Loreal

New Haircut from Martha Tilaar, Jakarta

IMG_6797

someone needs a new haircut. rambut aku setaun lepas dok digital perm lah, ngan rebonding, relaxing ngan segala macam jenis pesen aku buat. kat bangkok buat curly, balik kl x sampai seminggu aku luruskan balik.

the bottom partnya dah rosak!  and aku pulak dah target tak nak buat hapa2 ngan rambut aku lagik hopefuly, except pasni nak jaga memolek gitu.

IMG_6809

aku memang dah tekad nak potong coz sepanjang berjalan asik rimas je kena ikat rambut. memang lah berangan nak bela lagik panjang tp eii rimaslah. skang ni nak make up pun kat sejam tetiap ari, ngan rambut lagik. baiklah potong. lam MT spa tuh pun ada saloon, aku memang dah booking awal2 jugak.

masa ni kan, ada 3 orang women msian tau..depa tu ala2 datin gitu. aku tak borak pun ngan depa aku cuma pasang telinga je apa yang depa borak2kan. ada yang mmg dok indon ikut suami keje kat jakarta, ada yang sorang 2 tuh datang berjalan jer. tapi ada jugak tragedi bodoh gak jadik kat sini bila mulut celupar hstylist pompuan sorang tuh pi tanya soalan personal sorang makcik umur 47 taun tuh.

ha camne aku tau umurnya 47 taun plakkan, udah saloon tu kitorg berempat je ada. maunya aku tak jadi telinga gajah.

IMG_6818

aku suh kerat jerr, atas bahu. kalo agak2 dia salah kerat leh aku sambung potong lagi kat kl . kira ada back up plan lagik lah kan. 10 kali aku tanya:

yang manu satu hairstylistnya kamu yang bagus?

ikut cocoknya pada ibu jugak, keduanya bagus

iya, soalanku mana yang palingggggggg bagus?

kena tengok pada cocoknya ibu.

eiii tak sudah2 cocok cocok, kalo aku tau cocoknya ngan aku, tau lah aku nak pilih yang mana. so ai got for that man h/stylist.

IMG_6820

ibu rambut mu sudah siap. mau beli serum Loreal ibu?

enggak mahu, aku sudah ada banyak

di sini murah ibu, di Malaysia mahal

di Malaysia jugak aku tidak perlu bayar seposen, aku dapat gratis sahaja product rambut Loreal (gratis tu percuma)

oh ngapain gratis ibu?

aku model haircolour Loreal

iyah ibu? padan kaler rambut mu bersinar sekali….

enggak percaya?

to my readers, the teasers that i m talking bout before this, RM is appearing in Female magazine and Nuyou chinese magazine . someone has blogged bout it. Modelnya aku sendiri pun belum bukak cerita, tp you can find it over here….She works at The Sun, no wonder abih sume majalah2 dia belek carik aku!

yes, ai m Loreal Haircolour model :)

So go grab your Female Magazine now, May’s edition.

IMG_6839

my hair is short already, time for lunch. we have few hours before leaving jakarta, mau berjalan ke Pondok Indah Mall, takut tersangkut di jalanan, aku tak nak amik risk. so kami makan dulu bertiga and terusan pulang sahaja.Jadi ringan betullah pala aku tak yah nak risokan kelebeh2 panjang. tp kat umah wpun rambut pendek, ikat tetap ikat. aku rimas ada menda kat tengkuk leher aku waktu aku ngah sibuk memalam ngadap blog ginih…

kak red, u seriously dah slim la.it’s really obvious.s.i.y really work huh???combination with the wrapping and dieting ker?? u look amazing with your new figure.just akak kena makeup always other wise nampak cam budak form 5 nanti. – Dhila sent me an email yesterday.

ada ke budak form 5 ko cakap dik! iskk….

IMG_6829

IMG_6848

Pak host, mata ko tu tajam bonar lah, ada reader ke main menusuk kalbu berkenankan ko. Ini lunch terakhir aku n Sirman sama Pak Host, lepas ni after August bolehlah sambung makan balik di KL, he s coming back for good.

N jumlah semua dari spa sauna massage facial potong rambut and all the beli belah product MT, total is RM500. sahaja. member aku melompat geram dengo murah kebana. bayangkanlah kalau massage lulur spa complete set kat kl tu jer dah kat 300 lebih, so mana2 massage lulur spa center, meh lah taja aku kat kl. boleh aku promote korang nya product pulak.

MAS, aku sudah mau pulang dari jakarta ke kuala Lumpur dengan pesawatmu…

Comment: 19

RedMummy in 2 Magazines!!

Picture 002

Picture 114

the first teaser was published in my blog on 1st April 2009

Picture 151

followed by 2nd teaser, out on April 2, 2009

Picture 123

3rd teaser was published a week later

It s officially out today for May’s edition. In 2 main magazines…. :)

But to make more suspense, let s wait for a while, shall we?

IMG09638

IMG09636

DSC07331

DSC07331

sapa yang pecah lubang, aku akan pastikan comment korang aku censored kan! Not that i m not ready to announce, but aku masih belum dapat green light yet from the big boss of the ads.

tapi kalau korang dah nampak and bought the magazines, heheheheheh good for u then.

Comment: 20

3rd Teaser :)

Picture 123

from the Teaser 1 and Teaser 2

…apa yang korang guess masa first and 2nd teaser tu, sume kedaung!

so ni last teaser…

since sume dah kembali normal, blog aku pun back on stage lah yer… :)

Comment: 20

2nd Teaser :)

Picture 151

sambungan teaser 1 semalam…

Project apakah ini?!

Comment: 30

1st Teaser :)

Picture 002

Picture 114

ha boleh mula teka, tp ada few more teasers coming in…. :)

What project is this?

Comment: 25