DVD

Sesekali dalam sejarah RM!

berbulan gak aku tak tengok dvd

tv? whuiii…seimbas lalu je aku pandang tv kat umah kat bilik nun

mmg tak bernapsu

pungkok dok galid ngan sofa ngan kosi study aku ngadap blog blog blog

IMG13492

so on fri nite

ngan selamba kodok aku tinggalkan pc

kuasa heh nak ngapdet

pdhal gambo ke main melambak lam draft, pusing2 asik makeup make up make uppppppppppp jer banyak

so aku landing kat sofa merah

layan dvd

2 dvds back to back aku melayan…

reddy adalah tak pekak ke ko hek dok tido depan tv, all nite long aku tgk tv, dia lah tenggek kat situ, dah abih aku tengok masuk bilik, tau pulak kedek2 nak tengok sama…

sirman n kids dah lena selenanya waktu aku layan dvd ni sengsorang, syok!!

ai m not a tv person, but aku adalah pencinta dvd, cuma kerana aku tak boleh nak menonton setiap hari, kalo aku tentok tv, aku leh bagi korang satu entry jer ler per day. sungguh!

nak bet?

Comment: 10

Bila tengkukku mula sakit…

laptop-inspiron-10-right-red-alternate-314

saya sedang menabung

untuk setiap sen

bagi mendapatkan ini untuk diri sendiri

insyallah….gigih simpan seposen demi seposen yer…

IMG11496

blogging is my part time job

blogging is also my side income

tapi kadangkala, aku amat capek menggunakan Dell PC so aku terpaksa pakai laptop Sirman and do it casually from the bed, sambil nonton DVD yang sirman pasang…

itu desire saya yang pertama…

my May’s earning is out on July, n that s the best payment ever from Nnang yang saya buat for bertubi2 advertorial job.

tapi tu ler, jam2 tu lah July road tax keter aku pun nak mati kannnnnnnnnnnnnn! saje je tau…

Comment: 16

Changeling & Benjamin Button…

ari dating malam tuh, tenang aman damai jer…

kami menonton Changeling lakonan Angelina Jolie. citer ni aku recommendlah sangat korang tengok, yang pompuan kompem melalak nye lah at the end of the movie.

kisah ni taun 1928 gitu, a mother AJolie pi keje, balik keje tengok her son age 9yrs old was gone missing. make it short dia buat report police, police buat pedajal x sesungguh carik anak dia. few months later siap police datang bagitau anak dia dah jumpa which actually anak sesapa tah…she s been forced to take the boy as her son, buat press statement bagai. a mother being a mother, fight for her right sampai police sumbat dia masuk spital gila.

police zaman tuh ada konspirasi giler woooo.

one day adalah sorang budak ni kena tangkap dek police dia cakap memang dia ada terlibat ngan pembunuhan bebudak boys lam 20 orang. that was led by sorang jantan gila nih. so apparently anak AJolie adalah salah sorang yang dibunuh tu. from that barulah depa kuorkan AJolie from the spital gila.

macam2 lah perjalanan AJolie, tp still x tau betul ke anaknya mati idok. just that police department memang kena sue ngan dia and mamat yang bunuh bebudak tu pun mati hukum gantung.

but that s not it, at the end of the movie….

jeng jeng jong….

sila tengok sendiri. Changeling.

To find her son

she did what no one else dared…

img07326

2nd movie – Benjamin Button

Damn good movie too! ramai dah tengokkan, tapi aku baru melayan tengok malam tadi, fuh, sekali 2 kali berturut2 aku tengok coz the first round tuh, jap2 kena layan bebudak ni ngan study, aku nengok sengsorang coz half way sirman kongkalikong…bestnyaaa! si brad pitt tu alahaii, hensemnya koooooooooo! dahlah hensem pandai berlakon plak...

ha baru pasan, dedua malam aku tengok laki bini nya movies, coincidence lah pulak….

tapi aku still prefer Brad Pitt ngan Jennifer janda lamanya ler…ehheheheheheh jen napa ler ko tak nak beranak, kalo ko tak sibuk nak jaga badan, takde le laki ko pi carik bini lain weiiii…..!

Comment: 21

No motivation…

pernah tak korang rasa macam satu ari korang malas nak buat sesatu menda tuh? macam biasanya keje ko memasakkkkk je ari2 kan, so ko macam nak berenti memasak tp kalo tak masak kang tak berasap dapur ko anak2 ko kena makan.

atau mbe ko selama ni suka ngan keje bawak teksi, tp satu hari ko bangun tidur rasa macam ko bosan ngan keje tu, ko nak buat keje lain. but in order for u to get a new job, ko kena gak bawak teksi tu. kalo tak, anak ko yang 8 orang tu nak makan apa?

sbb apa ek aku citer gini, coz….

aku macam dah boring kadang2 ngan blog..

ehheheheheheh

it is true.

aku suka blogging bila banyak je benda cite yang nak kena update

tp bila aku dah takde update

aku boring

aku malas nak bukak blog

sbb tu lah

aku idangkan korang gambo aiskrim jer

img070491

aku kena ada motivation sket lar, bila ada push baru aku macam rajin banyak lah nak berblog. banyak gak entry, kang aku letak entry satu per day pun korang dah bising kan. esemen aku buat, siapkan on time, sume aku buat…review ke hapa aku mesti buat gigih. tp bila tang daily updates aku ngah ada ‘penyakit malas’ sesangat.

no it s not that aku nak bising ke hapa

just that aku macam kemaruk ngan desparate housewives, tetiap malam layan dvd tuh (skang ngah layan season 4) so sebab tu lah aku pendekkan2 je cite2 blog aku.

some more aku tak leh tengok sengsorang, aku kena kena tengok ngan sirman. coz dari episode 1 season one lagik aku dah tonton sama sirman, so dia pun dah naik addicted, tu yang tengok pun kena sesama, sorang nak pi toilet, pun kena pause, punyalah best ngan cite tuh.

mbe lepas aku nye ‘dadah’ tu dah abih baru aku leh concentrate ngan blog tiptop. but it s not that aku cam abaikan lah blog aku ni cuma aku macam malassssss banyak nak menulis. kalo boleh tu nak letak gambo skeping je n blah cabut tengok tv.

huhuuuuuu…..

Comment: 67

Blue-Ray Disc…

malam tadi aku meleka tengok dvd :) , ater x kuasa nak letak entry hiks….korang biasa kan beli BlueRay disc nih..ada 4 filem lam satu disc, sonok gak lah melayan Pay Off n Wanted. lagi 2 tu aku x tengok yet, malam kang lah ai tengok. so kalo malam kang aku meleka x dok entry adalah kerana dvd gak…most of the nites aku spent tgk dvd ngan sirman lah, itupun kalo ada masa. kalo cam x free, jemaat or sabtu je lah waktu kami tonton…

napa aku buat entry nih, cam bosan jer

duliklah, janji aku amik initiative menulis..

eh korang janganlah caya bulat2 apa yang statement lam kosmo smlm tu cakap ‘”Memang pada awalnya saya berasa sedikit terganggu kerana dia begitu menyukai warna merah. Sikit-sikit merah. Beli barang ini merah, barang itu merah. Boleh dikatakan semuanya merah. Namun, lama-kelamaan saya sendiri sudah terbiasa dengan kegemarannya ini dan turut menyokongnya’ <–nan ado nya sirman cakap gini, tp reporter tu nak bagi korang pahamlah sket kiranya sirman tu tak kisah ngan merah aku ha..hahahahahahha

maunya nak kisah??

mak merajuk kang…

Comment: 12