Sports

Blue Nike and Red AV…

berry 272

Spidermannnnnnnnn! ulur tangan kuor tali ke main panjang leh lompat dari tower 1 to tower 2 lagik!ini kasut spiderman wooo. so i ve been reminded by Gegirl to get her the sport shoes. i went to Bata shop kat klcc lah, mano lagi kedai kasut agak2 sedang harga murah nak tuju. told sirman bout the spiderman shoes for his daughter..

nonono…carik kasut yang girly sket, spiderman kasut lelaki aaa

masak aku ngan sirman nih, dia bagi allocation this much pastu nak suh yang gurly bagai.

berry 280

so aku ke Isetan pulak, tuju kat sana tengok apa choices yang ada. I found one Nike brand for abang, senang momantai. wpun last pair, even the display set, but hv no choice. that s  the best for abang. he loves blue, so biru it is.  aku x consult sirman coz i know what he would say. i just have 200 in hand and for abang jer dah abih 3 suku. aisay. how to pay for Gegirl yet dia yang hari2 tepon aku 2,3 kali nak kasut sukan.

berry 279

kasut sukan dak pompuan melampo mahallah weii. umur 6 taun takkan aku nak belasah pakai kan her harga RM200 ke atas. harga 100 and above pun aku kira gak. abangnya ye lah logik coz memang pakai for his indoor badminton n other sport games yang kita main outdoor.  betul korang…yang display nih sumer harga wuii siksa. aku tried tanya bapak budak2 nih, nononono gak dia jwb.

so aku settled ngan abang’s sport shoes ajer and callo. while odw to the escalator, ada lak display kasut sukan baya2 gegirl…

berry 284

the price is only RM52.90 with 20% off, wah laju aku amik mintak hitam merah tuh. jam2 tu gak, terus bayo. ngam2 duit aku abih RM200 ahhahahahaha!

Sirman, 200 abih for 2 pairs of their sport shoes

biar benar mahalnya! ke ada barang2 you sekali nih, mesti ada barang you gak nih.

eh mai sini keje klcc, amboi cekadak tol tau….

berry 287

blue Nike for Abang, ok actually ada jual kaler merah but no size lorr! geram tol aku…so abang won, he got his fav colour…

suker giler bila bawak balik tengok dpt biru….

berry 288

ini apa brand dah, very the cheap2 one jadilah for Gegirl. she tak yah pakai memahal, size ni beso sket, aku kata pakai sampai lusuh giler, till jahanam. cakap pasal kasut2 nih, sirman punya berjimat sampai kasut sukan abang dia gam gajahkan 2,3 kali dah…ahhahahaha teruk tol bapak ko tuh. last2 tapaknya dah tak leh ngap ngan gam gajah, kena gak dia invest for d new sport shoes for them.

anw the sport shoes ni sebab motivation for them gak as a reward for helping us at home. i usually buy their shoes during raya, cam korang gak, but for special case gini, no choice. takkan manjang nak tunggu advertorial je oi, wah manyak cekadak, x logik aaa. kalau ada it s a bonus, but kalo x dak pi beli sendiri aaaa.  macam project aku yang coming soon nih, for 6 months aku seru sana sini, tarak yilek ok takper, aku sendiri pi bayo. kita bukan meminta tapi kita bekerja, it s all win win situation.

Comment: 30

Untuk menang Chess, kamu perlu kalah dahulu!

IMG12497

Last Tuesday, ai had my First Round of the Chess Tournament. after a year tak menjejak main…. sudah 3 tahun saya hebat di gelanggang sendiri. sungguh. sudah 3 tahun aku menjadi juara chess. 3 years in a row. bukak archive lam nih and blog lama, u can see my performance.

tapi tahun ini…

bukan tahun yang enak.

untuk pusingan pertama, aku menang 2 boards. checkmate. alhamdulillah.

kiraan ku, sangat menang mudah walau ada satu game tuh, aku terleka sampai dia telan queen ku. hiks..but aku gigih naikkan pawn utk mendapat ganti Queen. hangpa paham tak nih?

IMG12493

tapi utk the final game with my new opponent, ai had to face her with black. oh sakitnya hatiku. black is always my weakness. i know the opponent is quite a very strong player. she has ‘tournament’s move. aku tau ler, aku budak tournament, so ai can smell she is bukan calang2 opponent.

udahlah dia dapat white board. duh….

hasilnya, untuk pertama kali dalam sejarah 4 tahun…saya kalah with checkmate!

sedih….

aku sedih coz:

1. aku tak berusaha, aku gopoh. ai didnt think 10 steps ahead.

