Make Up

Loreal, Foundation promotion…

kaki aku seret aku pi loreal boutique, the only butik loreal yang ado kat msia nih lah, yang lelain tu bukan butiknyor, kaunter je kan

ni foundation yang aku pakai dah bertaun2 lamanya, x berminat pun nak tuko yang brand lain so far so good jer..ari2 aku menempek pakai nih, pas berfoundation pakai compact powder

sekali amoi tu cakap, for code aku, buy one free one…till stock last. aku terus WAHHHHHHHHHHHHHHH! so korang nak beli tak, kat kaunter lain x dak, ada kat klcc jer, concourse level. kalo ada yang skin kaler sama, ha kautimlah ngan kawan korang, share2 beli, dapat percuma satu. tapi perlu diingat yer hanya code N7 jer yang ada buy 1 free 1, code kaler skin aku. code lelain than N7 tidak ado promotion. jangan ko tanya lak napa, itu ko tanya kat loreal lah. dah dia nak push sale on N7 gamaknya kot.

So aku borong sekali 2 botol, free 2 botols hikss….foundation nih expirenya 3 taun, sebotol aku pakai lam 3 bulan, so cukuplah untuk setaun x yah beli dah pasni. Loreal Paris N7 Nude Amber RM52.90 X 2 = RM105.80 (free 2 bottles jadik 4 bottles)

Loreal x suruh aku promote, tp lam blog aku ni kan sume aku share ngan korang, so sapa2 yang skin kaler macam aku, pi terjah amik N7 and free sebotol.

good luck gang bas merah :)

Comment: 12

New Black Suit…

anak saya si abang mengambilkan gambar saya beli kuih utk the frens. saya kalo makan kuih pun jarang2 lah you, ada x de lepat pisang yang aku sebat. tp pagi smlm aku beli banyak gak utk makan2 kat my area. pasni dah cuti sekolah lagilah senang aku nak beli hiks…

yang ni pun kira abang dah lambat tp sbb dia pi sek agama pun bukan dah bajar sgt pun, tengok tv lah lepak kelas memain bagai so lambat kejap pun x pelah kan bang kan….

ai should have a close up picture tapi susahlah nak ngamik coz ni kaler black kan. my new suit gak baru pestime pakai bought kat jj maluri. yang ni kan selesaaaa sangat. syok. merah tu dah tentulah pakai, kadang2 leh pakai tube, singlet ke hapa kaler lain pun aku pakai gak, tp skang aku x berapa lagi nak pakai kasut merah to opis. ala2 x nak orang ‘pandang’ sangat gitu :)

bulan ni ngan dec aku x leh soping sakan lah coz aku akan berada di 3 location berbeza yang memerlukan ringgit malaysia yang agak banyak jugak :(

kalo x soping, x de lah banyak nak pakainya tp boleh ke aku menengok buntang mata je kan?

tu pasal ai x amik itu red Mac brushes. huwaaaaaaa….dok terbayang2 lagi kan :(

saya lately ni ada baca blog yang sangat extreme, tq dik lollipop for spreading that blog to me ….tp as usual, saya x nak campor hal blog itu, bih baik dok lam umah merah sendiri, jaga kain sendiri, masuk umah saya, ikut resmi padi, kalo idak ai heret you ke sini lagik.

jangan nak sibuk2 tau blog hapa tu pulak yer, aku tang kang!

Comment: 19

Red Mac promotion…

Mac is doing their Red Promotion, all in red. ….sebagai pencinta merah, rasa nak kukenyam2 jer kaler2 merah from the mac’s product nih….

saya x minat ngan lipstike ke hapa foundation bagai, saya cuma minat tang berus ngan eyeshadows kaler plate dia tu lah tp since i m not a make up hunter, yang lama masih elok boleh pakai, aku prefer tukar berus.

the lipstick gloss ni harganya bape ek hiks..ai terforgot lah you. RM150 kot for 3 batangs kecik tuh ngan pouch bag

saya sudah ada yang belah kanan bawah tu sekali, sama je kalernya2 cuma casing cover je lelain, ada 4 types of red lah casingnya. harganya pun saya lupa :P

aku kalo x tanya harga, lupa harga tu means nampak nau aku x minat nak ngamik tau

but ai like this one…..sangat gilakan itu berus2 specially yang paling bawah sekali. RM220! untuk 5 batang berus yang kompem x sakit pakai, ngan pouch bag ala2 pencil box gitu, hemm halahai. duit memanglah ado nak beli, tp cam berat je nak bayo RM220 gitu kan. saya tau berus2 gini memang bagus coz sblm ni pun saya pakai brand Estee Lauder n sangat puas hati. tapi itupun dah bape lah taunnnnnnnnnn kan. memang nak kena pakai berus baru.

ada 3 jenis berus for 3 types tu kan, yang saya nak tuh yang bawah sekali hok 5 batang tu khas untuk tang mata jer. yang lelain tu ada utk bibir, muka foundation blusher etcs.

should ai?

should ke?

camne ek?

hemm…..

boleh x boleh, boleh x boleh. berbaloi idok?

my fren said, it s only a colour kak, just coz of red colour x yah amik lah kak…kalo nak jimat murah sket pi body shop, ye ke bshop dapat 5 batang at RM220? aritu pun aku tengok batang berus sebijik tu dah 50 hinggit.

