P1 W1max

Addicted to Y3.com!

IMG_5155

mummy nak main Y3.com plsssss

rumah nenek takdak internet lah

ni P1 nih?

P1 tak cover kampung Daddy :P

so bapaknya cariklah game2 yang already installed dalam HP lappy tuh…sakan dia main sorang2. Pak Wannya nak main pun dia bagi kejap jer pastu dia berkuasa semula. abang apatah lagi, tengok Mission Impossible sambil kepit ngan mak lagi sedap.

IMG21271

punya tak puas, nak balik tu pun dalam keter pun sambung main gak. tapi lam 10 min jer pastuh abang pass lappy kat adik, adik pun main seminit 2 and sudahnya simpan tepi sebab dedua lena tidur di perjalanan….

well technically nya lappy HP tu wpun aku punya, tapi aku berkongsi ngan Abang, he s now officially doing the Score A from that laptop. Gegirl dah memang ada sendiri kan, kalau nak screen beso sket, dia pakai desktop aku pulak. ingat tak dulu Lenovo aku bagi abang kan, tapi sebab dah jual, so he using this lah.

Gegirl pulak very the addicted ngan games gak skang nih, kalo bangun pagi2 nak pi sekolah tu, bila ada masa, dia sendiri onkan laptop and main games dulu yek. kalo weekend jangan cakap lah, makpak tak bangun lagi, dia dah sesenyap onkan Y3.com nya.

game utk weeekend baru nih, dia mintak carikkan Barney games. enjoy giler dapat main!

Comment: 9

Muka Jeruk di Sunway Hotel…

IMG20637

memula kan depa busy sesangat….

sorang internet ngan internet hotellah, sorang lagi plak pakai P1 W1max….wah kat Sunway coverage laju gak sik, sampai abang tak bunyik pun kata slow ke hapa…ehceh…

ha tu pasal aku malas nak blogging over the weekend aritu, aku dok layan movies back to back je dr chanel hotel. sampaikan cite Friends tu pun aku tengok ulang kali yet kat umah ada jer cd nyer…

IMG20642

sambil2 tu ada makpak nya yang weng weng…si bapak dok menyakat2 anak pompuannya kan…

IMG_4439

penyudahnya anaknya majuk dok celah tingkap.kalau boleh nak masuk kat lam tingkap tu lah tapi tak muat plak dah….dia punya bengang ngan sirman sampai dia tolak kerusi ke bapaknya lari ke pintu. ngan hentak2 badan muka cam nak runtuh terus landing ujung bilik.

dah satu hal pulak aku  nak kena pi memujuknya

kepit2 kat celah tiak

dokong dia dari celah tingkap tuh

ke katil

propah2

kutuk2 bapaknya

iskkk

drama queen sungguh…

adalah jugak lam sejam 2 lebih dia buat muka jeruk :)

muka jeruk ai tak beranilah nak letak yek, kang dibalingnya plak camera mak nyer. heheheehe

Comment: 10

My first mobile broadband – P1 W1MAX!!

IMG20576

untuk pertama kalinya sejarah dalam hidup RM, aku ada mobile broadband hohooooooooooo! kalo tak kerna Project Alpha, tidak saya mendapat broadband ni yek. P1 W1max kan sponsor utk Project Alpha Season 2.

wpun aku dari PA S1 tapi kami the old 7 bloggers pun akan ada own shooting gak for PA S2. so dapatlah jugak tempias product yang sponsor PA S2.

There will be a reunion shooting for all 7 of us, so sambil shooting boleh lah ber P1 W1max hek huhuhuuuuuu!

IMG20578

Sementalah pulak my smyx was down last nite, abih haruk pikuk aku mokak kat Twitter via berry ler kan, dapat lah jugak menyambung talian kasih sebentar via P1 nih. tp line dr VA pakai P1 tak berapa 100% lah yeop, coverage kurang kencang. tp adalah jugak line dr aku menangkuk bengang tunggu line smyx aku up kan.

so pasnih bolehlah catwalk dengan P1 masuk lam purse pun muat, eii suka ai. orang jakun kooo tak penah pakai mobile broadband kan, ni lah kekdahnya.

Thanks to P1 W1max and team of Project Alpha specially Nuffnang of cos.

FYI, P1 W1max akan masuk coverage depa ke Singapore…eh ke dah masuk line sana. hah gerek larr sik.

btw aku saje amik option mobile broadband coz aku mmg takdak stock ni, at least now takde lah susahkan sangat idup aku kalo stranded kat memana tpt takdak wifi. Ingat tak dulu aku almost nak engage P1 W1max kan, tak yah subs pun dapatlah merasa gak pakai product depa.

yippiiiiiiiiiiiiii!!!!

