Sephora

The swatches and the purse…

Sembang makeup and sikit2 on the purses yeah….

not envy of purple? but try jelah, mana tau sesuai ngan muka gak. Hari tu aku pakai purple lipstick ni (menebeng kat Sephora la mana laik) and matched sket ngan my earrings and the top. Semua yang DM setuju dengan colour ni…but of cos aku tak beli coz keberangkalian aku untuk pakai kaler ni adalah jarang jarang ya hamat, so memang takkan beli lah.

  clip_image002

move on pulak tengok the purses. Aku ni dah berbulan bulan bulan makan tahun nakkan new purse. Kisahnya masa puasa arituh dalam hujan lebat pi bazar ramadhan (it was first ramadhan kena pi bazar), tak bawak payung hapa dengan tangah penuh barang hamik kena hujan lebat, my Chanel purse basah kuyup yang sampai mengembang. So dengan itu tak sedap dah pakai lepas tuh. So for months aku dok pakai another purse – the Prada haighhhhh…kocik tak cam Chanel besau gedabak.

clip_image006

 Last resort masa pi Pavi arituh, aku nak amik yang bawah Balenciaga nih but takde takde another piece, ini zipnya ketat. SA tu cakap dia boleh lilinkan  jadi lembut, of cos le aku tak nak, Balenciaga kot ko nak main gitu2 pulak repairnya. So tak beli…

clip_image009

 Dior yang asalnya aku nak amik sangat, tup2 dah naik harga!! baru a month ago harga lama dahlah tu yang size aku nak takde merah, ado black ni big size, dan harganya lagi melampau. So tak jadi gak….if yg medium size ada merah tu bolehlah pejam mata bayau je wpun baru je sebulan naik harga, coz it can fit my phone also bley buat clutch and sling, but it s a purse/ wallet. So no rezeki lagik.  Medium is RM3700, large tu lam RM4200 ke bape gitu lah…

clip_image010

Fendi cinonit nih pulak beza ngan medium/large size adalah RM200…baik le amik yang besau kan, Tup2 takdak pulak merah….lagi drama. Tak hingin nak amik cinonit nih kalau dah beza ngan besau sangat ler 2 ratus sahaja. It was RM2200 kalau tak silap.

 clip_image011

hah yang besau tu ada kaler grey tu jer lah….dah tentu ler my colour is red.

clip_image012

the dior purse/clutch but ni large size, orang nak medium

clip_image015

 inside YSL…pun bih kurang sama je harga ngan lelain but tak leh nak fit phone. yang aku nak sangat mesti leh muat hp…jenis pemalas nak pegang hp kan…

 

clip_image016

inside Prada, saje je tengok takkan amik pun coz I already have the Prada purse.

clip_image017

eh metallic Maybelline yang aku baru belli from US…

IMG_7744

IMG_7730

Sebagai penutupnya kita tried semua colourss of Lip Stain of Sephora. I love this stain one coz dia memang matte. Dah banyak colours dia aku repeat beli and pakai. In fact Sephora sale baru ni pun aku borong the same colour 2 ketui. Pahtuh aku amik Tarte’s foundation and Makeup Forever’s compact powder.

The purse penyudahnya tak amik hapa…tunggulah lagi next season or if Dior tu bawak gak yang aku nak, wpun katanya red colour tu dah tak bawak masuk, sabariah ler jawabnya.

La ni ngah week of #Mycybersale kan..melekat aku memalam ngan laptop crawling sana sini. Pokai sudah…

 

Comment: 3

Eh eh Sephora lagik…

IMG00920-20110728-1230

Red you kat mana? I dah ada kat Chakri nih.

Coming coming, i pi Sephora jap

Sampai 4 batang ko beli?

yelah, satu lam bag make up lam keter, satu lam bag make up untuk lam handbag, satu lagi letak atas meja kerja, satu lagi kat meja make up kat umah!

How much?

RM49 each, aritu I beli seketul, best gila. tak kering and better than S brand, ada moisturizer. aritu I pakai S brand, asik dry je my lipstick, bukan sumer, tapi ada 1-2 batang dia kureng molek ler. Ni memang best, tu yg stock up. kalernya pun lembuttttttttttttt jer.

ko kalau buat iklan no satu

eh,aku tak promote pun nak jual tau…aku promote free je dalam RM. Sephora never engages me.

IMG00919-20110728-1229

From my first entry on Sephora…terus kudengar ramai pi carik Sephora gak yek. bagus korang. asal aku promote je sume berduyun pergi, see see, not just bcoz aku buat ads jer aku promote, kalau benda tu bagus, memang aku canangkan.

