Trudy & Teddy

RB for the Trudy & Teddy’s Party!

48hours sponsored post

IMG_7281

Hoi hoi
Buat mende tu budak hensemmmmmmmmmm?
Ko ada budak umur 14 bulan masuk butik terus carik baju hensem?
Macam dia tau jer haritu dia hensem berlebih2 heh!

IMG_7282

Kat KLCC ada Trudy &Teddy, dalam Isetan. Aku ni asyik rabak jer ler beli kenbaju RB. Kasut pun sama gak. Seluar aku tak gilakan sangat, tapi kalau kemeja, ngan kasut huh yang memang tak boleh ditinggalkan. Tu pasal aku takut jer kalau member ajak pergi Isetan 4th Floor tuh, sah aku menebeng kat Trudy  & Teddy.

A few days before we went to the Trudy & Teddy Party, aku habis RM500! Just for RB’s clothes, bow tie, kasutlah, socks….list goes on.

Dan apabila mendapat jemputan ke Trudy & Teddy Pavilion, oh my, jommmmmmmmmmm budak hensem kita dress up!

IMG_7290

Eii sportingnya RB!

Sporting pun, berlengas gaklah aku nak stabilkan dia dok situ, depannya ke main ramai staff Trudy & Teddy distract him, nak ngamik gambar punya pasal! RB datang dengan set yang atas nih, dari rumah. Sepanjang jalan ke butik, huh ramai anak dara orang meneleng2 tengok ko yek….amboi, dah ada nak pinang ke?????

Macho babe!

Abang tengok, apesal ko hensem dari abang!!!

IMG_7285

During the Trudy & Teddy party, ada ler session amik gambar, ada kita pilih baju2 yang kita nak, coz we re getting the RM300 voucher as well. Pastuh buat card, but assisted by Kakak coz RB at one stage dah tak boleh nak bukak mata, mengantuk sei!

Biasa ler kan baby, dah waktu tidur dia. Patut sleep at 12-1pm but ni dah past 3pm, tak ke dia mengantuk ya hampun sangat.  So camne ke nak parade ni nak?

Bangun bangun!

Tak jalan hahahahaha

IMG_7284

Pakai dah hensem tapi parade kena mak dukungkan, coz dia membuta kroh kroh! Tak nak dia bangun heh. Potong la ko nak, orang tengok tak malu budak hensem ni berdengkur.

Dia tak nak bangunnnnnnnnnnnnn jugak.

Orang dah tepuk2 tangan hahahahah but lepas tuh dia mamai2, dia bangun kejap.

But tak nak lepas berjalan. Nak berdukung manjang.

Perkh, naik muscle aku!

IMG_7283

And lost of participants for the Trudy & Teddy party parade! Si comel gadis rambut curly, gadis uuu…umur 3,4 years, comellllllllllllllllllllll (her photo is top first from the left and at the bottom, 3rd from the right). She won the parade!

Ratu Trudy & Teddy ko ye nak!

RB? Tak nak dok bawah, tak nak berjalan nak sambung tidurrrrrrrrrrrrrr!

Esoknya tangan kiri aku terus kebas, lama gila dukung dia, coz dia kan dah berjalan so jarang le kita dukungkan.  Bila kena dukung ke main lama gitu, ya hampun!

IMG_7286

Most importantly, RB is one happy boy. Dapat ler dia jumpa budak2 sebaya dia walaupun ada yang tak sebaya sangat pun.  Seronok tengok orang, but being him, a baby, aku kalau nak tidur, don’t disturb me hahahaha!

Trudy & Teddy suits him well, baju2 depa yang siap ada necktie tu yang tak tahan. I got him like 3 pairs of it, the pants too, the vest tu aku geramkan sangat, he has 2 for that, amik size besar boleh pakai lelama ye nak.

Kasut pun banyak berkenan but dapat 1 pair jer coz stock habis pulak! Oh my Trudy & Teddy, I want another 1-2 pairs for RB please.

IMG_7287

Happy mama and happy baby
Eii geram aku ngan budak kecik nih, malam tu terus tidur cepat. Letih jadi model ye nak. Kekecik lagi dah kena jadi blogger kecil jap. Takper nak, tolong mak dapat pahala banyak :)

IMG_7289

Hok topi nih, siksa betul nak dipakaikannya. Dia tak suka ada topi ke ada rayban  dipakaikan, memang dicabutkannya. Tu pun sib baik necktie tu tak ditarik gak. Tu yang dia suka. Mungkin pada firasatnya….

