Maybelline

Maybelline Matte Metallics…

IMG_6327

IMG_6328

IMG_6330

  IMG_6329

4 colours ni semua antara colours yang tetiba kuor kat my timeline (igstories). Terus lelaju aku tengok balik, pergi pulak depa punya US’s website, the maybelline’s of course  coz dah siasat dalam msia langsung takdak, in fact the next days nya aku pi carik kat drug stores in KLCC pun tarak jugak ada, means memang tak masuk Malaysia at all yet.

So apapun, aku terus pi Target’s online and beli the colours yang aku rasa perlu aku pakai hiks…geram nya pasal kan. I bought 5pcs but only 3 colours je yang aku suka, lagi 2 tu tak sangatlah, special event or kena mix ngan colour lain. Oh ai beli online kat Target US sana pastuh depa shipped kan (of cos by my instruction ler) to my colleague yang kat San Francisco sana and my buddy tolong bawakkan balik to KL so jimat le my shipping from US KL tuh. Lagi 2 items pulak mascara and satu lagi gold eyeliner. Sume dah sampai except eyeliner tu lain shippingnya and tak sempat nak bawak balik, next trip le baru sampai KL nanti.

Aku masih lagi cam dulu, makeup junkie gak but not as bad as other people, aku beli but tak menggila ler bebenau pun. Frankly speaking for lipstick aku suka pakai Sephora Lipstain (skang depa dah bawak masuk 44 colours ko) and jugak Shadedough by Hanis Zalikha. Even lipstain tu memang dah bertaun aku pakai, for HZ punya is matte pun sedap lawa and tahan lama, dedua brand tu sama tahannya. The Maybelline ni aku tak penah beli pun lipsticknya (coz i usually dapat free jer from the sponsor), ini kot first time beli lipstick Maybelline.

Just bcoz it s metallic, memang aku giler sangat…love it.

For the real photos of these lipstick sesilalah jenguk my IG

IMG_7502

IMG_7541

harganya, if convert  from USD to RM is RM25 camtulah

Maybelline zCOLOR SENSATIONAL® MATTE METALLICS LIPSTICK Silk Stone – 0.17 fl o

$5.59 / ea

ni ler contoh harganya hah…kalau beli kat Target murah sikit, kat site Maybelline mahal sket pulak. Im pretty sure lah bila dah sampai KL harganya melambung2 gak nanti tuh.

For my other makeup stuff, ada jer brand lain baru aku beli gak, Benefit, Tarte, Becca, Colorpop and maknek lain sume ada je kuor kat my IGstories gak…you have missed it. Fenty pun coming soon but my code 230 takdak pulak skang nih, once arrive nanti baru tereban.

Comment: 3

Dari The Sun ke KLCC…

IMG13273

saya bukan apa kak

saya kalau tak bawak mini lenovo saya ni kulu kilir

kang kena kopak pulak orang songlap

nama je saya keja kat The Sun kak…

tp lgpun saya nak kejar deadline newspaper kak….

IMG13274

tapi kak, saya seorang yang sangat praktikal

wpun saya menceceh, saya boleh gak mentenet

ha ni ada satu email masuk

wpun saya x de lah event nak dicover kak oi

tp tak kira

tetappppppppp jugak saya kena multi

gaya kena ada kak, gaya bizi2 gituuu kakk

IMG13275

takpe kak ko makan je kak

biar aku buat keje ni jer dulu

aku suka camni kak, kalo ko leh buat macam2 aku pun nak gak buat macam2….

ko nak aku kejarkan payment budak2 yang lom bayau,? boleh boleh kak…meh bagi aku details, nanti aku chase kan

kurang sket kerja sirman, meh kak, aku tolong!

IMG13276

aku amik gambo sendiri lah yer

ayu menceceh manghaikkk! non stop!!!

sambil makan mulut dok potpettttttttttttt lagik!

IMG13271

dah makan baru nak hegeh2 amik gambo lipstick

dari gloss clinique yang ayu the sun hadiahkan….

aku pun ada 3 batang, free dpt dari Clinique, dapat lagi dari Ayu The Sun

complete set lah kira!

