Loreal

50% kau!!!

i was planning to buy 4 refill of my compact powders (Loreal brand). When the staff of Guardian kabau, sok ada start big sales for the cosmetics kak, sangat grand one. I didnt check the news online.

So i came back the next day and manusiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (ladies def), punya la sesak kat Guardian KLCC.

Menyelit punya selit, aku dapat duduk bersila depan Loreal (my fav brand for my foundation and compact powder, been using for years) and nah…………kaup punya kaup. Nasib baiklah aku tau my own code.

This 50% doesnt come everyday and every year!

IMG_0743

All these, damaged for about RM1,011.42 after the 50%!!! I m restocking for year (s) hahahaha…sib baik lah anak2 aku pun kongsi the same compact powders gak with me. It wont be rosaklah IA coz aku checked each nih manufacturing pun awal tahun ni jugak yo. Ini pun some of the product, my code dah habis, or maybe ada lagi kat stor but aku dah tak leh tunggu lagi coz my gf dah nak sampai ke cashier. Q panjang kau….

Kalau dia tak gegar aku mau aku akan menambah lagi isi bakul lam Guardian tuh coz staff Loreal tu dok cakap ‘omanghaih ko Kak, rasanya ko paling banyak borong nih’ 

IMG_0857

The next day nya pulak, aku pi berbuka kat Cyberview and pas solat (depa still lagi kat Verandah Cyberview), aku sesorang ukur jalan kat Guardian just depan tu jer….so semua of my code for Loreal aku sapu bersih gak. Sadly the foundation yang aku nak refill beli lagi takde dah. For melambak Silky Girl’s tu are for my nieces and my husband’s side too. Last year aku bagi depa the girls handbags (my side), so this year bagi depa sorang satu compact powders pulak lah. Walaupun murah for each items but beli banyak jadi damaged pun for all these about RM505 camtuh.

Promotions 50% ni only for 4 days sahaja (till today Monday 4th the last day).

Lepas masak on Sunday for berbuka (aku masuk dapur awal giler) coz ingat nak lari pi Guardian lain to restock lagi my foundations and other stuff, but aku dah tak larat penat bagai (i cooked nasi arab yamein lah, siakap 3 rasa Siam, rendang ayam (by kakak) and daging salai masak lomak). So memang tak berdaya nak redah panas memancar luar tu….

Cukuplah ni…

Alhamdulillah dapat gak restock a lot. Speaking of foundations, aku memang suka pakai pelbagai jenis brands (but Loreal is still my number 1 since 10 years ago). Other brands aku pakai – Tarte, Fenty, H&M, Alha Alfa  and a few lah. For meja makeup aku sendiri memang ada 8 bijik foundations yang aku pakai tetukar tiap2 ari. For office and lam keter still Loreal, ada gak DYXY yang baru aku beli from the karnival raya MAEPS Serdang baru nih (kes takde beli baju raya so beli la foundation ni so that sakit hati balik tangan kosong sangat kan).  but for my jenjalan makeup bag, aku masih lagi ngan Shu Uemura’s foundation (lambat betul nak habisnya hahahaha).

As of today’s entry kalau korang baca, pergila cepat ke other Guardians (seluruh Malaysia ye sale 50% nih) but last daynya ialah today, Monday 4th June. Online pun boleh but stock tak best, tak banyak macam kat kedai itself lah.

Ramai surprise tengok aku nya stocking up nih…well as i said, the 50%  off doesnt come everyday :)

Comment: 5

Loreal, MAC and PAC…

IMG15772

this is my MAC’s blusher, limited edition. too bad kat KLCC dah yilek pocik abih….

tak jugak blusher nih, blusher PAC pun aku pakai gak ari2..tukar2 lah kan. blusher maybelline pun aku back up lam bag jugak.

but good news for all of you, MAC nya limited editon’s blusher dah abih, PAC blusher palette sudah sampai!

ha itu order bukak minggu2 depan yerrr….

