSC05101

Salaam, yang bermaksud keamanan dalam bahasa Arab, akan memberikan satu pengalaman yang unik dari sudut ketenangan dan kepuasan; yang bertunas dari hubungan di antara pendengar dan Pencipta mereka. Mengandungi enam belas buah lagu, Sami menyampaikan secara bersilih ganti, dan menyatukan secara indah dua peranan iaitu penyair dan komposer.

Album ini menampilkan duet popular bersama Dato’ Siti Nurhaliza melalui lagu “You Came To Me”, yang membuai pendengar dengan gabungan yang indah vokal penuh perasaan dan seruling bambu. Di dalam ini juga terdapat lagu, “It’s a Game”, sebuah lagu yang dijelmakan sebagai muzik video animasi unik yang bertujuan untuk menyatukan semua agama untuk melawan kebencian, ketaksuban dan kejahilan.

DSC05076

Salaam menjadi album yang turut mengambil kira aspek amal peribadinya. Lagu yang sangat diraikan, “Forgotten Promises” menjadi teras perkhidmatan beliau untuk program Sami Yusuf – LiveFeedAfrica bagi Kempen Program Makanan Sedunia PBB (www.livefeedafrica.org) dan “Hear Your Call”, yang telah menarik perhatian media dari BBC dan CNN. “Happiness”, “Smile” dan “Salaam” adalah antara tajuk lagu terkandung di dalam album ini.

Tentang album ini, Sami Yusuf berkata: “Saya berterima kasih kepada Yang Esa di anugerah kepada saya, keistimewaan dan penghormatan menyampaikan segalanya dengan seadanya. Memang diakui, album ini adalah penerokaan berterusan genre Spiritique saya. Dalam kandungan, bunyi dan niat, ia adalah mungkin satu karya seni yang jauh lebih kaya dan pelbagai, dan saya tidak mempunyai keraguan bahawa, insya-Allah, ia akan diterima ramai.

DSC05137
Intipati album ini adalah perasaan, harapan cerah dan keyakinan. Sememangnya, ia bagaikan waktu subuh, tidak meninggalkan malam atau mendahului waktu pagi, tetapi heningnya menyelimuti semua ufuk.

Press note provided by Arteffects International, Thanks Hafiz Hamidun.

Event and photographs – fully covered and credit to Lawa photography.

Comment: 8

Ms Kebaya – Ziana Zain, Erra and Lisdawati

 

DSC04215

DSC04218DSC04223DSC04228DSC04230DSC04233DSC04239DSC04243

Lelapan wanita atas nih adalah semua peserta Ms Kebaya Slim World 2012

DSC04246

Ini bukan calon kebaya seperti di atas wpun berkebaya jugak

Oh macam sedondon ngan si wanita kurung hitam, kebaya ai pun ada hitam jugak

DSC04252

8 peserta yang berhias cantik, baju ngengelip, rambut berglitters and make up lelawa

DSC04254

Grandballroom of Nirwana Ballroom, Crowne Plaza Hotel

DSC04277

Should have told Lawa to snap jugak apa handbags yang jelitawan-jelitawan bertiga tu pakai….

DSC04320

aku kan suka tengok perempuan cantik, tak kiralah dia ada sejarah masalah silamnya ker, dia artist yang dok huha ker, kalau muka dia cantik memang aku stare jer, so yang penari ngah dijulang tu kan, dari awal dia kuor menari sampai ke habis aku dok galid tengok muka dia. Sungguh jelita, to me lar.

DSC04349

Oppa Gangnam Style lagik

korang ingat tak Siti kan perform masa Anugerah apa yang dia pi pakai seluar Gangnam tu, she should sing this songlah, dari lagu yang tak berapa nak IN tu, so takde le kot orang nak condemn sangat ngan seluar dia pakai that time tuh. Takper lah, benda dah lepas berlaku

DSC04372

Make up aku tuh, turun bawah Sephora and tenyeh-tenyeh :)

Make up si kurung hitam, sesuci tudung bawal. iyahhh gitu

DSC04520

rasanya antara 8 peserta on stage tuh, sorang je yang belum kahwin and beranak-pinak, diorang ni ada yang turun dari 6kg up to 22kg. Aku lagi salute yang turun berpuluh kilog tu lah, yang turun sesikit tu tak berapa challenging kot

DSC04516

ZZ, Lisda and Erra dok judging untuk yang layak diiktiraf sebagai Ms Kebaya Slim World 2012

DSC04544

Sesambil tu kita dinner, ada lucky draw and Maya dapat ler envelope bertuah, pi slimming session. ahaks! jangan tak pergi Maya. akak ko nih dah used to be engaged dulu ngan ‘lawan’ Sim World.

DSC04778

the funny part kat sini ZZ tersalah pasang selimpang kat the winner, patutnya belah kanan shoulder but di pasang belah kiri hiks…

DSC04794

But that was just for a while, Erra came up and tolong pasangkan semula selimpang tuh, hahaha nak jugak bekas Ratu betulkan tuh but best tengok depa bertiga artists nih, pretty + mothers + slim dah tentu.

