Nutrilite – Pelengkap keperluan harian kita!

48hours sponsored post

RM_breakfast

Semua orang tau yang sarapan pagi sangat penting untuk kita, in fact breakfast is the most important meal of the day. Sebabnya dengan sarapan yang penuh berkhasiat dapat membantu kita untuk mulakan hari kita dengan penuh cergas dan bertenaga. Betul tak?

For me, normally I take coffee with some kuih, atau kadang-kadang nasi lemak ataupun bihun goreng plus telur mata wajib ada. Tu sebab badan makin naik bagai dipam-pam ni.

Tapi lately ni aku dah ubah menu sarapan. Salah satu reasonnya of cos nak maintain badan kasik slim hiks dan satu lagi reason yang paling penting ialah untuk meningkatkan kecergasan dan tenaga. Ye la, dari pagi sampai ke malam penuh dengan aktiviti, dari kerja opis, balik buat kerja rumah, jaga anak, jaga baby, jaga laki, buat blog entry dan macam-macam kerja lagi. Kalau tak de tenaga confirm lunyai badan ni kepenatan!

So sekarang ni aku on top of the normal breakfast, aku amik this healthy supplement NUTRILITE All Plant Protein to boost up my energy. It was my friend yang introducekan aku benda ni. My friend ni lagi busy full of activites plus she is mother to 5 kids but dia punya tenaga so energetic! So aku tanya la apa rahsia dia. Tu yang the next day dia brought me NUTRILITE All Plant Protein.

20130128_002825

Sure korang wonder kenapa ya kena ada protein. Jom kita buat ulangkaji balik. Ya la mungkin semua dah lupa. Protein diperlukan oleh setiap sel hidup di dalam badan kita. Badan kita perlukan protein utk tumbesaran yg sihat. Stuktur asas badan kita adalah sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dan dari organ membentuk sistem. Dan yang penting, protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein yang berkualiti, sel yang sihat akan mudah terbentuk. Eh macam belajar sains la pulak ni Kak Red :)

image001

Tapi memang betul Protein memainkan peranan penting dalam membaiki sel badan demi menggantikan sel-sel lama. Disamping itu ia juga contribute ke arah kulit, kuku dan rambut yang lebih sihat. Tambahan pula, ia membantu badan menghasilkan enzim dan hormon dan menstabilkan emosi kita. Dan hasilnya kita akan merasa lebih bertenaga!

 

Oleh sebab itu, Mak Merah nak introduce kat korang pulak tentang NUTRILITE Protein, pelengkap keperluan protein harian kita. Antara kebaikan NUTRILITE Protein ialah:

20130128_002913

•    Mudah, senang, tiada kolesterol dan mengandungi hanya kandungan lemak minimum dan NUTRILITE™ Protein ini menyediakan 8g protein dalam satu hidangan.

•    Ianya mudah dihadam dan mengandungi sembilan asid amino yang penting untuk membantu penghadaman.

•    Adanya pemakanan tambahan iaitu kalsium dan isoflavones soya.

•    Dihadam dengan mudah bersama makanan dan minuman lain.

Dan yang bagusnya NUTRILITE All Plant Protein dihasilkan dari 100% plant based protein formula dan diperkayakan dengan campuran serbuk protein soya, gandum dan kacang. Dan semestinya tiada perisa dan gula tambahan! And by the way, Nutrilite is the world’s No. 1 selling vitamins and dietary supplements brand! Memang pilihan yang tepat!

Kat mana nak beli ni Kak Red?

NUTRILITE All Plant Protein dengan mudah boleh didapati dari Amway Distributors di seluruh pelosok Malaysia. Ke ada antara korang ni agent Amway kot? Ataupun boleh beli straight dari 20 kedai Amway di Petaling Jaya, Klang, Wangsa Maju, Ipoh, Taiping, Penang, Perai,  Nusa Bestari, Batu Pahat, Segamat, Seremban, Kuantan, Malacca, Mentakab, Kuala Terengganu, Kota Bharu, Bintulu, Alor Setar, Sibu  and Brunei.

Don’t forget to start your day and load up your day’s essentials with NUTRILITE All Plant Protein supaya korang pun jadi lebih sihat dan cergas bertenaga seperti saya!

Khidmat pesanan masyarakat Amway Nutrilite is brought by Redmummy.com

Comment: 7