Per’l Xlim

Ketahui Rahsia Per’l Xlim

48hours sponsored post

photo 1

 

Pejam celik pejam celik dah sebulan aku mengamalkan minum Per’l Xlim ni. And yes, as you can see it yourself, aku dah kurus dan slim hiks :)

And the best partnya pulak, aku tak perlu lagi amalkan strict diet. Boleh makan macam biasa. Sebabnya dengan meminum  Per’l Xlim dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme kita dan sekaligus membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan dan secara tidak langsung akan membakar lemak dalam badan kita.

photo 3

Walaupun penurunan berat aku taklah begitu drastik, ye lah baru jer minum sebulan. It was 51.5kg dan sekarang 49kg you :) aku rasa dah capai matlamat aku dah tu. Takkan nak kurus lagi kot. So it’s now for me to maintainkan jer. Tak gitu?

photo 2

With the positive result, sememangnya aku puas hati sangat. Objektif tercapai! Rasa sangat-sangatlah suka ya rabbi :) Sudah semestinya akan continue consuming Per’l Xlim supaya dapat mengekalkan berat badan dan my body shape.

Actually untuk maintainkan berat badan ni yang paling susah, thats why aku akan amalkan Per’l Xlim supaya kadar metabolisme tinggi dan seterusnya membakar lemak-lemak berlebihan yang kita dok makan hari-hari tu.

Bila kita dah buat selalu, ianya menjadi rutin harian dah. So without fail aku minum Per’l Xlim during my breakfasts, like I said Choco flavor is awesome! Lagipun sebab kita sukakan effect positifnya, kita pun memang rela hati mengamalkannya, betul tak?

photo 4

On top of losing weight, personally Per’l Xlim membantu aku gain more energy dan dapat aku rasakan lebih bertenaga dan lebih aktif dan positif dalam kerja-kerja harian samada di pejabat ataupun di rumah. Pagi sampai petang kerja di office, after office kadang-kadang ada events kena attend, sampai rumah only at night but suprisingly aku still ada tenaga dan good mood melayan karenah anak-anak and of cos kerenah hubby yang baru balik outstation hiks :)

photo 5

So now korang punya turn pulak. Give it a try and thanks to me later :) Tak rugi apa-apa pun, malah lebih mendapat kebaikan lagi. Untuk maklumat lanjut boleh layari Per’l FB page, lagi banyak updates boleh kita dapat dari sana.

Memang tepat sekali tagline diorang, Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Khidmat pesanan masyarakat Per’l Xlim is brought by Redmummy.com

Comment: 6

Rahsia Redmummy dan Per’l Xlim

48hours sponsored post

.

xlim1

Beginilah nasib aku pergi kerja balik kerja. Tapi at least balik kerja aku selalu balik lambat so jalan clear la sket. Tapi bila time pagi-pagi pergi kerja tu yang bercinta nak mengharung jemmm! Kadang-kadang kita kuor rumah nak cepat, breakfast pun tak sempat nak jamah. Pastu bila kena jem macam ni perut mula la berkeroncong, nyesal pulak tak bersarapan tadi.

xlim2

Lesson learned. So sekarang aku sudah prepared siap-siap :) Per’l Xlim berperisa chocolate menjadi peneman aku setiap pagi. Korang dah cuba? Macam aku dah cerita tempohhari kat post Per’l Xlim! Rahsia Wanita Kekal Mempesona

Selain dari rasanya yang sedap dan meyelerakan, lagipun flavor chocolate memang favorite aku hiks, dengan minum Per’l Xlim secara tak langsung dapat mengisi perut aku yang kosong yang tak sempat bersarapan tu. Surprisingly memang rasa kenyang lepas habis satu tumbler aku kerjakan. So niat or rasa nak makan benda-benda lain tak la craving sangat. Memang bagus sangatlah untuk diet aku :)

xlim3

Lagipun cara penyediaan Per’l Xlim yang begitulah senang, hanya campurkan dengan air panas. Dah siap untuk diminum. Sambil-sambil bersiap nak pergi kerja pun boleh buat.

Dah lebih 2 minggu rasanya aku minum Per’l Xlim, personally dapat aku rasa ada perubahan dalam gaya hidup aku. Rasa lebih energetic dan lebih aktif dalam day to day activities. Pagi pergi kerja balik sampai rumah malam, layan anak-anak, lebih-lebih lagi sekarang hubby pun away. Semua benda aku kena buat A to Z, tapi still I’m feeling great :)

xlim4

Lagi satu rahsia dengan hanya minum Per’l Xlim, as you can see aku makin slim dan loss weight you hiks :)

Ada aku dah cerita kat post yang lepas, salah satu ingredients Per’l Xlim, Green Coffee Beans terdapat kandungan Asid Klorogenik dapat meningkatkan kadar metabolisme dan sekaligus membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan secara tak langsung akan membakar lemak dalam badan kita sebagai sumber tenaga dan menyumbang kepada proses penurunan berat badan!

