Jiran Tetanggaku aka Bloggers…

290220085185.jpg

sayang betul kucing ni ngan hensem boy ku, and abang mmg lah gilakan kucing….malas aku nak marah dia dok situ main ngan kucing… bape puluh kali dah dia pujuk nak bela kucing, tapi the approval from the king hasnt gone through yet. nak wat camne….i m only a queen, the power is in the king’s hand.

290220085190.jpg

n yes we ended up our dating day by having our early dinner kat bawah VA jer…fail laa! aku tengok abang ngan busuknya ngan comotnya, weih meh ler kita makan kat VA jer pastu balik mandi. lagi senang citer.

290220085186.jpg

sambil makan, aku melambai2 ala model kat jiran tetanggaku yang itu itu itu tuuuuu….korang x nampak ke? alah tingkap umah yang takde grill tu! ha tu lah jiran mesyurat tingkap ku! so kalo agak2 nak ajak jumpa ita, pikir2lah dulu, orang kuat aku ni mesti report kat aku dulu..kan ta kan kan kan? hiks…

emm.. excuse me, i ada mesyurat tingkap ngan orang2 atas umah ai plak..

bloggers kat VA ni ramai, kami very the serumpun. tu tak termasuk ngan jiran tetangga di tanah jajahanku, dah katanya aku ketua kampung dema kan…

:P

 

Comment: 9

Dating nite…

290220085178.jpg

 

well since someone is buzy, i went down to my dvd shop again, ni kira projek pertama selepas kujual semua dvds collection aku to 3 bloggers. ajat hati nak pi dating ngan si bujang kecil, but ni projek pertama dating kita 2 lah…mom nak carik dvds jap…

 

290220085182.jpg

 

byk cerita best2 tapi hok dvd lom sampai yet, ada vcds copy, gambar x cantik la weii…so aku amik 6 keping je dulu, buat modal tengok over the weekend…

i prefer to walk wt my son, baru rasa jalan ngan anak….walk with gegirl kang dedua sama kena ngorat, kan gegirl kan..

kahkahkah..muntah la korang, but it s true coz today whole day aku dok dingorat oleh few boys kat menara and klcc, hapa da…. cincin nikahku telah dicuri perampok, so i hv no ring to physically prove ppl that i m already attached with 3 people!

ko nak kata aku perasan pun katalah, at the end i m the one yang facing the situation…

 

Comment: 2

Mom’s duty…

290220085174.jpg290220085167.jpg290220085171.jpg

keje aku sambil menunggu abang keluar sekolah…

kdg2 mmg la aku duduk kat gerai makcik tu, tp adakalanya aku x selesa dok kat situ jugak, so i d rather sit in the car…

bukanlah nak perasan, tapi kalo ko duduk nak minum makan but the group will be ‘kacauing’ you, baik x yah dok situ…group yg aku maksudkan ialah group anak2 muda ala2 rempit ala2 pompuan lalu jer aku tengok mulut dema bersiul very the…. huh! so dari aku meluat coz dah byk kali jadi mangsa, lebih baik dok lam keter jer. bila ada budak kuor sekolah, baru aku jalan laju ke gate sek abang.

…hello, i m a mother lah, yang ko nak ngorat mak orang pekeheinya? anak aku tu pun dah darjah satu!

 

Comment: 7

Parking oh parking…

290220085156.jpg

hari tu sapa komen buatnya tanah ni jerlus ke timbus ke, ha apa jadik, masin mulut ko tau. aku park pagi tadi ha nampak dah letak ngan tayar buat ganti mmg dah nak jerlus oo …..!

290220085157.jpg

ni lak bila aku nak berambus dari menara to tower, ada jugak keter yang beranik matikk park kat situ. kalo apa2 la jadi kan, aku blame:

1. si penjaga keter ni ada 2 org, so dia bg orang masuk kalo parking kosong, kalo full dia x bagi masuk, pernah sekali aku x dpt masuk sbb penuh. so pala hangguk engko kat tanah camni ko suh org park gak? eiii tarak akai ka? kejar duit sangat kah?

2.  both drivers of the cars. dah tau tanah tu nyawa2 ikan jer ko park gak kat situ, sok keter ko menjunam ha elok la menjawab sendiri.

 

Comment: 6

Dotcom…

matiklah aku kan..

i m playing around wt my dotcom, and hiks..something is wrong somewhere.

i got help from Syam Vangard  another wordpress brother, basically to put the new features of mybloglog, and hasilnya tadaaaaaa…mmg le mybloglog tu ada tapi apa dah jadi kan… korang x pasan ke? abih kedaung template ni dibuatnya!

mr husband is so so busy wt his own life, so i cant disturb him but if he reads my message over here, if you have time can u please look into it, immediately.  i know he warned me before not to touch anything on the template but i ve waited 2 wks for him to godek mybloglog, nan ado gak, so aku buat la sendiri.

Sorry for the error, but i m sure my engineer has put a back up on the template, well knowing me yang usik jer mesti ada yang silap.

tapi lam blogspot lama aku, smlm aku buat mybloglog tu without any help ok, jadik cun x de silap pun. napa le kat dotcom ni banyak bunyik plak….

 

Comment: 7