IMG13270

the bodyshop set is not mine

that s for you DeeKuntum!

sorrylah aku tak kuasa nak wrap nak hapa nak surprise, hahahahahhaha! u better chase Ayu The Sun, coz she has your belated birthday present…

IMG13285

kak nak amik gambo kak

ko gila? aku keje kat sini tau. tetengah alam ko nak amik gambo plak tuh

dok kira, nak amik jugok…

to the ppl yang nampak aku bergambo ngan budak kerek nih….that s for her. not for me….

weiiii, kawan2 aku sebumbung klcc tu teleng pala jer lahh

IMG13279

pastuh kalo dah berjalan

haruslah singgah menebeng tengok gak apo yang ado kat market2 lam klcc kan

we saw the new product of Maybelline, gel liner….

IMG13280

meh kita try, how thick is the black…

IMG13281

boleh je aku pakai sendiri

tp udah SA nya ado…

kita tengok camne dia pakaikan aku

jadi idok

IMG13282

kalo betul itam nih cun

kompem aku amik

aku ada tengok SASA punya brand giler pekat

so if can beat, betul aku amikkkkkkkkkkkkkk

ke kang maybelline suh aku promote masuk lam advertorial pulak…

eh tak kot..benda ni dah launched. biasa benda yang baru nak launch, ads dah masuk lam dashboard.

IMG13283

hah apa beza??

yang hok kanan dari gel liner maybelline

yang hok kiri aku  nye eyeliner CAP AVON kay…

samo jerrrr

ciss, fail lahhh

amik sasa nya brand gak lah, it has the very darkest gel liner. gel tau bukan glimmerstick or pencel or liquid. kang ado pulak yang kompius.

Comment: 16

Maybelline – Mega Makeover Fest for Malaysian Book of Records.

IMG_7837

IMG_7823

IMG_8083

Venue: One Utama, Old wing Concourse Floor

Date: 17 May 2009, Sunday / Time: 10am

Event: Maybelline – Mega Makeover Fest for Malaysian Book of Records.

in conjuction with the recent Mother’s Day on 10 may, Watsons together with partners Clara International and Maybelline conducted an event to forever solidify the status of Women in the annals of the Malaysian record books through a unique record attempt enttitled “The Biggest prticipation in a Beauty Make-Up Event”

IMG_7856

Irene from Maybelline, she s hot!!! so pagi ahad tuh saya datang dengan muka macam baru bangun tidur jer. no make up at all yer. aku hanya letak moisturizer and foundation yer. sebab nak pi make up kan, motif nak kena pakai make up dari rumah.

IMG_7860

huh 165! lucky number.

IMG_7925

there u go, ai had to wait for a while sampai ada make up artist yang available. lgpun kita ada pakai numbering system. actually Irene expected my turn to be like 1 hour plus, sib baik ler aku x pergi mengular, ai waited like 15min or so jer…very laju pantas kilat lah depa punya make up.

IMG_7898

aisay ai forgot her name lah, one of the big name in Maybelline, treated me so well….she s tall or aku je yang petite? baju dia cantik, if they have red colour ….

mesti lagi nampak gempal kalo aku pakai gitu…

IMG_7892

IMG_7883

emm, dap nya make up2 nih…rasa nak makan jer kan. sonok tengok kalau ko suka make up. kalo ko x suka make up, mesti ko macam rasa x bernapsu je ngan all the sets.

IMG_7931

alright, move on, korang pun tau saya ada promote the Maybelline mega makeover Fest for Malaysian Book of Records kan…depa cuba nak attempt to have at least 1600 make over!

IMG_7942

ai got my spot…very quick one. the make up artist sapu the bedak sikit jer..since ai have tepek my own foundation from home.

IMG_7959

she asked apa colours aku nak pakai, not only to me, but to everyone lah yang dok menepek mukor.

IMG_7961

btw waktu nih, yang sampai aku dok number 165 tuh pasalnya depa ada jugak bagi jemputan openly to Persatuan Ibu Tunggal Belaian Kasih Kuala Lumpur

IMG_7979

IMG_7986

make up lagik

IMG_7991

touch up lagik

IMG_7996

ye mascara wajib ada,katanya jual info on Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara kan….gilo lah kalo x pakai menda nih.

IMG_8014

IMG_8030

i m done! very light make up….told ya, it  s not even 15min!

for the quick make up, what they need to apply – powder, blusher, eyeshadow, eyeliner, mascara,eyebrows and lipstick.

