Colleagues

Mak Malaysian yang!

IMG01535-20100803-1328

The Associates for the Kopitiam session…once in a while , let them become famous in RM…

NI IKLAN JER YEK

IMG_4154

korang, arini aku distract kejap from the heavy entries sat yer….but keep on flooding the comments and emails for the contest ideas. those yang commented and emailed me, lovely thanksss sangat2! but kita belum ada finalise lagi for which contest kita nak pakai coz memang aku nak tunggu kaw2 punya idea dulu lah. so ni ko nampak kucing2 dalam kedai pet near by my house. there s one kucing hitam sekor dok dendiam kat tepi tuh, hangpa tau betapa besauuuuuuuuuuunya kucing tuh!

IMG_4155

gambar ni takleh nak judge lah but not only me, Sirman pun tokojut tengok and Gegirl pun siap melompat2 jerit tengok godang heh ko kucing, jantan pulak tuh.eii besaunya diaaaaaa!!!

IMG01656-20100807-1249

pastuh kan….antara product SASA yang melambak aku dapat nak bagi korang tuh, adalah 2,3 bijik aku sebat. specially tang bedak2 muka tuh, waaa ni yang aku pakai first time, pas foundation aku try satu brand yang tidak perlu disebut namanya yakni compact powder. mak sukerrrrrr!

sib baik tak lanting kat korang hahahahahaha….

oh btw ada 5 ke 6 bijik adiah dari SASA yang aku nak give away under contest, so kira busuk2 5 orang akan dapatlah kan tak termasuk dengan yang dalam gobok *matiklah lom selongkar lagi apakah khazanah malaya yang ado lam tuh!*….

kak, sebutlah apa brand dari SASA for compact powder yang ko pakai tu kak…nak nerai gak lah!

wuii tak boleh lerrr, breach promo kang, contact privately kalau mau tau!

yang…mak malaysian dik, aku leh bantai segala jenis dialect bahasa daerah dalam negara kita, wpun aku pure original KL maliii…..

Comment: 16

My besties…

P3170367

bf korang si ahchong!

P3170366

ms chocho and ms tall at the back..both r getting married, eh chop dedua dah kawin technically but lom buat event jer.

P3170371

Alang d very busy guy in the house…

P3170370

she stepped into the office wt mcd!! at early in the morning. oklah ms tall is tallll and very model skinny size, so even she eats siang malam pun badan tak jugak kembang! her wedding is nxt week which i have to miss coz ‘i tot someone is going away earlier than expected’ hahahaha apehallah aku nak explain kat korang pasal nih.

any biasanya kita ada dream nak kawin yang macamana punya type of wedding, nak buat kat mana..so her dream is to hold a wedding at the beach in Bali. that s where i had to miss…ah sedih. she s been very nice to me, but i really cant make it tho.

This entry is specially for them, coz they will stay in the office while lots of us will leave to Penang for co trip!

Penang…i m coming wohoooooooooooooo!!!

macam beria suka bonar, actualy i never like Penang, orang penang jangan marah aa…aku rasa jalan2 kat penang sungguhlah macam banyak nau satu hala. n penang panas mar….alah macam kl tak panas. but 1 thing pasal penang yang best is kat gerai2 makan yang tepi pantai tu kan, apa ke nama tptnya tuh, Batu Feringghi hek ada jual kerang bakar tau. aku penah blogkan masa aku pi sana 2 yrs ago. aku n gegirl bantai makan x hengat kerang bakar tu siap we tapaued bwk balik hotel. gemuk2nya kerang tuh…

memintak dapatlah lagi peluang utk makan lagi kerang bakar di visit kali ini.

Comment: 14

Long table lunch…

IMG20879

baju biru aku ada sapa2 nak beli? ha copek masuk contact red yek sblm aku letak kat shop@RM . baju merah yang aku canang semalam dah berjualan ko, asal aku cakap je laju je budak2 ni tau. sampai ada yang terlepas. baju biru ni aku beli kat jakarta….tapi memandangkan again badan aku dah  jadi XL size kan, so kita kena riadahkan pada pengguna lain. baik aku let go dari tak berpakai.

IMG20881

cili kering dipakai utk makan bersama dengan pizza. lu brani? tekejut acik kay…..! sungguh mak tak sangka. ni style2 peppers gak lah yek, so dipakai rencah2 gituk gaya. aku idak le pakai pun nih but terkesima tengok kawan2 gua selamba kodok je. very the terer lah lidah korang.

aku tak makan pedas mar…

IMG20876

hey dont la take my photos lah bila i tak ready kak red

mengada la ko….

your readers still remember me ke?

think so, coz ko kan hensem!

