Morning wt Gegirl…

i m sick šŸ™ , not resdung anymore but mmg aku kena selsema yang biasa korang kena tu lah, badan pun dah mula suam2 so aku telan panadol berpapan2…lega, wpun petangnya aku dah kesuaman

but still have to go to work, lom pengsan lagi tu yang pi gak keje. but a day before aku dah mintak permission from the boss to come in a bit later…ada urusan ngan cikgu ustazah sekolah anak2. so we swap kids, sirman anto abang, me siapkan gegirl. sirman balik umah semula, us dok hegeh2 nak bersiap. bila maknya ada, mestilah dia mintak ikat 2 tocang….

dia pagi2 x de mood lah nak senyum utk korang. fringe dia pun dia kasik selak, tu senyum paksa utk kowang

aku ajak dia ke sek agama abang sat kot dia nak ngekor, ngan selambanya

‘x nak, nanti gegirl lambat masuk skul, gegirl nak dance dalam assembly”

wah….hokey šŸ™‚

since the kindie dok having the assembly session…..aku yang kalo boleh lam satu2 masa nak buat memacam benda, rushed to abang’s skul pulak.

oh lepas aku balik squash smlm, aku amik lagi ubat, and kong at 11ish nite. kol 12tghmlm aku rasa panas dek ubat tu, paginya aku tau ni bukan resdung dah but the usual selsema gitulah.

fyi, i used to go to all the traditional’s ubat resdung yang pakai kain kita baring pastu kuor kuning2 kat kain tu, ulat2 tu lah…tp remeh, pi 2,3 kali aku dah malas. ada gak ubat2 herba bagai aku makan pun x jalan. for me the best still yg ubat doctor tu, sbb ever since aku makan ubat doctor, dari dulu kena setiap hari (dulu tu before kawin) sampai la ni sebulan sekali je lah kena. which is so improvement.

thank you for your tips. member aku suh pi buat operation jer, like momo’s case dulu pun sama gak kes ngan aku dia buat 1-2 wks mc, tp hemm….biasalah, malas. mende2 related to clinic spital ni mmg bukan pojaan hatiku. relalah jawabnya sakit idung ngan bekalan actified, clarityne even clarinise.

Comment: 8