Petronas

PETRONAS grants winners their dream holiday!

 

Korang masih ingat PETRONAS My Dream Getaway Contest? Ke dah lupa?

Ok meh Kak Red ingatkan balik. Untuk pengetahuan korang PETRONAS My Dream Getaway Contest telah memberi lebih 1000 pemenang dengan pelbagai hadiah menarik yang worth up to RM1.5 million!

So semasa majlis penyampaian hadiah untuk the grand prize, PETRONAS telah memberi hadiah kepada 15 pemenang bertuah contest ini, di mana 5 pemenang grand prize telah membawa pulang RM35,000 travel voucher, RM20,000 wang tunai dan RM15,000 worth of Mesra points setiap seorang! Memang sangat bertuah diorang ni dan ucapan tahniah untuk diorang.

Dan untuk 5 pemenang hadiah kedua pula telah menerima RM30,000 travel voucher, RM15,000 wang tunai dan RM10,000 worth of Mesra points setiap seorang sementara 5 pemenang tempat ketiga pula memenangi RM25,000 travel voucher, RM10,000 wang tunai dan RM8,000 worth of Mesra points setiap seorang. Juga semua 15 pemenang tadi menerima Nikon DSLR camera worth RM5,000 dan PETRONAS Gift Card worth RM3,000 each. Menang berbaloi-baloi hadiah yang dimenangi diorang ni. Ade ke antara readers RM menang hadiah ni?

Seriously, PETRONAS  truly rewarding and appreciating their customers with those wonderful prizes. Beruntung la loyal customer mereka…

Bukan itu saja, PETRONAS juga rewarded 700 hadiah saguhati dan juga 300 hadiah bulanan untuk pelanggan-pelanggan mereka yang terdiri daripada 100 travel voucher berharga RM1,000 setiap satu, 100 Samsung cameras worth RM1,000 each, 200 PETRONAS Gift Card worth RM500 each dan 300 of RM200 Mesra points.

Generous sungguh hadiah-hadiah dari contest ni. Terliur tak korang dengan hadiah-hadiah semua tu? Jeles sungguh aku hai kat sapa yang menang tu…

petronas

Tapi jangan khuatir kalo korang terlepas contest ni sebabnya korang boleh participate untuk fasa kedua PETRONAS Fuelled By Fans, Powered by PRIMAX Campaign yang bermula dari 9 December sehingga 31 January 2014! Kali ini seramai 221 pemenang akan menerima hadiah wang tunai, PETRONAS Gift Card dan Mesra points. Grand prizenya pula bernilai RM50,000 and will get to name his/her charity of choice to receive a contribution of another RM50,000!

Untuk info lebih lanjut tentang PETRONAS Fuelled By Fans, Powered by PRIMAX Campaign dan untuk menyertai contest ini bolehlah download entry form from their official site here at like2savefor.my

Good luck korang!

Khidmat pesanan masyarakat PETRONAS is brought by Redmummy.com

Comment: 8

PETRONAS in FUELLED BY FANS, POWERED BY PRIMAX

48hours sponsored post.

IMG_0327

PETRONAS  just launched its Fulled by Fans, powered by Primax yang mengajak fans dan pelanggan untuk mengembara bersama Shahizey Sam, May dan DJ Yoon serta pelakon HK Him Law dan bintang Taiwan, Bii dan hadiah yang ditawarkan berjumlah RM1,000,000!!! Banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaaa sejuta ringgit tuh.

To join, just purchase RM30 in one receipt di any of PETRONAS stations or kedai Mesra PETRONAS, dan jawab 2 soalan mudah je bila amik borang tu yek. Simple sungguh, tup tup menang sejuta huh rezeki ko!

The contest ni pun ada dibuat dalam bentuk weekly so you could win the vouchers, cash rebate, Mesra points dan jugak PETRONAS gift card.

 

IMG_0377

Basically the idea of this contest sangat simple, sambil beli barang kat PETRONAS min pun RM30 jer dah boleh join the contest and menang, mungkin kamu yang bertuah lekan.

Log on to www.like2savefor.my/fuelledbyfans for getting the forms or even find out more details. Follow the action via our celebrities’ tweets and FB updates at the Fuelled By Fans Microsite http://bit.ly/like2savefor , Facebook – fb.com/PETRONASbrands and Twitter @PETRONASbrands

Syabas PETRONAS !

Khidmat pesanan masyarakat PETRONAS s is brought by Redmummy.com

Comment: 7

PETRONAS MY DREAM GETAWAY CONTEST!

