Raya Cheras Kapar…

cite raya lagik lah, of cos le tak abis2 mar….baru first day raya nih. Jump teruslah, akak bukan ada banyak masa pun, gambar beribu dik oi, nak transfer from the WLW to WP tu pun makan masa gak. Cut cut je hah…so after our raya at our own Red House, kita terus to my parents house yang jauhnya 2-3minutes je tuh.

Lelepak beborak…dan bersalaman.

IMG_6841

mak ajah

IMG_6843

abah

dedua pun dah uzur tak berapa sihat, but bolehlah jenjalan sikit skang nih

IMG_6852

followed by sume orang ler bersalaman, no group family photo coz tak pernah nak dapat cukup quorum lagipun memasing nak rushed gak to umah mertua.

IMG_6866

semua orang dapat duit raya from my parents, anak cucu menantu cicit pun dapat too

IMG_6913

ado gak spam gambar hah…camera fon aku dah jadi hak semua orang, bila tengok balik muka memasing yang penuh bukan muka aku pung

IMG_6932

my one and only kakak

 

IMG_6918

lagi pakai hitam lagi nampak kuruss mengering betul RD ni heh

 

IMG_6941

apsallah yang ko nak panjat buaian tu dik, lagi mak ko marah lagi ko panjat…his bebudak

 IMG_6953

klon Mira Filzah sangat budak depan nih

IMG_6985

kan aku cakap hp aku memang jadi harta anak2 buah

 

IMG_7026

dan spam beramai2

IMG_7036

hah naik penuh dah….

IMG_7058

pastu kita rushed balik Kapar pulak, tetiga tidur dalam kereta…sodap betul

IMG_7073

terus bersalaman bermaafan

IMG_7083

terluah terus apa yang tersimpan

IMG_7125

kat sini pun depa buat harta gak hp mak depa…

IMG_7135

habis bersalaman pastuh memasing melepak, laki aku pi carik bantal hehehe cam biasa ler pakcik tuh

IMG_7155

Zeeshan tu dia pakai jubah ni sampai late petang, maghrib gitu, punyalah tak nak bukak

IMG_7159

ni family photo yang ada untuk hari tu lah, ada yang tak balik turn rumah mertua etcs..ada yang dah balik, kami pun sampai dah petang tuh

IMG_7174

pastu satu family balik, tinggal us je lah…

IMG_7181

Red Family with our mak, nenek

Zeeshan tu takde perasaan dah nak berposing gambar segala…

IMG_7197

pas mandi, tukar uniform dok dapur sudah, ada sedara mara datang malam tu, menjelang midnite kami pun pulang semula ke Cheras and pusing mesin kekemas sikit tidoq and esoknya kena balik Melaka pulak…

Hah simple pun tak simple, the same routine macam tetaun yang lepas, mestilah ada yang ‘kurang’ tapi malas nak pikir.

Lepas raya ni ler yang aku rasa aku tak berapa sihat, skang ni pun ngah ulang alik spital, nanti ler sesenang akak citer, check up tak hehabis lagik.

Well ok, kita sambung lain kali cite raya lagik yeah…Melaka raya.

Jadi officially cam biasa kita team raya KL pastu team raya Kapar and team raya Melaka :)

Comment: 0