Levi’s

Levi’s® Revel roadshow!

48hours sponsored post

IMG_1225

Just for Levi’s® Revel roadshow

IMG_1233

 Hairdo and make up by myself ler….

IMG_1726

Macam aku cakap tempohari, Levi’s® Revel jeans is finally revealed kan dan sekarang they are now actively buat roadshows to introduce this new standard in women’s denim wear to all the ladies.

So aku pun tak ketinggalan lah untuk join sama :) Bukan aku sorang jer tapi juga with those lucky girls yang terpilih hari tu dan of cos Red Family pun mestilah menyokong sama.

IMG_1395

 Since pagi-pagi dah sampai Sunway Pyramid ni, apa kata kita breakfast dulu :) Just infront of the Levi’s® booth tu. So sambil-sambil tu aku lari-lari ke sana dan ke sini, macam tu lah kalau jadi mak ni :)

Sesambil buat kerja, sesambil cover event sesambil tu layan family.

IMG_1725

Together with me also this young lengloi lady Jane also an Alpha Blogger/ Churper.

So agak-agak apa yang korang fikirkan kenapa Levi’s® menjemput kami berdua ke sini? Senang jer. Meaning that’s to prove that Levi’s® Revel ni memang sesuai untuk semua lapisan umur, dari muda belia dan bujang sampailah macam aku yang dah kahwin beranak tiga ni. And also tak kira saiz bentuk badan yang langsing ataupun ramping, yang agak-agak berisi macam aku ataupun memang besar dan chubby, boleh jer sarung Levi’s® Revel ni and the most important thing is we look good and elegant together with a pair of Revel jeans :)

IMG_1729

Salah satu highlight masa Levi’s® Revel roadshow ini ialah dia punya 360° Photobooth. Tu yang orang ramai tengah beratur tu. The best thing about 360° Photobooth ini ialah ia dapat meng”capture”  gambaran yang lengkap tentang bagaimana rupa kita semasa memakai jeans Revel ni dalam 360 darjah. So maknanya pusing keliling kita dapat lihat sendiri view bagaimana rupa kita bila mengenakan jeans Revel ni. Cool huh!

On top of that, those who tried the 360° Photobooth can keep their photos, sambil berkongsi gambar tersebut di laman sosial mereka serta akan diuploadkan ke Revel website untuk menambah points dan secara tak langsung berpeluang lebih besar untuk memenangi hadiah menarik dari contest Revel tu.

Did I mentioned what is the prize for the Revel contest? Ohh belum sebut lagi ekk…

Ok ok, the prize adalah to Tokyo, Seoul, Bali or other great prizes! Pemenangnya nanti boleh memilih sendiri destinasi yang mana nak pergi plus boleh bawa member pergi sekali! Syiok giler weiii! (Terms and Conditions apply) So memang berbaloilah datang dan mencuba jeans Revel semasa roadshow ni. Satu dapat test cuba jeans Revel tu sendiri, keduanya dapat melihat 360 darjah bagaimana rupa kita bila pakai Revel ni dan yang paling penting ketiganya dapat menambah points untuk contest Revel tu.

So korang jangan lupa join the rest of the roadshows!

18 – 20 October 2013 @ Spring Mall Kuching
23 – 27 October 2013 @ Mid Valley Megamall
1 – 3 November 2013 @ Suria KK
13 – 17 November 2013 @ JB City Square

IMG_1723

Ni pula those lucky girls yang dapat join me and Jane masa roadshow kat Sunway Pyramid ni. Sporting sungguh semua! Tapi yang paling utama semua ni die hard fans of Levi’s® :)

We did some little movements, black and red theme!

IMG_1722

Thanks for coming girls! We rock with Levi’s® Revel
Maria, Ida, Akma and Lyn Yusof
all in Levi’s® Revel

ini pulak our keek mesti tengok nih

Oct 5, 2013 | Black and Red #levismy team by redmummydotcom on Keek.com

 

IMG_1727

 With Revel I can do stretching without any problems :)

IMG_1728

With Revel I can do plank, momantai :)

IMG_1542

With Revel, she can do apakenamaposition ni, no problem marrr  :)
Tapi ni bukan aku buat la hiks
aku akan buat coming soonnnnnnnn once my trainer habis belasah badan aku

The reason is because Levi’s® Revel menggunakan unique Liquid Shaping Technology, contoured finishing, elongated seams and four-way stretch memory fabric yang secara tak langsung akan shapes, lift dan lengthens our bodies.