Hensemnya aku pakai gini

Pandai mak aku pilih kenbaju Trudy & Teddy

IMG_7291

Thanks Trudy & Teddy for having us.

Hangpa tengok RB pakai ni macam mahal melamapau kan? Percayalah, very reasonable, siap ada tie ngan vest tu yang aku paling suka. I love seeing him wearing the long sleeve, macho babe! Kalau short sleeve pun ada jugak, tetukarlah tengok event and jugak the majlis.

For any feedback and latest news on Trudy & Teddy, do check out their FB site.
For a baby or toddler model,  look for RB’s mama.
Hikss :)

Khidmat pesanan masyarakat Trudy & Teddy is brought by Redmummy.com

Comment: 27

Trudy & Teddy’s first boutique…

48hours sponsored post.

IMG_1544

Ingat lagi entry-entry lama saya pasal baju-baju Trudy & Teddy yang comel-comel dulu? Kalau dulu saya belikan baju-baju yang comel tu untuk my niece and nephew sebab that time saya takde anak kecil lagi. Tapi this time jeng jeng jeng, I got RB. Now its RB’s time pulak menerai those cute shirts, pants & booties from Trudy & Teddy.

Bak kata Ahmad Albab…. baju2 Trudy & Teddy ni………..ana yang punya!

IMG_1543

Sure hensem RB pakai baju ni, ni untuk 12months and above, so sket je masa lagik kay…

IMG_1542

Ha ni pulak memang sesuai for your cute princess

Rambang mata weih, kalau ada size Gegirl, kompem maknya dah memborong!

IMG_1539

The first Trudy & Teddy’s boutique

Comelkan baju-baju depa? That’s why la ni saya nak introducekan the first Trudy & Teddy’s boutique yang baru sajer di buka di Lot 5.42.00, Level 5, Pavilion KL.

IMG_1562

Kalau sebelum ni Trudy & Teddy’s oulets hanya ada di dalam malls seperti di Isetan, Jusco, Metrojaya, Parkson, Sogo tapi kali ini ha its own boutique.

So bolehlah datang dan alami sendiri suasana yang relax serta luasnya boutique ini. Tambahan pula di sini lengkap dengan semua koleksi-koleksi Trudy & Teddy.

IMG_1549

Memang meriah dan banyaklah collection dia. Ala comelnya booties ni semua…size semua untuk dari umur 3,4 bulan dah ada but aku ada berkenan ngan satu kasut nih cuma untuk umur 12 bulan, so tunggu RB dah berjalan ai nak carik fashion gitu gak! So English!

IMG_1550

Siap wood playpen pun ada :)

Tak tau pun dulu masa pregnant yang depa ada nih, if not…ai tau le mana nak tuju!

IMG_1554

One of the designs ni I ada beli for RB jugak.

IMG_1557

And btw sekarang ni tengah ada promotion pulak dari 8 sehingga 20 May 2012. Ada special buy for certains items.

IMG_1568

Tak sabar nak tunggu RB pakai cap ni, aku pulak menerai dulu hiks :)

IMG_1572

Menutup hari itu, I spent RM292 plus RM50 voucher from Trudy & Teddy, I paid RM242. Dapat 7 helai items.

IMG_1577

Sampai jer rumah balik dari butik  Trudy & Teddy terus kena sergah dengan RD.

Eh banyaknya awak beliiii?

Hehehhee semuanya comel-comel, ai beli lorrr. Tu pun ade lagi yang lain yang berkenan :P

So korang pergi la check sendiri butik baru Trudy & Teddy ni. Memang macam-macam style, design dan cantik semuanya! Sure terpikat punya. Trudy & Teddy is made in Malaysia but for European import. Class kau!

 Khidmat pesanan masyarakat Trudy & Teddy is brought by Redmummy.com

Comment: 25

Trudy & Teddy for Festive Seasons!

48hours sponsored post.