DSC04830

Tahniah pemenang2 Ms Kebaya Slim World

Dress pemenang yang merah tu, cantik…depa ni semua pakai dress tajaan. Kelas!

DSC04605

ZZ ni kelakar betullah, pandai sangat dia buat lawak bila on stage kan…

She s already 44years old, body meletop!

DSC04654

Erra – dalam video yang aku upload tu, ada Erra cakap dia nak sangat beranak lagi

Hangpa dah tengok video depa menyanyi dok? kat sini tekan tekan

DSC04582

Baik Erra, ZZ dan Lisda, heel memasing makan hati punya 6 inchi la aku rasa

dress sapu lantai pun dah tentu, but that s good lah depa pun kerjaya memang kena ngan dress depa tuh.

DSC04570

Lisdawati

that nite for me, Lisda won my heart. Baik jelitanya dia, mahupun kerampingan dia. She s so superhot!

DSC04668

Thanks Lisa, ZZ’s manager for inviting me, sapo nak voucher Slim World, den ado ni hah leh lelanting gak :) . Tengok depa punya badan ni rasa jam2 tu jugak lah ko nak menggelupur potong cantas lemak ko, tapi apakan daya. Dapat pakai kebaya pun dah kira cukup hebat makanya kalian kalau tak tau nak buat apa dah ngan badan tu, asyik tak nak jer jugak mengurus, 2 benda je korang leh buat, stop nasi, stop air bergula manis tuh. Kompemmmmmm!!

Ko ingat aku ke yang amik lawa gegambar lam entry nih, big claps to Lawa Photography! Engage them for your official and private event hey! Photos hak credit LAWA Photography.  Bolehlah contact Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 16

Lagenda Budak Setan 2 – Photographed by @LAWAphotography

DSC02514

DSC02516

DSC02529

DSC02543

DSC02590

DSC02554

DSC02562

 

DSC02569

 

DSC02582

DSC02584

 

DSC02609

DSC02615

 

DSC02640

 

DSC02645

DSC02658

DSC02675

DSC02687

LBS2 Poster - New@Latest JPEG

LAGENDA BUDAK SETAN 2- KATERINA

Sinopsis

Sebuah sekuel dari Lagenda Budak Setan

6 bulan telah berlalu, selepas kematian Ayu. Kasyah masih bermurung atas kehilangan isteri tersayang, Ayu. Melalui Athirah, bayinya, segala kasih saying dicurahkan. Katerina juga semakin pulih kekuatannya untuk berdepan semula dengan Kasyah. Ketabahan dan ketenangan Kasyah masih menyerlahkan senyuman dibibirnya meskipun kehilangan orang tersayang, benar-benar buatkan Katerina mengaguminya

Kemesraan mulai terjalin semula antara keduanya. Mereka sering keluar bersama dimana Kate sentiasa berada disampingnya hingga membibitkan rasa cinta. Katerina memperkenalkan kasyah kepada kedua orang tuanya. Mereka merancang untuk bertunang namun ditentang oleh ibu Kate, Sofea. Sofea tidak puas hati kerana Kasyah adalah punca menyebabkan Kate kecewa hingga hampir membunuh diri selepas Kasyah menikahi Ayu. Tak mungkin dia menerima kasyah sebagai menantu setelah dia kematian isteri.

Kate tetap berkeras mahukan pertunangan tersebut hinggakan kedua orang tuanya terpaksa menurut. Namun, ayahnya, Sofean, punyai muslihatnya sendiri meskipun dia menyatakan persetujuannya.

DSC02594

Ketika yang sama, Hisyam, bekas kekasih Kate yang masih menggilainya muncul kembali, mencetuskan kekecohan. Hisyam mengupah sekumpulan lelaki memukulnya hingga patah kaki. Kate naik angin lalu memarahi Hisyam dan mengugut untuk melaporkan kepada polis.

Kasyah bekerja dengan rakan niaga Sofean, setelah berhenti kerja. Kate pula ke Afrika Selatan untuk urusan perniagaan. Ketika inilah Sofean memasang perangkapnya. Zahirah dibayar untuk menggoda Kasyah hinggakan dilihat oleh Firdaus, pengurus tempatnya bekerja. Sofean dihubungi dan diceritakan segala apa yang berlaku. Sofean menyarankan Kasyah dibuang kerja dengan serta merta. Inilah rancangan terbaik Sofean memerangkap Kasyah.

Kate amat terkejut sepulangnya dia dari Afrika Selatan, mendengarkan perkara tersebut. Kasyah cuba menjelaskan keadaan sebenar namun Kate berkeras untuk memutuskan pertunangan. Kasyah yang tidak bersalah, benar-benar kecewa dan pasrah. Kasyah menyerahkan takdir untuk menjelaskan kebenaran.

