Maxis

MaxisONE Kid Watch for worry free parenting experience!

.

.

 

IMG_4046

Pernah tak korang terfikir, alangkah bagusnya kalau kita dapat monitor 24jam ke mana anak-anak kita pergi dan apa yang mereka tengah buat. Sure best kan, rasa macam dekat jer dengan anak-anak gitu dan lagi satu kita pun rasa aman dan tak perlu risau apa-apa sebab kita tau di mana dan apa yg diorang buat. Sebagai ibu, memang Akak sangat-sangat wish kalau this kind of thing ada :)

IMG_4504

 

Ya memang ada!

Baru – baru ni Akak tengok video ini: https://www.youtube.com/watch?v=M0LuJKjOGQ0

Maxis telah memperkenalkan a “smartphone” designed for kids to entertain them and also to give parents a way to have peace of mind parenting.

IMG_4489

Zeeshan kagum dengan gajet baru ni :) and he loves it!

maxisone-kid-watch-redmummy

Macam Akak cakap tadi to stay in touch with our kids and to monitor them, with MaxisONE Kid Watch ni, tak kiralah berapa jauh, kita still can track them, in real time some more!

Salah satu features nya ialah GPS & tracking function. Akak rasa memang lega ada function macam ni. Especially kalau diorang ade buat school outing ke, Akak boleh tau routing perjalanan dan track ke mana diorang pergi. So rasa macam close to them!

 

maxisone-kid-watch-redmummy2

 

Di samping itu ada pelbagai-bagai lagi functions yang ditawarkan, yang Akak suka ialah Alarm zone dan Notifications

Kita boleh set kawasan ataupun zon selamat untuk anak-anak kita, sebagai contoh sekitar rumah dan sekolah.

 

maxisone-kid-watch-redmummy3

 

Dan sekiranya diorang tiba-tiba tersasar keluar dari zon selamat, kita akan dapat Notifications. So apa lagi kita tengoklah GPS pula ke mana diorang pergi. Selesalah hati Akak kalau nak contact anak jika perlu, senang jer. Juga terdapat fungsi SOS alert jika berlaku perkara yang tak diingini.

 

maxisone-kid-watch-redmummy4

 

Dan settingnya pula, kita boleh setkan dimana smartwatch ini tidak boleh di offkan secara manual. Budak-budak ni kadang-kadang gatal tangan usik sana-sini ter off la pulak kan, so dengan setting ni memang usik macamana pun takkan off. Dan ini sangatlah bagus sebabnya kita sentiasa dapat monitor anak-anak kita.

 

maxisone-kid-watch5

 

Lagi satu yang uniknya dan membuatkan Akak love this smartwatch ialah kebolehannya menangkap gambar dan send kepada kita. Contoh kalau diorang keluar outing they can simply snap a photo and sent to us. But actually kita pun boleh snap remotely to see their surrounding even listening to them. Cool sei! So now kita pun dapat merasai apa yang diorang experiencing even kita not arround with them.

 

IMG_4670

Selain itu of cos this watch can make a call and leave voice message so its okay kalau anak-anak masih don’t know how to read and write yet. With MaxisONE Kid ni, kita dapat membuat unlimited calls to 10 assigned phone numbers. Only assigned numbers ya. So they cannot simply call sesapa unless it’s set in the phone’s contact. Like mine, I set the contact to us both the parents number, telefon rumah, nenek dan atuk diorang plus makcik pakcik diorang la.

So Zeeshan, he’ll call semua yang ada dalam phone contact tu hiks. Especially me and his dad la, setiap sejam dia call! Tapi tak perlu risau the bill la sebab ianya ada unlimited calls pakej! Phewww

IMG_4654

Memanglah kita boleh bagi diorang the normal smartphone kan, tapi kita pun tak mau la diorang terlalu expose dengan smartphone, youtubing memanjang. So this watch memang a perfect solution! Imagine kalau bagi smartphone, for sure Zeeshan tak buat kerja sekolah dia tu!

Tambahan pula dengan adanya unlimited calls to 10 numbers, dengan location trackingnya, safety zone yang kita boleh set serta its camera features, memang terbaik la jam pintar ni :)

Even Kakak pun pakai jam ni bila pergi ke sekolah ataupun tuition. Senang dia nak call bila dah habis tuition so ayah dia can fetch her up. Bayangkan kalau bagi smartphone for sure kena rampas dengan cikgu! Or diorang meleka melayan internet.