IMG20877

pencinta ah chong…kupersembahkan si jejaka yang sudah sekian lamaaa tak berjaja wajahnya di RM. padahal dia ni dok sblh aku jer!

ehcewah korang..asal ah chong kuor jer, laju je korang tersengih2 ek…

gatai ekk

this year mak dapat task sekali lagi utk main chess. ya catur catur. siaplah esoknya nanti nak game, baru malam tu heboh2 aku nak carik chess board. wpun begitu, wpun bz nak giler ngan blogging, wpun penuh dengan dunia maya segala bagai, chess tetap di hatikuuuuuuuuuuuu…..

ibu beranak 2 ini sudah memegang takhta juara wanita chess selama 3 eh ke 4 taun berturut2 yek.(sumpah dah lupa hahahaha) either orang pompuan malas nak main sesungguh or memang mungkin 2010 tak memihak padaku, title kena pass kat orang lain plak. i can sense lah weii…

kita tidak akan juara selamanya, satu masa satu hari kita pasti tersungkoq juaa…

Comment: 15

Apa ada pada Wednesday 3rd…

IMG11704

nasi bojari from Madam Kwan

IMG11705

kueytiaw Madam Kwan for fren

IMG11703

Seman the sponsor, Botak the pengiring. The place where we work just announced the names of the promotion staff. we oso got our ex-gratia :) . thanks to management. saya sangat syukur and terima kasih dengan rezeki yang diberikan. all ai can say, the best figures yang penah saya dapat in my life.

Since Seman got his promotion, he belanja the 4 of us, one was not able to attend so there s only 3 orang je lah yang leh santap sakan.

ai remember last year, bila saya dapat the promotion, mereka berdualah yang berdiri mengekor kat belakang aku tetiba dok sama mengendeng nak makan free pasal nak ketuk aku utk makan free kan. n this is the revenge time!!

heheheheeheh….

IMG11701

sambil makan, bergossip tak hengat…

wpun sekerja, susah jugak nak jumpa or lunch lepak sesama…

Seman is also my sports captain, since he reads my blog, he knows lah aku tak leh nak participate on the games at all. aku dah pencen and pancit dan napas adalah semput kalo nak suh aku sepak lagi bola futsal tuh. it s ok, we have too many young ladies out there.

dia tengok aku kulu kilir covering the event pun dia dah paham sesangat.

IMG11708

ko jangan lupa red, this month ada chess!

aaaa, ok ok, aku main.

chess je lah yang aku leh main, tak yah kuor peluh. dok lam ekon, pecahkan kepala jor.

IMG11707

dessert of the day…

itu ice cream kan, yang ado pisang tuh…

adoiyaiii!

sampai2 je atas meja, the guys gelak tak hengat tgk pisang tuh…

iskk…korang rasa apa?  IMG11709

nak amik gambo berempat tak nampak lah..

ms lemb menyorok!

thanks seman for the lunch, pangkat dah naik, gaji dah naik, perut bila nak turun? botak…air kopi pekat itam aku ko jangan buat dek yer, aku nak gak!

IMG11710 IMG11712

right after lunch, ai had problem with my berry, the tracker ball tak boleh tolak ke kiri at all. ah sudah. jem jem! byk habuklah lam tu gamaknya. so the rescuer came, and godam berry aku. wuii….tracker ball aku compared ngan Sirman punya berry, dia nya putih lagi. hok aku, dah itam kilat!

ai work through my berry mar…. tu pasalnya.

IMG11713

n Maybelline kept their promised. a little token for my Maybelline’s review, sincere thanks from redmummy.com too.

IMG11714

when my client is happy, ai m happy too…lagik double triple aku bagi korang good advertisement.

selain dari ringgit malaysia, product is also part of the agreement.

so marilah berlanggan advertorial anda with redmummy.com , insyallah….kamu akan turut mendapat tempias business yang hebat through here.

That was my Wednesday…

but that s not the end yet, ada satu lagi hadiah datang pada malam itu….

Comment: 8

Liza’s Birthday Party!

ya waduh, gambar2 lam entry ni

dah tak ikut susunan

jenuh heh ler aku nak update woiiiii, so aku tembak jer yer

IMG_9811

last sat, me and the red family pi melepak kat umah Liza, my blogger’s budddy aka MY WORKMATE lerrr! ai ve been knowing her before she joined the place we work lagik..ahahhaha nak jugak aku cakap kan!

btw tuan rumah yelah liza yang berpinky tudung itu. tetengah tuh Gina Manan, and aku adalah seronok coz tetiba aku tinggi??? aku tak pakai heel oi, wedges yang cepotek jer…

bangga bangga, kibas rambut sket weih!

