ThePopLook for The Zebra Square!

DSC_2725

Dah berjanji sama teman karib RD untuk buka puasa di Zebra Square. Aku pun dah shout2 kat lam blog sama jugakkan. Tapi aritu ngan GBM, la ni ngan my family pulak. Weekend mar. Mana penah kitorg buka kat rumah, Sabtu Ahad sume buka luar, ada ler 1 rumah, itu pun umah mertua aku. Lain sumer luar, sampai anak2 ada list Top 5 mana tempat yang depa suka tak suka suka tak suka. Tunggu tahun depan kita ukur jalan lagi buka puasa di mana pulak. But dengan syarat hanya pada weekends sahaja, ada ler sekali aku kena bawak depa pi events on Friday, ya hampun siksa betul.

Dengan aku nak kena rush balik dr opis, redah jam, pastu patah balik pi event venue. Mostly kalau gini aku yang kena buat, bukan laki aku. Dia tau datang solo lenggang kangkung jer coz location opis dia yang very the hujung dunia kan…

DSC_2737

This time dapat seats depan2 buffet area, so anak2 nak repeat amik hah senang.

DSC_2741

Gegirl kepantangan dia nampak udang…berpiring-piring dia boleh habiskan. Yang aku pulak dapat menu ikan yang sedapnya tapi tak tau camna nak buat sendiri. Dapat repeat 2 kali, kali ke3 habis licin dah!

DSC_2746

Gaya dah ada….insyallah tak lama yek lagi korang

DSC_2744

Aku bukak puasa kali ni macam feeling anak 2 jer, coz jap2 budak kecik ni kena kidnap dek couple nih…

Tapi tu ler mak being mak, pala asyik mencarik jugaklah hahahahah

DSC_2748

Our buka puasa at Zebra Square bukan Red Family je, tapi member baik RD and anak2 dia pun ada sama. Aku rasa korang pun dah kenal depa nih coz once a year kitorg memang bukak puasa sesama heh

DSC_2757

Dan tetiap tahun jugaklah si bapak tunggal ni ngan anak 3 orang jer…. Calun baru tak jumpa lagi hehehe

DSC_2760

Budak2 ni bukan main lagi gadget freak betul!

DSC_2762

gagaaaaa! makan diaaaaa!

DSC_2775

Kakak muka tak ikhlas nak senyum wpun dapat sepasang kurung. Dia takut guard kat situ marah dia coz berdiri kat situ amik gambar. Hai kakak janganlah risau, mak ko kan pelindung terhebat ko, sapa marah ko, mak tau ler nak silambamkan!

Selepas buka puasa di Zebra Square kita lari pulak ke Ampang Park, itu je paling dekat. Dapatlah sehelai kurung kakak wpun kedai sumer dah nak tutup and dapat bargain habis gaklah biasa ler penutup customer katanya kannnnn. Diorg sumer 2 keter tunggu kat luar. Aku ngan Gegirl jer shopping terpaling pantas.

But i still need 1 more pc for her lar.

DSC_2779

Kemudiannya makan di McD Ampang Park jugak. Borak over setengah jam kat tepi jalan, sampai aku naik lemau so apa kata bawak battalion ni sumer yang dah lapar balik ke McD! gitu yer….borak berborak borak berborak sampai RB tidur melena jugaklah kat situ. Abang kakak and lain2 dok meleka main borak, sibuk dengo orang tua bercakap pun ado gak.

Kalau nak, sempat lagi kot 1,2 hari lagi for Zebra Square coz Thursday will be their last business days for Ramadhan buffet.

Lastly, the purple Gold Liyana Blouse similar to my blue and the fuschia tak lain tak bukan mestilah dari ThePopLook

*****************************************************************************************************************

So korang dah habih shopping raya ke? Aku dah setel dah semua kecuali nak cari selai lagi baju Kakak. La ni sibuk nak beli kuih raya pulak. Dah beli dah hari tu tapi rasa macam tak cukup la pulak….

Tapi yang best beli kuih raya ni ialah ramaiiiiiiiiii sangat yang menjualnya. Sampai tak tau nak pilih pun ya gak. Pastu semua pulak jual online. Senang kerja aku nak membelinya. Bila nak bayarnya lagi senang, aku just buat online fund transfers pakai Internet banking via Citibank Online. Remember aku kan ada Citibank Ready Credit, so it comes with Citibank Online account :)

Even buat mobile fund transfers pun boleh. So, on the move pun boleh beli kuih raya hiks :)

Comment: 7