IMG_7704

Eh dah kecik nih, tak pandai jalan, baru berdiri jatuh2 dah ke main degil yek tak nak orang dukungkan. Yah inilah si comel Zara, turut membesar dari lahirnya dia hingga kini. She s wearing the grey dress. Macam nak pergi raya je ko kan.
Eh raya is coming what!
Xmas baru je sudah and Chinese New Yearrrrrrrrrrrrrrrrrr, kira rayalah kan!

image

Nah, model asal Trudy & Teddy bersama the RM103 dress, bolehlah korang dapatkan, not just for the new year etcs, but for your kids to wear, masa pergi orang kahwin ker, jalan2 harian ke. Kalau anak perempuan nih best, comei jer pakaikan ngan dress2 gini.

image

Woi! Takper takper, tengok je lah dress cecantik, baju boys hensem2 ni dulu yek. Sok my red baby kuor ahaks….insyallah ada rezeki. La nih, jadi rezeki Zara and korang dulu. You all yang pencinta Trudy and Teddy, nah, jom tengok the new arrival for this holiday season, di FB depa http://www.facebook.com/pages/Trudy-Teddy/108879074770?sk=wall

Tak pun, boleh pergi ke counter Trudy and Teddy sendiri, aku sokmo merata naik Isetan KLCC tuh, ada outlet dalam tuh.

Tapi kan tapi…ada satu masalah yang aku rasa Trudy and Teddy ni kena pikiaq…awat takdak kaler merah yang oi? Tak gereklah, raya cina kan merah ong ong, so merah kena ada. Maybe next year, merah pulak akan jadi the theme colour for Trudy and Teddy kan.

Khidmat pesanan masyarakat Trudy & Teddy is brought by Redmummy.com

Comment: 4

Trudy and Teddy’s Leather Footwear

48hours sponsored post.

image

Gegirl with her cousin Zara

Mummy bila kita nak beli baju dan kasut baby?

Hahaha Gegirl pun dah tak sabar nak beli barang-barang untuk adik dia hiks. Actually aku pun tak sabar, tapi nanti dulu la, still early lagi ni. Tapi aku macam biasa la kan, of cos dah buat survey and online browsing plus membookmark online baby stores :) Tapi sekarang bukan sahaja kat online stores, even kat FB pun ada koleksi baju and kasut baby yang kita boleh tengok. Semuanya comel-comel dan cute sangattttt…

Salah satu collection baju baby yang aku suka tengok ialah kat Trudy and Teddy FB. Diorang punya collection memang da boom, sangat stylo dan sangattt comelll.

Trudy & Teddy new arrivals

Cuba korang tengok diorang punya New Arrivals ni, memang stylish sungguh. Mesti hensem my baby boy ni nanti kalo match kan dengan Trudy & Teddy apparels ni nanti.

Tapi there’s something else yang aku nak sharekan kat sini, which is the Trudy & Teddy’s Leather Footwear. Yups, leather shoes for your baby. Sure korang ingat takkan la baby nak pakai leather shoes, mesti tak selesa baby nanti kan.

But I tell u, ade 2 jenis Trudy & Teddy’s Leather Footwear ni, satu ialah the Soft Soled Leather Booties. Ini adalah sesuai untuk the newborn up to 1 year old. Ha aku aimkan yang ni lah nanti for my baby. These booties diperbuat daripada soft natural leather, so it will give total comfort to those little feet. Lagi satu, leather material dapat improvekan ventilation as baby’s feet lebih kerap berpeluh berbanding kita orang dewasa.

image

Zara with the Soft Soled Leather Booties. Comei sungguh!

Tapi kalo anak-anak korang dah over 1 year old, don’t worry sebab the other collection pulak adalah sesuai untuk baby yang berumur 1-4 tahun which is  the Genuine Leather Shoe for Toddlers. Since baby berumur 1 tahun dah start gatal kaki untuk berjalan, inilah masa yang tepat untuk memilih kasut yang sesuai.

Apa yang uniknya pasal Trudy & Teddy Leather Footwear ialah, ianya diperbuat dari genuine calf leather yang memberikan kelembutan yang fleksibel tanpa cramping kaki si kecil plus ianya highly durable so ia dapat bertahan lama. Of cos with the proper care la. Ianya juga highly breathable material yang membuatkan kaki sentiasa kering sepanjang masa. Juga dengan thermo rubber outer sole material yang ringan dan juga with anti-slip function.

Well, bukan sahaja with those good features sahaja, tapi tengok design-design yang cantik ni pun hati kita as a mother dah tertawan dok :)

So nanti kalo singgah kat butik Trudy & Teddy ni, jangan lupa check out the Leather Footware ni. Sure ada yang korang berkenan punya. And kalau korang tak sure pulak which size yang patut dibeli, maklumlah, kaki baby ni kan ala comel kecik jer, korang boleh baca tips ni macamana untuk mendapatkan the correct size untuk si kecil korang. So nanti siap-siap ukur ok!

image

Amboi  Zara, suka dia pakai Trudy & Teddy leather shoes hiks
The happy feet ;)

Khidmat pesanan masyarakat Trudy & Teddy is brought by Redmummy.com

Comment: 8

Trudy & Teddy Tea’s Party Party Party!