IMG_8039

emm nice shot, crowd boleh nampak. sila spot me :)

IMG_8051

IMG_8058

you gotta q to collect your cert

dasyat tak manager aku, abih berapa floors dia memanjat nak buat kerojer amik gambo, no increment ye cik sirman :)

IMG_7919

Certificate of Participation for redmummy.com – now i have like few certs from blog event sahaja, for this year yang aku lom gantung frame kan at all. aisay, bilo nak buat nih..

IMG_8076

some of the door gifts yang kamu dapat. for me, apart of getting the doorgifts, me pun dapek gak itu blogger’s door gift coz aku datang kan utk review the event.

kalo datang review jer tak mencuba make over nya

tak guno ler yang oi…

IMG_8092

macam meja makan panjang kau, padahal meja nak make up

IMG_8128

YBhg Datin Paduka Chew Mei Fun merasmikan majlis, ai missed the launching session

IMG_8152

so ok, since make up saya masih lagi kurang menarik, yelah katanya make over 15min, mestilah aku nak sambung balik buat make up cecantik. kang aku kuor blog muka make gitu, ramai lah pulak yang kondem dok kata make up sendiri lg cantik than the make up prof maybelline buat kan. huh mulut korang bukan aku tak tau…

so ai ment the big hot shot lady from Maybelline, yang beroren2 pagi ahad tu lah..she quickly gave a good spot, at the maybelline’s corner, n dimintanya the make up artist yang stand by kat situ, do it for me.

good!

ai know they will treat me nicely. kalo depa x make up kan pun, aku sendiri akan berdiri kat situ, touch up muka aku balik. percayalah cakap saya yer. saya bisa buat begitu.

thank you thank thank you maybelline!

IMG_8177

IMG_8170

jengjengjeng….

IMG_8180

sambil tunggu siap muka, the photographer buang masa amik gambo products of maybelline….

IMG_8184

huh kalo lah kan setiap satu product Maybelline nih, aku dpt sebijik. yelah lipstick sebijik, mascara sebijik, eh mascara dah dpt. emm blusher sebijik, loose powder sebijik…ooo yer, they are sending a set for me. ai like! thanks maybelline ….

IMG_8186

hah ni dah ado, kalo nak anto lagi sedozen ok gak

IMG_8188

mau ini!

IMG_8190

ai want ai want ai wanttt!

IMG_8203

ai want all!

IMG_8211

ni gak ni pun nakkk

IMG_8205

foundation pun nakkkkkkkkk!

IMG_8200

weih semuanya nak lah, kalah liyana jasmay ler pulakkan.

IMG_8214

aik make up lagik, bilo le nak siapnya nih

IMG_8220

IMG_8218

for my make up process, ni antara product2 yang depa pakai kan…

IMG_8223

aahah, udah siap!

IMG_8419

close up one

IMG_8420

close up two

apa bezanya for both eyes photos tuh, satu diambil gambarnya sejam selepas the make over, gambar bawah pulak, 4 jam selepas itu make over… korang suka yang mana? :)

IMG_8234

ngiauuuuuuuuuuu!

Behind the scene of maybelline’s make over, do stay tune :)

Thank you Maybelline for inviting me from redmummy.com, the opportunity, the 2 free make overs, the product that ai m gonna get and everything :)

Satu lagi ilmu make up menarik sudah kujaja di sini ….

Now sapa lagik mau panggil gua for make over? jemput silakan, ai can use any make up, takdak conflict mar….

Comment: 20

Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara!

A sticky mode entry for 48 hours, do scroll down for the latest entries.

clip_image002[6]

RM is giving you her super natural face! Wiiiiweiiiiiiiiiiii, very expensive look yer tuh, ingat aku senang nak letak muka pucat yang tak lawo nan ado make up tuh. Anw, arini aku nak bawak imaginasi korang to my long entry on the magic of having a mascara. But not a cabuk’s mascara, let s have a Cat Eyes look!

clip_image004[5]

The power of Maybelline Cat Eyes Mascara…let s join me with my lots of photos using the Maybelline Cat Eyes Mascara!

clip_image006[5]

what s the best on it? Ado tu ha new applicator brush dia…mai ikut aku jelajahi the Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara!