IMG_4671

 

This is really a must have device for our kids. Really give you a peace of mind and worry free. Dan secara tak langsung menjadikan hubungan kita anak-beranak lebih rapat dan rasa close to each other. Apa taknya, Zeeshan setiap sejam akan call mak bapak dia hiks :)

Dengan hanya serendah RM58 sebulan, korang boleh memiliki kesemua ini. Personally for me sangat-sangat berbaloi dan mampu milik. Dan yang lebih pentingnya, keselamatan ana-anak lebih terjamin dan kita sebagai ibubapa tak perlu lagi risau ke mana dan apa yang anak-anak buat!

Untuk maklumat lebih lanjut tentang Maxis One Kid ini boleh layari link -

https://www.maxis.com.my/en/personal/plans/postpaid-plans/maxisone-kid.html

 

Comment: 5

Nuffnang Music Bash 09

IMG_4299

IMG_4302

IMG_4307

IMG_4309

IMG_4303

IMG_4306

IMG_4311

IMG_4331

IMG_4333

IMG_4344

IMG_4347

IMG_4360

IMG_4362

IMG_4367

IMG_4370

IMG_4400

IMG_4457

IMG_4433

IMG_4440

IMG_4475

IMG_4467

IMG_4464

no caption :)

activity entry arini – bisu.

Nuffnang Music Bash 09 was brought by Nuffnang & Maxis Broadband. the venue was at Maison Club, KL.

Comment: 16

Maxis Broadband Girls Day Out Part 2

Sticky Mode ye red readers, nak baca entry terbaru, pls scroll down :)

Hello and salam to all redmummy’s readers.

Ok you guys now already dah kan that ai got a ‘loan’ Dell Mini 9 yang powered by Maxis Broadband. So meh aku nak share pengalaman2 manis bila bersama Maxis Dell Mini 9 nih….

small & light so easy to carry, so handy

Sebelum tu for reference dari Maxis’s web:

Introducing the Dell Inspiron Mini 9 powered by Maxis Broadband. This small and sleek Mini 9 comes with built-in mobile broadband that lets you connect anytime, anywhere, within Maxis Broadband’s coverage area. So you can surf the net, check emails and chat online without having to rely on WIFI connectivity or external modems. That’s the power of the Maxis Broadband-ready Dell Inspiron Mini 9!

FEATURES & BENEFITS
• Built-in HSPA Maxis
broadband modem
• Small and portable –
only 8.9-inch LED display
• Lightweight – only 1.035 kg
• Internet anywhere across Maxis’
HSDPA/3G/EDGE networks

PROMOTION PACKAGE
At only RM99 a month x 24 months, you’ll get
• a Dell Inspiron Mini 9, and
• 6 months of Maxis Broadband Subscription
Payment mode : The amount of RM2,376 is payable over 24 months via credit card at 0% interest under the easy payment scheme from participating banks

STAY CONNECTED
For your convenience, the Maxis Broadband service will be automatically extended at a promotional rate of only RM77 a month after the 6th month. The monthly bill will be sent to you via email and will not be charged to your credit card. You may also view your bill at MyAccount Portal

So what are you waiting for? Sign up now!
WHERE CAN I GET THE DELL INSPIRON MINI 9?
The Dell Inspiron Mini 9 is available at all Maxis Centres and selected dealers from November 8 2008 onwards.  For more information, call 1 800 82 2000.

kecil & ringan so senang menggunakannya di atas riba kaki mu sahaja, look at me, while my kids are playing around at the playground of KLIA, ai  m connected to my blog, that s bcoz aku x yah pakai wifi yang kadang2 slow, kadang2 kena mintak pword le wuiii, no need mar. aku on je lappy kecik nih, automatic the maxis broadband connects me to the internet world.

di boarding hall pun saya masih lagi connected to my blog….but do not forget your kids lah next to you, sambil2 tuh jangan lah hangat tak hengat your responsible as a mother. Kot ye pun ngasyik sangat ngan maxis mini dell kan.

Sirman and abang menjadi pencinta kepada Maxis Mini Dell 9 jugak. Wpun dalam aircraft ngah flying tak boleh nak connected kan, but they spent it by playing games etcs. At least boleh jugak buat abang dok dendiam lam flight, kalo idak asik nak lari satu flight.

Internet anytime at anywhere. Wah…sirman punya lappy masih lagi terhegeh2 nak connected with hotel’s wifi but nengok redmummy punya Maxis Mini Dell 9 tuh, hahahahahahha, takpek den nak nolong dor. Tu lah orang suh pakai maxis mini dell nih, sirman dogil. Kan dah jelesssssss ?

