Sweet BabyG…

few months ago, Momo my ex boss left us, lepas tu turn aku wpun masih dalam dunia yang sama but in papers i m not around them. now is BabyG’s turn…we are gonna have big party for her, farewell for her… i should blog bout her more details, lepas party soon.

0503200852781.jpg

anw, balik dr menara aku dok dendiam kat tower, opis pun senyap sunyik coz sume org pi lunch, aku kan dah makan kat menara earlier. n BabyG datang dok depan aku coz dia tapau lunch and nak makan mengadap wajah kawan yang akan ditinggalkannya x lama lagik… sob sob..ai sedih la u. Sambil berborak, bergosip, mengumpat, to update things here and there…. just both of us in the office. Orang kata Momo left us and tarik sume anak2 hekan dia, yakni aku and BabyG..no way, aku masih stuck di dunia baru ini and BabyG is joining her dad…tak payah kerja pun tarak hal la awek cantik ni, nama ayahnya kalo kusebut abih satu dunia kenal..bukan saje di msia ye. But brilliant ppl like her, x boleh duduk tidur atas duit bapaknya saja, she loves to work, coz she got akai… money is not an issue.

0503200852801.jpg

wajah manisnya seperti gadis melayu, tapi kawan aku ni chindian. I ve been working wt her for 3 years and for 3 years jugak she s the one yang jadi point person for my birthday parties, birthday gifts bla bla blah..semua dia yang start the effort. n Momo will get her to communicate wt me on apa adiah yang aku nak lah usually. so for her farewell, adiah apa la yang harus kuberi, bila aku tanya dia nak apa ‘hey no need la babeeeeeeeeee’….

0503200852812.jpg

infact i got these from her. tape lama tu is my Fear Factor show masa keluar in NTV7 dulu. colleagues were watching my show from the office that time but she is so nice to ask her maid to record for me, i actually got the dvd but sebab dia mengemas barang2 to clear up, she asked me to keep it back. hiks… mana dah orang pakai video player anymore, dvd Fear Factor copy aku pun ada 2,3 extra. and the red notebook for me to complete my red collection lagik…

she s gonna get her own personal berry since the official one has to return back, and lepas ni berry messanger chat sajalah kami berdua to update things… Anw dulu kat blog lama aku ada sebut nama ayahnya tapi dia kata pasni jgn sebut coz dia lagi selagi daya x nak orang tau she s VVVIP’s daughter.

so i wanted to get something for her farewell. for a lady that has everything…EVERYTHING, healthy and wealthy, what is the best gift for a good fren like her. What s the best gift to give?

 

She drives porche and she is still single…..(kenapa tetiba jer aku teringat kat Nan Moscow yang semestinya akan naik angin gatalnya nanti bila baca entry ni)

 

 

Comment: 32

Cheap lunch expensive domain…

memandangkan ramai plak yang dah tau menara tu di mana, so hush2 lah ye…kang ramai lak fans aku x jadik kerojer dok nunggu aku kat menara.. rahsia la weii.. aku kan a bit secretive gak. port selalu parking kat area menara full hse, so jadi saya terpaksa park kat tpt lain, sini pun penuh gak but staff attendant suh tinggalkan kunci keter jer.

050320085275.jpg

satu pangai aku, bukan jenis nak merengek2 tepon tanya laki pasal menda2 during office hours pun ye gak, ada orang alah takut kena tanya laki lu bley x bg kunci keter kat orang ke bagai, think babe, my decision making is very fast, mende gini pun nak kena tunggu laki, ko ngah berkerojer, laki pun ngah keje napa le nak ngaco…well, i know someone yang ething kena ‘nanti kena tanya laki i’ … mmg la there are some ko kena tanya laki ko tapi takkan smapai nak park kat mana pun x leh nak decide?? oh btw, aku snap 2,3 keping gambo mamat2 yang jaga keter ni, dia sound aku napa amik gambar dia,

ater ko pegang kunci keter aku n keter aku kan? should i elaborate more??

