Red at Night…

p2172304.JPGp2172275.JPGp2172285.JPG

p2172308.JPG

welcome to our red diva red home

 

Comment: 6

Red for Santai Cafe…

160220084946.jpg

the saturday is so so so bloody bz day. lepas je balik dari tuition class abang, we went to Tapai Semaian, kira makcik angkat aku nye kedai pokok tanaman segala bagai la kat BTR tu.

Kak Latipah from Spore wanted to meet me, but i really cant make it. i m catching deadline! so we went to quick dinner, at Santai Cafe new restaurant baru bukak kat Taman Tasik Permaisuri, betul2 depan VA umah aku tu. very the sepelaung. maaf sesangat ye kak, i will qada next time, u know the reason already kan kak…

160220084965.jpg160220084970.jpg160220084973.jpg

i had a bowl of mushroom soup, just soup. mine one is good, sedap. sirman had the steak, dia cakap x sedap. kids aku tapaukan chicken wing coz dema suma x nak makan kat situ, nak tapau bawak balik. and they are happily with their new toys, senapang pang pang for abang and doctor’s set for gegirl.

160220084949.jpg160220084962.jpg

x sampai sejam we dah ca alit but.. manyak menda aku nak buat kat umah tu.

 

bertukang, berkemas, menyelongkar… for segala mak nenek meghah.

 

160220084972.jpg

btw, sirman minum black kopi dia cakap rasa cengkih! hiks… n my teh tarik mmg sodapp, lagi sodap dr Penang Mari TTDI. sesapa nak try, jemputlah datang, roger2 lah aku ye kot aku leh join sekaki.

kalo roger nak suh aku bayarkan, baik x yah…maklumlah aku ni banyak sejarah kena ketuk, so sangat2 sensitip ler skang ni.

Comment: 1

Red Mamak…

hari ni redmummy nak ajar cara2 nak botakkan rambut yer…

160220084921.jpg

memula pi kedai rambut mamak, let the kids kepoh2 kecoh wt their jakunnes…

160220084923.jpg

first step amik belah kiri dulu ye, kasi cukur pelan2 sama itu pisau tajam..

160220084926.jpg

lepas tu, kasi tengah jugak cukurrr

160220084932.jpg160220084929.jpg

lepas kiri tengah kanan sudah bikin, atas jugak ye..

dah macam Mr T from The A Team la pulak…. hiks (zaman muda2 aku dulu, citer ni mmg hebat tahap gaban, so orang2 yang bukan zaman aku mesti x tau la sapa dia ni…)

160220084933.jpg

lama le pulak bapak eh nak siap, ada buku kartun jepun kot dr gobok buku mamak ni, pantang abang la kalo x baca. eh dia bukan baca, dia layan gambar, janji kartunnnnnnnnnnn kan..

160220084934.jpg

mak nya bosan, ha ni keje maknye yer…red sikat..hiks. 50sen jer uols.

160220084935.jpg

close up sikat yang mamak tu dah pakai…

160220084937.jpg

ha cepat lah siap… eh kain balut sirman tu pun kaler mak merah kan… kan kan. class la ko mamak.

 

let s go babeh, 10 inggit sila bayar.

 

dah cun, dah leh kuor tv… :P

 

 

Comment: 2

Red Gegirl…

upload image ni memanjangkan badan anak aku plak…

160220084907.jpg

dia pun nak gak belajar pi tuition cam abangnya, kulu kilir bawak kaler pencel ngan colouring booknya. colour box tu abangnya punya, tu psl blue karer….

160220084909.jpg

shes actually waiting for her mom to get a new dress.. the 3 of them got their new shirts already, and the mom always be last person to get a new one, specially for the special occasion.

160220084911.jpg

even she has finished colouring the drawings, maknye masih lagi in the changing room…i tried few dresses, and i m still not sure what should i take..

actually kan, doesnt matter new dress or old shirts, bila dah kaler merah, orang tak tau itu baju baru ke lama tau… sbbnya, segobok penuh kaler tu jer..

 

and back to gegirl, she got CNY’s angpau from the owner of this boutique. :)

 

 

 

Comment: 1

Red wt TTDI…

160220084880.jpg160220084881.jpg160220084887.jpg160220084891.jpg

 

dear red readers,

 

for once, let s just stop talking bout my red tv3 so on. this entry is a bit of break for me. and by sending abang to tuition classes every sat is like my rehat a bit lah.

 

aku x dan nak besokan gambar, mak malas. i know u want something to read, so i present you the very the quick update…i need to catch up some of my red stuff still…x sesiap lagi.

 

after sending abang, we went to Penang Mari, i know someone from my blog had recommended us to try there, we did. for me..out of my taste. semacam je rasa nasi campo nya. i ate my lunch at 530, very late coz aku dok sibuk buat tu ini kat umah. they 3 had their lunch on time but not redmummy. sirman and gegirl makan roti bakar, ha yang ni sedap kaw kaw!

 

160220084895.jpg

this is to show that a mother can share her daughter’s s/glasses ye uols…

 

we went to few shops, and of cos, story coming later.

 

Comment: 2