Read this comment from one of my readers yang terus beli Maxis Mini Dell bila ai buat the promotion on it before:

salam redmummy, sy nehh silent reader akak..ntah la..xtwu nape sy suke sgt bace setiap n3 yg akak publish..ari2 msti x miss view site akak..BTW pasal lipton hirameki tuh..sy da try beli n minum..mmng besh la kak..n lappy from maxis tuh..sy da lnggn da..org maxis da siap call tnye bile nk g amek lappy..hikhik..bebenornye sy xde kredit kad..tpakse la memujuk my dad…akhirnye dpt jge mnggunakan kredit kad my dad..hehe..akak ni da mcm mentor sy plak..coz setiap barangan yg akak publish..smuer nyer sy try..hehehehe..bkn ape..bile bce n3 akak neh..cam best..so sy pn nk jgk merasakan kebest’an barangan tuh..hehehe..hope akak n family happy alwayz..tc.. (da mcm karangan da nehh) hehehe..bye..

**translation:
Salam Redmummy, I m your silent reader, ai love reading your ads in your blog, but for the maxis mini dell that you have just promoted, ai don’t have a credit card, so I asked my father to buy for me, under his card. Thank you so much for the promotion, I got the maxis mini dell already – Mizzelle

Abang and Sirman dah kemaruk dengan Maxis Mini Dell, actually selain kecil & ringan, senang dibawa, sambil makan sambil main2 tuh just buang masa kejap memang seronok pakai. Tu sib baik aku x bawak naik atas boat masa pi island hopping arituh, kalo idak, bukan holiday namanya dah…huhihiuuuuu

Sebenarnya waktu saya diminta pulangkan semula Maxis Mini Dell 9 nih, kita dah tau it was on loan basis, tapi saya macam sedih je nak berpisah coz saya dah ‘mesra’ dan sangat selesa samanya. In fact my whole family members, pun seronok pakai lappy kecik cinonit nih tau.

Wpun Maxis Mini Dell memberi jasa nya yang banyak waktu saya di Langkawi dan Singapore, very handy kan, tp saya kena lah terima hakikat that semuanya hanya pinjam ? huwaaaaaaaaaaa….

wpun kami sedang berdating, tapi kami juga mahu makan sambil berceloreng and having our internet fun, of course ai got to use it lah kan…

and its so cute,  even gegirl loves it & dia rasa cam ala2 toys dia jer ;) Buat harta pinjaman mak dia cam harta dia sendiri….budak kecik pun suka tau ngan maxis mini dell nih.

Kecik moleknya hai Maxis Mini Dell nih kan, kecik dia sampai boleh masuk muatkan dalam my hand bag kan. So korang, ai know that you are so jealous seeing me with my mini dell, though it s only on loan, but at least saya dapat penghargaan from Maxis sebelum orang lain memakainya. If u remember ai used to blog bout my Dell PC last time in this entry (link to put)….

Ngomelan Sirman yang menyebabkan Dell menghantar a new kibod
”the PC itself so far so good BUT is this what you call “quiet” keyboard!!??? i don’t think so!!! i’m having a very hard time to sleep whenever my wife start typing ketuk ketak ketuk ketak… i think i should move the PC out from the bedroom!”


p/s: that was my wife typing at 100wpm, or probably this keyboard is meant for people like me who type 20wpm :P

dan aku juga berangan-angan dulu: ingatkan Dell nak ganti ngan laptop rupanya ngan kibod gak hikss…

n my statement yang nak dapat laptop baru tuh fuiyooooooooo, akhirnya dapat jugak wpun lah kan aku x dapat permanently. Mbe Maxis will consider that, as an active blogger, ai need to get all the gadgets and facilities in my hand, but having Maxis Mini Dell 9 for 3 weeks, are more than happier than tak dapat hapa2 kan…

So frens, do visit Maxis web if you feel the Maxis Mini Dell 9 fits your criteria, eh cop…the lappy actually fits you, it s how you apply in your internet life application.

Cuma satu jer ai tak suka, kibod dia kecikkkk sudah nak type laju2 tp dah laptop nyer kecik dok takkan kibod nak besar lak :P but you all gonna love it, trust me!

Khidmat masyarakat pesanan Maxis Broadband Girls Day Out Part 2 is brought by redmummy.com

Merry Xmas to you too!