2  aku tak practice langsung! at all!! mana taknya…aku sibuk ngan sana sini..ai totally forgot nak bukak yahoo chess.

aku kecewa. of cos lah….

tapi aku tau, aku leh tebus kekecewaanku hanya dengan kemenangan di hari kedua.

IMG12550

so on Wed nite, saya belasah main chess gegila. berejam aku main kat Yahoo Chess, practice babe..kalo x practice camne kita nak pandai, lgpun kena brush up, dah setaun aku tak main. last aku main was taun lepas, waktu tournament jugak.

kol 2 pagi kamis baru aku tidur, bape jam aku main tuh…udahlah aku main 1min timer. why 1 min. to think as fast as i can sambil tuh kejar steps yang opponent buat.aku dah lama main yahoo chess with 1 min, sudah lebih 10 taun aku buat keje gini mar…

saya mmg determination kuat giler kalo part2 gini.

IMG12551

2 opponents walked over.

so we stand a chance to be a champion. that s for a team. oh saya nya teammate lain tuh 2 orang lelaki. sorang tu kalo tak silap aku penah main for malaysia. perkhhh! semua game 2 hari nih dia sapu bersih. for individual men, dia ranking no 1.

saya kemudiannya ditemukan semula dengan opponent yang mengalahkan saya selasa lalu. since hari tuh dia main white, kali ni saya pulak main white yer…

IMG12552

just make it short…

sebijik2 buah dia aku belasah. dengan Queen dia sekali aku ngap. with my determination untuk menang, geram kerana kekalahan hari selasa lalu. aku tebus kembali….

kerana gigih nya pasal, saya menang. checkmate!

tapi memandangkan kami sama point, aritu dia menang, pastu round 2 ni aku pulak menang, so kami berkongsi tempat untuk Champion for Ladies. nak wat camner, tie bracker takdak. nak main satu round lagik, memasing agak keberatan hahahahaha. lgpun dah malam, kami dedua mak, umah anak dah panggil woii…

wpun berkongsi tempat sebagai Juara, saya enggak kisah, asal title tu untuk 4 tahun berturut2 masih saya pegang.

to my new readers, saya adalah pencinta chess, i can dump all games, but not chess. ini adalah minat saya semenjak belasan tahun. saya wakil sekolah itm, sampai dah kerojer bertaun2 pun, saya hanya cintakan chess.

ye saya tau, ai dont look like a brilliant lady, but something bout redmummy that you dont know yet, chess is my passion. tahniah to my team, we won with Grandmaster Title in Chess for this tournament. a team work.

Comment: 21

Not Gempak!

IMG08069

adalah manusia ni kadang2 tak bertimbangrasa tau…aku ngan ms chocho kena pi satu tempat with orang tu lah tapi orang tu sangatlah boleh aku katakan ‘kurang ajar’ so make the things short, aku ngan amoi nih pi sendiri jer. huh, bengang gila kitorg tau. nak kena naik keter sapa, kitorg ozom, memasing malas nak drive hiks…tp sudahnya ms chocho kalah, dia kena drive.

IMG08079

back to our short trip yday, we went to somewhere to visit our fren’s son. sebab ini personal blog aku, aku tak selesa jugak nak citer kat korang sapa dan kenapa kami kena pi melawat. but apa yang boleh kubilang, meh lah sesama kita doakan his condition is back to normal. alahai….ai wish to be with her all the time.

IMG08085

kerana minggu ini minggu kiasu mak nya, bebudak kan cuti sekolah kan, so aku dpt court! finally. punya lah payah nak dptkan slot, tetiap minggu manjang penuh jer court. kalo ada pun after 8pm, ater kalo start kol lapan kol bape lah pulak nak abih kan. this one is very nice, petang abih keje dah leh masuk court and 15 min main 15min mengumpat, 15 main sampai pancit dan sambil mengumpat. hishh, banyak tol lah cerita yang aku tak tau jadik tau.

tak yah kasi tau lah pasni, tak syokkan, kalo kita tak patut tau tetiba kita tau, dari sedap badan jadik pening je nak memikior.

