Sports

Bowling set…

My red bowling bag…

kan aku kena kosongkan bonet aritu, so this is the one. been serving me for 9 years already

manghaik lama kan

my bowling ball, fingers tu muat2 size aku ye, special tempah lah

dah tak berapa kick sangat bola ni tapi setakat nak main2 boleh lagi dipakai

usia kasut bola and bag sama jer…masih lagi boleh diguna kasut ni

ai know ai need to get a new set, setiap taun aku simpan cita2 tp sebab main pun hanya during the sports carnival, saya abaikan saja cita2 itu.

8 yrs ago, Shalin Zulkifli used to train me, ha ah lah korang gelak lah. x caya lah tu, nanti aku carik gambar aku ngan dia waktu dia mengajar aku dulu. tp kang korang pengsan lagi tengok kekedinganku. aku training dulu ngan dia pakai skirt jer heheheheheh. dulik. dedulu aku sangat power jugak main bowling. setakat sirman tu memang dia susah nak beat aku, wpun dulu aku belajar bowling dr dia jugak. marah la sirman aku pecah lubang ni.

cuma sejak aku beranak pinak, my skill dah ilang lari ke mana, korang kalo tengok aku dpt 100 lebih tu kira power dah lah tu. saya sudah tidak kuat berbowling, wpun saya tau saya ada tournament next 2 wks :(

ada gak aku rasa malu bawak bowling set ni, konon macam terer je main pdhal diorg tak tau, aku selesa ngan set lama dan buruk aku ni. yang bola kat bowling centre tu, fingers size dia besar lah, kecik sgt lah. kasut pun x sedap. bukan aku bawak bowling set aku tu sebab aku terer main, saya sudah tidak bertenaga lah tp saya bawak sebab saya dah mmg ada sejak zaman memuda lagi yang oi…

so jangan risau, saya pasti kalah di tangan anda.

Comment: 9

Squash odw…

for some political reasons they are using the she has expressed her interest to continue serving the Orange team until the end of the sports carnival’‘. continue serving?? ….x kisahlah aku ikut je lah..merah ke ijau ke nak ngamik aku pun tak boleh. even my secondment contract to XX company is over already, but wpun kena balik ke rumah ‘ibu’ i still have to serve Orange.

My next game is em emm…squash. sorry la cik green, bukan aku x nak masuk team engko, tapi banyak sangat dingdong ngan merah biru ijau kuning oren, baik aku dok dendiam je la lam orange. nxt year korang bidding lar buy me back :)

so anw, ai have another a month to brush up my skill.. n pls pls, mintak2 sirman x travel memanalah, aku mmg kena turun gym sesangat which means ai hv to stay back till 8pm at least dok lam squash court. TJ!!! mana red squash racket aku???

let s close this entry wt this converse shoes yang berbudi masa aku in the Fear Factor show few years ago. gua dah talak pakai ini kasut..dipakai kalau aku pi jogging wt kids and sirman ajer. hiks..

budget aku ciput je dulu, 2,3 ari nak shooting, sempat rembat kasut ni jer. lam FF bukannya kena lari nak rak pung :)

Comment: 4

Chess – Champion!



yey…opponent aku x datang. aku menang tanpa bertanding, timer aku berjalan tp orangnya dr yellow enggak muncul-muncul jugak sik..

nak tunjuk rantai merah aku tu tp x clear la pulak, beli kat Nichi masa tu wt mr reporter, bulan 11 last year arini baru pakai….lama seii (weih Nichi kat sg besi tu dah tutup lah, mana pindah sapa tau??)


bukti yang timer aku menang tapi opponentnya enggak mampir (kenapa orang panggil bakal isteri Mawi – Mak Lampir?)


Being Normal – aku nak adiah grand for Ladies Champion, no more medal ke piala..koser tau!


3 of us from orange team. dark blue shirt pun menang so total up 2 points yang buat kami jadi juara for overall chess game.

merasa gak lah orange jadi Champion, kalo idak other games x number 2, number 3, paling corot number 4 for netball..eh eh no, scrabble corot coz walkover, staff yang involved semua masa tu kena pi spore.

jadiklah….

ai nak buat number 1 as Ladies Champion tapi napa lak jadi pelempang signal ye hiks…



ape mende yang aku tak tau main ye..mende yang pakai net court kot hiks…badminton aku mmg lubuk lah, tennis and pingpong x geti, ppong tu sirman ajar masa muda2 dulu sampai skang x pandai gak.

aku ada few more games to go – squash, bowling, badminton, volleyball and pool tapi rasanya, sampai sini je kot kot my service with orange team….