IMG_9816

perhimpunan gang2 seopis dan sekerja….issue: ex gratia! :)

IMG_9831

lintang pukang kan gambar, so ni ntah bape kali makan for them, ai makan light2 yer. aku kalo umah orang mmg susah nak makan. mulut nak bercakap lg banyak dr nak menyuap

eh link for them sume aku letak kat bawah oiii!

from left kak ty, ayu the sun, sid, eliyashazeli and ayusolo yang tak sudah2 melantak kau kannnn!

IMG_9833

2 bujang hensem, sedang mencari bakal2 isteri…jugak my gang2 di where ai work mencarik seteguk SIY dan sepeluk perfume serta sebidang make up

hikss…

lurza and andy

anak2 dara…sila amik number yer semua, kat pintu 3 sebelah ujung :P

IMG_9836

punyalah gambo hujung2 woiii….ni dah nak abih majlis, orang dah kemas meja sebelah, bebudak nih tak geti nak bangun2 bambus lagi kay.

termasuk saya :)

IMG_9610

ahah! gegambo aku dah on track ikut jadual balik…inilah rumah besau si liza. cantik woiii. my 2nd time terjah rumah makcik tuh…ari tu masa raya open house pun aku ada mai sini gak.

farah lilred dik oiii – ko balik nanti kak liza ko buat bbq kat umah dia, bolehlah aka potluck RM di liza’s bungalow plak yer. eh ni utk farah tau, bukan utk semua orang. pengsan pulak liza nak cater semua RM’s readers.

IMG_9623

business talk, project aduan semasa to Gina Manan, anda ada masalah di Kuantan, jemput tanya Gina…

dan dan gina plak aku mangsakan :)

IMG_9672

the not so complete family of Gina Manan, baby tinggal…bawak 2 big boys jor sonang!

IMG_9631

kakty, awat la k datang asik ngan anak dara ko n si bongsu, lg 3 mana? si bapak n 2 lagik anak ko?

ko diam red, meh amik gambo

kak…ko kawin umur 19 taun ek kak? sonoknya tetiba anak dah beso kan…

ko amik gambar je bley tak red? mulut menceceh je tau ko

kak ty, ko setaun tua dari aku kan kak?

ok..x leh sambung, kang kakty pelempang aku …..hikss

IMG_9674

abang adalah menang best dress di birthday party anak2 liza nih, ha ekali 3 anak2 nya bday party dia buat yer…., jimat banjer. aku pun nak buat lah sekali 2. oh dulu pernah, skang tak pernah…

maunya abang tak best dress, sibuk bertie2 tu kan, ngan badge spiderman lagik. tie tu aku dpt free waktu beli kain baju diorg kat ITC kuningan jakarta, oi dia pi tuition kat SR tu pun pakai tie tu yer…

suh le cikgu ko jadikan ko pengawas nanti bang…ari2 kena pakai tie.

IMG_9702

ahah kita ada musical chair! game utk kanak2 riang ria…hosted by McD

IMG_9692

gegirl sangat determined utk masuk dan menang

**kalau ada yang buat citer mak nya yang over determined than anak, korang jangan percaya. diorg tu jeles anak aku menang! hiksss

IMG_9710

go gegirl go gegirl gooooooooo!

dress gegirl jugak dari ITC Kuningan, Jakarta, bukan yang recent trip, tp yang jan’s trip nya beli baru ni ha nak pakai…

IMG_9714

kan…bape puluh round dar…at the final stage tinggal gegirl and anak lelaki kecil nih…

IMG_9717

berkat sokongan maknya yang ‘over’ BERSORAK, makanya gegirl adalah juara musical chair, yey!

IMG_9720

amik amik adiah tu….amik…………!

IMG_9741

IMG_9722

next adalah game utk budak2 lg ngan makpak memasing…sirman le joined tiup belon tuh…nak suh aku?

aku senang je jawab

tak nak, kang lipstick gloss mummy abih licin

IMG_9724

abang adalah sekutu sama bapaknya main baloon

and ayusolo sengeh2, apehal ko? dah tau datang lambat, meh dok makan meh meh mehhhhhhhhh

IMG_9730

tetapi abang adalah menang untuk emm, ntah…main game baloon eh game baloon tu abang juara! wah

bagus anak2 aku

kekecik dah ada semangat sukan utk menang! amalkan yer…mak suker

IMG_9755 IMG_9756

IMG_9758

maknya sibuk makan

aku tarak kisah mar letak gambo tak de make up

makan cecomot

ke korang makan agak2 bersopan? sopan itu perlu tp jangan mengados ler kan…

dress adalah dibeli dari jakarta, eh bukan..Rumah Mode, Bandung. cardigan merah kecil tu aku beli kat ITC kuningan, ganteng murah 10 inggit je kot.

IMG_9769

happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

happy birthday to liza’s kids

Mira

Ilham

Baby

number 4 next year ek?

