Mekah

Overseas Trip…

IMG00619-20110522-1851

For my parents…both are doing their Umrah

IMG00621-20110522-1852

For Red Family…. :)

Comment: 28

Duit dok mengalir je weih……..!

IMG02095-20100825-0025

wiwittttt! orang sokmo cakap kalau aku tua, ha macam muka mak aku tuh. kira satu chop lah gitu! so anw, by this time mak ajah dah terbang jauh ke bumi Mekah. Epi and I tak leh nak hantar siangnya ke KLIA, adik badik lain yang hantar, so we came at nite. tapi nak menunggu mak aku balik dr tadarus halahai, sampai terpaksa aku ngan Sirman jemput mak dari surau lah….ni kitorg muka2 dah past midnite worr….

si Epi tu perasan dia pun ada makwe lam RM yang minat dia gak, so sakan lah nak suh aku kuorkan muka dia gak…well, insyallah mak ajah balik sehari 2 sebelum Syawal. semoga selamatlah hendaknya mak ku di sana. Sayang makkkkk!

IMG02092-20100824-1510

rial and sin dollars…

IMG02097-20100825-1025

dan duit di musim raya ni dah macam air menjerlus….duit rial tu top up untuk mak ajah aku pakai kat sana. i oso had to change to S$1,500. Hello Singaporean, i m not going there. kalo aku pergi, aku pi sesenyap ahhahaha takde maknanya bulan2 puasa ni nak berjalan weih.. duit malaysia tu aku pulak keje aku jadi Ah Long untuk penukaran ke duit raya. aku kutip dari budak2 opis untuk ditukarkan ngan lagi bapak Ah Long gitu heheheheh. dah dapat pun duit rayanya tapi sebab aku dah bagi2 kan no photos lah. so settled tang tuh.

ni blom lagi duit lain, aku teringin nak beli curtain pasang siap, selain dari IKEA kat mana ada jual yek? aku dah ada ukuran langsir, tak standard ngan biasa tp tu lah nak mencariknya manghaik, sumpah tak tau. so saya yang hena ini mohon bantuan dari korang, adakah tuan puan tahu di mana ada jual selain IKEA?

ikut laki aku pakai je sampai 10tahun, isk, orang laki sume bantai amik mudah jer. curtain aku yang cantik merah menyala jahitan lawa tu aku buat kat jakarta, pagi tempah petang diorg siapkan. memang cung! tapi awatnya sampai nak buat jauh ke jakarta, yang kat kl pun ado tp again, alasan basi aku, dah nak rayaaaaaaaaaa baruuuuuu heboh nak mencarik. huh very the systematic and tak organise langsung!

so tolong tolong……. sian aku, mak jauh kat mekah nun.

Comment: 21

Waktu Bonda di Mekah …

kenangan 150

front row, 2nd from the right (brown handbag)

27112009149

the right ujung sekaliiiiiii

kenangan 145

the black jubah, left side, yang ngah dok menulis

kenangan 137

yang pakai sunglasses lah sapa lagik….

bagi laluan kat mak ajah aku boleh? mak aku kay, mak RM. mak aku yang sokmo baca citer aku lam papers majalah, tengok tv anaknya ni hah tapi tak pernah nak puji. dia puji belakang anaknya jer….paling den sodeh syahdu dengar…ni aku terdengar kay, coz we were in sedara’s house bila mak terpuji2 anaknya si merah nih..oh kembang2 aku. tu pasal mak x suka puji anak2nya ni hah dedepan…

masa aku nak beranakkan dedua anak, dari awal sampai ujung mak aku tunggu, tetiap ari datang dok spital sama, jaga lam pantangpun mak aku yang buat, datang pagi umah aku, petang dia balik. oh mak ai lap u makkkkkkk!!!

btw mak aku memang tetiap taun pi rumah Allah, pak aji aku pun sama. taun nih pun depa pi lagi, but usually depa jarang pi together2, biasa abah aku pi tengah taun waktu cuti sekolah and mak ajah pi ujung taun bila bulan ramadhan. as always. eh gambo mak aku pakai sunglasses tuh coz matanya x berapa ok yer, dia x leh kena panas, sejak 2,3 taun nih tu yang kuor umah jer mmg kena ada kaca mata itam..

i got these photos from Sirman, which he got from the ustaz in the same agency yang mak aku pergi. yelah makpak aku bukan internet nya orang. so anak menantulah yang kerojerkan…since in RM i hv so many entries, i put this entry special for mak mak…and mak ajah ku, and mak mertua ku hahahahah, sekali arung. oh to mak mertua ku, ok ok this weekend kitorg balik mak…this wkend takdak event :)

Selamat Hari Ibu ye sumer :)

Mother’s Day is coming, i think i m going to buy something else for our both mothers. taun lepas adiah bday diorg kitorg bagi handbags, taun nih mau bagi apa ek. ado idea? asik handbags jer diorg dapat….nak bagi hp bukannya mak aku jenis gadget, hp lama gak dia suka pakai. apa ek?

IKLAN: to my kids, bagitau kat bapak korang, mak korang nak hadiah handbag yekkk.

nak bawak pi makan kang sumer anak cucu menantu lain nak ikut huii ngaco je korang, apa ek apa ek ek ? ado idea dok? tetiba bila buat entry ni takde idea nak pikir tang ole-ole…

Comment: 46

Haji 2008…

ai know lah ni kang ada yang cam nak pitam plak tetiba aku post gambo2 kat mekah plakkan, x baik tau korang. arini kan ari special, ari asyura. tp bukanlah sebab tu sangat, arini kan aku masuk kerja, and arini gak aku dapat gambo2 member aku pi aji, so aku mintak permission dia whether aku leh blogkan gambo2 personal dia nih….

dah dia kata boleh harus wajib, aku pun letaklah …..

Masjid Nabi di Madinah

atas bumbung  (tk 2) Masjidil Haram

pintu masuk Masjidil Haram

Jemaah sedang tawaf di Kaabah

bermalam di Mudzalifah (kutip batu utk melontar)

lautan manusia menuju ke masjidil haram  (gambo dr bilik hotel)

pemandangan dlm masjid nabi

solat depan Kaabah

antara kenderaan digunakan

Masjid Nabi-kubah hijau, Makam Rasullalah

apa yang korang nampak? ehehhehehee

apa gak yang korang nampak? ehehhehehe

sapa yang lambat n x pick up tuh, pi main jejauh hiksss

Giant depa yang tuko spelling jadi Geant :)

bang aji yang frust…(ini member aku sendiri cakap kay, kot kawan dia aku x tau lah yer)

polis dok pancitkan tayar kereta salah parking ehehhehehe….

itu sahajalah yer gambo yang aku leh publishkan, gambo gang2 aji tu aku x leh nak letak, x mendapat keijinan. btw, taun ni insyallah makpak aku pi lagik umrah, aji pun depa nak pi lagik, see lah camner…sebab tu lah  x nampak mak aku berhebat borong barang kemas ke, bersoping ke, berholiday ke, depa tu tetiap taun ke Mekah, sangat sungguh2 berjimat.

taun ni turn abang aku lak ikut mak pak aku ke sana, ktorg kan setiap taun, sorang adik beradik akan ikut mak or abah…sponsored by makpak aku lah. dah 4 anak yang poi…mbe or mbe not, still x tau, lagi 4 anak kena pi sendirian berhad kot..

ha macam entry smlm gak….jangan ko tanya-tanya bila ‘kak red nak pi’

Comment: 57