Gegirl

Our Sun nite…

020320085225.jpg

kalo x sunday nite, monday morning mmg banyak le segala barang nak dihantar to my mom’s hse. kali ni extra bags coz i pack up all used bajus suors belongs to the kids to be given away.

tiap kali aku datang nana my sister mesti cakap wah pindah umah kah…hikss

020320085233.jpg

after having our dinner, before going to mom’s hse, the usual sunday nite he will ‘feed in’ my sparkle grey. ater minyak tu nafkah suami gitu kan…seposen x kan kukeluarkan except dah kuning menyala and sirman x sempat nak isi, aku letak la 10hengget.

020320085241.jpg

sibuk la budak2 ni orang nak bergambo diaorg pun nak nyelit sama… oh masa ni abang belum lagi kena allergic mata muka nya tu yet… aku pun actually ada allergic ni, biasa kalo makan salah ubat, dedua pregnancy lepas beranak masa kat spital doctor bg ubat, terus swollen mata muka ku….

020320085238.jpg

hari ahad pun dia patut anto keter cuci, nan ado! aku bising coz ada taik burung landing kat windscreen, bukan masa aku bawak ye…masa dia bawak abang pi tuition …

020320085243.jpg

asal aku nak amik je gambo dia kan, mula lah dia buat lawak x hengatnya tu..

kali ni sirman pesan = woi korang asik baca blog wife aku jer, meh lah blog aku plak weii….

He s not one of the chosen one, he is a must blog that i have to promote, weii..blog aku ni under his control la, x de dia, jangan arap aku geti nak buat segala template mak nenek meghah bagai. anw thank you for recovering back my template. ha pi la jemput2 jenguk : Sirman @ Ashterix

 

 

Comment: 5

The Red Family…

020320085211.jpg

 

bergelumang…

Comment: 13

Red Little Girl…

260220085076.jpg260220085082.jpg260220085081.jpg260220085080.jpg260220085085.jpg260220085083.jpg260220085086.jpg

little girl is not well, so she didnt go to school today. I asked her to take her puff puff, dia tau la apa mende ni…

aku tengok camne dia buat semua tip top, except she x pandai lagi press the inhaler. lepas pakai pun dia pandai bukak simpan balik.

260220085087.jpg

hope she feels better…smile for yr aunties and uncles in mom’s blog pls..

Comment: 17

Red Gegirl…

p2170025.JPG

 

aunties and uncles rindu gegirl ye…very the little diva tak pose gegirl ni?

 

 

Comment: 17

Red for Santai Cafe…

160220084946.jpg

the saturday is so so so bloody bz day. lepas je balik dari tuition class abang, we went to Tapai Semaian, kira makcik angkat aku nye kedai pokok tanaman segala bagai la kat BTR tu.

Kak Latipah from Spore wanted to meet me, but i really cant make it. i m catching deadline! so we went to quick dinner, at Santai Cafe new restaurant baru bukak kat Taman Tasik Permaisuri, betul2 depan VA umah aku tu. very the sepelaung. maaf sesangat ye kak, i will qada next time, u know the reason already kan kak…

160220084965.jpg160220084970.jpg160220084973.jpg

i had a bowl of mushroom soup, just soup. mine one is good, sedap. sirman had the steak, dia cakap x sedap. kids aku tapaukan chicken wing coz dema suma x nak makan kat situ, nak tapau bawak balik. and they are happily with their new toys, senapang pang pang for abang and doctor’s set for gegirl.

160220084949.jpg160220084962.jpg

x sampai sejam we dah ca alit but.. manyak menda aku nak buat kat umah tu.

 

bertukang, berkemas, menyelongkar… for segala mak nenek meghah.

 

160220084972.jpg

btw, sirman minum black kopi dia cakap rasa cengkih! hiks… n my teh tarik mmg sodapp, lagi sodap dr Penang Mari TTDI. sesapa nak try, jemputlah datang, roger2 lah aku ye kot aku leh join sekaki.

kalo roger nak suh aku bayarkan, baik x yah…maklumlah aku ni banyak sejarah kena ketuk, so sangat2 sensitip ler skang ni.

Comment: 1