Kasut turun temurun…

korang ni bebulan puasa ni memang ramai baca blog kan?

hahahahha kantoi situ!

tak gi shopping ke lunch break kak oiii?

aku ada le sekali dua je tak turun lain hari memang lunch break ada je yang aku belikan.

Aku baik, entry yang pependek aku buat 2 entries per day. jaranggggggggggggg aku up 2 entry tau, but extra bonuslah kat hangpa yang bertenggek kat RM kan.

 

IMG_2628

3 pasang kasut ni, asalnya duduk di rak atas sekaliiiiiiiiiiiiiiii….buruk bukan sebarang buruk tuh. Buruk yang berjenama. Kalau dak aku dah niat balingkan jer kehkehkeh….but kasut2 ni belongs to RD. ada sebab dia menyimpan.

Bila aku bebel kat bapaknya, laju je dia menjawab ni untuk Abanglah.

Kaki dia kan dah melonjong, so percayalah memang dia boleh muat pakai semula kasut2 bapaknya.

Betul koooooooooo!! Tak sesia beli memahal, 2 keturunan boleh pakai kasut2 bapak ko kahkahkah….so Kakak cepatlah membesar, bolehlah ko menyarung kasut2 mak ko pulak!

Tetiga kasut tu Timberland brand, bapaknya bawak pi travel, pi kerja. Company sekarang je dah tak boleh nak bawak kerja kasut2 macam ni, so memang rezeki abanglah dapat kasut bapaknya kan. Tu pasal skang kasut2 tu pun dah turun pangkat ke bawah. Sususan atur kasut2 kami, ikut pangkat memasinglah. bapaknya paling tinggi so bapaknya rak atas, tapi sebab maknya tak kuasa nak menunduk, rak medium hak maknya, dan kemudian followed by kakak and abang and RB hehehehhee

IMG_2634

Kasut ni, permulaan pertama untuk anak bujang, yang aku beli di Milan. I wanted him to have this kind of snickers for his Aidilfitri, style2 orang besau sket. Masa bawak balik dari Milan dulu dia tak berapa minat, but as time goes by, manusia pun berubah sesikit and dia sudah berkenan sangat tak sabar nak pakai kasut nih.

Dok pujuk aku mintak izin nak pakai for buka puasa events kami, but aku tak bagi. Biarlah dirasmikan masa Syawal nanti coz after all, Aidilfitri adalah untuk kita berpakaian baru, segalanya baru. So sabar je lah bang…

Dia nak pakai kasut ni coz senang dia nak amik air semayang masa kat events bukak puasa tu sumer, tak yah nak riuh pakai socks bagai, but bertabahlah ye bang. Raya pun dah nak dekat je lagi.

ha bang kasut2 ko nanti simpan, turun temurun kat RB pulak!

kahkahkah…memang tak lah kan, ada kasut yang dapat diturunkan ke Kakak, but kalau dah tak muat jugak kakak pakai, memang jatuh pada cousinsnya pulak. Nak menunggu bagi kat RB, oh makan bertahun2 lagi lah kan, beza Abang ngan si bongsu tu 10 tahun hokey!

Comment: 5

The first and more to come hopefully….

IMG_2583

IMG_2585

IMG_2587

Jul 25, 2013 | Small but a start for my Hermes by redmummydotcom on Keek.com

IMG_2588

Takyah bebellah

Dalam keek tu pun dah cukup bebel.

Pastu orang tengah sibuk belek my new Clic Clack ni si Yanok w/a suh buat instavideo parody Abby Abady (hok laki barunya kiss2 bahu kanannya). hah memang sedang elokkkkkkkkkkklah sangatkan.

So instavideo tu sapa yang paham tengok Abby Abadi punya instavideo, tau le maksud tersirat yang aku uploadkan kahkahkahhh……laki aku takde le masa buat keek tuh, kalau tak aku dah suruh dia sama cemolot, cepipi, cebahu ceHermes!

Keciknya gelang awak nih, beli memahal kecik ni jer? Baik le beli emas berlian ke…lagi pekdah

Oh ok, jom Habib jom PohKong jom Tomei!!

Comment: 6

Yakult Buka Puasa!

Nasib baik le Sue Ann NN w/a aku tanya pasal something related on Yakult.

Kalau tak langsung lupa entry Yakult nih tak pernah bebuat. Tak yah buat pun takper, but aku nak gak buat, one of my buka puasa events. Yakult is also my client.

Ok tepi tepi…

Tayang muka merah dulu….