Takper, banyak dah sejarah terbukti, biasanya aku canang2 dalam RM, nanti kang depa engage aku officially. kan kan….saya suka jer. Rezeki mar :0

eh bulan puasa agak2 kita kurangkan 1 entry per day, ok gak kot kan?

Comment: 24

Try on the Sephora..

IMG00904-20110722-1342

hari tu kan aku pergi Ning’s launching, so aku berkenan je tengok eyeshadow dia yang ke main glitters. Pakai pi kerja memanglah buang tebiat, tapi aku kan sokmo ada events. pastuh pi tengok Dreamgirls musical show pulak, the 3 girls pun pakai glitters ya waduh. berkenannya acik.

aku ada glitters tapi kena apply after eyeshadow….

well nama pun saja gatai kan nak menconteng mata.

IMG00911-20110722-1408

i jalan2 masuk Sephora kat KLCC, brand lain aku tak heran, tapi aku nak tengok brand Sephora ni sendiri…molek ke idak…glittersnya tak molek, tak lekat pun. ada brand 2 faced kot ha yang tu macam melekat but aku tak pulak amik yg tuh. biasalah datang nak beli glitters but bila tengok benda lain, lain yg kita tuju.

IMG00906-20110722-1351

aku pi gatai beli yang nih. ada 5 kalers, 2 kalers tu ada glitters jugaklah but not too heavy, meaning you can still apply for office work, but jgn buat tetebal ler kang boss ko ingat ko sakit mata kena penumbuk dek laki plak.

IMG00907-20110722-1352

it comes in few colours gak…

kalau seketul eyeshadow glitters harganya RM45, if amik 5pcs dalam 1 set nih baru RM79. baikler amik yang 5 pcskan?

IMG00908-20110722-1353

kalau ada dak gegirl tu mau dia ingat ni kaler warna, she loves drawing kan…

sambil aku belek2 nih ada 2 boys baya anak2 aku gaklah, si abang and si adiknya leka calit2 guna jari tempek blusher kat muka. maknya tak perasan…

eii boys tak boleh pakai blusher lah sayang

hahahahha, terus budak2 boys tu lari nyorok kat maknya and maknya pun… ha tu lah korang, kan mama dah cakap ni untuk mama jer, malu kan dah kena tegur ngan aunty

IMG00909-20110722-1402

ko rasa nak amik jer semua colours nih but iskk….perlu sedar diri!

Dulu masa aku pregnantkan Abang kan, siang malam aku make up. waktu pregnantkan Gegirl pun, this time too, takde beza jer. tang make up tang shopping waktu pregnant memang no change at all. Tang mood swing jer yang ada perubahan mendadak. I sedar diri kalau tidak takkanlah I ‘diasingkan’ hampir 2 bulan lamanya :( .

Waktu pregnantkan abang paling teruk, nak tidur pun aku make up, bangun pun bukan mandi dulu tapi pi bantai make up muka dulu baru pi mandi hahahaha gila betul. N tahap tidur waktu ngandungkan abang memang hebat….selain dari make up lah.

Tapi tidak le pulak si abang tu suka tidur, cuma skang kalau dia tak pi sekolah agama, dia akan tidur petang, ada one time tu, aku sampai kejut dia bangun coz dah nak maghrib, dari balik sekolah tidur tak bebangun…

IMG00910-20110722-1407

penyudahnya aku beli 3 items. tau pagi tu lipstick stage aku patah, hukaloh, mata ke mana perginya dok bukak ke main panjang, pap patah. hiks… bukan takde lipstick baru tapi nak jugak menerai kaler dari Sephora and seketul eyeliner mata, tu ada datang macam2 kaler, biru gold hijau ha bantai. tapi aku amik basic colour, hitamlah. just to try on benda baru.

Aku dah pakai pun tetiga, so far tetiga barang aku beli tu besttttttttttt!!! paling mantap khol eyeliner and lipstick tuh. iskk, kalernya lipstick tu aku tak penah ada tu yang macam wallah! sesuai ngan kulit bibir coz ada brand yang aku pakai boleh mengelupas dibuatnya kulit bibir.

pasal pregnancy make up tu kan, memang ada orang yang tak leh berhias langsung, tu kira pembawakanlah. muka 9 bulan secalit lipstick pun takde, nak berbedak pun idak. tak leh disalahkan coz kita kena paham, not that diorg ni diminta jadi gini, but hormon tu datang mendadak, mbe dalam masa mengandung dan dalam berpantang, walau dah beranak, masa lam pantang pun kena jaga coz nanti boleh angin meroyan.

oh masa aku dalam pantang Gegirl pun aku kena meroyan gak tau….life of being preggy lady.

Comment: 22