IMG15871

ini MAC kat Midvalley, aku tak sempat nak turun ke MAC KLCC, tak kesempatan. ai had to be a PS for my hadekkkkk hanak hangkat nun jauh di sana…

IMG15869

one gel eyeliner is ready to gooooooooooo!

nak mintak ai jadi PS, u know where to get me, not via comment board but through Contact Red atas tab tuh yer.

IMG15858

tak semua orang kenal RM

apatah lagi aku pakai baju biru, my son’s fav colour

we got RM40 metrojaya’s voucher

pastu dapat lagik RM20 metrojaya’s voucher

iskk…

sudahnya 20inggit aku top up kat Loreal mask yang penah aku dpt from me being their Loreal hair colour model. malas lah nak pi bangsar nun amik stock..eh aku masih lam contract hikss.

IMG15768

stock pigments pun dengo2 nya dah sampai utk korang order….

mesti pelik napa sepatutnya ada 4 stacks tp aku ada hok nih jer, aku kan cecampo kaler ngan orang lain, so ada yang aku jual let go gak. tp bestnya katalah aku nak bwk kuor berjalan the green and the purple tu kan. aku cuma bukak and cantumkan 2 ketoi tuh, lain tinggal…

IMG15771

ha macam gini, 3 ni je lah yang aku nak bwk berjalan…

sangat handy kan.

mau PAC pigments nih, satu stack ada 4 jenis colour, got 4 types jugak for each stack tuh, harganya RM90. again, do contact red!

oh palette lipstick yang korang berkenan sangat bila aku pakai tuh, ada 5 types of colours tu pun ada sampai jugak itu mem besau cakap, so bolehlah sapa2 nak order, itu limited ye takdak restock, sapa cepat order, dia dapat, kalau takat hai hai jer nak order, haaa ai tak tauuuuuuu…..

Comment: 8

Gegirl with Mummy’s ads

IMG_4984

IMG_4981

IMG_4983

hang tau dok rambut dia serabai tuh pas mandi x nak bersikat

dia mmg tak geti sikat rambut lagi

so either aku or sirman kena sikatkan, makpak bz sudahnya anak rambut kering x bersudah sikat rambut

depa 2 buat project nih dah lama, baju lak kebetulan baju dia nyanyi lam utube before nih..tp hari2 yang berlainan. this when the first day my ads Loreal Haircolour keluar kat lam Female and Nuyou.

their 2 projects, motif kan bukan sirman nak panggil aku jadik model gambo2 nih, tp anak kecilnya jugak yang dia suka modelkan. yolah kan, anak cute, mak x cute kot…

Comment: 13

Loreal Casting for Redmummy

Picture 002

the morning of the casting, dedua muka very the macam bangun tidur. satu hapa x de palit yerr. baik aku baik ringgo. a day before the casting, we got the call sheet, 8am kena terpacak kat shooting studio. they provided the lunch and bfast, but since ai had a bfast, aku tak makan lsg dah pastuh…

Picture 087

the most important man behind the successful of RM, u recognize him :)

oh sirman – my frens my readers rindukan your blog…update ler sikit weih!

Picture 077

since ai need to leave first, aku kenalah dimake up dulu. yes aku kena pi somewhere and my curfew pun dah terlajak2 buat shooting nih for kat 2 jam…lambat 2 jam kay!

Picture 098

the concept, final discussion

Picture 162

Art Director adalah resah menunggu bila lah aku nak siap …my make up artist ni gak yang buatkan rambut aku a day before, the colouring process. the shooting nih took place kat Damansara

Picture 185

frankly speaking aku tak tau napa aku kurang berkenan ngan make up gini…tp bila dah kuor lam majalah, cantik lah pulakkan…mbe masa nih aku masih lg dalam aroma RedGlow, tu yang terkenangkan kebagusan Redglow semedang

Picture 200

Picture 233

Picture 195

Picture 205

so the first session, ngan baju putih…try to get the right colour. depa suh aku bwk baju pink ke mana le aku ada…

