S4 – the fun way to snap-snap :)

48hours sponsored post

Samsung Galaxy S4

Korang ingat lagi pasal aku hadiahkan RD Samsung Galaxy S3 untuk birthday dia last year? So satu hari tu last week rasanya balik dari kerja dia cakap dah upgrade S3 dia ke S4 pulak dah. Eh eh you ni, tu hadiah birthday ya, nak tukar-tukar plak. Tak appreciate ke orang bagi hadiah, sentap la ni kan!

Tapi dia terus la membebel macam-macam new features yang hebat-hebat pasal S4 ni. Aku buat-buat tak dengar jer.

Samsung Galaxy S4 Dual Shot Camera

Tapi ada satu feature tu yang caught my attention, which is Dual Shot Camera. Aku dengar macam best la pulak feature ni. Mana tak hebat nya, kita boleh guna dua-dua depan dan belakang camera S4 ni simultaneously! Meaning that kita boleh snap apa yang ade di depan dan juga camwhore diri sendiri hiks :)

My thinking kan,  aku kan selalu pi events sana-sini, so it would be fun for me to snap all those happening moments and at the same time boleh snap aku punya face expressions. Contohnya kalau nak snap gambar my friends for sure kita akan cakap “Ok smile” dan kita snap. Secara tak langsung kita pun smile jugak dan snapped in the same picture as well. Cool eh :)

Samsung Galaxy S4 Sound & Shot

Lagi satu yang aku suka ialah Sound & Shot feature dia. Korang tau la kan almost setiap hari aku akan snap-snap photo. Sampaikan RD bengang la sebab hard disk sampai full la. Dengan Sound & Shot ni, instead of ambil gambar jer, kita boleh attach audio clips sekali dalam gambar tu. Cool giler!

Contohnya aku ambil gambar semasa tengah try new dress dalam fitting room, so boleh la aku add commentary sket kat gambar tu “Sesuai tak dress ni dengan I yang? Murah jer harga dia RM450. U bayarkan ek ek” pastu aku sent ke RD hehehhe. Agak-agak korang apa dia jawab? Dia pun “Sound & Shot” back with his serious face and “No no noooo” audio lor. Ish ishh sedih mak tak dapat beli dress baru  =(

But seriously it’s really the new fun ways to snap-snap :)

Khidmat pesanan masyarakat Samsung Galaxy S4 is brought by Redmummy.com

Comment: 10