Amway Nutrilite

Amway Nutrilite soy protein dan soy isoflavones!

48hours sponsored post

20130123_201014

Kalau hari tu dalam entri yang sebelum ni aku dah bocor rahsia resepi pagi Amway Nutrilite, kali ni aku nak bercerita pula tentang rahsia kebaikan soy protein dan soy isoflavones pula.

Semua dah tau kan yang badan kita memang memerlukan protein. Tanpa protein kita akan menjadi lesu dan tak bermaya! Dan seperti yang korang maklum juga, protein terdiri daripada asid amino. Dan apabila protein yang kita makan dihadamkan, ia dipecahkan kepada individual asid amin. Asid amino  ini kemudiannya diperbaharui ke dalam protein baru untuk kegunaan badan kita. Penghadaman protein bermula di dalam perut kita, terutamanya dengan tindakan asid hidroklorik yang dihasilkan di situ, dan oleh enzim dipanggil pepsin. Asid hidroklorik di dalam perut ini diperlukan untuk memecahkan  protein bonds. Makanan yang mengandungi protein dipecahkan dan proteinnya akan dipisahkan. Kemudian protein dipecahkan kepada konstituen bahagian mereka iaitu asid amino.

better

Tapi ingat yang keperluan protein bergantung kepada umur dan juga saiz badan. Kebanyakan makanan memang ada protein, tetapi mungkin tak mencukupi untuk keperluan harian kita. Salah satunya ialah soya. Soya telah menjadi makanan ruji di negara-negara Asia selama bertahun-tahun. Protein berkualiti tinggi ini datang dalam tiga bentuk utama iaitu tepung soya, soy protein concentrates dan soy protein isolates – yang memberikan fleksibiliti yang lebih besar apabila ia datang kepada aplikasi makanan.

So apa kelebihan dan juga kebaikan soy protein ni?

• Ia adalah protein vegetarian lengkap mengandungi semua penting asid amino untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

• Minyak kacang soya sebahagian besarnya tidak tepu dan tinggi dalam kepentingan asid lemak.

• Satu alternatif yang sangat baik untuk mereka yang alah kepada susu dan produk berasaskan susu.

• Sesuai untuk mereka yang mencari pilihan yang lebih sihat yang boleh membantu mengurangkan lemak dan kolesterol.

• Ia adalah sangat berkhasiat dan kaya dengan bukan hanya protein, tetapi juga vitamin B dan isoflavon. Protein soya hanya berasaskan tumbuhan protein dengan kualiti protein yang sama dengan daging, susu ataupun telur.

Selain itu, kacang soya juga mengandungi sebatian unik yang dipanggil isoflavones. Dan kebaikan soy isoflavones pula adalah selain ianya adalah sejenis antioksidan yang memerangi kerosakan sel, kajian telah mendapati bahawa isoflavon soya membantu boleh mengurangkan gejala menopaus seperti  hot flushes, dan juga meningkatkan kepadatan tulang di kalangan wanita. Disamping itu juga, isoflavon soya membantu dalam mengekalkan tulang yang kuat dan sihat dengan meningkatkan kandungan mineral tulang dan ketumpatan tulang, yang boleh membantu mengurangkan kemungkinan osteoporosis.

20130123_201105

Oleh kerana kebaikan inilah Amway telah mengeluarkan produk NUTRILITE All Plant Protein yang dihasilkan dari 100% plant based protein formula dan diperkayakan dengan campuran serbuk protein soya, gandum dan kacang. Dan semestinya tiada perisa dan gula tambahan! Yang memberikan kelebihan dan kebaikan macam aku cerita kat atas nun.

So don’t forget to start your day and load up your day’s essentials with NUTRILITE All Plant Protein supaya korang pun jadi lebih sihat dan cergas bertenaga!

Khidmat pesanan masyarakat Amway NUTRILITE is brought by Redmummy.com

Comment: 4

Rahsia resepi pagi Amway Nutrilite!

48hours sponsored post

 

image

Helloooooo! Amway is back again :)

Apa khabar anak2 hijau sekalian.  Hijau le sangatkan coz suka tengok Amway nih everything hijau. Kenapa hijau? Coz dari tumbuh-tumbuhan hijau tu lah yang membolehkan kita mampu hidup sihat, bernyawa dan juga meneruskan hidup dengan cara yang lebih sihat!

Hari ini ceritanya kita nak buat resepi, special Nutrilite Resepi. Dicipta khas dari akak Redmummy. Ok tipu, acah jer….dari pakar pemakanan Amway Nutrilite.

Memula amik camera :)
Pastu  tengok ini bahan2 yang diperlukan….

image

Ambil 1 pack Positrim Vanilla, dicampur bersama dengan All Plant Protein sebanyak satu scoop sudu, dicampur dengan 1 tablespoon active 8 Tangerine/Orange dan ice water gulp gulp! Nyamannnnn!

Resepi kedua pulak, hah ambil Positrim Dutch Cocoa sebanyak 1 pack jer, ditambah 1 sudu all plant Protein, low fat milk sebanyak setengah cup dan ice water secawan gulp gulp! Nyamannyaaaaaaaaaaaa tekak!

Go on untuk satu lagi respi, Positrim Vanilla untuk 1 pack sahaja, dicampur dengan sesudu Protein Mixed Berries dan ice water juga secawan oh gulp gulp! Memang menyamankannnnnnnn!