Comment: 23

P1 Potong and Red Batik Dress

IMG_8975

the main invite is RM not ashterix@Sirman. but Sirman reached BSC before me first. aku stranded dalam jam and hujan lebat in kl! as promised to show you the lovely batik dress….

i ve promised to blog bout it, coz ramai suka ngan batik kan.

IMG_9123

one thing is bout the dress is a bit short, atas lutut ku. saya jarang berdress yang ke main pendek gini hahahaha, lgpun ni batik. the sponsor tot aku nak pakai dengan legging, rupanya aku nak pakai macam ni gini jer. i dont like to wear legging sangat lah. i have a few but selagi boleh elak, aku ngelak gak pakai legging.

legging doesnt suit me sangat, lgpun legging dah old fashion in current market. satu lagi Sirman cukup meluat aka menyampah tengok aku sarung legging, rasa dia nak koyak2 kan jer ada.

but anw, i really love the batik dress.

IMG_8986

so i got my seat ody, was reserved by mr husband….sitting together is the Boss of Nuffnang…

IMG_9019

ehehehhe….Lin and her super jealous boipren. i smell nasi minyak tahun depan :)

IMG_9028

lelaki simpanan cino ku, KY yang aku sendiri pelik camne dia leh sampai awal giler kat 21, BSC yet dia satu building klcc ngan aku. adakah ko ponteng balik awal ek?? sah lah tuuuuuuuuuuuuuu!

IMG_9087

saw Tian Chad from www.tianchiad.com , my chinese loyal reader. i think he won something for P1′s contest. aku tak perasan till Sirman told me that….oooo padanlah excited jer tunggu nama winners diannounce, rupanya nak bawak adiah ek….

ok which one is Tian Chad, the one standing, the tallest one. the right one is Saimatkong, dia ugut aku kalau aku remove dia from my personal fb frens list. ahhahahaha.

n Jac my crony tak menjadi for BBM. hampeh till now x leh add dia, she oso cant add me!

IMG_9048

David the one who works so hard for Project Alpha and lots of the project lah under Nuffnang together wt Nuffies.Good team work!!!

u hv gf david?

no lah, still looking

everyday u meet thousands of amois and bloggers, tackle je lah…

me shy shy lar

cits….!

IMG_9082

if you think Sirman is tall, look at Thomas!! the most tallest blogger that i have ever known!!

IMG_9097

Waiting for our dinner, lapar yang oit….

Tim and Aud just came back from their japang trip. weii tim how come Aud can shop till drop while me doing shopping in HK Disney you potpet!

eh u bought a new hbag ek Red?

wink wink

i tot u wanna save some money for HK Disneyland next year.

aiyah, saving saving lah, hbag has to buy lah if not i will loose my desire of blogging!!

IMG_9124

met him at the outside of the club….

ko dah kawin ke Brontz?

bolum kak oi, apa ko nak minang aku?

ooo ingat ko dah kawin. napa pakai baju bola ni?

kak kito monang kak!! malaysio monang kakkkkkkk!

dia nya cakap minang n9 ke main pekat ahhahahahah! is he from n9?

IMG_8980

the red batik dress is sponsored by Usahawan Batik under UiTM Kampus Kelantan and Kementerian Pengajian Tinggi serta Perbadanan Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC).

the red dress batik have been tailored by their contact for me, supposedly to be worn during one of my Project Alpa sessions. tapi sebab tak sempat pakai untuk shooting of Project Alpha, even the tour too, so i wore this for attending the P1 Social Media Evening – mingling session. P1 is going to be the main sponsor for Project Alpha Season 2 together with Adidas Action 3!! P1 – potong potong potong!!

IMG_8978

Pengeluar dan penaja my red batik dress telah turut menaja barisan pemuzik-pemuzik dari Malaysia Philharmonic Orchestra bersempena dengan konsert dan persembahan Irama Warisan Kita suatu ketika waktu. jenis kain yang saya pakai ialah satin, dan pilihan corak adalah abstrak sesuai dengan watak saya sendiri yang liang libur dengan dunia blogging yang sarat dan padat.

PM

If you or your syarikat or badan swasta dan kerajaan mahukan touch base dari penaja red batik dress saya yang juga turut serta dipakai oleh current PM kita, boleh berkomunikasi with Fairuz  via email at yuz_fairuz@hotmail.com @ 0196017 045 or visit their web page currently over FB.

i hope to get another sponsor, similar to dress or whatever u call it, but with vintage design. an English style, sopan dress not too sexy or too sarat.

Comment: 28