Sports

Weekly training…

ready for squash!

my fren got new racket, orange kaler, marah dia bila aku letak racket merah aku atas racket baghunya

joke di gym – aku lupa nak cabut aksesori rantaiku huhuhuuuuuuu!

cikgu seman x turun mengajar, lupa lah nak ckp kat coach kami nak buat training

another joke – partner aku cakap, aku ngajar dia main squash macam Linda Jasmin mengajar budak2 AF menari, nyaringggggggggggggggggggg menjerit2.

one thing playing wt my partner, lenkali aku nak bawak plaster katup mulutnya, murai masyallah (oh yes she reads my blog, but of cos no photo of her lah kan)

kak red ko kalau marah anak2 ko macam tu ek suara kau, nyaringgggg! tu bukan masa aku ngah marah dik, kalau akak ngah marah, garau garuda gagak gumpita boleh keluar.

turun sekilo for her, naik sekilo for me….pasal pulangnya aku makan nasi sepinggan penuh.

n thank god today is friday, apa lagik best? cuti sekolahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

yey yey yeyeeeeeeeeee :)

Comment: 3

Red Squash…

kena pakai bandanalah u coz x pakai lens kan, so takut tertanggal lak spek mata aku tuh…

saya masih lagi junior la main squash so kalau nak main Seman kena ada sama, baru best aku bergaduh main dinding hahaahahhahhaha

bantai dinding fun wt my lesbo partner

rehat kejap bagi my gf and Seman to bantai dinding semulaaa

n pose for my blog :)

all in all, aku x berpeluh langsung main mlm smlm pasal aku dok leka melayan msgr yang masuk bertubi2 due to 3 issues, mana leh elaborate kannn….

apapun terima kasih utk abangfesyen yang membuat panggilan from atas kapal kat laut mana ko bang oi, orang ngah main squash la masa ko roger2….

Selamat Berhujung Minggu, waktu anda membaca entry ini saya sedang berlibur bersama suami di satu tempat yang jauh sket dr KLCC,  pergi pun naik keter, takdelah sampai tertinggal flight ke naik bas :P , sparkle grey ada Red WRM pun ada, pilih je memana :) (ni bukanlah nak riak tp alah x nak elaborate lah, sapa yang baca paham2 je lah, lgpun readers are not stupid, good readers will understand what i meant, lagipun readers saya beribu2 lemon unlike yang sana) . kesian pada orang yang mendapat tempias, marahkan nyamuk kelambu dibakar. marahkan ai, orang lain kena attack. seronok gak bila ada orang bercerita kisah2 lawak itu semalam. sungguhlah terhibur hati saya…apapun kalau x suka orang catwalk kat blog awak, make it private.

aku buat private kang, ramai lak nangis x leh access, tol tak lalats? ai pity you tau… :)

Liburan kami spt biasa sebagai suami isteri, orang kata romantik lah every fri nite berdating bagai, harus ada masa bersama utk suami isteri mar…sbb ari2 lain anak2 akan membontoti makpaknya, lgpun nak berdating pun kena remind diorg, specially cik gegirl korang tu. kang banyak bunyik dia yer…

back to private mivate tu kan, insyallah i will not lock my blog ni, tapi private blog yang satu lagi tu tetap ada, all lalats faces are there. sesapa pun bebas kuor masuk blog ni, cuma harap datang wt good heart, big smile, n leave wt good heart too.

hoping that no lalats lah…as usual.

Comment: 3

Sleepy girl…

kan dah cakap sambil mandi pun boleh ketiduran….dia lawan air yang ngah mencurah tu demi mengantuknya yer….

Comment: 13

Squash Training…

semangat nak kuruskan badan :)

saya ni kan dah tekad malas kononnya nak pi gym, tp few nites ago suami dan anak2ku telah menegur yang  badanku telah mula berkembang lemak2 berketul2 :(

makanya, nak tak nak aku terpaksa carik slot utk hit my squash back. i love squash after chess, aku malas nak buat cycling bagai tu, kompem buat sorang2 aku ngelat. main squash aku kena keje kuat.

semangat nak kuruskan badan juga pada few of my frens..tapi ada sorang x dpt turun, so that fella kena join on our next training. can u recognize the green shirt boy?