Lastly, 2 sudu active 8 lemon dicampur dengan Manuka Honey untuk 2 sudu juga dan iced water untuk 2 cawan! Kaw kaw gulp gulp nyamannyaaaaaaaaaa tekak !

image

Dan sesudah itu kita minum . Tenaga pagi kita akan segar, agak mengenyangkan tanpa nasi lemak roti canai mahupun teh tarik.  Berkhasiat bukan?

Diingatkan semula badan kita ni memerlukan protein depending on the age and size factors.  Untuk hari ini, aku cerita dulu pasal resepi2 istimewa Amway Nutrilite.  Hari lain kita bincang issue lain pulaklah yer. Dan untuk mendapatkan Amway Nutrilite pulak, boleh get it from the Amway Distributors di seluruh Malaysia atau kedai2 mereka pun ada kat merata states kita nih, mahupun Brunei! Around the world jugak.

image

 

Ini link untuk kalian study more and get further details of the Amway Nutrilite, not just the nyummy recipes :) http://www.amway.my/nutrition/nutrilite/energise-your-day

 

IMG_5068

Good for breastfeeding mom, see the cheeky healthy baby nih!

Khidmat pesanan masyarakat Amway Nutrilite is brought by redmummy.com

Comment: 7

Nutrilite – Pelengkap keperluan harian kita!

48hours sponsored post

RM_breakfast

Semua orang tau yang sarapan pagi sangat penting untuk kita, in fact breakfast is the most important meal of the day. Sebabnya dengan sarapan yang penuh berkhasiat dapat membantu kita untuk mulakan hari kita dengan penuh cergas dan bertenaga. Betul tak?

For me, normally I take coffee with some kuih, atau kadang-kadang nasi lemak ataupun bihun goreng plus telur mata wajib ada. Tu sebab badan makin naik bagai dipam-pam ni.

Tapi lately ni aku dah ubah menu sarapan. Salah satu reasonnya of cos nak maintain badan kasik slim hiks dan satu lagi reason yang paling penting ialah untuk meningkatkan kecergasan dan tenaga. Ye la, dari pagi sampai ke malam penuh dengan aktiviti, dari kerja opis, balik buat kerja rumah, jaga anak, jaga baby, jaga laki, buat blog entry dan macam-macam kerja lagi. Kalau tak de tenaga confirm lunyai badan ni kepenatan!

So sekarang ni aku on top of the normal breakfast, aku amik this healthy supplement NUTRILITE All Plant Protein to boost up my energy. It was my friend yang introducekan aku benda ni. My friend ni lagi busy full of activites plus she is mother to 5 kids but dia punya tenaga so energetic! So aku tanya la apa rahsia dia. Tu yang the next day dia brought me NUTRILITE All Plant Protein.

20130128_002825

Sure korang wonder kenapa ya kena ada protein. Jom kita buat ulangkaji balik. Ya la mungkin semua dah lupa. Protein diperlukan oleh setiap sel hidup di dalam badan kita. Badan kita perlukan protein utk tumbesaran yg sihat. Stuktur asas badan kita adalah sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dan dari organ membentuk sistem. Dan yang penting, protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein yang berkualiti, sel yang sihat akan mudah terbentuk. Eh macam belajar sains la pulak ni Kak Red :)

image001

Tapi memang betul Protein memainkan peranan penting dalam membaiki sel badan demi menggantikan sel-sel lama. Disamping itu ia juga contribute ke arah kulit, kuku dan rambut yang lebih sihat. Tambahan pula, ia membantu badan menghasilkan enzim dan hormon dan menstabilkan emosi kita. Dan hasilnya kita akan merasa lebih bertenaga!

 

Oleh sebab itu, Mak Merah nak introduce kat korang pulak tentang NUTRILITE Protein, pelengkap keperluan protein harian kita. Antara kebaikan NUTRILITE Protein ialah:

20130128_002913

•    Mudah, senang, tiada kolesterol dan mengandungi hanya kandungan lemak minimum dan NUTRILITE™ Protein ini menyediakan 8g protein dalam satu hidangan.

•    Ianya mudah dihadam dan mengandungi sembilan asid amino yang penting untuk membantu penghadaman.

•    Adanya pemakanan tambahan iaitu kalsium dan isoflavones soya.

•    Dihadam dengan mudah bersama makanan dan minuman lain.

Dan yang bagusnya NUTRILITE All Plant Protein dihasilkan dari 100% plant based protein formula dan diperkayakan dengan campuran serbuk protein soya, gandum dan kacang. Dan semestinya tiada perisa dan gula tambahan! And by the way, Nutrilite is the world’s No. 1 selling vitamins and dietary supplements brand! Memang pilihan yang tepat!

Kat mana nak beli ni Kak Red?

NUTRILITE All Plant Protein dengan mudah boleh didapati dari Amway Distributors di seluruh pelosok Malaysia. Ke ada antara korang ni agent Amway kot? Ataupun boleh beli straight dari 20 kedai Amway di Petaling Jaya, Klang, Wangsa Maju, Ipoh, Taiping, Penang, Perai,  Nusa Bestari, Batu Pahat, Segamat, Seremban, Kuantan, Malacca, Mentakab, Kuala Terengganu, Kota Bharu, Bintulu, Alor Setar, Sibu  and Brunei.

Don’t forget to start your day and load up your day’s essentials with NUTRILITE All Plant Protein supaya korang pun jadi lebih sihat dan cergas bertenaga seperti saya!

Khidmat pesanan masyarakat Amway Nutrilite is brought by Redmummy.com

Comment: 7