Red Family

I pun leh jadi model gak…

image

Not fair lah kan kalau gambar mak merah takde, wpun dah tempek sket dalam Darlie’s adv, Sirman snapped banyak giler, sampai mood kitorg dah kedaung…letih kay. ngan nak lari dari panas matahari lagik….oh well, ai dok kat kl you, lam malaysia, lainlah dok kat kutub utara nun, boleh berangan sejuk…

image

sapo nak beli white top akak nih, ada sapa komen arituh kan? bolehhhhhhhhhhhhhh…akak pakai sekali ni jer masa shooting, lepas tuh yilek pocik trus aku simpan.

image

banyak2 gambar aku paling suka gambar niiiiiiiiiii! yang dipakai khas untuk Frisomum’s adv

Ini directed by aku sendiri dar….sambil jadi model, kena tengokkan anak-anak yang dok mencabut main semalu…dengan manusianya dr jalan raya dok tengok anak beranak amik gambar. hahaha very the kitaorg buat tak tau jer…well nama pun kerja kan.

so oklah nanti bulan bulan bulan bulan depannnnnnnnn kita amik lagi gambar.

Comment: 17

White Kids…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Model: Abang and Gegirl

Photographer: RedDaddy

Director: Redmummy

Date of Photography: October 2010

Comment: 24

White for Santai!

image

Ini entry manyak lama peram darrrrrrrrrr!

Sebabnya nak tunggu sponsored post Darlie tu diapprove & publish, baru leh kuor mar…that s why rambut dalam nih and Darlie sumernya rambut masih curly2 kerinting yang sangat korang nyampahkan.

Anw, after doing our photoshoot, kita terus pergi amik early dinner di Santai Cafe, Bandar Sri Permaisuri.

image

Kalau kat Santai Cafe nih, kitorg mesti belasah ikan bakar. Wajib! Sedap tau….standard menu memang amik pari and kembung bakar, or siakap bakar. Kerang bakar lagilah wajib utk aku and gegirl.

image

Air bandung special! Tengok meja sebelah minum nih, terus kitorg order tapi yang kasi belasah si abang sorang. Budak tu kalau minum ais ketul2 sejuk nih memang dia punya idamanlah.

image

So kami makan and makan yayyy syodapppppp!

image

Gegirl mengadap kerang bakar, sorang2 kay. Aku dapatlah merasa dalam 5,6 ulas.

IMG_5542

So this is behind the scene, photoshoot for our little project…

Kain baju budak2, sendiri memasing punya, baju maknya baru beli semata2 untuk Darlie, requirements nak putih, aku tak naklah pakai baju putih kerja aku yang dah berpuluh kali masuk lam RM, so jumpa kat Zara selai, menariklah boom boom! Bapaknya tak yah, he s the man behind the scene jer.

Lebih baik menghabiskan masa dengan mengulit kerja advertorials yang menimbun, sambil mengulit jugak anak-anak yang happening dan bikin makpaknya pening tapi challenging, daripada ko asiklahhhhhhh nak mengumpatkan aku. Obviously i m better than you, tu pasal ko asik je nak korek apa lagik pasal mak merah yang korang tak puashatikan. Sampai bila2 pun ko takkan puas, you know you are so kat tapak kaki aku jer kan.

Aku tak nak bagi panjang2lah….satu das dah cukup :)

Nak tengok lagi hasil the model 2 orang tu tak? ok boleh boleh…mai rapat rapatttttttttt!

Comment: 14

Santai Titiwangsa…

image

yooooooooo!! kat Taman Tasik Titiwangsa! itupun sekejap giler, budak2 nak sangat naik boat pedal kaki sendiri, tapi dah abih turn pulak, so kena datang lain kali….ko ingat aku sesuka je nak mai sini kalau takde job. hiks…..itu takyah citer lah. baju biru nih kali ke 2 aku pakai, birunya memang outstanding sungguh hiks….

and abang saw the kitty yang ngiau2 carik mak nyer, boleh nak bungkus bawak balik, manyaklah cantik ko. berpusing2 carik maknya, jumpa jugak….

image

ini memang drama mak and anak pompuan sesama merajuk. Gegirl merajuk dengan leleh2 ayo mato sebab tak dapat naik boat, doklah balik tiang, abangnya pujuk memang tak jalan lah. abang pujuk tak ikhlas betul, main gah gah gah jer. so aku berjanji dalam masa cuti sekolah ni akan kita bawak lah, cuba untuk bawak naik boat nih. padahal dulu dah penah pun naik kat Putrajaya. lenguh kaki ok mengayuh.

weih, entry dah back to normal kan minggu nih, minggu lepas agak kedaung coz aku bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz! super mak bz, ngan nitik2 ayo mato lagik, dengan muka muncung retak seribu huh, drama minggu inilah sangat.  Kat Tasik Titiwangsa nih best kalau bawak roller blade, or basikal main lenjan dalam nih.

Malam ni nak all outlah dok blogging kaw kaw2, coz entry hari nih sume main pejam2 mata je buat, ater kat midnite baru balik, kol 2 pagi baru tidur, toing2 pala aku dah.

Comment: 21