Make Up

Red Mac promotion…

Mac is doing their Red Promotion, all in red. ….sebagai pencinta merah, rasa nak kukenyam2 jer kaler2 merah from the mac’s product nih….

saya x minat ngan lipstike ke hapa foundation bagai, saya cuma minat tang berus ngan eyeshadows kaler plate dia tu lah tp since i m not a make up hunter, yang lama masih elok boleh pakai, aku prefer tukar berus.

the lipstick gloss ni harganya bape ek hiks..ai terforgot lah you. RM150 kot for 3 batangs kecik tuh ngan pouch bag

saya sudah ada yang belah kanan bawah tu sekali, sama je kalernya2 cuma casing cover je lelain, ada 4 types of red lah casingnya. harganya pun saya lupa :P

aku kalo x tanya harga, lupa harga tu means nampak nau aku x minat nak ngamik tau

but ai like this one…..sangat gilakan itu berus2 specially yang paling bawah sekali. RM220! untuk 5 batang berus yang kompem x sakit pakai, ngan pouch bag ala2 pencil box gitu, hemm halahai. duit memanglah ado nak beli, tp cam berat je nak bayo RM220 gitu kan. saya tau berus2 gini memang bagus coz sblm ni pun saya pakai brand Estee Lauder n sangat puas hati. tapi itupun dah bape lah taunnnnnnnnnn kan. memang nak kena pakai berus baru.

ada 3 jenis berus for 3 types tu kan, yang saya nak tuh yang bawah sekali hok 5 batang tu khas untuk tang mata jer. yang lelain tu ada utk bibir, muka foundation blusher etcs.

should ai?

should ke?

camne ek?

hemm…..

boleh x boleh, boleh x boleh. berbaloi idok?

my fren said, it s only a colour kak, just coz of red colour x yah amik lah kak…kalo nak jimat murah sket pi body shop, ye ke bshop dapat 5 batang at RM220? aritu pun aku tengok batang berus sebijik tu dah 50 hinggit.

Mael apa kata ko belikan untuk akak, ko tong2 le ngan peminat2 redmummy.com .  arini ngan esok je depa jual tuh. ko banyak bunyik je kan, gemer dah dpt, apa kata tanamlah budi sket ngan blog mak merah nih.

mesti orang lain setuju gak.

Comment: 34

Redmummy’s make up?

on my desk at office, memang aku letak depan mata, pakainya bila teringat je lah

loreal compact powder, BShop lipgloss, Revlon lipgloss, loreal blusher, miniature from CD and REDken oil for my hair

the one that ai keep in my gym bag

shampoo rambut, pantene jer..the mini pack

also in my gym bag, loreal’s compact powder, bodyshop gloss, loreal blusher and burberry’s miniature

lepas berpeluh2 lam gym, haruslah mandi bagaikan tu pasal kena siap ada set2 ni sume, ada lagi lah memacam lam gym bag tu aku kasi tunjuk yang asas2 je udah lah yer…

this is from my handbag, x kira aku tukar hbag hapapun, yang ni 4 mesti ada lah

hand cream from loccitane, lip gloss and miniature from Tommy Hilfiger, CD miniature too and ubat matakuuu, kang kalo mata kering ke hapa, titiskan jer

my hair oil kat rumah…

loreal foundation yang saya pakai setiapppppppppppppp hari, biotherm lift nuit for nite’s usage

oh tips gak the foundation tu kalao ko pakai code N5, ko nye compact powder pun mestilah code N5 gakye…kasi sinonim serata la kalernya

MAC eyeshadow and glitteris, jaranggg gila pakai, for certain occasions je, like pi Party Levi’s kat Ruums tu aku pakai lah a bit, tempek2 jer kat mata tuh

benda wajib afdal kena ada before saya kuor umah, the eyeliner, 4 batang tu from Avon sentiasa ada stock coz akak aku akan pastikan aku amik tiap kali depa ada promotion. one Mac eyeliner utk certain occassion, not for daily usage, mahal lah sebatang tu RM62 so pakai jarang2 je…

koo, ni sume loreal brand, the lipstick yang pernah dihancurkan dek gegirl, itu lagilah pakai punnnnnnnnnnnn aduh, sebulan sekali pun x tentu, ada gak aku let go bagi ipar duai aku kang, blushers, lipgloss from loreal too, satu lipgloss from bodyshop and loreal compact powder for my daily usage, the right one tu dia nya refill dah siap stand by.

the one that i keep in my sparkle grey, bih kurang sama je ngan apa yang kat umah opis bagai…

itulah rahsia yang tak rahsia dah…..cheap cheap one, x de lah branded gila cam korang pakai SKII ke, clinique ke, shisedo or whatever brand yang famous diamos tu lah…saya selesa ngan menda2 ni jer…

yang wajib ada bila saya kuor umah, loreal foundation ngan compact powdernya, blusher tukar2 kaler setiap ari, eye liner and gloss. tu jer..

n perasan kan saya khaskan utk semua tempat, aku bukan jenis bawak2 balik and usung kulu kilir, kat opis ada khas, kat lam bag ada khas, kat lam gym bag ada satu set kat umah lain set, lam keter lain set gak so basically, saya ada 5 set make up di setiap bag/kereta/ rumah saya…

gitu….

happy to share just bcoz u asked for it.

Comment: 17

Red Blusher…

ni pose malas tunggu sirman ngabih makan ….

so aku memain lah sama 3 barang baru utk make up ku, saya hanya beli ini 3 barang selang 2,3 bulan sekali gitu…

my compact powder is a must, once in 2 months memang kena sauk, itu blusher sangat wajib utk saya jugak, 3 bulan sekali gak aku sauk coz ari2 aku tukar setiap kaler utk dipakai ke opis or kuor over the weekend. while ppl are wearing so very expensive branded make up, ai m ok wt the loreal brand. my eyeliner is from Mac and Avon, MAC for special occasion ater harganya pun halus panjang tu dah RM62, yang daily lak saya pakai avon, itam tp x lah seitam MAC. lipgloss pun from Bshop and Loreal jer…

ini tips lah kan untuk my loyal readers, again, some ppl love to know what ai bought so they can make a try and do the comparison. lagipun saya ada membership utk Loreal, abih cop 12 kotak leh redeem memacam barang from Loreal. gitu..

ada request dari General Questions mintak ai reveal my make up skill so on (huh macam la pandai sgt muka ni mengaler) ok boleh, saya boleh tunjukkan, nanti in the next entry yeah. bukanlah cara2 make up muka eyeshadow bagai, but on what saya pakai etcs.

Up to you lah nak ikut x nak, sbb ada org tanya kan so saya buatlah entry tu nanti, once again ai m not a branded maniac person, tapi yang pentingnya, apa tu orang kata….dari hati jatuh ke wajah, kok hatimu busuk hitam, ada alur saja diwajahmu :)

Comment: 8