Maxis Broadband Girls Day Out Part 1

Sticky Mode: sila scroll down untuk entry terlatest yeah. Thanks.

Salam and Good day to redmummy’s readers!

Remember on my entries few weeks ago on the Maxis Broadband Girls Day Out? Yeahyeah…u do, coz korang sakan seronok tengok kak merah with the Mini Dell 9 inch :)

Our Girls Day Out, started as early in the morning of sweet Saturday of 22 November 2008 at the Pavillion. Each one of us dapat a gadget of Dell Mini, loaned from Maxis, tq dear Maxis :) . My first time meeting all of 7 girls, they are young, energetic, sexy and happy go lucky. While me the only 33 years old mom, not hot not chic hahahahaha…well enaf said, Maxis mini dell make us more closer to each other actually.

My new 7 Frens…..

http://fourfeetnine.blorc.com/

http://thatgirlcynthia.blogspot.com/

http://www.jadezheng.com/

http://cheeserland.com/

http://jayelleenelial.com/

http://kimberlycun.com/

http://www.emmagem.com/

So like a star to Maxis, we walk from the ground floor to the next destination, carrying the mini dell, so comfy, sedap tau bawak x yah nak rimas komplen berat ke hapa. Maxis should give us one as a courtesy mar….


Our first stopped is at the My Diamond. Ai want diamondddddddddddddddd!!!

pastuh dengo lak the rep from My Diamond’s bagi briefing. oh gosh, they are so expert in diamond. X tercatch up pala otak aku nak tangkap apa yang dia dok explain. Apa yang aku tau ‘baklah meh diamond barang sekarat 2′….

sambil menunggu teman-teman bloggers lain berlibur mencuci mata dengan diamonds yang ada di My Diamond, saya mengambil sedikit masa to do some live broadcasting blogging. Ai need to make sure that this mini dell is surely can be used or hanya setakat cakap2 kosong by Maxis

n it s true….just press the broadbrand icon, ai m connected to the internet world :) huhuuuuu…..hapa lagik, dah dapat mini dell depan mata ada internet connection some more takkan nak tengok je kan, ai did some live update from my diamond to my red blog…..

you ve gotta trust me dear, sangat senang dan cepat untuk connect, macamana Maxis promote dalam web depa macam tu lah gak ko akan rasa bila pakai….it s easy to carry, while doing your diamond shopping…

see? Saya pun beli sepasang earring merah dari My Diamond, sambil blogging pun kan boleh shopping jugak. Kamu tidak jeleskah? Hiksss….

Our next destination after having our Diamond bling bling, headed to the Stage of Pavillion. Muka kena touch up kena make up. Nampak nau lah kan kami ni x berapa pandai jaga muka bermake up. Ai like it….tapi sblom tuh korang kena lah cabut make up asal yang kita pakai. And dangggg! That s my natural tak beauty langsung :)

The professional make up from Stage, ngajar kami the 8 bloggers on belek telek muka memasing. Hemm….sangat2 payah rupanya nak menebalkan make up or menglighten kan muka yang dah x lawa itu. Muka saya lah…muka girls lain tuh masih belia, the 7 girls are not even 25 years old..so saya sangat particular lah bab make up2 nih…

Our official photographer lupa nak snapkan gambar ai yang ngah sibuk bermake up sambil memblog. My mini dell is on my lap, tu yang dia x perasan sambil pakai lipstick, aku berenti kejap layan blog, sambil tuh layan lagi make up yang x udah-udah.

Blog sambil bermake up tuh plak datang dari Dell Mini yer…. korang sibuk2 x de wireless, aku senang2 je berconnection with the Maxis broadband. N after almost 3 hours, we finally finished our make up session plus blogging via Maxis Dell Mini 9 inch.

lepas 2 sessions, the diamond and make up, perut memasing dah lapar tahap gaban cipan…sangat2 hungry kay. Kami dibawa ke Thai Express to get our late lunch…Ai got myself the tomyam and white rice. Dan sambil menunggu tomyam enakku sampai, saya dan teman2 melayan blog memasing…dahlah mini dell ni kecik, ko bukak je letak atas meja, connected terus. You bettter get one now from Maxis, if you are so interested. Coz ai am :)

Kim – you shouldn’t show that site to me! Oh my goddddddddd!! hey hello, dont think dirty lah, that s her blog and she s showing me her magic via her blog, kelassssss lah ko kim!

who said old lady cant get along very well with the young girls?? After having our express lunch, we hopped in the van, yang provided by Maxis. Headed to Sri Hartamas for our shoppinggggggggggggggg!!!

hey man, you think sambil shopping x boleh blogging, x leh nak access to the internet world? Come, let s read further, saya tunjukkan sama kamu.

My red collection! Wahahahahha tq maxis. Oh btw, this time around, kami berjoli sakan soping di Cat Whiskers Sri Hartamas….the 8 girls can choose anything that we want, Maxis gave some pocket money, and kalo x cukup kami tambah sendiri lah kan…

aku rehat kejap from the shopping to update my blog, told ya, selesa ke x selesa dengan dell mini nih? Korang nak akak buktikan apa lagik. Memang best la deiiiiiiiii!

Sibuk je lah si kim nih, orang nak tengok site masakanlah, ko nak gelakkan aku plak. You know what, kang sambil soping moping nih aku leh gak tengok apa menu aku nak masak esok untuk anak2 dan suami aku. Hanya di jari sahaja gunanya mini dell nih, kelasssss!

Yihaaaaaaaaaaaaaaaa! Ai ve done my shopping and blog!
Same time lak tuh, senang to carry senang to shop senang to blog

aterrr…dah abih sehari suntuk berjalan kulu kilir, makan lah make up bagai, ngan soping diamond and kain baju kasut, mestilah kita nak pamperkan ourselves gitu kan. So we went to Nail Shop at The Curve. Sambil jari jemari kaki tanganku diulas dek Nail Shop, saya melayari internet dengan penuh taksub. Dapatlah pulak duduk kat kerusi cenggini, aku memang boleh tertidur seiii….

Later, was a private dinner for all 8 ladies in The Apartment, The Curve. Menunggu appetizer sampai, aku menitik titian blogging, usai makan, aku melayari Mini Dell sekali lagi, pabila main course pun tiba, dan abih bersantap, ai took back my mini dell….my dessert was an ice cream, one spoon to the mouth n the fingers are typing quietly to my mini laptop.

That was my day with for the Girls Day Out. We wrapped up our get together at 1015pm, with the mini laptop bag in hand, happy and tired. But the most important thing, saya mengenali adik2 bloggers yang berbangsa cina dan manis, walaupun saya dikira tertua di kalangan mereka, dan the only malay lady, tapi mereka menggangap saya seperti kami telah lama kenal lama….

Dell Mini sangat sesuai dihatiku….

Credit to our official photographer from Maxis, Mr John of  johnseah78@gmail.com

Khidmat masyarakat pesanan Maxis Broadband Girls Day Out is brought by redmummy.com

This entry is a sticky mode, pls scroll down untuk entry terbaru. Thanks.

Comment: 26