Comment: 14

Maxis Broadband Girls Day Out Part 1

Sticky Mode: sila scroll down untuk entry terlatest yeah. Thanks.

Salam and Good day to redmummy’s readers!

Remember on my entries few weeks ago on the Maxis Broadband Girls Day Out? Yeahyeah…u do, coz korang sakan seronok tengok kak merah with the Mini Dell 9 inch :)

Our Girls Day Out, started as early in the morning of sweet Saturday of 22 November 2008 at the Pavillion. Each one of us dapat a gadget of Dell Mini, loaned from Maxis, tq dear Maxis :) . My first time meeting all of 7 girls, they are young, energetic, sexy and happy go lucky. While me the only 33 years old mom, not hot not chic hahahahaha…well enaf said, Maxis mini dell make us more closer to each other actually.

My new 7 Frens…..

http://fourfeetnine.blorc.com/

http://thatgirlcynthia.blogspot.com/

http://www.jadezheng.com/

http://cheeserland.com/

http://jayelleenelial.com/

http://kimberlycun.com/

http://www.emmagem.com/

So like a star to Maxis, we walk from the ground floor to the next destination, carrying the mini dell, so comfy, sedap tau bawak x yah nak rimas komplen berat ke hapa. Maxis should give us one as a courtesy mar….


Our first stopped is at the My Diamond. Ai want diamondddddddddddddddd!!!

pastuh dengo lak the rep from My Diamond’s bagi briefing. oh gosh, they are so expert in diamond. X tercatch up pala otak aku nak tangkap apa yang dia dok explain. Apa yang aku tau ‘baklah meh diamond barang sekarat 2′….

sambil menunggu teman-teman bloggers lain berlibur mencuci mata dengan diamonds yang ada di My Diamond, saya mengambil sedikit masa to do some live broadcasting blogging. Ai need to make sure that this mini dell is surely can be used or hanya setakat cakap2 kosong by Maxis

n it s true….just press the broadbrand icon, ai m connected to the internet world :) huhuuuuu…..hapa lagik, dah dapat mini dell depan mata ada internet connection some more takkan nak tengok je kan, ai did some live update from my diamond to my red blog…..

you ve gotta trust me dear, sangat senang dan cepat untuk connect, macamana Maxis promote dalam web depa macam tu lah gak ko akan rasa bila pakai….it s easy to carry, while doing your diamond shopping…

see? Saya pun beli sepasang earring merah dari My Diamond, sambil blogging pun kan boleh shopping jugak. Kamu tidak jeleskah? Hiksss….

Our next destination after having our Diamond bling bling, headed to the Stage of Pavillion. Muka kena touch up kena make up. Nampak nau lah kan kami ni x berapa pandai jaga muka bermake up. Ai like it….tapi sblom tuh korang kena lah cabut make up asal yang kita pakai. And dangggg! That s my natural tak beauty langsung :)

The professional make up from Stage, ngajar kami the 8 bloggers on belek telek muka memasing. Hemm….sangat2 payah rupanya nak menebalkan make up or menglighten kan muka yang dah x lawa itu. Muka saya lah…muka girls lain tuh masih belia, the 7 girls are not even 25 years old..so saya sangat particular lah bab make up2 nih…

Our official photographer lupa nak snapkan gambar ai yang ngah sibuk bermake up sambil memblog. My mini dell is on my lap, tu yang dia x perasan sambil pakai lipstick, aku berenti kejap layan blog, sambil tuh layan lagi make up yang x udah-udah.

Blog sambil bermake up tuh plak datang dari Dell Mini yer…. korang sibuk2 x de wireless, aku senang2 je berconnection with the Maxis broadband. N after almost 3 hours, we finally finished our make up session plus blogging via Maxis Dell Mini 9 inch.

lepas 2 sessions, the diamond and make up, perut memasing dah lapar tahap gaban cipan…sangat2 hungry kay. Kami dibawa ke Thai Express to get our late lunch…Ai got myself the tomyam and white rice. Dan sambil menunggu tomyam enakku sampai, saya dan teman2 melayan blog memasing…dahlah mini dell ni kecik, ko bukak je letak atas meja, connected terus. You bettter get one now from Maxis, if you are so interested. Coz ai am :)

Kim – you shouldn’t show that site to me! Oh my goddddddddd!! hey hello, dont think dirty lah, that s her blog and she s showing me her magic via her blog, kelassssss lah ko kim!

who said old lady cant get along very well with the young girls?? After having our express lunch, we hopped in the van, yang provided by Maxis. Headed to Sri Hartamas for our shoppinggggggggggggggg!!!

hey man, you think sambil shopping x boleh blogging, x leh nak access to the internet world? Come, let s read further, saya tunjukkan sama kamu.