Picture 234

Picture 258

so change, kena pakai ala2 pinkish, aku tepraksa pakai baju yang depa provide. tp sebab aku nak ada simtom merah gak, baju tu pun kena pakai tube, makanya itulah apa yang korang lihat lam majalah…

Picture 227

masa aku buat single shooting, ringgo plak buat make up…

Picture 298

Picture 339

Picture 313

Picture 303

there, camera rolled for the group shot pulak with ringgo. macam2 style metail lah bagai..lotih acik. tp seronok, it was fun. the crew memang happening, very professional…

Picture 268

RM’s short note….tq loreal :)

Picture 271

the supplement katanya….

alo loreal, how come pink? u hv red kan? asal x bagi red?

aaaa…pink oso can lah RM

Picture 359

ini adalah slot ‘terpaksa’ muka semua dah penat giler. serrious seii, nak senyum pun tak tau nak tembak kat mana senyuman tuh

Picture 360

amik mood amik moddddd, mood dah lariiiiiiii!

Kim Mun the director dah menjerit2 suh kitorg cheer up back…gitu lah bih kurang yer

Picture 343

letak gambo ni je lah, malas aa aku nak amik lain

anw the concept macam, for mom, ala2 sopan je itam glossy shining kan, ringgo lak anak dara remaja gitu..very the brownish colour…rambut dia lawa aaa!

Picture 370

udah abihhhhhhhhhhhh! harus segera cabut, nampak belakang aku tuh, si ringgo punya turn for individual shoot pulak..ai m done.

IMG_9452

hasilnya keluar kat sini, May’s edition. bulan nih ler, pi le boli, RM8 jer

IMG_9457

IMG_9472

IMG_9459

IMG_9480

ya udah…ni sambungan dari loreal haircolour yesteday...and the teasers2 dulu tuh.

tamat dah utang loreal hair colour aku, so no more teasers, iklan pun dah keluar

advertisers, pls contact me for any job advertorial…aku adalah sangat multi. apa2 pun boleh mar..

one step ahead oredi…

apa lagik surprise aku nak bagi korang?

hemm….ha!

july!!! yeah july!!

later yer…big surprise gak tuh…

Comment: 20

Loreal- Behind the Magazine’s Advertorial

IMG08158IMG08155 IMG08160 IMG08161 IMG08162 IMG08163 IMG08164 IMG08165 IMG08167 IMG08168

IMG08169

IMG08173

IMG08170 IMG08174 IMG08175 IMG08177 IMG08179 IMG08180IMG08178

sebab iklan ni dah keluar…

aku agak malas nak cite yang detaily sangat

sbb ni baru part 1, the hair colour’s part. me and ringgo adalah 2 orang bloggers yang terpilih for the hair colour with Loreal. we are being paid as the Loreal’s haircolour’s model. i m contracted with them and agreement pun kena sign yer. bukan main ligas gitu semata jer.

a day before the casting day, they coloured my hair first. since ai got there first before ringgo, and i m a mother, ai dont want to have any colour2 yang perang ke hapa. so ai choose the 535 chocolate. under the sun memang nampak lah brown sket but kalo idak, it looks like black but still glosy and shining.

kalau kita biasa sirman kalerkan rambut aku dengan satu kotak tube loreal tu jer, rupanya kat sini, the loreal prof building itself, depa tempek sampai 3 kotak. or was it 2 boxes. tetiba lupa ingatan. tu lah lama nau buat nih, last march mar…

so tu je lah

nanti esok aku kuorkan the casting photos, waktu shooting tu yer…

IMG09625

IMG09632

IMG_4992

IMG_5004

IMG_4963

IMG_5004

n of cos ni iklan lam Nuyou Magazine first (chinese magazine), hok yang lam Female aku letak esok yerr…ai think they want to do some marketing to malay and chinese bloggers, so me and ringgo terpilih…all these via nuffnang, if u wanna know.

So have u got your peace of Female magazine, May’s edition…

tengok seimbas, memang korang tak sangka that s me…itulah hasil make up ahhahahahaa!

ye saya menambah portfolio menjadi model haircolour pulak…

Comment: 21