IMG_9757 IMG_9760

dan budak ini menang best dress kau! adiah nya ditaja khas oleh tuan rumah

bagus abang..kekecik dah menang best dress

x sesia ko bergaduh ngan mak ko nak pakai baju tuh

baju abang tuh, dah 2 taun beli baru ni ha dpt pakai, sirman bought kat US, ganteng bape besau size sirman beli dulu kan…

liza next year best dress utk makpak pulak ek

theme: red devil pls

IMG_9801 IMG_9802 IMG_9806IMG_9805

menarik pulak gambar2 aku ngah buat ‘aduan’ rakyat jelata kat gina kan…so ai tempek lah yer…

gina amik ler gambo2 nih

kat kamera ko takdak wpun kamera ko pakai ke main panjang lah lens wuiiiii

IMG_9807

IMG_9808

apa rahsia awak pakai baju putih ek? kalau anak2 aku pakai putih…..sama ada aku sental aku buang

atau aku suh diorg pakai buat lam umah jer

Danish is so cool and cold! hahahahahha masam je mukanya…ajak main pun tak nak

IMG_9858

over kan 2 orang nih. orang nama ayu ni memang over tau, gegirl tak eran pun tp si tudung biru dedua tuh yg lelebih….

hoi…balik oi balikkkkkkkkkk!

aik ayu the sun, penuh tangan ko ngan bag kuning tuh, bila plak ko beranak kecik weiii!

ha satu lg nak tau ayusolo adalah tidak pulang waktu kami pulang, dia adalah makan dan makan utk round ke 5 sama eliya. eli tu kita paham le kan, katanya mak yong.

IMG_9869

IMG_9865

ahah geti pun nak balikkan….

sempat lagi pose cantik sket

wpunnnnnnnnnnnn ada yang kata aku jap kurus jap gemuk. yelah, dulu lg aku berisi tp sbb dah ada SIY, kurang lah sikit isinya dok

SID serious nampak dah kurus, dia pun belasah SIY gak tuh

Ayu – The Sun ada keje kosong utk blogger dok?

IMG_9870

ni meh aku cakap kat korang yer, aku dpt aduan ada antara kamu punya RM’s car stickers tercabut keronyok. camne korang pasang nih?

aku ajar lg sekali

pas ko dah tampal, amik kain, sapuuuuuuuuuuuuuu ratakan. takdelah keronyok macam si ayusolo nya sticker nih. ayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! amik kain di jemuran, hujan dah turun!

IMG_9874

aku adalah sangat rajin utk tepekkan sekali lagi semua bloggers yang datang to liza’s kids bday party:

ayu the sun

sid

ayusolo

kak ty

gina manan

eliya nya blog dah khatam watamat, moga anak lelaki mu lahir, beranak sihat yer dik..

IMG_9871

to liza, thank you for inviting red family to your kids birthday party

for the tapauan lauk, aku pass kat umah mak aku, aku tak makan kat umah la 2 ari nih

for frens / bloggers yang kami temui, happy to have a short little chat with all of you…

btw, 10min sblm sampai sid and ayu the sun tunggu the red family kat pass toll mana tah hahahahaha dasar aku tak drive so aku didnt care! the food was fantastic, the party, ada McD, eh bape ek nak jemput McD datang umah tuh…alah umah aku kecik ler tak leh buat party kat umah.

tengok anak2 orang buat bday party, aku pun nak buat gak lah. pdahal dulu tetiap taun buat. just that sejak bulan sept and oct memanjang jatuh ramadhan and syawal, aku sudah lost track dengan big party depa. we just held a mini tiny celebration for our own family jer. like this year, bukan aje ada ramadhan n syawal gak, ada wedding adik aku pun yor gak weii…

kalo bday anak2 aku pun dah aku cut cost, apatah lg bday aku, gila nak suh aku buat bday party over! saya tau letak diri saya di mana, sudah tua woii…kena seligi je ngan sirman kang mengada2 nak buat bday party RM plak.

IMG_9853

group photo sket….

abang first bday party was held at McD JJ maluri, big one.

abang 2nd year bday party aku ada rezeki lebih, buat kat one of the service aparment, in town center.

abang 3rd bday party buat kat emm oh tak buat sebab mak nya dalam pantang beranakkan adiknya hahahaahaha!

abang 4th bday party cums Gegirl’s 1st bday party buat kat A&W Pj

that was the big grand bday party for them…. means dah hampir 5 taun takdak party2 utk anak2 aku, except depa celebrate kat kindy and with family.

see lah…ada rezeki lebih mak kau buat yer. tp invite adalah sangat limited! kang korang jangan marah kalo aku limitkan invite woiii…ni bday party anak2 bukan potluck RM.

Comment: 20