Salam Syawal – ini adalah sponsored post :)

IMG_3093

sesuaikan hijau jacket aku tu ngan the green Petronas

Bila dengar RM1.5million worth of hadiah, up for grab. Gigil tak? Rasa macam, eh aku nak gakkkkkkkkkkkkkk, ko nak gakkkkkkk, semua orang nak the millions2 tu.

The other day, PETRONAS rewarded the first 100 monthly winner of its ‘My Dream Getaway’ Contest, dengan setiap daripada mereka mendapat RM500 travel voucher untuk pergi holiday. Kiranya kalau ko pi London, ko kena ler top up lagi sket je kan, riban2 gak tuh hahahaha. So kalau pi Jakarta, mungkin tak perlu top up. Begitu. Untunglah ko kakak abang yang menang nih!

Apapun, tu baru 100 pemenang. Mereka adalah dari July dan August winners. Masih ada lagi 915 pemenang yang layak untuk berpeluang memenangi hadiah lain yer. Hah, mari rerapat. Camne depa untunglah dapat menang tu kan, mesti ada caranya depa joined the contest.

IMG_3090
Korang pergi PETRONAS stations atau Kedai Mesra Petronas. Itu soalnya.

Kemudian, korang purchase any ‘featured combo’ items yang dari serendah RM3 (dan menang RM500) bestnyaaaaaaaa ok pastu kalau di kedai Mini Mesra pulak, minimum purchasenya ialah RM10. Get your receipts stamped, kat situ jugak.

Lalu, fill up your personal details dalam form tuh, jawab simple question depa bagi dan dropkan the form tu dalam contest box provided dalam store PETRONAS tuh.

Simple dok?

Sambil isi minyak RM50, eh eh tak yah isi minyak pun, beli je featured combo dah boleh menang RM500!!

Tapi kena cepat yer coz kan, the contest masih lagi ongoing and akan soon to  end by 31st August 2013. Selain dari monthly rewards, chances untuk menang the main prizes pun sangat besar amountnya.

IMG_3091

First 5 Grand Prizes termasuklah:
RM35,000 travel voucher, RM20,000 cash prize and RM15,000 worth of Mesra points each; five 2nd prize rewards of RM30,000 travel voucher, RM15,000 cash prize and RM10,000 worth of Mesra points each and finally, five 3rd prize rewards of RM25,000 travel voucher, RM10,000 cash prize and RM8,000 worth of Mesra points each.

On top of that, all the 15 main prize winners will each take home a Nikon DSLR camera worth RM5,000 and a PETRONAS Gift Card worth RM3,000.

Jangan reribut, PETRONAS juga offering the rewards programme untuk 700 consolation winners dengan travel vouchers worth of RM1,000, Samsung camera worth RM1,000, PETRONAS Gift Cards worth RM500 and Mesra points worth RM200.

To find out more details about the contest or sign up as a Mesra card member to enjoy more privileges, logon to www.mymesra.com.my

Khidmat pesanan masyarakat Petronas is brought by Redmummy.com

Comment: 5

For Petrosains!

20130603_112411

20130603_113339

20130603_113852

20130603_113908

20130603_114120

20130603_114220

 

20130603_115128

20130603_115259

20130603_115515

IMG-20130603-WA0001

20130603_115930

20130603_120035

20130603_120204

20130603_120425

20130603_120628

20130603_120713

20130603_121030

20130603_121717

20130603_122057

20130603_123006

20130603_123126

20130603_125443

20130603_125451

20130603_125633

20130603_125825

20130603_130357

20130603_140225

20130603_140422

20130603_125926

20130603_114629

Hari bapak cuti and bawak anak2 ke Petrosains, KLCC

Ibunya bekerja tak cuti but joined only during the lunch break.

Sebab tu lah pun takde gambar aku dalam nih………..

They want to repeat and come back again, tak puas katanya pusing tawaf dalam Petrosains nih.

Comment: 8

Petronas Motorsports – Abduction

 

Ingat lagi entry lama aku pasal misteri kat Stuttgart, Germany? Di mana rakaman CCTV merakamkan satu pergerakan aneh, rasanya sebuah kenderaan dan bila diperlahankan rakaman tersebut, seperti ada satu cahaya yang mengejar kenderaan tu!

Akhirnya selepas sekian lama, perkara yang sebenar-benarnya terbongkar menerusi filem terbaharu PETRONAS Motorsports! Tengok sendiri video pendek youtube bawah ni yang memaparkan aksi hebat pecutan kereta yang mendebarkan melarikan diri di tengah bandar dari serangan kapal induk dan anak-anak kapalnya!

Dan kemuncaknya, mendedahkan kuasa hebat pecutan kereta itu tadi adalah hasil gabungan PETRONAS dan AMG. Watch out for a new species!

Comment: 9