Petronas

PETRONAS in FUELLED BY FANS, POWERED BY PRIMAX

48hours sponsored post.

IMG_0327

PETRONAS  just launched its Fulled by Fans, powered by Primax yang mengajak fans dan pelanggan untuk mengembara bersama Shahizey Sam, May dan DJ Yoon serta pelakon HK Him Law dan bintang Taiwan, Bii dan hadiah yang ditawarkan berjumlah RM1,000,000!!! Banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaaa sejuta ringgit tuh.

To join, just purchase RM30 in one receipt di any of PETRONAS stations or kedai Mesra PETRONAS, dan jawab 2 soalan mudah je bila amik borang tu yek. Simple sungguh, tup tup menang sejuta huh rezeki ko!

The contest ni pun ada dibuat dalam bentuk weekly so you could win the vouchers, cash rebate, Mesra points dan jugak PETRONAS gift card.

 

IMG_0377

Basically the idea of this contest sangat simple, sambil beli barang kat PETRONAS min pun RM30 jer dah boleh join the contest and menang, mungkin kamu yang bertuah lekan.

Log on to www.like2savefor.my/fuelledbyfans for getting the forms or even find out more details. Follow the action via our celebrities’ tweets and FB updates at the Fuelled By Fans Microsite http://bit.ly/like2savefor , Facebook – fb.com/PETRONASbrands and Twitter @PETRONASbrands

Syabas PETRONAS !

Khidmat pesanan masyarakat PETRONAS s is brought by Redmummy.com

Comment: 7

PETRONAS MY DREAM GETAWAY CONTEST!

Salam Syawal – ini adalah sponsored post :)

IMG_3093

sesuaikan hijau jacket aku tu ngan the green Petronas

Bila dengar RM1.5million worth of hadiah, up for grab. Gigil tak? Rasa macam, eh aku nak gakkkkkkkkkkkkkk, ko nak gakkkkkkk, semua orang nak the millions2 tu.

The other day, PETRONAS rewarded the first 100 monthly winner of its ‘My Dream Getaway’ Contest, dengan setiap daripada mereka mendapat RM500 travel voucher untuk pergi holiday. Kiranya kalau ko pi London, ko kena ler top up lagi sket je kan, riban2 gak tuh hahahaha. So kalau pi Jakarta, mungkin tak perlu top up. Begitu. Untunglah ko kakak abang yang menang nih!

Apapun, tu baru 100 pemenang. Mereka adalah dari July dan August winners. Masih ada lagi 915 pemenang yang layak untuk berpeluang memenangi hadiah lain yer. Hah, mari rerapat. Camne depa untunglah dapat menang tu kan, mesti ada caranya depa joined the contest.

IMG_3090
Korang pergi PETRONAS stations atau Kedai Mesra Petronas. Itu soalnya.

Kemudian, korang purchase any ‘featured combo’ items yang dari serendah RM3 (dan menang RM500) bestnyaaaaaaaa ok pastu kalau di kedai Mini Mesra pulak, minimum purchasenya ialah RM10. Get your receipts stamped, kat situ jugak.

Lalu, fill up your personal details dalam form tuh, jawab simple question depa bagi dan dropkan the form tu dalam contest box provided dalam store PETRONAS tuh.

Simple dok?

Sambil isi minyak RM50, eh eh tak yah isi minyak pun, beli je featured combo dah boleh menang RM500!!

Tapi kena cepat yer coz kan, the contest masih lagi ongoing and akan soon to  end by 31st August 2013. Selain dari monthly rewards, chances untuk menang the main prizes pun sangat besar amountnya.

IMG_3091

First 5 Grand Prizes termasuklah:
RM35,000 travel voucher, RM20,000 cash prize and RM15,000 worth of Mesra points each; five 2nd prize rewards of RM30,000 travel voucher, RM15,000 cash prize and RM10,000 worth of Mesra points each and finally, five 3rd prize rewards of RM25,000 travel voucher, RM10,000 cash prize and RM8,000 worth of Mesra points each.

On top of that, all the 15 main prize winners will each take home a Nikon DSLR camera worth RM5,000 and a PETRONAS Gift Card worth RM3,000.

Jangan reribut, PETRONAS juga offering the rewards programme untuk 700 consolation winners dengan travel vouchers worth of RM1,000, Samsung camera worth RM1,000, PETRONAS Gift Cards worth RM500 and Mesra points worth RM200.

To find out more details about the contest or sign up as a Mesra card member to enjoy more privileges, logon to www.mymesra.com.my

Khidmat pesanan masyarakat Petronas is brought by Redmummy.com

Comment: 5

For Petrosains!

20130603_112411

20130603_113339

20130603_113852

20130603_113908

20130603_114120

20130603_114220

 

20130603_115128

20130603_115259

20130603_115515

IMG-20130603-WA0001

20130603_115930

20130603_120035

20130603_120204

20130603_120425

20130603_120628

20130603_120713

20130603_121030

20130603_121717

20130603_122057

20130603_123006

20130603_123126

20130603_125443

20130603_125451

20130603_125633

20130603_125825

20130603_130357

20130603_140225

20130603_140422

20130603_125926

20130603_114629

Hari bapak cuti and bawak anak2 ke Petrosains, KLCC

Ibunya bekerja tak cuti but joined only during the lunch break.