050320085277.jpg

enaf wt the meeting, i went down wt one SVP boss to get my lunch at the food court of menara. 4 inggit je i makan lunch kat sini ye, murah kan? free mineral water lagi uuuuu…. bila dah makan baru la mmbr aku ni cakap gerai yang aku pi ni gerai yang paling x sedap, no wonder ler x de org beratur pun kat gerai ni compared kan gerai sebelah, membuak2 orgnya. tp ayam goreng dia not bad what…. tp tarak hal lah, main issue is i dont like to q.

anw back to my new blog ni, Sirman mintak aku reducekan number of entries, currently package yang aku pakai ni is in the 1st package, n belum pun cukup sebulan aku dah hampir pakai quota yang diberi. ada lagi 5% jer quota boleh pakai lagi till 11th ni. so due to that, Sirman is upgrading to another package sebab tau i dont like all the limits so on…

on another note, yes i used to merajuk wt my readers, tu pasai i reduced the entries. hiks…sungguh mengadanya redmummydotcom ni.

Comment: 11

My boys…and a girl

040320085270.jpg

goshh!!! my internet connection is very2 bad, berejam aku nak upload gambar, asik putus2 jer…so this entry was supposed to be posted yesterday, alah lepas tu kan ada orang merajuk ngan korang kan, pastu dia tarik sume entries dia kan..korang ingat tak nih?

not this morning’s bfast but sirman had to join us coz dia nak carik ustazah yang ajar abang mengaji, to pay for the fees. itukan masuk duit pocket ustazah so kena la carik sendiri. we came separately, aku datang dulu baru aku duduk nak makan beehun sesuap, sirman lak join sekaki. kenapa ye aku x pi jumpa ustazah tu, things that sirman can handle, i leave it to him to do lah…wpun aku bley buat but pikir2 lah yea, saya sering ditinggalkan2 suami, jadi setakat nak bayar fees, x kan tu pun sirman x leh buat dok? i know im an iron lady, but kadang2 kita perlu jadi lembik.

040320085267.jpg

kalau gegirl tau makabahnya bfast wt abang, harus merajuk 18inci ye…

mlm tadi gegirl layan dvd lam bilik aku, pastu aku terperasan ada TomTomBak kat tv luar, aku pun layan sambil panggil gegirl join tengok. TTB is her fav show….kalo ada DVD TTB harus dia pusing2 tengok berejam. suddenly sirman perasan ada budak tu kan menangis lam bilik esak2….

ek enek, tengok dvd cina lam bilik pun nangis2 ke makcik kecik tu…but wait..!

dia nangis pasal aku panggil dia x sungguh2, x dukung dia dr blik bwk depan tv, x puterikan dia, x princess kan dia…so dia sanggup tu nangis lam bilik sampai berjemput…

very the little diva ye.

 

***i hope all of you are satisfied wt the number of entries that i posted today, x banyak x sket…back to normal. ada sebab kenapa aku kena kurangkan entry, i ll blog bout it later.

 

Comment: 17

Final Touch Up in the car…

apa yang korang buat lam keter ye odw to office, masa ngah sesak2 lam jem tu?

akakkkkkkkkkkkk bertouch up dek! idak le sakan pun bermake up, i dont wear much make up to office or anywhere. ckp bedak, eyeliner and light blusher je dari umah. lam keter, i will apply lipgloss and lotion..sambil jem2 tu sambil tu la menampal. x amik ms banyak pun…

setakat org sblh pandang tu biasalah ye, pompuan lain bermake up lam keter pun aku nengok gak.

