Election…

mlm td aku jumpa member aku, sian dia… dah 8 taun kawin lom ada anak lagi. aku doakan dia berjaya dengan usahanya, jumpa doctor bagai, aku x tau nak bg comfort camne, coz bukan dia x berusaha, harap2 ada kemajuan dan insyallah dia beroleh cahayamata.

 

other than that, kita kat memana pun skang dok nampak flags election bersepah di merata tempat..ingat lagi dulu masa election sebelum ni aku jaga menteri tu, pengsan mak ye masa tu…sudahlah masa tu memboyot ngendong gegirl lam perut, dok tolong menteri tu buat keje, so aku amat berpengelaman lah utk satu penggal during election, x tahan babe..

 

gaji mencanak2 masa tu, ngan duit tangan dato menteri tu bagi, tp time is a factor, cabutlah lagi senang ati. aku jumpa kompeni skang dengan menurunkan gaji yang aku dpt dr menteri tu…money is not a matter. aku x sanggup keje ngan jiwa raga memberontak. penat babe. after few years, bukan je aku dpt balik gaji asal tp banyak lebih hasil usaha sendiri.

 

masa keje ngan dia dulu, bangga je aku ckp kat orang yes i m PA to Dato…, Menteri xxx . tp pas few months, kalo boleh aku x nak orang tau pun x per.

 

lain menteri lain rasanya bekerja tapi ngan dia, cukuplah 2 taun. x leh ckp lelebih, kang lelebih aku buat entry berpassword, adik ipar menteri baca blog aku hiks…..

 

untuk adik ipar menteri dan biras menteri yang membaca, saya yakin dato akan berjaya di tanah jajahannya…insyallah.

 

Comment: 12

Kiss me…

new_ning2_page_001.jpg

dari mata jatuh ke hati…

gambar ni sangat unik kan, vern x sms pun aku suh promote but yang ni mmg aku suka sangat nak letak sini. RM10, pi lah beli kat memana…

yang buat aku tertawan is the kissing part on the forehead, belaian suami. ai nak pi kino lah, nak rembat senaskah…

Comment: 4

Dunia petang…

nak citer memacam tapi kang kena letak pword, pengsan korang bengang x leh baca..

kamb suh cite pasal dia, tak kuasa aku. bukan orang kenal ko pun lam ni, lain la ms bunga ke ms chocho ke ms tall ke.. see sume nama2 org tower. ada aku tulih nama2 org menara, tidak sama sekali.

250220085070.jpg

arini aku kena pick up abang from NK’s school… dah late petang, muka pun dah ilang seri la

250220085073.jpg

 

dedulu aku tunggu abang depan pagar, tp sbb aku rimas ngan congceng mak2 students, aku dok je lam keter bila nampak ada budak dah kuor, baru aku kuor keter and amik dia yg ngah kedek2 tarik beg kat pagar sekolah. meanwhile, lam keter sementara tunggu dia, aku browsing via berry, nak bergayut aku x suka…

 

esok ada org menara nak datang meeting kat tower, so aku nak dump segala maknenek documents via budak tu. malas aku nak ke sana…tp aku tau boss menara tu kalo sehari x nampak muka aku kat menara mau x sah. janganlah dia panggil aku sehari dua ni, aku ngah mood gumbira ni.

 

Comment: 4

Buddy Lunch…

250220085062.jpg

hi frens, aku nampak gumbira je kan, monday ni tau tp suka riang ria jer. kan saya dah cakap kalau saya ngan geng2 tower, haruslah hatiku amat suka…

250220085058.jpg

sebelum food sampai kita layan bergambo senang2 hati.. sebenarnya kami ni jarang makan kat tempat2 mahal gini, but for some cases we hv to spend it over here. kaedahnya we have a new joiner today, so rules in office the new joiner kena la dilayan gempak gitu, ni rules by my division ye. This is called Buddy Lunch.

2502200850651.jpg

she is our new joiner today…

cadang nak pi food court jer but the boss cakap spend this much and that much to this place..

 

250220085068.jpg

Makcik spekie makan chicken hapa tah…

 

2502200850631.jpg

ada yang rindukan ms bunga ye..ha ni dia. i told her that aritu ada orang tanya mana ilang masa launching sukan, so very mengada la dia kembang coz ingat dia pemes lam blog mak merah kan

 

250220085069.jpg

dessert ni haruslah ada, share sekali 4 orang. bila bill sampai aisay terlebih budget yg boss bagi so kitorg tong2 bayo sama…

250220085061.jpg

 

oh saya sangat gumbira dan tenang bila berada di samping geng2 tower…

 

from the heart goes to the face gitu.

 

Comment: 10

Password?

nak password?

ko letak apa pw pun, x kan jalan nya dah…

only the selected people will get access to view both 2 protected entries.

sorry if u are not the chosen one.

250220085067.jpg

Comment: 21