It is stretchable, fit into the body dan mengikut bentuk tubuh badan kita plus it’s elegantly design. Seriously girls, you have to try out this Levi’s® Revel jeans!

IMG_1262

Tengah imagine aku pakai Revel kaler merah tu hiks, juga tengah berangan menang contest Revel pergi Tokyo :)

So jangan lupa check out the full range of Levi’s® Revel jeans ni yang boleh dipreview secara online. Disamping tu jangan lupa to follow Levi’s® Brand’s official Facebook page dan juga their Twitter for more Revel-related updates. Sambil tu berangan-anganlah menang hadiah contest Levi’s® Revel ni – ke Tokyo, Seoul, Bali or other great prizes!

I m choosing Tokyo, eh tak tak, Seoul. No lah Tokyo! Seoul!

Wherever it is, I’m going with my Levi’s® Revel!!

Ingat roadshow masih berlangsung:

18 – 20 October 2013 @ Spring Mall Kuching
23 – 27 October 2013 @ Mid Valley Megamall
1 – 3 November 2013 @ Suria KK
13 – 17 November 2013 @ JB City Square

Khidmat pesanan masyarakat Levi’s® Revel is brought by redmummy.com 

 

Comment: 5

Levi’s® Revel jeans is finally revealed!

48hours sponsored post

photo

Tau kenapa aku jarang beli jeans, coz aku bukan seorang yang pemakai sangat tapi for the jeans yang dari zaman anak2 dara till mak dara nih, definitely a Levi’s brand-lah. Dah bertahun2 pun aku jadi loyal customer depa. Having this entry pun bukan pertama kali in my blog. Aku jarang sangat pakai coz aku lebih pada skirt and jugak 3 quarter pants. Pakai pun on certain occasions jer lah. Tapi bila bercakap pasal jeans ni, on my mind terbayang Levi’s jeans jer. Aku rasa semua orang for sure ada Levi’s jeans kan :)

But kalau for RD, hah dalam setahun tu memang 2,3 kali dia beli Levi’s jeans. Even terbaru ni masa petang sebelum raya, ingat kan ada entry kami dalam Levi’s gak arituh.

So aku bila dah sarung jeans ni, even kucing pun terpegun gitu hahahahaa! Punyalah kucing tu setia menunggu aku hah, tau bebenor dia aku ni memang cat lover.

photo

Rerapatlah semua, alkisahnya aku nak bercerita ler yang tak lama lagi Levi’s akan memperkenalkan new line of jeans khas untuk kita wanita iaitu Levi’s® Revel. Lucky me dapat mencuba pakai dulu. Revel ni lain yer, bukan macam line Levi’s yang lain tuh, ini ada rahsia dalam materials kain jeans ni yer.

First thing yang aku notis about this new jeans ialah dia punya material yang lembut terasa begitu comfort boleh rasa the moment aku sarung jeans ni. On top of that Levi’s® Revel menggunakan unique Liquid Shaping Technology, contoured finishing, elongated seams and four-way stretch memory fabric yang secara tak langsung akan shapes, lift dan lengthens our bodies. Terasa lebih selesa even more confident especailly bila kita buat any movement or even squatting macam aku dalam gambar tu. It is stretchable, fit into the body dan mengikut bentuk tubuh badan aku yang comel tu hiks plus it’s beautifully design.

Macam pakai emm…girdle, korset? Ha macam tu lah boleh katakan.

photo

Jeans ni, it’s like a new standard in women’s denim wear! Beautifully fit my body! It comes in few colours, black ada, biru lusuh, bling2 but jangan tak sangka, a red colour pun ada jugak. Cuma kang kalau aku pakai merah, heh kak red ko ni tak sesudah ngan merah. Jadi aku amik the famous colour of jeans, the basic standard colour. Lusuh biru :)

Good news to all of you, sempena pelancarannya 20hb September lalu, there will be a contest. Bila ada contest, semua nak tau apa hadiahnya kan. Hadiahnya memang da bommb la. Grand prize of a Revel Retreat contest ni ialah trip to Tokyo, Seoul, Bali atau tempat lain. The best thing is pemenangnya nanti boleh memilih sendiri destinasi yang mana nak pergi plus boleh bawa member pergi sekali!

