Kemek

Ngeletisnya depa…

IMG15624

kuor dari umah kakak arituh terus kami pi makan

ada straycat ni amboi ke main usha si Kemek

hah dalam tu Kemek yer bukan Reddy.

fyi, skang new developement depa pulak iskk, x bley berdekat langsung. yang Reddy dok tunjuk samseng dia like ‘this is my territory’ yang Kemek plak macam ‘ko pehal kecik? aku pun ada hak gak lam umah nih’

ha gitu yer

IMG15625
IMG15626

pagi2 tu sonoklah, time aku kuorkan Kemek so depa 2 perambat main kekejar, tp Kemek tu fed up gak ngan Reddy yang asik ngekor dia jer. ada gak aku tengok depa siap berlawan gaduh nak gigit2 tuh eii aku baling gak dedua ngan sudip tau!

oh malam tadi aku lalok

so aku lepak jap kat katil bilik abang, Kemek datang panjat tidur sama kay. wah Reddy tengok stare giler dari pintu bilik abang tu, rasa macam ‘amboi kooooooo lebih nampak’

hahahahhaha

over aa jeles

Reddy ko tak leh jeles, aku dah bape kali nak hugging berkempit ngan ko tp ko jer yang sesentap suka dok sorang2 kat tepi tv.

Diorg kena baik to each other pasal sampai bebila depa bertentang mata…nak2 plak tak lama lagi bila Reddy jadi dara sunting, Kemek plak bujang trang tang tang…..

huii…bercucu le teman :)

Comment: 13

New Kemek to Red Family…

IMG15608

Itu Kemek namanya…

persian male yang very the manja

umurnya lam 10 bulan

Kemek ni anak2 aku nya fav masa visit umah kucing kakak nih tak kira dulu mahupun skang….

IMG15612

akak nak suh Red datang nih ada ajat

nak bagi Kemek kat Red

haaa??

aaaaaaaaaaaaa!!!

IMG15610

Kemek is officially with Red Family

bley lah kawan2 ngan Reddy yang garang tapi manja ittewwww

Kakak – terima kasih yer coz percaya kat Red Family utk jagakan Kemek.

IMG_4510

isk menatang apa ko nih ke main bosar!

tau dok, Reddy tidak welcome him at all. dia tak suka tol ngan Kemek. amboi ko Reddy, mementang ko lah puteri di VA, sangat2 ko nyampah ek ngan Kemek.

IMG_4512

udah few days gaklah Kemek dok ngan kami. kalo gambo2 ni sume gambo ari pertama dia sampai. Kemek macam celaru sket lah, abih air n iams yang lam red bowl dia dok kelecahkan. oh btw aku beli gak set baru utk Kemek, almost semua apa yang Reddy ado,Kemek pun ado gak lah. tp at the moment Kemek dok lagi lam cage.

IMG_4515

so far depa 2 lom bley dekat. masalahnya Reddy asik nak belasah si Kemek je tuh. ko kang si Kemek tu rogol ko kang, ha baru tau sapa besau sapa kecik. asal Kemek dok diam jer, mulalah dia carik2 ekor panjang orang tuh, ada jugak dia berajat nak gigit bulu Kemek.

but after few days, Kemek dah start kejar dia balik, eh silap

dema main kejar2 satu umah

ya gitu

IMG_4516IMG_4518

Sya mak kitty – kerana itu lah akak  terpaksa tolak offer ko, not now la yer. thanks for your offer, Kemek was offered by kakak earlier than your offer mar….

Untuk minggu ni Kemek kuor masuk cage, under our supervision, coz nak get used kan dia ngan the environment. ok aku bagi Kemek 1 minggu lagi utk get use with everything….this week kena angkut bawak dedua pi vacci. Cage tu pun Kemek punya, kakak siap bagi Kemek and cage nya so takdak lah dia cam homesick gitu kan.

korang ingat dulu, aku nye meraung2 kat korang mintak tolong to get me little persian…

tapi skang rezeki tuhan bagi, bukan takat sekor, tp 2 ekor, pastuh ada jugak yang mendepakan tangan untuk derma jariah lagi the kitten.Oh kakak dah tak give away ye kucing2nya…hanya yang terpilih je berhak dapat.

Yang terpilih itu adalah Reddy, for Kemek.

Kemek adalah nama asalnya, so we decide to maintain the name. Kemek kemek….

Comment: 21