Trying to say…

aku suka baca comments kowang

kadang2 bila ngah mandom2 gini, baca komen2 lama korang bley gak buat tersengih.

tell u the truth, aku nak jawab setiap satu komen personally, but i dont really sit infront of my blog siang2 hari waktu keje tu, time keje i m fully occupied. bila dah malam, aku telek belek komens korang…

nak jawab sesatu x terdaya, so kdg2 aku satukan and baru aku jwb, main pikul kati je. ikut nasib aku suka komen korang, aku jadikan entry. minta maaf ye kalau ada komen korang yg aku x jwb personally, bila ngah merundum ke bawah ni mulalah lembik segala.

:(

Comment: 8

:(

im having down emotion right now.  i dont visit any of yr blogs, if i do, i dont even leave any comments since few days ago.  aku tengok, blah. ada yang langsung aku x pi visit langsung.

i think i have problems, i talk to few ppl, some said this and some said that.  kengkadang ada mende remeh buat aku angin, aku malas nak update blog ni, update mmg le update but i dont post many entries, 3 is the max kot…itupun sume been set since a nite before. auto timer posting. but not la this entry.

 

donno la wat to tell you, mbe boring wt works, overloaded. feel like to go back to my ‘mother’s company’ pun ada gak. nak ngamik gambar, nak beramahtamah wt frens pun malas. semua malassssss!  i met one blogger yesterday and 2 silent readers today, pun aku mls nak blogkan. semua mood hilang.

 

muka aku pun cam toya jer bila typing this entry.  sirman left to work tonite, aku nak nganto ke pintu pun malas, malasssss!!! i hate to see some ppl, i hate to keep thinking bout something and i just wanna mumbling in my own blog.  Kamb, thanks to give a good ‘slap’ to yr sister via ym today.

 

aku dah leh agak apa korang nak advise n nasihat, thank you in advance. so so so not in the mood.

n i just realised that today is already 19th of February.

 

 

Comment: 18

Badan ko berbau ek?

So there s a lady reports her duty.  she came and sat next to me, but the moment jer dia duduk, aku nya idung bau yang sangatttt hazab. This smells sama bih kurang ngan orang2 yang badan beso kalo kat klcc ni dema ni bukan msian lah, bangsa asing, more to orang2 yg dr tanah arab, bangla pun ye gak. Kalo kat sri melati tu aku suh Linda the usual waitress yg serve aku tu suh bangla2 tu jejauh, x yah layan aku pun x per (weii MNN membership kad aku dah siap blom, ko x tanya Linda ke?). Ha bau2 badan cam gitu lah. this unnamed lady is gonna sit next to me for many many hours, and working together. Gi mana ye nak katup hidung, sungguhlah busuk bau badannya.  

 

I got no choice. Sebelum aku muntah depan dia, lebih baiklah aku tegur terus. Pelan2 dengan mintak mahap segala bagai I told her bout her body smell. She s a bit shocked, katanya x penah org tegur, ha nah ni mak dah tegur, org lain tu bley tahan bau badan ko la tuh. Aku mmg x tahan. So x kan aku nak suh dia pi shower, kat opis gitukan, aku bg dia my minitures and mintak dia tempek la sket kat badan dia. Ok done solve one problem.  Lepas 2,3 jam..ms nak masuk keter, masyallah againnnnnnnn ada lagi bau badan dia. power betul badan dia nya bau sampai perfumes bertempek pun dia boleh cepat hilang. msk je keter terus aku bukak windows and bagi dia minitures hok sprays tu pulak. Aku suh dia spray bebanyak…naik tengik2 lak idung aku ngan perfumes yang byk tu x kisahlah janji lam mtg org lain x bau bdn dia. kalo x aku pun dpt tempias. 

 

Mungkin agak memalukan bila kita terpaksa tegur org tu tp sampai bila nak biarkan org yg bagi bau busuk ni kat kita bermaharajelala.  Kepala ko berpinar woo kalo macam ni nye bau datang. I couldn’t stand, unless korang leh tahan. Orang tu kalo x dok dekat2 ngan aku ke, x dok bekerja ngan aku, mak x kisah nyah. Tp ni aku kena hadap berkepit ngan dia sepanjang masa, oh tidakkkkkkkkk!  

 

Org pompuan ni kadang2, bila berpeluh, ngah datang bulan period pun boleh gak hasilkan bau badan. Tp kalo ko x sental badan ko bersih2, and pastu biarkan bulu ketiak tu bergulung2, and ko turun naik lrt maunya x berkepul bau badan tu. Generally gitu lah. islam pun kata bulu ketiak tu kena buang, napa le yg ko nak bela, boleh sebab naik bau badan ler.  Apa2pun, ada lagi mamat2 yang aku kenal dan berbau gak, tp sbb aku jarang jumpa and nak deal wt them pun very hardly, I let the close frens of him talk to him la. Hahaaahhaha! 

 

 

 

Comment: 33

Mix Persian Cat…

p1040023.JPG

p1040040.JPG

p1040099.JPG

p1040037.JPG

a fren of my is selling his kitten, for RM600 – dewormed, immunisied and litter trained and very manja. His name is Thomas.

 

interested shoot email to alompakagogo@yahoo.com .

 

Comment: 12

Lenanya tidur…

170220084979.jpg

few days ago, masa nak parking we found this guard tido lena, seriously x sedo lsg…

170220084980.jpg

reversing pun, dia masih gak lena..

170220084982.jpg

aku dah kuor keter, anak2 dah berdentum tutup pintu keter pun masih lagi dia kroh krohh…

170220084984.jpg

4 of us lalu depan dia mmg dia sedapnya mimpi..on duty ni

170220084985.jpg

close up view, wpun gambar kecik tp berdengkur x hengat..

 

hemm…..letih mak nengok.

 

Comment: 7