Mael apa kata ko belikan untuk akak, ko tong2 le ngan peminat2 redmummy.com .  arini ngan esok je depa jual tuh. ko banyak bunyik je kan, gemer dah dpt, apa kata tanamlah budi sket ngan blog mak merah nih.

mesti orang lain setuju gak.

Comment: 34

Redmummy’s make up?

on my desk at office, memang aku letak depan mata, pakainya bila teringat je lah

loreal compact powder, BShop lipgloss, Revlon lipgloss, loreal blusher, miniature from CD and REDken oil for my hair

the one that ai keep in my gym bag

shampoo rambut, pantene jer..the mini pack

also in my gym bag, loreal’s compact powder, bodyshop gloss, loreal blusher and burberry’s miniature

lepas berpeluh2 lam gym, haruslah mandi bagaikan tu pasal kena siap ada set2 ni sume, ada lagi lah memacam lam gym bag tu aku kasi tunjuk yang asas2 je udah lah yer…

this is from my handbag, x kira aku tukar hbag hapapun, yang ni 4 mesti ada lah

hand cream from loccitane, lip gloss and miniature from Tommy Hilfiger, CD miniature too and ubat matakuuu, kang kalo mata kering ke hapa, titiskan jer

my hair oil kat rumah…

loreal foundation yang saya pakai setiapppppppppppppp hari, biotherm lift nuit for nite’s usage

oh tips gak the foundation tu kalao ko pakai code N5, ko nye compact powder pun mestilah code N5 gakye…kasi sinonim serata la kalernya

MAC eyeshadow and glitteris, jaranggg gila pakai, for certain occasions je, like pi Party Levi’s kat Ruums tu aku pakai lah a bit, tempek2 jer kat mata tuh

benda wajib afdal kena ada before saya kuor umah, the eyeliner, 4 batang tu from Avon sentiasa ada stock coz akak aku akan pastikan aku amik tiap kali depa ada promotion. one Mac eyeliner utk certain occassion, not for daily usage, mahal lah sebatang tu RM62 so pakai jarang2 je…

koo, ni sume loreal brand, the lipstick yang pernah dihancurkan dek gegirl, itu lagilah pakai punnnnnnnnnnnn aduh, sebulan sekali pun x tentu, ada gak aku let go bagi ipar duai aku kang, blushers, lipgloss from loreal too, satu lipgloss from bodyshop and loreal compact powder for my daily usage, the right one tu dia nya refill dah siap stand by.

the one that i keep in my sparkle grey, bih kurang sama je ngan apa yang kat umah opis bagai…

itulah rahsia yang tak rahsia dah…..cheap cheap one, x de lah branded gila cam korang pakai SKII ke, clinique ke, shisedo or whatever brand yang famous diamos tu lah…saya selesa ngan menda2 ni jer…

yang wajib ada bila saya kuor umah, loreal foundation ngan compact powdernya, blusher tukar2 kaler setiap ari, eye liner and gloss. tu jer..

n perasan kan saya khaskan utk semua tempat, aku bukan jenis bawak2 balik and usung kulu kilir, kat opis ada khas, kat lam bag ada khas, kat lam gym bag ada satu set kat umah lain set, lam keter lain set gak so basically, saya ada 5 set make up di setiap bag/kereta/ rumah saya…

gitu….

happy to share just bcoz u asked for it.

Comment: 17

Red Blusher…

ni pose malas tunggu sirman ngabih makan ….

so aku memain lah sama 3 barang baru utk make up ku, saya hanya beli ini 3 barang selang 2,3 bulan sekali gitu…

my compact powder is a must, once in 2 months memang kena sauk, itu blusher sangat wajib utk saya jugak, 3 bulan sekali gak aku sauk coz ari2 aku tukar setiap kaler utk dipakai ke opis or kuor over the weekend. while ppl are wearing so very expensive branded make up, ai m ok wt the loreal brand. my eyeliner is from Mac and Avon, MAC for special occasion ater harganya pun halus panjang tu dah RM62, yang daily lak saya pakai avon, itam tp x lah seitam MAC. lipgloss pun from Bshop and Loreal jer…

ini tips lah kan untuk my loyal readers, again, some ppl love to know what ai bought so they can make a try and do the comparison. lagipun saya ada membership utk Loreal, abih cop 12 kotak leh redeem memacam barang from Loreal. gitu..

ada request dari General Questions mintak ai reveal my make up skill so on (huh macam la pandai sgt muka ni mengaler) ok boleh, saya boleh tunjukkan, nanti in the next entry yeah. bukanlah cara2 make up muka eyeshadow bagai, but on what saya pakai etcs.

Up to you lah nak ikut x nak, sbb ada org tanya kan so saya buatlah entry tu nanti, once again ai m not a branded maniac person, tapi yang pentingnya, apa tu orang kata….dari hati jatuh ke wajah, kok hatimu busuk hitam, ada alur saja diwajahmu :)

Comment: 8