Sports

Bowling – Champion!

kids main kat next lane, aku lak main kat next lane for my bowling sports carnival, oh venue was at Cosmic Bowl, Midvalley.

n for unofficial result that we just got, Orange Team is the Champion for our Bowling Sports Carnival!!!

wohoooooooooooooo!!!!

Comment: 4

Bowling’s training…

the bowling shoes, wt black sock (ada symbol merah gak ye kat sock itam itu)

sock tu aku beli kat org yang jual tepi2 jalan kat beijing last year. ada lagi 3,4 pasang x berpakai lagi. that sock is good to wear with my bowling shoes or jogging shoes. not advisable to wear wt my other indoor shoes for eg squash badminton or futsal. sbb kasut2 tu kena pakai sock yang lagi thick, baru sedap main. if u are sports player, u understand lah the sock wt the shoes, kena sesuai pakai, bukan sahaja sbb kaler je ye dik.

before 9pm…..kita main ngan mata terang beliang. ai like it.

but after 9pm, lampu semua jadi disco, lagu sume suh ko berjoget ngan bowling ball gamaknya. mencilah. pening pala aku main ngan gelap2 ngan lampu gini.

just fyi, wkdays, after 9pm, lampu automatic jadi disco lights, kalo weekends lak, after 3pm dah mula berdisco. joget lambak!!!

since she is reading my blog, ai post lah gambar ni kat my own blog…kakak is a very good bowler. she s 36yrs old but has very naughty mouth la ko kak…pedas tau mulut kau kak…. :P

the red colour from the screen tv ni cantik. apa saja lah kan, ai kan peminat merah, dah tentu merah jadi pilihan.

anw back to my training, had 3 games in a row, satu hapak game pun aku x dpt above 100. siauuuuuuu!! ada le strike, spare 2,3 kali tah hape2 lah…boring lah. ai hv planned to tidur on saturday morning, now yes, my plan kena tukar to perform under the flag of orange.

they said, ai look like 2 celebrities:

first is Tok Ti (yelah tudung Tok Ti ala2 gini kan, jahat korang tau!)

second, cam penyanyi hip hop …yo yo wassup man!!!

so wassup guys???

 

Comment: 12

Hood oolala…

mencinya aku bila kena last minute plan ni. received an email on the afternoon of tuesday that i ve been selected for the bowling tournament. dey!! aritu kata aku x layak, apparently ada few top bowlers couldnt make it for the event, and i have to be the replacee. seiii.

the bowling set is not a problem, sentiasa ada dalam kereta, but i wont do my bowling wt my skirt. no more lah. dulu masa muda belia ok lah badan kedinding, skang dah cam nangka, agak2 lah sket. thank god, ai hv berhelai2 baju suor sukan which i keep in my office. dig and dig…ai decided to wear the long white pant wt my red cola shirt.

sejak dari opis pagi buta aku dah mengalami kekejangan sejuk ya hamat. aku pakai shawl sehari suntuk, mmg sejuk ngan weather pun ala2 manja ujan renyai. aku mmg tak tahan sejuk, tidur x yah kipas ekon pun alhamdulillah for me. but to sit in bowling area for few hours ngan tshirt cola semata, mau aku naik kedongdong. so i stopped by at Studio R.

sejak dari bape lama dulu aku mmg carik sporty jacket wt hood. i found a few here, tapi haram lah warna merah takde. awat ko hengat takde org nak pakai hood merah? dushh !!! tried few pcs, so the grey is the last choice. i missed the big sales of Studio R, what to expect, ni main shop and blah gitu, x plan langsung. whatever that they have in market, aku terpaksa gak beli n pakai…

some more the hood can cover my messy hair :)

my bowling practice macam hawau!!! the hood was not helping me!