The Revel Retreat contest mengajak kita mencipta an online Revel model (avatar), selepas tu melaksanakan cabaran yang diberi untuk mendapatkan points. Lagi banyak cabaran yang berjaya buat lagi banyak la skor korang dapat dan peserta yang mendapat markah tertinggi sudah semestinya memenangi hadiah utama dia tu.

photo

Aku dah cakap, sampai kucing pun terpegun dengan Levi’s® Revel ni hiks :)

Ohh by the way, there will be a roadshow sempena pelancaran Levi’s® Revel ni nanti. Here are the dates and the venues:

4 – 6 October 2013 @ Sunway Pyramid
18 – 20 October 2013 @ Spring Mall Kuching
23 – 27 October 2013 @ Mid Valley Megamall 
1 – 3 November 2013 @ Suria KK
13 – 17 November 2013 @ JB City Square

Aku sendiri akan turun padang bersama-sama berada @ Sunway Pyramid pada 5th October dan 10 antara korang akan ikut sama aku di on stage JAM 11 pagi.

Korang check out my video to learn my LET YOUR BODY DO THE TALKING movements dan mana tahu berpeluang jadi 10 selected lucky readers di Sunway Pyramid hek…..

Sekali lagi ya..

Bagaimana nak participate?

1. Share with me why you think you should be the selected 10 dan tinggalkan jawapan di section comment bawah ni.

2. Korang kena ikut moves Kak Red in video la hiks.

3. If you’re the lucky 10, you will accompany me kat Sunway Pyramid, 5 Oct, 11AM onwards tapi mestilah pakai Levi’s® jeans dan ikut theme color saya la – pastinya RED.

photo

So what do you think about this new Levi’s® Revel jeans ni? Berkenan? Jangan lupa to check out the full range of Levi’s® Revel jeans ni yang boleh preview secara online. Disamping tu jangan lupa to follow Levi’s® Brand’s official Facebook page dan juga their Twitter for more Revel-related updates.

Kenang-kenangkan sedikit hadiah contest Levi’s Revel ni – ke Tokyo, Seoul, Bali atau tempat lain. Langsung pergi cuba try skang….

Khidmat pesanan masyarakat Levi’s is brought by Redmummy.com

Comment: 14

Levi’s® Curves

Sticky Mode Entry for 48 hours….pls scroll down utk entry2 terbaru. thanks.

Girls with curves!

New product from Levi’s ® is on the board oredi, dah sampai KL since last March 2009…it s either you take it in a boot-cut, slim or in straight cut. i chose for boot cut. The jeans follow the shape of the body and wearing  this jeans make us feel & look more sexiness, wahhh! oklah, ada yang kata tak pernah nampak aku pakai jeans kan, so there u go my jeans from Levi’s ® Curves!

The Curves come in stretch and non-stretch versions, so kalo montok mampat cam aku yang montel nih amik hok stretchable lah, easy to go wahahhahaha, leh cover2 sket apa yang patut.

IMG_3781

model is wearing the Levi’s® Curves

side view, amacam? nangis jangan leleh yer…

IMG_3839

ai can carry my daughter easily….my weight tetiba jadik kurus sei pas pakai Curves

IMG_3842

with my sporting daughter, ai can walk and pose like a young lady

people tot that we are sisters, that s bcoz ai m wearing Curves!

IMG_3844

the beauty of wearing Curves, gegirl said ai look more prettier than wearing my slack or casual pant

so ni yang buat aku nya level of confidence pakai Curves lagik tinggi nih!

IMG_3662

ai can walk with my son and daughter at the park,  biasa korang tengok aku ngan suar pendek lah ngan suor casual yang 3 quarter gitu, ai m not becoming a sexy mother, but a very confident mother, walking with her own children, ada curve some more….adalah sket bentuk badan tu dr before this nan ado!