IMG_1466

Bang, muka takde perasaan ko bagi kan bang

 

IMG_1468

Hahahah bang pandanglah sini

Taknakkkk

IMG_1476

Ler tak sudah lagi muka maknya

Biasa ler, dapat dok kat seat passenger, bukan selalu. so posing ler sketlah.

IMG_1483

Zeeshan kan, sangat skang tau yang tempat duduk dia kat car seat tuh. lagipun carseat tinggi, dia boleh nampak dunia luar. hiksss

IMG_1487

Kami on the way ke emm..

Kokopelli Travellers Bistro PJ, event buka puasa bersama Yakult dan warga emas juga.

IMG_1506

Sign redmummy.com dulu

IMG_1518

Fafau dah tentulah ada kan, the spokeperson of Yakult too.

IMG_1520

Dik, ko dok diam2 jap dik. mak nak buat keje sat yer.

Abang kakak dah dok dalam, so ko jangan lari ke mana nak oiiii

IMG_1522

Daaaa tepi baloons Yakult pun bolehlah, asal anak kat sbelah tu tak melompat ke meja orang

IMG_1526

Warga emas yang diraikan, berbuka  puasa bersama Yakult

IMG_1542

Fafau beramah mesra dengan warga emas yang ada

IMG_1566

Eh sorryyyyyyy, tak tau nak pegang awak Yakult kat mana…hahahahha, takde niat la

IMG_1565

Ha aku je lah yang over amik gambar ngan mascot kan, once again abang kakak dok sibuk dok dalam nunggu berbuka puasa dan packed up with their gadgets

IMG_1570

IMG_1578

Bla bla bla bla blaaa yada yada yadaaaaa

IMG_1583

Ok poseeeee

IMG_1630

Dia punya mengamuk nakkan Yakult tuh, habis abang kakaknya minum depa kena tinggalkan sket bagi adiknya. kalau tak dpt dia ngamuk. bukan tak nak bagi semua but at one time dia tonggang sampai tumpah, melekit le kat badan ko plak tuh. dah tuh sambil dia minum makpaknya kena minum sama le jugak. derrr…

Oh kita dah abis bukak puasa pung masa nih. tu pasal aku dok mengacau kopi.

Bolehlah makan buat lapik perut buka puasa sini, nak kata sedap pun tak berapa nak menikmati coz RB dok melasaknyaaaaaaaaaaaa. Abang kakak kat depan mata boleh tengok jelah, jauh nak nolong makpaknya, selangkau meja depan, sempit sketlah makan dalam nih. kalau kat luar mungkin lebih bebas but kat luar dah full house.

 

IMG_1642

Kat tengah2 jalan ni pun RD suh posing, Shah punya pala je nampak ehheheeee

Sian le lagi kakak, nampak red eye ko je kak

IMG_1636

Lepas Raya, mari ke kilang Yakult pulak yer….

Lepas raya aku busy beeeeeeeeeeeeeeeeee. Orang cuti raya pepanjang, tapi aku kena pi terbang melayang. Alah sekejapan jer…tak cam apak ko nanti.

Comment: 11

Zana the red sole of Cipela!

 

IMG_2332

IMG_2334

IMG_2329

Istimewanya ‘ZANA’ CipelaCouture ni ialah….the red sole tuh. Selain colour emerald (more to turquoise) nih yang aku gilakan, the red sole tu lah yang lebih menawan menambat hati.

For ready to wear or even customized shoes of Cipela Couture at  hidy@cipelashoes.com 012 395 6839

Cipela Couture’s FB and Cipela Couture’s website !

Cipela

Good news – Those in Petronas KLCC, lucky you. the Designer will be there with bunch of Cipela Shoes!

Comment: 4

Sebarkan Semangat Ramadan di Kampung Bukit Kapar bersama Coca-Cola!

48hours sponsored post

IMG_2355

Assalamualaikum pakcik…
Waalaikumsalam nak…

Saya nak pergi Kampung Bukit Kapar, ini ke tempat dia?
Aah betullah, ni Kampung Bukit Kapar la.

Dewan Serbaguna dia kat mana ya pakcik?
Kat depan tu jer, belok kiri, dah sampai.

Terima kasih pakcik
Sama-sama

IMG_2367

Macam yang aku mentionedkan hari tu, aku kan datang ke Kampung Bukit Kapar, Meru, Klang untuk mengedarkan juadah Iftar dalam ‘Mangkuk Tingkat’ khas untuk penduduk situ. Tempat ni terpilih kerana ada antara korang telah menominasikan seorang penduduk kat sini, so here we are :)

Walaupun jauh, almost satu setengah jam perjalanan tapi demi Sebarkan Semangat Ramadan, that s ok. Sebab kalau aku tak pergi, korang takkan dapat merasa apakah dia nilai murni dan cerita dalam Semangat Ramadan Coca-Cola nih.