IMG08088

napa le klcc parking skang ni makin tegas melampo2, serious kesian kat orang yang kena clamp. memanglah depa dok kata ada parking, tp masa mamat ni ngah pusing carik parking, surely takde space kot. lgpun tolak ansur lah sket, it s season parking area, takde orang luor masuk pun, so apasal lah ko nak ganas buat clamping nih.

some people cam tak nak tolerate

kalo tang tu dia cakap, tang tu lah kena buat. tolak2 ansur lah kan…

cakap pasal keter, aku balik petang smlm pas main squash lah, aku kena road bully ngan sorang gang2 iswara. lam tuh ada 4,5 orang jantan hawau, thing is aku bg signal, dia slow sangat jauh gak lah dari belakang, so aku masuk cecepat. signal dah bagik tau tuh..tp dia bengang gamaknya ada awek over take dia, boleh dia cucuk kiri potong and nak potong aku balik. sudahnya dia x dpt nak masuk kanan balik, dia dpt masuk kanan pun pas 5 keter kat belakang. hangin lah dia kan. so selagi boleh aku pecut, takut gak buat depa kejar wuii muka2 lam tuh dah cam pailang penyangak jer.

actually kalo depa tuh nak masuk balik depan aku, sure aku bagi korang jalan nya, drpd korang nak gaduh2 nak tunjuk samseng jalan tun razak kan. amik ler jalan tuh bawak tidur…tak kecoh je pun kalo ko nak overtake aku.

Comment: 10

Outdoor Futsal

IMG_0955 IMG_0956 IMG_0957 IMG_0958 IMG_0959 IMG_0960 IMG_0961 IMG_0962 IMG_0963

my blog is having stupid error problem right now, dengan gambo asik ilang, aku kena repost balik, wui memacam hal lah!

Comment: Comments Off

First squash training for 2009

img06955

when was the lastttttttttttttttttt time aku turun main squash? no one can answer that, aku pung sama. ai cant remember lah bila aku turun gym for my training. sungguh tak masuk dek akal bila tak pi gym. gian giler..

img06956

sblm korang nak lenguh2kan tangan, kita buat warm up dulu lah yer…aku suka cycling, sebab malas nak berdiri…sambil tengok2 tv, duduk, kaki leh cycle…agak2 court yang aku tempah dah open for me, barulah mula menyental dinding

img06967

sepatutnya main berempat, tukar2 ganti coz court penuh, yang lagi 2 dah ilang ke mana…

ai cant play well, coz a fren needs to be coached, dia pun baru 2 kali nak main so kenalah aku ngajar dia dulu sblm leh main sesedap. not saying that ai m good player, but ai have the basic a little bit. kalo korang ingat Seman, gigih almost everyday kami turun pukul dinding.

img06962

waktu aku buat entry nihkan, tangan kanan aku dah mula lelenguh. just finished the training. itulah padahnya bila dah lama bonar tak turun gym, sampaikan main light2 pun boleh sakit tangan. so

img06964

my coach yang patutnya masuk court tp pemalas nak tuko baju, sanggup dia duduk tepi court amik gambo kasut dia heheheheh…he said ‘ko kan suka letak gambo kasut lam blog ko’

mengingatkan yang dah lama tol aku tak letak gambo kasut2 orang manusia lam blog merah ni kan…tahler banyak benda lam pala lah, tu pasal macam banyaknya benda nak kena buat.

sirman, boleh tak you sorang je pi jadik runner anto barang2? boleh tak you tak yah bawak mem you nih? ai tired lah :(

img06965

ai promised my fren that we shud hv our squash training once or twice a week. tp tu ler…nak turun gym pun malas bukannya kena naik turun bas. so aku rasa, bestnya kalo ujan lah. ujan mesti jem terus yang gila hazab kan. bolehlah turun gym and pukul dinding, provided ada court kosong lah yer. kalo takde, main jerr lari2 anak kat gym tuh……if aku rajin. sokmonya tak rajin.

pasla baju sume takde hal, baju sukan aku melambak aku  letak kat opis, so anytime jer boleeh turun gendang kepalu just that motivation takdak. kalo ada sedaplah sikit menghayun ye dak…

happy weekend to all of you yeah, ai m gonna have a very bz bee sabtu ahad, seriously. no dating tonite coz we need to be with kids for some little project, malam ni tak dating kompem depa tanya ‘kenapa malam ni tak dating, biasanya fri nite kan mom dad pi dating’

aku pi dating korang bising

tak dating pun korang potpet

ada ubi ada batas ye anak-anak

huhuuuuu….

Comment: 23