Red and family…

this time around, mak kena admitted and do some minor operation coz of her cataracts problem. go google if u dont know apa sakitnya tu…this operation has been planned since monthsssssssssssssss ago. petang semalam mak operate, petang ni dah discharge. she s now stabil. my big sister is taking mak to her house tonite. Epi woi pi jenguk mak kat umah Anya terus not kat umah mak. btw, aritu Mak admitted bukan sebab ni, itu sebab sakit lain, sakit tetiba yang datang tanpa dijangka…recovering, ada check up lagi lepas ni.

tetiba je aku nengok si baby khyar (adus nana betul tak ejaan nama anak ko ni, aritu dah kena das ngan dia aku salah eja)…dah mula angkat von nak merangkak. aku pun suka la pulak nak mengaco dia. macam muskil je dia tengok eh eh makcik aku ni weng ke ahakssssssss….wei aritu aku jaga ko ye, ko jgn nak banyak bunyik tau…

pastu kan ada orang jeles….depa punya excited dapat jumpa mak nye ni ha peluk cium bagai… antara abang ngan gegirl, gegirl la over lebih sket pasal dia kan little diva. abang controls macho pasai depan makcikpakcik, koser le dia nak melonjak sangat. big boy gitu kan…

dedua nak berebut amik gambo sebelah mak…muncung kejap gegirl bila abang dapat menyelit tetengah..

pastu digustikan abangnya yang sangat2 memanjakan adiknya. abang ni cepat lembut hati, wpun dema selalu gaduh tapi lam apa2 hal, dia mesti mengalah untuk adik. korang ingat lagi camne aku merajuk bila bubur yang aku masak dia x nak makan coz x suka, tapi dia santap gak demi menjaga hati ibu divanya ni tau. sapa jadi gf dia, sangat senang la…merajuk je cepat la abang pandai pujuk amik hati…

unlike gegirl …. si kememeh yang kuat merajuk. hiks.

balik umah aku tapau beehoon soup for both of them. aku carik pelapik barney makan depa mana tah lah fifin letak, so bentang je lah suratkhabar layan depan tv. gegirl makan 2 mangkuk, abang makan semangkuk tapi soup nye 3 kali tambah. suka tol ngan soup…nanti mummy masak soup ye bang..

sirman asked for nasi goreng USA..punya la banyak santak makcik ni masakkan, lagi suku je sirman x abih…by the time sirman sampai from work, terus campak beg basuh tangan and makan. lapo ye sirman…gambo ai ngan sirman cemolot cepeluk cengkerama idok le kuasa aku nak tayang

aku makan soup n nasi putih wt telur mata kerbau. semenjak jam 5 petang aku sudah mula mengalami sakit tekak and selsema. symtom2 nak demam la ni…tengok idung aku tu, merah menyala kan ha mmg seii, aku dah nampak bayang2 yang aku x kan berapa sihat sehari 2 ni..

sirman paksa aku makan panadol and clarinets.. halahaii. ai m going out again tomorrow morning for some personal matters, have done few posts for auto publish.

masalahnya kan… :(

ribu2 baca blog aku, but i donno, i just feel empty here. like no one is reading, like no one is appreciating my entries, tapi ada jugak yang appreciate, x ramai (u know who u are).

well…people change :) and i do understand, u love reading my blog coz u wanted to know bout my personal life, my up and down, my career path, my my my everything…. not bcoz of the red diva thingy. Thank you anw…

Comment: 19