clip_image008[5]

ha cak…ai dah make up :) itulah bezanya bila ado make up ngan takdak make up, ngan pencahayaan and camera yang cantik, makanya muka pun jadi muda 10 taun.

clip_image010[5]

let s concentrate on my eyes, saya sengaja pakai eyeshadow colourful, 2 tones, yellow and orange coz nak buat perangai Cat Eyes gitu, cat kan banyak kaler, ada oren ada belang2 ada itam..so ai chose these tones.

clip_image012[5]

look at my eyelashes, sikit nye membujur lalu melintang patah. Udahlah pendek, menjurus jer…tapi takper, that s why technology semasa invented the mascara :)

clip_image014[5]

kasik close up lagik, nampak kan sket nya tak lawa mata ku coz x de mascara…

clip_image016[5]

now…amik mascara Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara, buat cara zig zag yang masa aku belajar with RedGlow dulu tuh, and kemudian brush the eyelashes menaik ke atas…

clip_image018[5]

best pulok pakai new applicator brush nih…tak comot, x bersepah

clip_image020[5]

concentrate on the left side first, kita pastikan semuanya serata…it helps your eyelashes jadik long gituuuuuuu!

clip_image022[5]

then buat pulak eyelashes bawah, the same process

clip_image024[5]

serius senang gila lah pakai Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara. tak menyakitkan pun yer coz brush gitu kan baru lagi di pasaran

clip_image026[5]

now dengan process yang sama, buat kat mata satu lagik. amacam?

clip_image028[5]

saya dah bilang, inilah hasilnya bila saya memakai mascara, kalo idak menjurus je bulu mata aku tau, udahlah ciput tak panjang.

clip_image030[5]

clip_image032[5]

clip_image034[5]

clip_image036[5]

4 keping gambar tu saya sengaja close up for u to see the difference between before and after wearing the Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara.

clip_image038[5]

apa lagik yang bagus dengan Maybelline Cat Eyes Mascara? Boleh tahan lama…lasting for at least 18 hours. Huhuuuuu! Idok le saya nak pakai sampai 18 jam, tp kalau ada waktu2 tertentu kena pakai, so ai know which mascara yang patut saya pilih. Kamu jugak!

clip_image040[5]

clip_image042[5]

clip_image044[5]

Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara ni pun waterproof, so tak yah nak bising riso kalau susah nau nak membasuh. Tapi apa kes lah kan, mascara ni kan ada solutionnya, ko pakai ayo jer pun boleh clear licin mar….

clip_image046[5]

clip_image048[5]

lihat mata ku, sangat melentikkkkkkk!

clip_image050[5]

the Volume Express ni pun macam ringan, senang to carry, aku penah pakai mascara yang tuuuuuut tapi gomuk! Udahlah gomok, bosau lak tuh.

clip_image052[5]

mungkin kamu ingat saya menggunakan kuasa cahaya camera yang bagus makanya gambar mascara sangat cantik, tp ni saya buktikan camera biasa murah saya jugak bisa memampirkan refleksi mata yang luas dan besar serta galak!

clip_image054[5]

clip_image056[5]

clip_image058[5]

bagusnya lagikkan, sbb applicator brush dia tu unik, so even tak yah mirror pun ko leh agak2 pakai mascara nih. Eh ai boleh tau, if ai can do it, korang pun bley buat gak.

Oh yeh, let s join me and Malaysian Book of Recors to observe the mega makeover fest by Maybelline Malaysia on 17 May at 1 Utama. They will try to attempt 1600 simultaneous makeovers!!

Anyway, see u guys there.. I’ll be there at 10am! :)

ha kau, ai got my spot already, so gang RM, let s goooooooo to the make over yah…

clip_image060[5]

ha tajam, ngan mascara ni sampai nampak clear gila mata brown ku, nampak kan kan kan? Kalo tak pakai mascara nih, ado nak nampak? Nan adonyaaaaaaaaaaa!

clip_image062[5]

dari puncak bawah, memandang ke puncak atas…

clip_image064[5] clip_image066[5]

Stay with me, n be the Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara

Ngiauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Khidmat pesanan masyarakat Maybelline Volum’ Express Hypercurl Cat Eyes Mascara is brought by redmummy.com

Comment: 23