No more emails…

so i decided to stop sending the email notification..

dengo spam2 by yahoo dek shah cakap tu lagi la aku ngeri …

  

Comment: 0

Red Diva to Red Readers…

redmummy.com has received 100 registered users at the moment. numbers will increase every day and every minute.

 

just that, i have a question for you, one of the privilage of being a member in redmummy.com , you are notified for every latest post in my blog.  Email notification is sending by alompakagogo@yahoo.com automatically to all of you.

 

But sometimes i still feel that it will spam your mailbox, kot2 le korang x suka aku anto notification gitu kan. so pls tell me, do u still want to have the email notification whenever this blog has new update entry, or otherwise?

 

Your call.

 

My red divas yang lain tu, yang lom jadi member it s fine, u can just drop by to my new house ni, refresh as usual and layannnn…..

 

:)

 

 

Comment: 18

Shoes from the Zoo Memory…

red sandal aku tu selagi x putus, selagi tu lah aku pakai, and selagi tu lah akan kuor kat blog ni huhuuuuu….

 

anw Sirman, Abang and Gegirl are wearing Timberland from Texas, Adik reporter ku yang cantik itu pakai white Adidas…

 

Comment: 11

Red Family Dinner…

p2102231.JPG

p2102232.JPG

wah overkan…..berbelas puluh org gak lah kat meja panjang ni tapi aku sorang je yang over bergambo. well known already by my family members lah, lgpun dema ckp kalo depa pun cantik pun bukannya aku nak print bg dema gambo2 nyer. hiks…

 

p2102236.JPG

p2102243.JPG

this is our familly dinner, alang i yang baru naik pangkat banjer whole red diva family members. ikan tu dr sedap2 sampai, terus kena lanyak, itupun rangka yg tinggal pun licin gak kena dimakan… lapor sik.

p2102246.JPG

 

lepas je makan kanak2 riang ria bermain tawa gembira di tepi kolam, mak pak budak2 ni masih lg melantak… termasuk le mak merah.

 

p2102250.JPG

and agak2 x de anak kecik tu sila la pegang anak2 buah gak ye, coz mak pak nye pun nak makan x sudah. awk pun dah abih makan kan, bukan x biasa x penah ada anak kecik kan..

p2102255.JPG

dalam 8 anak2 makabah, 3 sons x dpt join, my along cam biasa lah jarang nampak muka dia dok jauh sgt, epi and adik keje malam plak…

jangan x hengat mak aku pakai silver Liz Claiborne handbag ye, hadiah dari menantu nya… aku tuko ngan mak, aku x bekenan ngan beg yg sirman bg tu ada ke kaler silver ingat bininya minah clubbing ke…tp mak lak bekenan, so aku ngan mak tukar sama suka lar…. jarang org tua suka kaler silver, very the bling bling lak.

p2102258.JPG

tu ye anak menantu cucu makan, habih berkapau

quite cheap la makan kat sini RM172 utk 12 org beso and 8,9 org budak kecik. venue restaurant ni kat kajang. we ordered set utk 7 org for 70 inggit, 2nd set lak 75 inggit gitu lah ada lah tambah2 macam… kira murah lah kan. exact venue, wa talak tau, nnt wa tanya adik pompuan wa, dia baca blog ni NANA OI – APA NAMA TEMPAT NI, KAT MANA HA??

 

p2102260.JPG

 

oh this is the mother and daughter, saje kecikkan gambo coz pakai dress ni mak merah nampak agak gemuk, tu pasal cover wt the shawl. gegirl wt my heavy and big make up bag, dia letak towel mulut dia je lam tu, sibuk ngk mak bwk hbag, dia pun nak bwk, x padan yg kecik, beg nya besar alang…

 

This dinner was held on last Sunday nite. and I dedicate this entry to my Alang, my brother yang aku leh lupa nak upload gambonya lam entry ni kahkahkah…semoga rezeki mu bertambah murah.

 

Comment: 27

Monday oh monday…

 

110220084812.jpg

bapak kecik gambar aku ni pe kes. ngeng la…tu la ngah belajor2 le ni upload gambo tp gambo nye cam kalo full size punya gajah beso jadiknya. option lain for thumbnail lak ha cam tu gambo atas ni.

110220084812.jpg

tapi dengan menggunakan kuasa vetoku, pandai gak aku memandai2 adjust gambo ni jadi kemas just nice je lah x beso x kecik sgt. kowang kang kalo kecik2 x nampak clear lah, kena tenung lama ler..kan kan? see saya blogger yang sangat prihatin gitu…

 

anw, back to the photo, i was so so bz today, i had a very quick breakfast at my menara’s office. x de gerai for nasi lemak, food court ada tp aku x explore yet. membership card aku ngan san frans pun dah nak abih dek asik santap kat sini jer. bley bengkok la kalo ari2 layan san frans babe, kenyang pun idak le sangat.

 

110220084813.jpg

abih je mtg pagi kat menara, aku lari pi tower, sempat amik capai godek itu ini, forgot my laptop, mik ko…arapkan buat keje yg tah hape2 from the book and the berry jer. was thinking to grab ns goreng cold storage and makan while driving to menara back, tp ms bunga ajak makan gak, insisted.

 

 

aku budget2, sempat kot makan, tp x leh goreng2 kang lambat so aku rembat heavy nasi hameed food court klcc plak. lauknya buat aku terliur, kari sotong, part2 janggut tu lazat and telur ikan. habis licin aku makan, nampak sgt le bfast mahal ku x mengenyangkan… kan kan kan. kat 10 inggit, kenyang sampai ptg!

 

btw, saya minta maaf buat masa ni saya x dapat terjah menerjah blog awak semua, some i view from the berry, some aku sekilas pandang jer, i need to qada back soon, i will leave comments tinggal jejak as usual. saya sangat2 mengejar waktu kerja yang panjang dan penuh …

 

110220084816.jpg

i got back home tol2 lepas maghrib, last interview session finished exactly at 705pm. sib baik menara ngan VA tu idak jauh benor. n this cheque is waiting for the red diva, nuffnang cheque…again!!!!! Hangpa nampak x figures lam cheque tu, pi campo2 ngan previous cheques yang mak dapat lam old blog aritu, wah sedap.

 

oh blog baru ku lom ada nuffnang advert kan, kalo idak mesti dia kuor kat latest entry ni…x per sabar, nuffnang ngah monitor my hit in my new blog. abang kakak n/nang….i think last week’s advert pays quite high kan? can we discuss our further business relationship here.

win win situation kan…

 

 

 

Comment: 12