Terlepas 300k….

aku bukak pi toilet kejap bukak balik dah terlepas the 300k..anyone capture the moment? takde takpelah.. bukannya x biasa ngan big2 numbers ni..

anw, i shut off my entry for a reason, aku malas coz rasa not being appreciated by my readers. u need lots of entries, i posted like 5,6,7 entries per day, that s becoz i wanted to and u appreciate it before….but ada entry tu sampai x de yang layan. yes u read, do i know u read it? nope…but to let the owner knows that u hv read the entry, u hv gotta tell  me..

through wat? u think..

kawan2 bloggers and silent readers yang terlampau concernkan aku i know u are not happy wt the current situation, i dont give a damn with what comes to my ears, i m more concern on my kain sendiri kalo terkoyak, koman2 aku ni berlaki, kot ko nye tu dah bolos ha kalo laki tinggalkan ko sapa nak kutip engkau yang dah berlubang? hiks… cakap pandang2 ye sayang. lgpun kan suamiku sudah bilang – tutup mata tutup telinga, so all x payah lagi dah menyampai2 sama telinga ku ini, baik korang jaga kain korang sendiri cam aku jaga laki aku sendiri. dok pahe? Bang Beruang Madu – lebih baik kita lepak kat Hajris ngan orang2 kampung kita dr kita tuttt…kan bang kan?

ok back to my entries, i feel demotivated, bukan sbb ada masalah, but i feel down a bit lah…dr smlm lg actually…few of my frens, i mean bloggers yang been the silent readers, not the new one ye…bloggers yang dah lama2 kenal aku sejak 3 yrs aku blogging dulu, and few of my silent readers asked me to be the old redmummy, be the old kak red or red diva. these ppl kenal aku bertaun2 through blog and they know me deeply, kalo setakat baru ….toot toot oh x leh details lagi. ingat, jaga kain sendiri ye.

jadikan..saya akan kembali merempit ngan entry2 saya semula sekiranya saya berpuas hati dengan suasana aman sekitar di blog saya sendiri. beribu2 yang baca awat kang aku katup blog, korang gak yang bising mintak bukak balik.

like some ppl said lah kan, redmummydotcom skang milik masyarakat, korang sume sayangkan aku tp adakalanya u really hv to show your love to me darling, if not i really think that i m not needed. cewahhh.. lagi satu ye, saya x suka dikendong2 dipuji ditatang2 segala, menyoal is better, sharing the info is good but kalo memuji2 tu kang org ingat ko kipas aku lakkan, so just hit it for me pls.

so u got prob? nope kan….

 

hiks.. :P

 

Comment: 48

tiada entry..

i pulled back all my post timer entries this morning…

tu pasal x de update.

coz aku malasssssssssss!

Comment: 5

300,000

Heyyy!!!

today, this blog will hit 300,000 red divas!!!

anytime…

congrates to all of you!

Comment: 11

Bersama Mak Merah

hai madam red…(susah sgt nak call u kak red),i am not sure abt ur age…

madam red i need ur help..and to tell u the truth i dont know y i terdetik hati nak mintak tolong from u..

intro abt myself:

i am 32 year old married and mother of a 2 year daughter old n soon to see the world insyaallah by the 28 of april(scan nampak cam boy).my prob is tat i khawin since 12/2004 and my hubby is a pakistani(memang tak dapat org malaysia)by the way i am a indian muslim women(more like dad hindu convert mum lak malbari muslim) and unfortunatedly i am more to the dark skin.so susah la nak dpt mapelei mamak hehehe

ok ok back to my story since i got married me n my hubby ada kerja sekejap with western union pastu ada org dengki n mata pencarian kami stop terus..masa tu i was in pantang.then we tried buat business..mcm2 we tried kain la,website la,suplier workers la n macm2 lagi…n all in vain…

now im 30 weeks pregnant,i tgh tension gila i want my hubby to get a job..and to tell u the truth mcm job we applied(oh by the way my hubby went back to pak utk cari kerja n to take me along tapi plan to tak jadi i am worried abt the pergolakkan polotik kat sana)I HATE WAR

so he came back…n now my bros(younger) semua dok kutuk my hubby n me sampai my daughter yg 2 thn pun jadi mangsa..i m very sad la madam red rasa nak lari tapi tak larat nak gendong anak n yg dalam perut ni…i nak kerja but i have to wait till i deliver…

i have diploma in business admin and hubby lak diploma is associate electronic engineering but still we havent found anything yet..bayang kan la since 2005 till now i dont have a normal income i had to depend on my mum(yg minat merah just like u)she is a nurse in pantai puteri ipoh,i do have a 13 years old bro yg tgh study kat asrama penuh. my dad jgn tanya dia buat apa…wat i can say is tat my mum tgh support me,my hubby,my daughter n my bro,sewa umah,electric n water bill(kami dah tak tgk astro)..n kami semua mkn ala2 kadar je….

 

i really pity my mum…my hubby siap nangis2 lagi kat my mum mintak maaf coz dia menyusahkan my mum.but my mum said tats my duty now u susah i help u nanti mama tua esok tak leh kerja u all jaga la mama ye..and i know u all will be somebody nanti(doa seorg ibu)

 

and all tis make me cry n cry every nite b4 i go to sleep

madam red i need ur help to get my hubby a job,we tot of going to dubai atleast blh earn more money n can help my mum sekali( i ada send resume to all the web yg ada vacant still no news)if u ada contact kat sana it will be nice…and kalau ada kerja kat kl pun we all terima…

madam red i know u will b thinking tis girl dah gila kot mintak tolong kat aku pulak…but like i said my heart terdetik nak mintak tolong from u tanpa rasa malu n segan(i sound so desprite kan..i am ..ia m very very desprite

madam red i prefer kalau my hubbt n i dpt kerja kat dubai tu..far away from my bros n cepat sikit earn money to help my mum yg in debt…(byk jugak le hutang my mum)

thanks madam red….i rasa so relieve now tat i pour it out to you for no reason at all u lak jadi mangsa kan..kesian madam red….all i write above is the truth(tanpa rasa malu n segan)if u can plz do help me ye madam red…..

 

P/S HEHEEH EXCUSE MY ENGLISH DAH LAMA TAK KERJA N TYPE IN ENGLISH NAL REFER DIC MALAS GILA…SO EXCUSE MY ENGLISH YE…

 

 

**i got her permission to publish this email, if you can help this pregnant mom, in terms of dapatkan dia or husband dia kerja, is very much appreciated.

 

 

Comment: 3

Protected: Bisa kubogelkan satu persatu kisah hitamnya, dan kubocori segala rahsia….

This post is password protected. To view it please enter your password below:

Comment: Enter your password to view comments.