IMG_2415

Merah menyala mangkuk tingkat Coca-Cola

Terus-terang aku memang menyokong sepenuhnya usaha murni Coca-Cola menyebarkan kebaikan dan positive vibes supaya dapat meningkatkan dan menyegarkan lagi semangat kita semua terutama sekali pada bulan Ramadan ni. Tak kira bulan sebenarnya tapi bulan ni exra bonuslahkan, bulan mulia.

IMG_2553

Inilah isi dalam mangkuk tingkatnya, tak dilupa sebotol Coca-Cola 1.5liter, kesemua inilah yang diagihkan pada penduduk kampung

Alhamdulillah, sebanyak 625 biji mangkuk tingkat berjaya diagihkan kepada semua tak kira tua muda miskin ataupun kaya supaya mereka sama-sama dapat merasa juadah Iftar ini.

Dan surprisingly, penduduk kampung dah mula beratur seawal 2.30petang dan makin ramai memenuhi Dewan Serbaguna menjelang 3.30 petang. Officially jam 4.30 petang barulah mangkuk tingkat diedarkan dan keadaan sangat terkawal, coz this is not the first time for the crew, so line yang bersimpang siur macam ular orang beratur tu, bergerak pantas!

IMG_2432

Dan sudah semestinya ice-cold Coca-Cola yang disediakan untuk diedarkan kepada penduduk sekalian untuk juadah iftar nanti :)

Masa aku  hantar gambar Coca-Cola sejuk berduyun ni kat my Whatsapp group of family members, semua tekak dok, beralun2 hahahahahah….

Dugaan ye korang…

IMG_2554

Tapi apa yang aku perasan, semangat kerjasama yang dipupuk untuk menjayakan event ini pun seharusnya dipuji.

Boleh refer kat my keek nih camne petugas Hot FM dan Coca Cola mengagihkan mangkuk tingkat dari lori ke khemah dewan.

Jul 24, 2013 | Sebarkan semangat Ramadhan by redmummydotcom on Keek.com

Keek Semangat Ramadhan by Redmummy

IMG_2556

Sama-sama berganding bahu untuk memastikan penduduk Kampung Bukit Kapar yang datang dapat membawa pulang juadah Iftar mereka. Kerana itulah tujuan asalnya majlis ini iaitu untuk  meraikan dan menghargai mereka yang sibuk berkerja tetapi masih sempat pulang untuk menyediakan juadah Iftar kita. So hari ni kita bagi depa rehat sebab Coca-Cola dah sediakan juadah Iftar kepada penduduk-penduduk Kampung Bukit Kapar.

Terpancar senyuman tanda terima kasih di muka masing-masing bila menerima mangkuk tingkat tu. Aku pun rasa hilang penat driving jauh-jauh dari KL datang ke sini bila dapat melihat this act of kindness. Terima kasih sekali lagi Coca-Cola!

IMG_2555

And by the way, inilah dia Abang Zarul yang menang contest ini kerana menominasikan dua orang  jirannya yang mempunyai dua orang anak yang kurang upaya. Abang Zarul begitu meyanjungi jirannya yang begitu sabar dan tak pernah mengenal erti penat lelah dalam menjaga kerenah anak-anaknya itu dan mahukan beliau dihargai.

Walaupun Abang Zarul pemenangnya tetapi beliau turut sama berkongsi kejayaannya bersama jiran tetangganya.

IMG_2447

Majlis ini juga disokong oleh Hot FM dan Fafau pun turun sendiri ke padang. Seronok aku tengok makcik-makcik dapat bergambar dengan Fafau, maklumlah selama ni dok dengar suara jer.  Memang berebutlah jugak Fafau dikerumuni dek orang kampung.

IMG_2557

Sama-samalah kita menyebarkan Semangat Ramadan dengan melakukan kebaikan sesama kita, Insyallah…

Untuk pengetahuan korang ada 7 lagi tempat yang akan Coca-Cola anjurkan majlis seumpama ini. Kat mana? Terpulanglah kepada korang untuk nominatekan ya :)

IMG_2558

Alhamdulillah rezeki kami sekeluarga pun sama berbuka mangkuk tingkat, terima kasih Coca-Cola :) . Walaupun hampir 3 jam pergi balik untuk aku sampai ke Meru, tapi misi dan matlamat tercapai.

I came back with the Semangat Ramadan dan menyebarkannya di sini…

Khidmat pesanan masyarakat Coca-Cola is brought by Redmummy.com

Comment: 9