My red collection! Wahahahahha tq maxis. Oh btw, this time around, kami berjoli sakan soping di Cat Whiskers Sri Hartamas….the 8 girls can choose anything that we want, Maxis gave some pocket money, and kalo x cukup kami tambah sendiri lah kan…

aku rehat kejap from the shopping to update my blog, told ya, selesa ke x selesa dengan dell mini nih? Korang nak akak buktikan apa lagik. Memang best la deiiiiiiiii!

Sibuk je lah si kim nih, orang nak tengok site masakanlah, ko nak gelakkan aku plak. You know what, kang sambil soping moping nih aku leh gak tengok apa menu aku nak masak esok untuk anak2 dan suami aku. Hanya di jari sahaja gunanya mini dell nih, kelasssss!

Yihaaaaaaaaaaaaaaaa! Ai ve done my shopping and blog!
Same time lak tuh, senang to carry senang to shop senang to blog

aterrr…dah abih sehari suntuk berjalan kulu kilir, makan lah make up bagai, ngan soping diamond and kain baju kasut, mestilah kita nak pamperkan ourselves gitu kan. So we went to Nail Shop at The Curve. Sambil jari jemari kaki tanganku diulas dek Nail Shop, saya melayari internet dengan penuh taksub. Dapatlah pulak duduk kat kerusi cenggini, aku memang boleh tertidur seiii….

Later, was a private dinner for all 8 ladies in The Apartment, The Curve. Menunggu appetizer sampai, aku menitik titian blogging, usai makan, aku melayari Mini Dell sekali lagi, pabila main course pun tiba, dan abih bersantap, ai took back my mini dell….my dessert was an ice cream, one spoon to the mouth n the fingers are typing quietly to my mini laptop.

That was my day with for the Girls Day Out. We wrapped up our get together at 1015pm, with the mini laptop bag in hand, happy and tired. But the most important thing, saya mengenali adik2 bloggers yang berbangsa cina dan manis, walaupun saya dikira tertua di kalangan mereka, dan the only malay lady, tapi mereka menggangap saya seperti kami telah lama kenal lama….

Dell Mini sangat sesuai dihatiku….

Credit to our official photographer from Maxis, Mr John of  johnseah78@gmail.com

Khidmat masyarakat pesanan Maxis Broadband Girls Day Out is brought by redmummy.com

This entry is a sticky mode, pls scroll down untuk entry terbaru. Thanks.

Comment: 26

Tata Mini Dell…

ingatkan maxis mini dell nih?

yday adalah ari terakhir saya bersamanya…korang ni mandai2 je kata aku dpt percuma forever, lam my previous entries ni pun x pernah cakap aku dapat forever permanently lah. it s a loan basis by maxis to us the 8 girls. cukup 2 ads, siap kami diminta pulangkan. so bear in mind, pas ni ada 2 official ads yang akan kuor kat blog aku nih, sticky mode yer. kang kalo x suka baca, x per…scroll down kan jer coz mostly apa yang aku ads kan tu pun dah kuor lam the maxis entries before.

last pose, happy doing business with maxis. they are giving us the 8 bloggers good price lah kalau kami nak beli, but ai donno lagi nak beli idak. not urgent not important. kalo dapat free, haruslah nakkan, tp kita dah tau pun that this is only on loan, dimintak gunapakai oleh maxis for few weeks. so far ai m happy. tq maxis kerana percayakan saya – langkawi and spore aku bawak menatang nih. hiksss.

dan kemudian aku merendek ke bawah klcc, carik baju. aku x beli baju lam gambo tuh, aku beli baju lain kaler merah gak lah. tapi lunch hari ini, saya tak boleh berlegar dan bersiar :( . saya kena dok merempat untuk menyiapkan kerja aterrr katanya tidur mati x hengat mlm tadi kan.

baju baru tuh, dan baju2 dari spore, bila dipakai aku tayang di sini yer. skang x leh tayang yet.

N, remember last time saya cakap via this entry: ingatkan Dell nak ganti ngan laptop rupanya ngan kibod gak hikss…

tup2 saya dapat Maxis Mini Dell, free lagi pakai wpun kena pulangkan semula hiks..

tapi who knows, you are not God, one day ai might be getting a new laptop from my advertorial job too. remember this note kay

:)

Comment: 13