:)

 

Comment: 11

Bowling and Pool…

sebab kenapa aku kena rush to Midvalley, coz my orange team is having our bowling and pool training lah weii….

dengan x sempat nak mandi lepas abih futsal, aku lap peluh, tukar jersey tu red shirt back, suor pun x sempat nak tukar, air pun x dan nak teguk…pecut hegeh2 to Midvalley. the bowling training mula at 8pm, aku sampai only at 1005pm! hahahha very the diva hawau tau. apakan daya, aku perlu served for futsal and bowling pun nak kena layan gak. Futsal tu abih kol 930mlm, dengan jem bapak palaung sana sini. x terdaya lah…

since aku datang pun dah lambat, aku dpt main for 8 frames ajer lah. ai hate playing in cosmic lah, dengan bingitnya dengan gelapnya. masa tournament mmg lah depa bukak lampu terang tapi sakit jiwa tol aku dok lam ni, rasa macam ngah clubbing je, eh ai dulu sempat gak pi Galactica ok masa sekolah. Speening Wheels pun aku sempat merasa. :P

abih je bowling, lari lak naik atas cuba skill in pool. ni pun game yang company aku buat, tp kita memain lah dulu brush up. ai m not interested to play in pool but aku main gak lah seround. sesungguhnya mamat lawan aku dah menang, aku masih ada lagi 4 bola x masuk2 lubang. ok no way for me to enjoy this pool. tq. bowling pun aku x tentu boleh main lah coz they just need 4 girls aje kot. wt my leg injury (yang aku baru kena masa futsal), main bowling 8 frames…camne depa nak judge. so oklah agaknya kalau saya x selected :(

dah nak dekat midnite baru aku pulang, perut lapar, ai know 3 of them dah gone sleeping already, so aku tapau Macdonald’s and hencut2 kaki jalan bawak beg bowling yg berat nauzubillah. udahlah parking sunyi jer kat MV tu, ngan aku sorang2 lam lift, buatnya ada manusia setan ulur pisau masuk, haruuu….kerana itulah menjawab soalan kenapa aku x bernafsu nak bukak eclipse handbags yang aku baru beli. tu pun aku dapat lari carik jalan jauh utk pulang ye..abih sume jalan yang aku patut lalu dok jem dek orang pusu2 nak isi minyak. aterr… kampung konggo tu area aku, jalan jauh pun x per janji aku x stranded lam jem tu. takde mood la aku nak isi minyak, that job is done by sirman, not me.

capai je pc sampai umah, aku langsaikan utang entries ni utk auto publish di siang hari, siap at almost 130am, kroh kroh krah…tidur.

ko hengat x pengsan penat ke ngan futsal 4 games, ngan jem ngan bowling ngan pool..

muka aku ni kalo letak kat blog lepas semua2 yang di atas nya peristiwa, harus ikin mak lampir gelak guling yer..ops!

Comment: 5

Tower 1 and 2 – Futsal match…

bapak la lama gila aku x turun gym kat klcc ni. ni lah sebabnya kenapa aku kena datang opis aku late petang rabu. ai have futsal match inter companies. Botak, if u are reading this, ai m not happy wt the way you bahagi2kan the teammate (we sent 2 teams for this match).

Aku main berapa game ek..4 games kot…

seri 1, kalah 2, menang 1

malas lah you nak ngamik gambar during the game, nak suruh members ngamikkan pun malas. aku sebenarnya nak cepat abih main coz ai need to rush to Midvalley. ada lagi satu hal lagi kat sana. I finished my futsal game at 930pm, start kol 6ptg. lama seii.. and my appointment in Midvalley sepatutnya at 8pm.

wt the traffic gila babas dr klcc ke mvalley ngan kereta dok stuck kat petrol stesyen nak ngisi minyak (weii gila mahal minyak naik???), so aku sampai Midvalley at 10pm! 2 hours late. but aku dah bgtau depa yang aku ada futsal, tot boleh abih at 8pm, sudahnya 930 mlm baru langsai.

Oh my team dapat number 3… :)

Comment: 3