RedMummy

Red in the red house…

160220084876.jpg

redmummy menyinari dan memerahi hidupmu…

bley pakai x tagline tu? :P

 

160220084874.jpg

i m not good in decorating the house, tanganku suami isteri mmg x pandai menghias rumah. but after so many years living together, sirman has adopt my red craziness…so we present you some of the collections.

160220084877.jpg

i wanted to post more, the whole house red docorations, red collections, red and red, but i have to respect the TV3′s people.

 

Take 1…the shooting begins…

 

Comment: 11

Red Commentators…

 

i guess my readers are not really keen to read my blog over the weekend.

 

the hit drops every weekend, the numbers of commentators also drop on the weekend.

 

and my mood to blog over the weekend also drop, even i have a story bout the TV3 thingy…

 

i will blew up when you gotta mood of reading my blog and leaving comments..

 

For Redmummy.

 

Comment: 15

Red …

my email add is X@yahoo.com

what is X? doesnt sound like redmummy at all kan kan?

sapa ke aritu melatah2 bila aku privatekan blog lama kejap, mael ke? mengarut2 email id akak ko sebut kan.. ehehehehhee

it started on emm bila ek, i think 1998 or 1999, bila internet baru ada aku pegang je pc and nak register for email add kat yahoo… ada member pasang radio lagu apa tuh: X!! think lagu 60s or 70s gitu lah, male singer nyanyi. aku pun bantai la bedal pakai buat id.

and mana nak sangka 10 taun dah pakai id yang sama. aku kan loyal, jenis x nak tukar2 id, kalo my maxis line tu pun, sekali register ha sampai la ni lah aku pakai.

ini menjawab soalan someone yang email aku privately dlm tanya itu ini borak itu ini sempat lagi dia tanya:

p/s: may I know X tu apa kebende?? It sounds so exotic!

Comment: 14

Red is dreaming…

i hv something to tell

i have something in my mind

i need to do lots of shoppings

i need to look pretty or is it good?

Make it short, i m gonna have something like this, very soon.

Comment: 11

Red in black scarf…

140220084826.jpg

hari ni aku kena anto abang kan, so pakai suor le ye… tp kali ni aku x nak terus pi opis, nak sapedek kat kantin sekolah dia dulu…

 x larat la asik berkicau je perut ni pepagik, biskut merry opis tu pun dah naik muak tengok muka aku.

140220084827.jpg

ni section utk budak2 tu beli light makanan la during recess, anak aku dpt beli kat sini ada lah 5,6 kali jer coz budak2nya dok x nak beratur main tolak. so abang x kuasa nak bersilat, makan roti gardenia lagi sedap mummy.  and aku dpt idea beli nuggets yg dia suka tu and nnt nak anto to his class.

140220084829.jpg

sbb ni sekolah agama budak2 agaklah ns lemak dia pun very the basic jer. kacang pun x de, telur tu pun aku mintak grgkan.  kenyang pi keje sedap je steady. so lunch haruslah cepat lapar semula…

140220084830.jpg

abah suh aku tegur pakcik kantin tu tiap kali pi sana, so pg ni aku tegur lah, assalamualaikum pakcik, saya ni anak haji ...

oh ini rupanya anak haji .. yer? lawa orangnya yer….

hiks….ai malu tau nak cite kat you all sume ni tp ai tetap gak nak cite…!

Comment: 21