Juga membantu proses pembuangan air besar, kalau dulu memang susah nak melepas, tapi sekarang at least sehari sekali mesti aku melabur :)

xlim5

I’m so happy now with the result. My hubby lagi suka bini dia dah slim hiks :) Tapi ada sket lagi target nak turunkan lagi. Of cos will definitely continue consuming Per’l Xlim for my better shape and result.

Korang pun sama boleh achieve the same thing, or you all just stay tune, I’ll show even my better shape nanti hiks :)

Khidmat pesanan masyarakat Per’l Xlim is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Per’l Xlim! Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

48hours sponsored post

 

IMG_2686

Memang banyak rahsia orang wanita untuk kekal cantik berseri serta mempesona. Kita cuma perlu pandai mencari dan mencuba. So beberapa hari yang lepas aku berkesempatan datang untuk diberi penerangan tentang produk terbaru Per’l dari POWER ROOT iaitu Per’l Xlim.

Seperti yang semua maklum POWER ROOT telah ditubuhkan pada 23 Julai 1999. Merupakan syarikat terkemuka dalam membangun dan mempromosikan minuman tenaga herba yang diperkayakan dengan dua herba hutan hujan utama iaitu Eurycoma longifolia Jack atau lebih dikenali sebagai “Tongkat Ali” dan Labisia Pumilia dan Pathoina atau “Kacip Fatimah”. Herba asli yang dipandang tinggi untuk kekuatan kesejahteraan fizikal oleh rakyat Malaysia!

IMG_2079

Kusyuk aku mendengar briefing yang berikan oleh pakar dari POWER ROOT. Ye lah, sebab nanti aku kena kongsikan rahsia dan kepentingan produk terbaru mereka ni kat korang :)

So back to their new product, Per’l Xlim merupakan sejenis minuman pelangsingan badan yang khas untuk semua wanita yang suka minum kopi ataupun coklat. Keunikannya adalah apabila kita menikmati minuman Per’l Xlim, ia secara tak langsung akan membantu menjaga bentuk badan dan mengekalkan bentuk badan yang langsing.

RM_Perl_Xlim

Per’l Xlim Siri mempunyai 2 produk iaitu Per’l Xlim Café (Coffee) dan kepada yang tidak gemarkan kopi jangan kuathir sebab ada juga Per’l Xlim Choco (Chocolate Drink).

Sebab utama dengan menikmati Per’l Xlim, kita pasti akan memiliki lengkung badan yang mempesona adalah kerana adanya ingredients istimewa mereka iaitu Ekstrak Green Coffee Beans (Biji Kopi Hijau). Green Coffee Beans adalah biji kopi yang belum dipanggang dan kandungan Asid Klorogenik dalam kopi hijau membantu badan untuk meningkatkan kadar metabolisme dan sekaligus membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan.

Oleh sebab itu, badan akan membakar lemak dalam badan kita sebagai sumber tenaga dan ini akan menyumbang kepada proses penurunan berat badan!

IMG_2064

Juga terdapatnya Ekstrak White Kidney Beans (Kacang Ginjal Putih) yang akan membantu mengelakkan perut daripada memecah karbohidrat kepada gula ringkas. Jadi, kalori tidak akan diserap ke dalam badan. Tambahan lagi, White Kidney Beans adalah makanan kaya serat, protein, vitamin dan mineral yang membuat kita rasa kenyang untuk masa yang lebih panjang. Jadi kita tidak akan mempunyai keinginan untuk makan.

Dan ingredients lainnya sudah semestinya Kacip Fatimah yang menstabilkan hormone dalam badan, memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen, melewatkan process penuaan serta Kolagen  yang meningkatkan kelembapan kulit serta memperbaiki kulit kasar dan kulit berparut.

IMG_2060

So far selepas beberapa hari aku mencuba minum, dapat aku rasakan haus. Jangan risau, cuma kita perlu minum lebih banyak air untuk membantu proses detoxification.

Biasanya cara aku menikmati Per’l Xlim, 30 minit sebelum sarapan pagi dan makan tengah hari. Sebagai permulaan ni aku minum 2 kali sehari. Lebih ideal satu sachet dicampur dengan 150ml air.

Personally bagi aku selain rasanya yang enak, of cos aku suka  choco flavor, ia dapat membantu kita to lose weight without skipping meal and exercising. Ini dua yang memang azab nak buatkan kan? Selain tu ianya mudah untuk diminum, hanya campurkan dengan air panas. So sangat sesuai la untuk kita yang berkerjaya ni, juga sesuai untuk surirumah dan pelajar. Even lelaki pun takde salahnya untuk minum Per’l Xlim ni.

So give it a try, tak de ruginya. Makin slim la aku hiks :) Untuk maklumat lebih lanjut boleh layari Per’l FB page.

Khidmat pesanan masyarakat Per’l Xlim is brought by Redmummy.com

Comment: 18