030320085254.jpg

tp ada yg aku nengok tu bereyeshadow, bercelak ,berblusher segala lam keter, wah kau mmg kuor rumah x buat hapa2 la tu kot. mandi tak tuh? ke mandi pun tidak, terus pakai baju start engine?

anw ai x leh pakai lipgloss dari rumah pasal kang nak bercium ngan anak2, ngan bapak anak2 so lips kena kasik clear jugakk…. :) abang dah sound aku kalo mom pakai lipstick ke gloss ke jgn kiss abang, shame2, penah gak aku pakai pastu bapaknya pi opis bertanda la pulak, hui buek malu tol…

030320085259.jpg

minggu ni aku pakai hbag VS merah yang sirman belikan aritu, yes i change my hbag every wk, so?? and bila pakai bag VS tu aku mesti pakai this small MAS t/bag gak,asalnya sirman punya coz he s a business class passenger, aku rembat la wpun bukan kaler merah but the compartment dia senang nak letak my miny tiny things. 1 small VS’s hand lotion, lip balm, minitures barang 2,3 bottles, and lipgloss. saya x pakai gloss mahal lah dik, ai pakai loreal jer. n lam tu gak ada 2 batang pens merah luarnya je merah tp dalamnya kaler blue and black, mini book merah buat aku tulih just in case i forgot to bring my daily book from menara/tower/menara. business card holder and whistle…

kenapa ada whistle kan..pasal aku kan main game sana sini, aritu nye training netball i hv to help to coach them, lupa plak nak simple lam my gym bag.

macam menjawab tag plak entry ni, x de sesapa tag aku la, i hv stopped doing tagging so on, yg ni pun bukan isi hbag, but more to holder bag yg i hv to carry in the hbag…lain hbag aku x bawak small bag ni, sumbat je lam hbag yg beso2 alang tu….

Comment: 14

Farewell gift…

030320085255.jpg

i have a story for you… cite pertama perut aku memulas2 while conducting the interview session wt the 2 directors (i m observer basically, menyampuk bila disuruh bukak mulut). best still mtg was dragged lama gila..last2 aku berried my 2 bosses to cut off the mtg, udah2 la tuu…dr kol 12 kata nak benti dah thank you2 tapi masih lagi menceceh, last2 kat 1230 bila aku hint br nak call off. mak sakit perut lah..

and dah lama x makan kat 4th floor of klcc, the usual gang ajak makan kat sini so aku ikut tp badan mmg cam x sihat la sesangat. kena cirit gitu kan…but i had to go down gak, bawak hbag Mango yang we bought last week. ingat kan? tap aku x makan pun ngan dema, aku tapau porridge, snap sekeping 2 and lari naik atas opis balik dok memerut. nak berborak ngan depa pun aku x larat, bulu roma dah naik pasal sakit perut kooo….

030320085256.jpg

anw the special gift is for Ms Bunga. napa le Ms Bunga ni aku suh bergambo tegak cam dengo lagu kebangsaan jer. so Ms Bunga has officially leaves us, not to other company, but been transfered to other division. baru setaun lebih dok kat division lama, sejak boss dia blah, dia pun mintak transfer.

katanya aku blah, dia pun nak blah gak lah, x de geng gitu. tapi x per, sbb pindah pun within divisions jer, tarak hal punyalah, lunch pun bley sesama join sekaki, emails pun laju gak, yg pasti dah tentu la umah dia sekangkang je ngan umah mak merah ni kan. umah dia bakang umah aku jer lah..hiks.

kakak merah, akak nye farewell haritu pun saya x bagi hapa…and terima kasih ngan handbag ni, merasa gak saya pakai hbag Mango, kalau idak pikir 8 kali saya nak membelinya.

hadiah tu kami chip in reramai, so adalah dengan ini saya mengumumkan yang gambar Ms Bunga akan semakin berkurangan di blog mak merah due to perbezaan status kami (aku seconded, dia transfered staff)…ada paham?? dia di sana, aku di sana di sini dan di sinun bergerak mobile. so lagk la payah nak blog bout her…

May Ms Bunga has a good life in her new department….jaga baby lam perut tu ye cik adik, kalau asyik kena stay back jer, pulang je semula ke division lama kamu…

Rajukku pada kamu semua sekejap sahaja, rajukku sudah terubat dek urutan kemas sang suami…lena tidurku malam ini.

 

Comment: 16