Ms Lemb dah berhari2 jadi penghuni TTFC, aku lak baru turun mlm Rabu, memandangkan aku nak ke gym, on Tuesday nite aku dah siap2kan semua entries till Wed nite at 9pm. aku x nak balik2 kang gopoh gapah nakupdate entry, at least balik aku terus blog utk the Thursdays whole day’s entreies lah kan. saya kan blogger gigih.

Seman my coach, he s also helping to coach Ms Lemb, aku x pandai ngajar2 ni, aku main pun bukan pandai pun…janji kuor peluh and aim to finish up the training before fasting month. tapi kena disiplinlah…

berpeluh2 ye…wpun benti main lagi banyak lama dari bermain di dalam court

oh ada Doctor Hannan…yes dia menjadi penonton akak nya bertraining, dengan snickers shoes pun dia boleh gak nak masuk court, hiks, tp dia x pandai main squash yet, bestlah kena court bully :P

coz i had to send him to somewhere, drop off jer coz dia nak rush balik Kelantan…me balik pulang ngan badan berpeluh terik. x dan nak mandilah, kalo mandi kang x dan nak anto Nan.

aku x nak menimbang, malas, kompem x turun2 lagi..tu lah arap2 dapat turun 5 kilo. seriously, lemak2 tersembunyi ku harus kusingkirkan.

well. aku dah x de sports event langsung, the squash tournament the other day, i had to let the big boss to play, aku kan anak ikan jer….lgpun few days before the game, aku nye wrist agak2 injured, pas berurut baru sedap tangan ni. Tu pasallah kalau x de sports event, susah aku nak turun gym, but memandangkan badan dah berlemak, kenalah gak kuorkan kasut sukan yang baru sahaja last week kugantung.

Ingat tak last year aku buat drastic diet, huh….nak buat balik x laratlah. Sirman ada kat keliling pinggang tu yang x leh nak mendiet, tarak tahan wooooooo..dia tu kalo dinner kena dok depan dia so nak tak nak aku kena gak makan sama.

Comment: 12

Isetan shop!

helluuuuuu!!! citer ari jumaat lagi, sangat lembab lah pulakkan aku nak abihkan citer shopping ari jemaat, tapi tahukah anda yang entry ni been set up since Friday midnite, kan saya ada project over the weekend, tu lah kisahnya…

sirman dah sampai…so dialah yang melayan ngamik gambar2 ai..banyak baju yg aku berkenan specially on suits tapi kebanyakannya pasangannya ialah seluar. which i m not really keen lah to buy. saya kan manusia pelik sket x suka pakai suor panjang…ko perasan over the weekend pun aku pakai suor yang 3 quarter…pakai suor panjang abih2 pun sbbkan anak aku sek agama. gila sedar diri babe!

sirman kan dia dok kat kerusi kecik tu, so sementara tunggu promoter tu pi ngamik baju aku, aku tumpanglah dok kat peha dia, masa nak ngamik gambo ni lah, ayo berapa min le sangat aku dok kat peha dia dok bising aku ni berat, gemuk…ko nengok pipi aku ngan pipi sirman, x ke cengkung lagi pipinya tu. ai dah gemukkkkkkkkkk! laki pun x sanggup nak kendong!

dapat je baju, i bought 4 pcs terus cabut naik food court coz nak makan dulu. lapar lapar! ada 15min before the show starts, syok gak makan lelaju nih..

petang jemaat sblom dating, setiap kali dating ngan sirman aku akan tepon anak2, bgtau depa yang mom and dad amik lambat, nak pi mendating…

abang selalunya maintain cool, so that dia leh dok umah nenek lama lah kan, bila dok lama bolehlah layan kartun puas2

but cik gegirl agak panas hati lah, siap suruh balik at 9pm. amboiii! alangkan dia x pandai nak tekan2 no hp aku, kalo idak mau selang setgh jam dok tepon tau….paling koman dia mintak abang dia dialkan no hp, tp abang x hapal no hp makpak nye, kena refer kat buku yang aku dah tulih awal2. x tepon means abang malas nak layan adik lah as usual….

Comment: 5