Naik flight 3 jam, shopping 15min :)

IMG_1144

ler tak caya aku naik flight 3 jam ari jemaat malam arituh?

betul….

aku naik flight MAS kay, terus langsung ke The Gardens you….. a special dinner invited by Malaysia Airlines for selected bloggers, memandangkan saya antara yang terpilih for MAS project terbang2 ke Jakarta bulan2 yang lalu, yes korang, saya pergi Jakarta ditaja MAS.

so ini buka puasa session namanya….kat Alexis, The Gardens. Buka puasa was great, as expected. Me and Sirman sampai ngam2 orang nak bukak puasa….

IMG17211

ole2 dari MAS, sudah lama saya tidak ketemu mereka…

makanya siap aku punya proposal aku pass2 around kat management MAS, ai deserve for getting the green light lorr. ai deserve it.

BOSS MAS – dont give my Paris tickets this year lah, bagi taun depan boleh? :) taun nih aku beli handbags memahal macam air lah...

IMG_1152

the invited guests for the nite

the partners of the bloggers

the agency, Jon

the important lady behind my MAS’s trip, most of the time :) – Salina

Kampungboycitygirl – long time no see them, biasanya kalo nuffnang ke mas event memang sokmo lah aku jumpa depa tuh…

Iza – hahahah sampai skang Iza yang kukenali adalah sangat pendiam orangnya. Iza wuii….mohlah kita ghoyak utahga!

ada bloggers lain dijemput tapi biasalah ada buka puasa lain kena attend. kalo dak mesti lagi meriah dan kecoh. Thanks Malaysia Airlines for your trust to Redmummy.com :)

IMG17187

3 hours buka puasa, terus lari ke Robinsons. ha tu ada bapak orang ngah tersengguk2 carik kasut anak2 nya. …kami hanya ada 15min untuk berjimba di Robinsons…sblm dihalau pulang!

IMG17189

memandangkan aku ni agak organize sket, aku dah sesiap bawak size kasut and seluar anak2 aku. hohooo, terer tak. so senang, amik kasut yang makpak berkenan, terus acu2 size…

timing dok kejar nih, ater mall dah nak tutup koo!

IMG17190 IMG17192

we love the adidas blue shoes. eh bukan we, sirman yang suka.

harganya RM250 and above, aku tak kasi beli. aku dok terkenang2 kasut clarks yang harganya RM298 tuh, weii tak moh lah. biar anak2 aku pakai kasut yang murah2 ler. mana leh langkau maknya.

gila laju kitorg sopping kat sini, semata2 nak tengok kasut.

IMG17191

aku ke sini, sirman ke sana

tapi end up beli 2 pairs of shoes and snickers for Gegirl jer. kasut abang yilek pocik…memang kalo raya, memasing kena ada 2 pasang sorang. satu kasut ala2 sporty, satu lagi selipar ke, snickers pun boleh.

IMG17193

nih sapa mak mak orang yang nak kumpul susu tetek ker, or barang2 baby bolehlah hangpa pi visit medela nih kat Robinsons The Gardens yer…

melepek ke main banyak barang2 depa…

IMG17196

for 2 pairs of Lego Shoes for Gegirl, aku entitled dpt Robinsons card. tambah lagi carddddddddddd! best boleh dapat additional discounts kalau ada sale. tu yang bestnya. pastu leh collect points. aku memang penggemar mengumpul cards di semua shopping mall kat dunia nih.

IMG17197

n abih kena halau di Robinsons, kami jalan2 kat Midvalley Megamall yang juga sudah ditutup, tetapi Jusco nya dibuka di musim2 perayaan till kol 11mlm.

hapa lagik

sauk sauk sauk! sauk seluar baju abang cam nak rak. seluar dia aku ada bawak, ngan gegirl punya seluar pun aku rembat.

sangat pantas woo shopping kitorg. sampai satu shirt Abang, 2,3 kaler fesyen yang sama aku hamik. hikss….

so gitulah, dari naik flight MAS ke The Gardens, shopping 15min plusplus…dengan kat 10 kali gegirl dok spotcheck aku bila nak balik. ei dak kecik nih, bukan nak tepon bapaknya, jap jap dia pegang tepon umah tuh

mommy, bila nak balik nih? dah kol baper nih?

mommy pergi bukak puasa ke pergi shopping handbag??

cepatlah balik mommy!!

ok…lagi 15 taun, soalan ni akan reverse balik kat ko ye dak kecik! bila balik mulut dia teteiba diam no argument coz dapat kasut 2 pasang straight away!

sudahkah anda menyopping hebat? hehehhehe, kalo anak sorang spent 1k, 3,4 orang anak dah bape ribu oooo…

Comment: 14