:P



Comment: 13

Red VS Green…

aku curik gambo ni….!!!!

This photo was taken yesterday after our netball tournament, aku dah tukar jersey, pakai my white cheap shirt – RM10 jer from Bangsar.

The 2 tall white ladies, professional ref for our tournament, strict woo dema ni, rasa nak cabut je whistle dr mulut depa. br main 3 saat dah kena preeeepppppp! body contact tak sengaja puin kena preepp!

anw all, let s congratulate Being Normal the green shirt for getting 2nd place in the tournament. kenapa aku cam rasa x kisah pun dpt no 4 ek…bukan fav game sgt kot hiks..

Oh lepas ni aku ada Chess, the final stage.

**serious la weii, aku jalan mengengkang2, cam kura2 pun ye…lain kali buat practice 2,3 times dulu before masuk tournament. ko pi buat massage pun x ckp tau!

Comment: 6

Red’s stamina…

anak-anak…jangan tiru aksi ini!

kami dating berdua je u malam ni….aku sampai VA around 630, an hour later sirman sampai mandi lepak jap kita keluar for our dinner. mmglah tetiap pagi aku masak, but aku masak utk umah mak aku. i was supposed to go for my netball training on petang jemaat, but my team called it off pasai memasing x sanggup nak menempuh jem ngan ujannya to the training centre. n sirman pun planned nak bawak kids dinner out … tu pasal aku anto sume lauk ke umah mak aku pagi tadi, tau we wont be having our dinner at home.

sekali semua x jalan…baik pi dating ngan sirman. anak2 x leh ikut. hiks


sebab perut dah lapar sangat, singgah kat gerai dokek2 ngan umah je lah u. ada budak muda jual kerepek, 3 bungkus 10hinggit, aku belilah buat letak kat umah mak aku. umah aku jarang makan menda2 gini..kurang suka. sirman suka lah..aku bukannya jenis mengunyah sgt. aku basically makan 3 kali sehari jer, ataupun 2 kali, x de lebih. gamaknya tu lah pasai aku makin kurus ye. ehcehhhhh…ye ke kuruigh.

anw aku interviewed la adik kerepek ni, dia ckp dia tolong jual, satu malam jual dia leh dpt 100 inggit upah. ko jangan memain, banyak tu seiiiii!

lepas dinner, kami ke somewhere, ni aku kena drive coz aku kalu tak drive harus bebal besok x tau mana stadium nak main netball esok. saya ni sangat bengap jalan2 di msia baik di kl selangor apatah lg kampung korang. macam biasalah sirman x kuasa nak ngantar aku (dia nak tidur rehat lama sket ngan anak2) kenalah aku bangun pagi buta ye pi sendiri. so anw, tonite dia ajar aku on how to get the place. sbb aku yg kena pi sendiri, steering malam ni ai kena peganglah. dokek je tpt tu rupanya ye.


camne aku dpt stamina – abang fesyen nanti aku jwb email ko yang panjang lebar gila tu. anw, stamina datang semulajadi kot. tp honestly saya sudah tidak kuat sangat semenjak beranak pinak. dulu yes lagi keletah panjang laju kaki aku main apa2 games, tapi dah banyak urat beliat putus so agak kurang sketlah stamina tu.


fit tu taklah sangat, jamu whatever tonic ke supplement aku x amik. tapi kalau u set in your mind, you can do it, you will surely can beat your weak body. it s all in your mind. ye le kot…hiks. aku bedal je lah, lagi satu when im playing, i m not playing for fun, but for winning. kalau kalah ye takde rezeki, terima jor lah. anw, tetiap ari aku layan 100plus at home, plus during the tournament for each games yang nak pakai banyak energy, aku bawak 100plus aku sendiri. they usually serve mineral water, x bley la tekak aku ngah kencang laju napas nak num air tu. 100plus jugak yang boleh buat kudaku lari lajuuuuuuuuuu.


oh saya main C for netball, since i was 11 years old. but untuk tournament pg sabtu ni, aku mintak WA or WD, kan aku dah ckp aku dah x kuat. tengoklah dpt ke idak…training takde pastu nak main C. harus pancit!



Comment: 5