Sebab tu lah pun takde gambar aku dalam nih………..

They want to repeat and come back again, tak puas katanya pusing tawaf dalam Petrosains nih.

Comment: 8

Petronas Motorsports – Abduction

 

Ingat lagi entry lama aku pasal misteri kat Stuttgart, Germany? Di mana rakaman CCTV merakamkan satu pergerakan aneh, rasanya sebuah kenderaan dan bila diperlahankan rakaman tersebut, seperti ada satu cahaya yang mengejar kenderaan tu!

Akhirnya selepas sekian lama, perkara yang sebenar-benarnya terbongkar menerusi filem terbaharu PETRONAS Motorsports! Tengok sendiri video pendek youtube bawah ni yang memaparkan aksi hebat pecutan kereta yang mendebarkan melarikan diri di tengah bandar dari serangan kapal induk dan anak-anak kapalnya!

Dan kemuncaknya, mendedahkan kuasa hebat pecutan kereta itu tadi adalah hasil gabungan PETRONAS dan AMG. Watch out for a new species!

Comment: 9

Cool Interactive Wall by Petronas Motorsports @ KLCC!

48hours sponsored post

image001

Aku kan dah bertahun-tahun kerja kat KLCC so memang ramai la member aku bila mai datang sini mintak dok suh aku temankan depa see around. So ada la sorang member aku dari utara nak datang mai KLCC for the first time. Dia nak la aku temankan dia tour jalan-jalan situ. Aku memang momantai la, tapi dia dok berhajat la pulak nak pergi tinjau skybridge KLCC tu pulak. Aku yang dah bertahun-tahun kerja sini pun ada la sekali jer naik skybridge tu hiks :)

So before dia mai aku pun riki la pergi visit Petronas Twin Towers Sky Bridge Visitor’s Center nak check masa lawatan or any special events yang ada kat situ.

image002

Lucky me masa aku pi check out tu kebetulan ada Interactive Wall betul-betul kat area Sky Bridge Visitor’s Center tu. Korang sure tak kan terlepas pandang lah Interactive Wall tu kalau korang pergi situ.

image003

So sedang aku dok nak figure out ape ke menda special sangat wall ni, datang sorang jejaka staff Petronas yang sudi mengexplainkan pasal wall ni.

Ya Puan, boleh saya bantu?

Erkk apa benda sebenarnya ni bang?

Ooo kat rumah Puan ade Kinect? Ala sensor untuk games XBOX tu. Ha Interactive Wall ni pun guna teknologi yang sama macam Kinect tu. Cuma ni bukan games macam XBOX jer la :)

Ala saya takde Kinect la bang, so camna nak main ni?

Basically kita kena gerak-gerakkan tangan kita so elemen dalam wall ni pun ikut la sekali. Elemen cecair dan logam dalam skrin wall ni akan bergerak mengikut arah tangan kita. So bila dua elemen ni bertembung each other, a short animation comes on. Kita dapat lihat pusaran seperti merkuri dan apa yang muncul tu ialah salah satu daripada 5 benda iaitu mechanic heart, diamond grille, piston, shark, and headlights.

Ooo ni benda related dengan motorsport la ek…

Ye Puan, actually tujuan utama game ni untuk mencari partner yang dapat menolong kita menolak elemen-elemen tu dari sisi tepi ke tengah-tengah skrin wall tu. Dan yang menariknya kita dapat melihat bagaimana pasangan yang berbeza menggabungkan kedua-dua elemen tadi tu bersama-sama, tetapi  keputusan yang berlainan dihasilkan.

Ooo kena ada partner la ek, cuba abang demo sket…

image004

Cayalah abang Petronas ni siap tunjuk demo sekali :)

Apa lagi aku pun try join sekali la hiks

image005

Korang boleh tengok sendiri Interactive Wall dari youtube video bawah ni yang aku shoot, tapi lebih afdal lagi kalau korang experience sendiri benda ni. Tapi kena cepat sebab Interactive Wall ni ada kat Petronas Twin Towers Sky Bridge Visitor’s Center ni sampai 18 January ni jer.

Dang! Sebabkan aku dok ralit sangat layan Interactive Wall ni sampaikan aku terlupa lak the main purpose aku sebenarnya pergi ke Sky Bridge Visitor’s Center tu nak check masa lawatan skybridge tu hiks! Taper nanti aku repeat pergi lagi :)

Hang nak mai KLCC cepat sket no, nanti tak sempat pulok nak pi tengok PETMOS Interactive Wall tu :P

Korang pun sama, bila last time korang main dengan bayang-bayang? Sure zaman budak-budak dulu kan. So korang mesti try wall ni yang akan seakan-akan bayang-bayang tetapi yang lebih cool dan hebatnya dia akan berinteraktif dengan kita. Kalau main dengan member lagi for sure fun giler!

So jangan ketinggalan to check out this sophisticated visual presentation of science and art by Petronas Motorsports  at:

Venue: Petronas Twin Towers Skybridge Visitor’s Center
Date: Today – 18th Jan
Operation hours: 9:00am – 7:00pm (TBC)
 
Ni pulak official video depa:

 Khidmat pesanan masyarakat Petronas Motorsports is brought by Redmummy.com
Comment: 12