48hours sponsored post, pls scroll down for new updates :)

IMG_8998

wah Khayr pakai baju baru ek…lor kasut tak pilih lagik?

IMG_9077

Yang combination black and white ni aku suka sei!

IMG_9027

I was not around for 2 weeks, coz kami berada di Australia, tapi nasib baik my sister Nana boleh attend on behalf of Red Family. Actually anak2 aku pun tak layak untuk attend nih coz Trudy and Teddy ni pakaiannya more to untuk budak bawah 4 tahun. Hanya anak2 my sister Khayr and Zara je yang layak, tu pasal untuk first post arituh, depa yang dimodelkan…

But that s ok, memang wajiblah kalau Nana’s family yang hadhir. Rezeki anak-anak depa.

IMG_9029

Alahai comeinya Zara…baru bangun tidur ke nih. Cantik betul baby kecik ni tau pakai dress hitam putih. Di Trudy and Teddy Tea Party invititation, ada macam2 activitiy, yang paling wajib ialah Dress Up Beautifully dan pemenang untuk Little Best Dresser title akan pulang dengan prizes worth of RM500!!

Cayalah.

Oh anak2 buah ai tak menang :(

Zara dah tentulah tak leh nak catwatlk, dia baru jer pandai meniarap. Khayr pulak tengah demam actually tuh, but datang jugak coz bila dengar ada macam2 activities untuk budak2 sebayanya.

IMG_9021

Khayr yang masih demam and Zara yang comel….dedua sedondon amik kaler hitam putih. Nice combinationlah tu Nana. Coz masa first batch hari tuh depa dapat putih and earth colour, now tukar ke hitam pulak. Not bad.

Tunggu Red Baby keluar pulak yek….Red Baby pulak pakai Trudy & Teddy :)

Sebab tu lah gambar2 waktu party tak berapa IN, coz my BIL bukan blogger hahahaha, dia tak tau apa yang nak kena dicapturedkan. But not to worry, saya dapat supply gambar dari Trudy & Teddy itself…as per below :)

image

memang havoc ramai betul orang yang register to participate the parade actually. My sister’s family pun sibuklah sama….thanks Nana for attending this on behalf of Redmummy

image

semua orang pulang dengan goodie bags berharga lebih dari RM300 bersama minum petang yang enak2 disediakan…

image

Activities yang kids dok leka buat, shape your imagination workshop dan caricature service

image

but of cos paling best ialah memilih pakaian untuk anak2 kecil, dengan bantuan dari staff Trudy & Teddy, anak2 kecil pun pandai gak nak bergaya nak pilih apa yang depa pakaikan ye dok….Thanks to Trudy & Teddy’s team yang helping out my sister’s family on behalf of Redmummy’s team gak.

Kalo aku ada, hish, mau aku main amik amik amikkkkkkkkkkkkkkk je kau!

image

Dan kemunculan khas dari model Trudy & Teddy, mak datuk depa pakai anak omputih lagi ler geram ahhahaha! takde lah, mana2 anak kaler apa pun comei, ha tengok sapa yang menang tuh. Ada little boy from Chinese gene lagik yang menang, bukan anak omputih tau. Congrats little boy, dapat hadiah worth of RM500 gitu!

So jangan termiss dapatkan pakaian anak2 kita, sedap dan yang paling penting selesa dan looks smart for them to wear, di lokasi2 kat sini yek. Mana tau, rezeki kamu menang pulak untuk the next contest or parade by Trudy & Teddy :)

Klang Valley Penang Kuantan
Isetan Gardens Jusco Queensbay Mall Parkson East Coast Mall
Isetan KLCC Parkson Gurney
Isetan Lot 10 Kota Kinabalu
Jusco AU2 Melaka Parkson One Borneo
Jusco Bukit Tinggi Jusco Bandaraya Melaka
Parkson Alamanda Parkson Mahkota Parade Johor
Parkson The Mall Jusco Tebrau City
Sogo KL

Nah…

Ada rezeki insyallah, Red Baby yang dalam perut ai pun boleh pakai sama gak apparels nih and check out the Trudy & Teddy’s Facebook page for latest update!

Khidmat pesanan masyarakat Trudy is brought by Redmummy.com

Comment: 19