RedMummy

Red …

my email add is X@yahoo.com

what is X? doesnt sound like redmummy at all kan kan?

sapa ke aritu melatah2 bila aku privatekan blog lama kejap, mael ke? mengarut2 email id akak ko sebut kan.. ehehehehhee

it started on emm bila ek, i think 1998 or 1999, bila internet baru ada aku pegang je pc and nak register for email add kat yahoo… ada member pasang radio lagu apa tuh: X!! think lagu 60s or 70s gitu lah, male singer nyanyi. aku pun bantai la bedal pakai buat id.

and mana nak sangka 10 taun dah pakai id yang sama. aku kan loyal, jenis x nak tukar2 id, kalo my maxis line tu pun, sekali register ha sampai la ni lah aku pakai.

ini menjawab soalan someone yang email aku privately dlm tanya itu ini borak itu ini sempat lagi dia tanya:

p/s: may I know X tu apa kebende?? It sounds so exotic!

Comment: 14

Red is dreaming…

i hv something to tell

i have something in my mind

i need to do lots of shoppings

i need to look pretty or is it good?

Make it short, i m gonna have something like this, very soon.

Comment: 11

Red in black scarf…

140220084826.jpg

hari ni aku kena anto abang kan, so pakai suor le ye… tp kali ni aku x nak terus pi opis, nak sapedek kat kantin sekolah dia dulu…

 x larat la asik berkicau je perut ni pepagik, biskut merry opis tu pun dah naik muak tengok muka aku.

140220084827.jpg

ni section utk budak2 tu beli light makanan la during recess, anak aku dpt beli kat sini ada lah 5,6 kali jer coz budak2nya dok x nak beratur main tolak. so abang x kuasa nak bersilat, makan roti gardenia lagi sedap mummy.  and aku dpt idea beli nuggets yg dia suka tu and nnt nak anto to his class.

140220084829.jpg

sbb ni sekolah agama budak2 agaklah ns lemak dia pun very the basic jer. kacang pun x de, telur tu pun aku mintak grgkan.  kenyang pi keje sedap je steady. so lunch haruslah cepat lapar semula…

140220084830.jpg

abah suh aku tegur pakcik kantin tu tiap kali pi sana, so pg ni aku tegur lah, assalamualaikum pakcik, saya ni anak haji ...

oh ini rupanya anak haji .. yer? lawa orangnya yer….

hiks….ai malu tau nak cite kat you all sume ni tp ai tetap gak nak cite…!

Comment: 21

Redmummy’s high profile…

It shows that being a high profile blogger has its perks too – my red diva keeper

i m not a high profile blogger, aku biasa2 jer lah….bla bla, eh malas lah nak ckp detaily.

but as i said before redmummy.com has its own brand name already, bukan sejak berzaman dotcom, tapi sejak zaman blogspot lagi. i hv my own followers and loyal readers.

one thing that i love to do is to promote new bloggers, ramai bloggers dah dapat fan sendiri which comes from redmummy, i made few entries bout A blogger or B blogger, my readers will ambush your blog. that s one of my duty being redmummy.com . ada blogger dah boleh stand on their own, doesnt need my promotion anymore, ada yang lupa daratan oh ni x yah elaborate lah ye, ada yang dah ada loyal readers memasing. i m glad to help them.

tapi ada yang tetiba terjah aku mintak aku promotekan blog dema, x leh la camtu dik. i hv to make fren wt yr blog first, i hv to get to know you bagai, i hv to study yr blog dulu, agak2 la kan kalo nak bagi aku kerja free ni.

i give this service foc.

but the manager of redmummy has started complaining that bloggers should start charging their service too, nak masuk parlimen baru takkan semuanya nak free. this is a service provided by a blogger to other bloggers.

 

x zalim ke?  i dont think it s the right way but bloggers, what say you?

 

 

Comment: 19

Red red magic…

takde magic lagi dah lah…

2 je magic yg best aku baru tau:

1. i can detect you sampai lubang cacing

2.i can set my entry timer in advance.

tu jer…lelain pelan2 saya belajar yer. anw, starting yesterday semua entry are done and set via timer, aku x mobile pun. very ez kan. at least i put 3,4 entries in a day via remote.

kenyang la korang…

Comment: 11