DSC02565

Masa berlalu, Athirah pun sudah menjangkau usia 2 tahun. Kasyah masih murung, begiru juga Kate. Kedua mereka terluka hati. Antara mereka masih ada rasa saying yang menebal. Kate mengambil keputusan mengahwini Hisyam dengan hasrat menyakiti hati Kasyah. Kate tahu yang Kasyah amat menyintainya dan dalam masa yang sama ingin membalas dendam ke atas Hisyam.

Meskipun kate mengahwini Hisyam, beliau enggan membiarkan tubuhnya disentuh Hisyam. Mereka tidur berasingan. Kate ingin mendera Hisyam zahir dan batin. Kate takkan biarkan suami ‘gay’nya menyentuh tubuhnya..

Sementara Kasyah, membesarkan anaknya dengan bantuan abangnya, Iskandar. Beliaulah satu-satunya abang yang dia ada. Iskandar yang telah bercerai terpaksa kembali semula ke rumah peninggalan keluarga yang diduduki Kasyah. Malangnya, selain bercerai, Iskandar juga tidak punyai pekerjaan tetap. Kasyah berusaha membantu abangnya itu sedaya mungkin, setidak-tidaknya berada disisnya. Suatu hari, abangnya itu meninggal dunia kerana kemalangan. Anak kesayangannya, Athirah juga turut meninggal dunia tidak lama selepas itu kerana jangkitan kuku dan mulut. Kasyah kini tinggal sendirian, kesepian. Dia kehilangan segala yang disayanginya. Semua orang telah meninggalkannya.

DSC02572

Kate pula nekad untuk meninggalkan Hisyam. Dia ingin bercerai. Inilah sebenarnya yang dimahukan. Dia ingin menyeksa Hisyam. Harapannya semoga Hisyam menderita sampai mati. Ketika Kate minta Hisyam pergi setelah memfailkan tuntutan cerai, Hisyam merasakan dirinya bagai ditusuk sembilu tajam. Bagaikan terhiris jantungnya. Hisyam sangat kecewa dan serasa ingin membunuh diri. Hidup bagaikan tak bererti lagi baginya.

Sofean terkejut mendengar keputusan Kate. Kate menyatakan kejadian sebenar tentang Hisyam dan sebab-sebab dia mengahwini Hisyam. Kini, barulah dia mengerti bahawa Kate selama ini tak bahagia. Beliau menyalahkan dirinya kerana menjadi punca memisahkan Kate dengan Kasyah. Sofean benar-benar menyesal. Kasyah perlu dicari dan menyatakan kebenaran.

Kate terserempak dengan Zahirah lalu bertanyakan perkara sebenar terjadi antara keduanya. Kate yang mendapat tahu muslihat sebenar, mengadap ayahnya Sofean. Sofean terpaku, tidak menyangka muslihatnya terbongkar.

Masa berlalu…. Kasyah masih tetap menyayangi kate. Dia juga mengerti yang mereka berdua hanyalah mangsa keadaan. Suatu pagi.., tanpa diduga Kasyah menghubungi Kate semula……….

Inilah permulaan indah untuk kisah cinta mereka yang tak akan menemui titik noktahnya…

DSC02629

Press Conference Photos of Lagenda Budak Setan 2 – Katerina is by Lawa Photography.

Memang lawo dok!

Email Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 23

Red Carpet Anugerah BlokBuster Astro 2012

 

DSC01035

DSC01020

DSC01039

 

DSC01074

DSC01082DSC01077

DSC01097

DSC01099

DSC01110

DSC01149

DSC01138

DSC01156

 

DSC01177

DSC01198

DSC01200

DSC01227

DSC01222

DSC01234

DSC01245

DSC01252

 

 

DSC01256

DSC01260

DSC01279

DSC01282

DSC01317

DSC01304

DSC01302

DSC01323

DSC00957

DSC01266

DSC01285

DSC00969

DSC00992

DSC01067

DSC01008

DSC01166

DSC01012

Colourblock carpet for ANUGERAH BLOKBUSTER ASTRO | 6 OKTOBER 2012 | STADIUM MALAWATI, SHAH ALAM

Semua photos di dalam entry ini adalah hak credit LAWA Photography.  Untuk mendapatkan khidmat bedikan profesional depa, bolehlah contact Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 7

Anugerah BlokBuster Astro 2012 Part II

DSC01326

DSC01368

DSC01588

DSC01586

DSC01559

DSC01381

DSC01395

DSC01408

DSC01484

DSC01535

DSC01364

DSC01344

DSC01347

DSC01352

DSC01353

DSC01354

DSC01356

DSC01361

DSC01363

DSC02101

DSC01635

DSC01664

DSC01727

DSC01732

DSC01832

DSC01883

DSC01897

DSC01920

DSC01936

DSC01943

DSC01955

DSC01977

DSC02055

DSC02062

DSC02077

DSC02094

DSC01752

DSC01771

DSC01845

Semua photos di dalam entry ini adalah hak credit LAWA Photography.  Bolehlah contact Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 6