IMG_3845

ai can do yoga with gegirl, even with the Curves

melengkuk2 tak badan aku ngan curves tuh? cunnnnnnnnnn!

IMG_3663

one complete set family, sirman is also wearing the Levi’s® Live Unbuttoned

N ai m comfortable to pose my back, only with Curves

IMG_3843

New Feminine, Form flattering

Curves® jeans only for Women!

RM is wearing the Levi’s® Curves, courtesy by Levi’s® . Thank you Levis for the opportunity, to my readers, be the Curves!

Khidmat pesanan masyarakat Levi’s ® Curves is brought by redmummy.com!


Comment: 36

Levi’s CURVES Media Launch!

Dayang Nurfaizah

Zahnita Wilson

Raja Atilia

yang aku recognized je aku letak nama yer…

Dayang Nurfaizah, Yasmin Hani, Sazzy Falak, Raja Atilia, Aisyah SInclair and Hunny Madu

all are wearing Levi’s CURVES

Yasmin Hani and Sazzy Falak

sapa kata depa gaduh, aku minum sama ngan depa kat lounge area, cemolot meriah jer…

2 jemputan saya yang few hours before the event ‘kak red, kitorg ada kat kl nih, mohlah jumpa”

terus aku bawak depa ikut sekali pi event nih heehhehehehehe..sib baik lah korang ni bloggers gak wpun blog korang dah suam2 kuku gamaknya aku tengok! Pasangan kekasih yang sangat2 lah busy keje ngan spital, lagi 2 taun aku jadik patient depa :) Doctor Nan and Dr Shida

aku ada gak bergambo with the celebrities, tapi aku bagiklah chance adik aku ni ha sebab dia dah pesan ‘kak red, letak gambo saya ngan artis2 cantik tuh lam blog akak tau’ yelah Nan oh Nan

ai saw Cindy was alone, so she joined me and frens…

Nan: Kak, sapa amoi lawa nih?

RM: dia tinggi dari ko lah!

Nan: Kak oi, sapa amoi lawa nihhhh?

RM: Dia winner of the Malaysian Dreamgirl, her name is Cindy

Nan: Mana ko kenal dia Kak?

RM: kitorg cover story Maxis Dell sesama last year.

Nan: Kak tolong kak, nak amik gambo ngan dia, letak lam blog akak tau!

RM:grrrrrrrrrrr!

tu diah, 3,4 inci kasut2 model celebrities ni pakai kay…

katanya Curves, tapi sbb aku tak pakai jeans kan hahahahahahaha…whatever, us the only 2 bloggers covering the story of Levi’s Curves Media Launch! ada satu gambo aku ngan Cindy yang sangat best, tapi ada kat kamera Cindy, wait till she uploads lah yer..if she nak letak lah huhuuuuuuu…..

baju yang dibeli kat spore, baru pestime pakai for this event…(ye kak ann, baju yang kita sesama beli tuh)

door gift from the Levi’s CURVES launch

Levi’s phone holder – ngam2 muat masuk berry aku :)

thank you Levi’s….nanti aku dah dpt CURVES, aku gossip2 kat sini kay…

kasik kowang puas tengok gambo, details on the CURVES will be out later in ads tag kay…lagikpun memang ramai model nya gambo aku amik but still aku simpan peram for my next assignment yer.

Enjoy!

Comment: 49

Zahnita Wilson – Levi’s Curves Media Launch

body Zahnita Wilson mantap! wpun sudah beranak sorang…perut ada lah sket, aku tengok belek telek abih, memang leh nampak scratchmark dia, but tak mencacatkan sket pun badan dia…wuii hai, baru aku buat entry Liposuction, kena lak attend event gini, lagilah jeles seii tengok badan2 model nih…

Saw Zahnita last oct with her daughter, n recently ai met her again during the Levi’s Curves Media Launch.

emm…cantiknya badan ko zahnita.

Kalau dia bukan artistlah kan, kompem orang cakap dia anak dara, x de gaya mak orang wuhaiii!

Comment: 74