RedMummy

Washing Machine…

umur dia ada lah 8, 9 tahun. fully automatic. 3,4,5 bulan ni dia mula buat pangai …tersemput2. masuk malam tadi, hagham x nak bernapas langsung, dok koma jer… sirman dah naik hangin, tinggal lagi x baling anto junam bawah condo jer.

 

 

aku x kuasa heh nak anto dobi, i will have to pay fifin extra la till the machine is up back. Actually bape jangka hayat washing machine ye? aku dah beat the age ke?

 

 

Get a new one? can lar…..but not now, i hv something else in my mind.

 

 

 

Comment: 17

No more emails…

so i decided to stop sending the email notification..

dengo spam2 by yahoo dek shah cakap tu lagi la aku ngeri …

  

Comment: 0

Red Diva to Red Readers…

redmummy.com has received 100 registered users at the moment. numbers will increase every day and every minute.

 

just that, i have a question for you, one of the privilage of being a member in redmummy.com , you are notified for every latest post in my blog.  Email notification is sending by alompakagogo@yahoo.com automatically to all of you.

 

But sometimes i still feel that it will spam your mailbox, kot2 le korang x suka aku anto notification gitu kan. so pls tell me, do u still want to have the email notification whenever this blog has new update entry, or otherwise?

 

Your call.

 

My red divas yang lain tu, yang lom jadi member it s fine, u can just drop by to my new house ni, refresh as usual and layannnn…..

 

:)

 

 

Comment: 18

Shoes from the Zoo Memory…

red sandal aku tu selagi x putus, selagi tu lah aku pakai, and selagi tu lah akan kuor kat blog ni huhuuuuu….

 

anw Sirman, Abang and Gegirl are wearing Timberland from Texas, Adik reporter ku yang cantik itu pakai white Adidas…

 

Comment: 11

Red Family Dinner…

p2102231.JPG

p2102232.JPG

wah overkan…..berbelas puluh org gak lah kat meja panjang ni tapi aku sorang je yang over bergambo. well known already by my family members lah, lgpun dema ckp kalo depa pun cantik pun bukannya aku nak print bg dema gambo2 nyer. hiks…

 

p2102236.JPG

p2102243.JPG

this is our familly dinner, alang i yang baru naik pangkat banjer whole red diva family members. ikan tu dr sedap2 sampai, terus kena lanyak, itupun rangka yg tinggal pun licin gak kena dimakan… lapor sik.

p2102246.JPG

 

lepas je makan kanak2 riang ria bermain tawa gembira di tepi kolam, mak pak budak2 ni masih lg melantak… termasuk le mak merah.

 

p2102250.JPG

and agak2 x de anak kecik tu sila la pegang anak2 buah gak ye, coz mak pak nye pun nak makan x sudah. awk pun dah abih makan kan, bukan x biasa x penah ada anak kecik kan..

p2102255.JPG

dalam 8 anak2 makabah, 3 sons x dpt join, my along cam biasa lah jarang nampak muka dia dok jauh sgt, epi and adik keje malam plak…

jangan x hengat mak aku pakai silver Liz Claiborne handbag ye, hadiah dari menantu nya… aku tuko ngan mak, aku x bekenan ngan beg yg sirman bg tu ada ke kaler silver ingat bininya minah clubbing ke…tp mak lak bekenan, so aku ngan mak tukar sama suka lar…. jarang org tua suka kaler silver, very the bling bling lak.

p2102258.JPG

tu ye anak menantu cucu makan, habih berkapau

quite cheap la makan kat sini RM172 utk 12 org beso and 8,9 org budak kecik. venue restaurant ni kat kajang. we ordered set utk 7 org for 70 inggit, 2nd set lak 75 inggit gitu lah ada lah tambah2 macam… kira murah lah kan. exact venue, wa talak tau, nnt wa tanya adik pompuan wa, dia baca blog ni NANA OI – APA NAMA TEMPAT NI, KAT MANA HA??

 

p2102260.JPG

 

oh this is the mother and daughter, saje kecikkan gambo coz pakai dress ni mak merah nampak agak gemuk, tu pasal cover wt the shawl. gegirl wt my heavy and big make up bag, dia letak towel mulut dia je lam tu, sibuk ngk mak bwk hbag, dia pun nak bwk, x padan yg kecik, beg nya besar alang…

 

This dinner was held on last Sunday nite. and I dedicate this entry to my Alang, my brother yang aku leh lupa nak upload gambonya lam entry ni kahkahkah…semoga rezeki mu bertambah murah.

 

Comment: 27