Sick

Demam Terjelepok…

IMG16649

both are not feeling well

balik dr umah mak mertua aku, gegirl kena demam, followed by abang, tp abang dapat abihkan puasa di hari Merdeka. just gegirl memang flat tak boleh puasa langsung. we brought them to klinik salleh, area bandar tun razak, my mom’s fren actually doctor nih. Dr Raha’s clinic surely tutup tuh yang hangkut bawak dedua masuk klinik yang sangat very2 ‘homely’ ini…

both are getting MC for 2 days, ater temperature sampai 40 degree tuh!

told abang no puasa for him lah 2,3 ari nih

abang nak puasa jugak, nanti abang tak dpt complete duit raya

takper kalau demam tak yah puasa, mummy tak tolak lah duit raya

sian…

demam2 pun nak puasa jugak.

pas bebudak ni demam sure pasni you Redmummy pulak demam

aaaaa!!! Sirman nihh!

update for Tuesday, Gegirl looks ok yaribbaaaa wpun masih lagi on medication, panas masih ada, but Abang adalah sangat2 flat. aaa syian anak2 ku…

Comment: 20

Cik Girl Cik Mak…

img06881

we went to my mom’s house yday…sepatutnya aku pi jadik runner, tp atas sebab2 kesihatan kedua beranak, the daughter and the mother, we were not able to send the stuff. sorry gang yang patut dapat smlm. aku kedaung sesangat. aku bangun masak makan sume ngan depa pala aku tingtong balik. ubat tu sangatlah power, x dibagi bukak langsung, memang kena lalok.

aku panjat tidur kat katil abang, sesedo je dah kol 5pm itupun abang kejut (disuruh dek sirman) sbb patut nya nak anto barang lah kan. even till malam pun ubat sinus aku tuh dok tekan mata aku lagik suh tidur.

img06882

singgah kedai pak aji, beli barang dapur sket…ayam n sayur laju tol abih. aku banyakkan fruits coz ai need to have more supplement.

img06884

dah macam orang lam pantang je rambut gegirl. neneknya ikat rambut dia tarik kekuat, tuam pala dia…budak kecik ni memang agaklah lembik sangat kalo demam. lom kol 8 dia dah tidur, dinner pun lom lagik. aku simpankan nasi lauk pauk dia kot dia terbangun nak makan malamnya….tapi tetap gak dia tidur till pagi.

me…aku ni dah ok tp dek ubat yang attack idung aku. silap makan ubat patut amik yang tak drowsy but sebab dah tak tahan sangat aku makan apa yang dicapai dek tangan. n yes padan muka tak leh nak tengok desp hwives, mata dah lalok sesangat.

so senin cuti smlm mmg tak ke mana except to my mom’s house.

macam2 project aku gagal tak on track at all due to tak sihat. it s ok lah kan, lain minggu leh buat lagik.

Comment: 28

2 vs 2

one is down with fever

one is down with lalok ubat sinus

2 lagi horey2…

later…

btw ramai emails yang tak dpt lagi reply dari aku, kat sini aku mohon maaf sesangat, nanti satu ari aku jwb gak yer. yang tanya macam2 tuh, yang suh aku buat apa bagai, yang mintak tips etcs, saya cuba jawab secepat kilat  lam minggu ni kay. Guest Writer for this and next week masih lagi tajuk Misteri Malam.

Comment: 10

Abang domam!

di hari selasa yang panas, plan nak kemana2 haghammmm x menjadik. nak pi kindy gegirl for her orientation pun cancel…

aku cakap awal sangat, ingatkan abang dah leh kebah mlm tadi, kol 3,4 pagi dia meracau, demam2 panas, sejuk panas sejuk. so aku berjaga la jeram pala dia..

tu yang nak pi kindy gegirl pun hemm nan adonya.

boleh gegirl bangun ‘mom jomlah pi skul adik’

hah kol bape yang ko nak pi skul?

so kitorg pi brunch terus kat klinik

mengendap klinik!

sirman dah register awal2 sekali masa kita pi makan klinik tutup tp sirman cakap budak tu kata nanti dia bukakkan pintu coz doctor nak abihkan yang appt before lunch tu lah. sib baik lah..kalo idak kena tunggu kol 3 haiyoooo

memang abang demam, panas kan…so amik ubat blah

pi hukm plak..masa ni abang nye engine dah lain macam, dia kan ada pangai2 sket kan, apatah lagi bila ngah demam…kat sini kami melawat anak buah Amirachaos, sesapa nak melawat, kat tingkat 4 yer. makpak nya sentiasa ada sama ngan Yana.

little yana x de gambo, masa aku sampai dia ngah meraung x hengat kat dalam, sampai kat luor ni ha leh dengo suaranya, dia ngah lawan ubat bius, x nak tidur langsung, pastu kena bawak pi xray room, so memang takdak gambo, lgpun aku cam rasa nak lempang je muka aku kalo aku amik gambo dia yang ngah mengamuk sakan kat situ. serious dia bad mood, dahlah sakit, kena dok spital for the next few months, maknya aku tengok dah makin kering..sabar lah leen.

pastuh sirman anto aku ngan abang balik, coz banyak lagi tpt project kitorg nak pi tapi anak bujang aku ni tak nak tinggal umah neneknya, nak berkepit je ngan mak nye, so aku suh sirman n gegirl pi settlekan apa yang patut. sirman tu kalo boleh nak heret je aku pi ke mana2 tp dah anak demam, x kan aku nak pi gak…so aku balik dulu ngan abang..

pas bagi ubat, dia mandi plus muntah2 ubat eiii..terus dia tidur. aku grounded big no tv kartun, bagi brain dia rehat, asik berkartun jer, ngah demam pun nak berkartun.

ramai yang tanya aku kat YM kat email kat potluck apesal abang nya pangai buat tawaf pusing badan mak nya masa potluck arituh, siap dia dok tepi longkang, dok atas bukit sorang2, dok melepek cam bengang jer..sebabnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:

kan masa aku bagi2 adiah kat korang tuh, dia pun nak adiah gak. tp dia x nak lah adiah yang aku dah wrapped, yang dari kitorg sendiri coz dah tentu dia tau apa adiahnya kan, dia nak adiah yang orang lain sponsor, dia tengok ada budak lain dpt. aternyer…..lam hal ni wpun majlis aku kan, tp aku bagi kat anak2 orang dulu lah baru bagi kat anak aku, so tu yang dia bengangg!

gambo ni aku amik dari blog amirachaos, hah ko tengok dia nya mandom dok tepi longkang! bukan bapaknya…tengok 2 gambo si abang tuh.

tu yang dia dok protest kat aku, aku nak bercakap ngan orang, sanggup dia pusing badan aku, tunjuk marah dia.tp pastuh dia ok bila kak latifah and abang shah spore ada bagi adiah, kira senyap sket lah mulut dia.

abang tu pantang dia banyak, dia x suka pi soping, tpt2 soping mak nya beli kasut ke baju ke dia x suka. dia x suka pi memakan pastu dok lelama, macam kalo aku pi jumpa korang memakan sesama nak dok 2,3 jam dia x suka, dia mesti leh tahan sejam je pastu kang dia mulalah memekak2 ‘nak balik nak baliikkkkkkkkkkk’. dia benci pi wedding, dia dengo je kena pi wedding, muka dia sentap gila. kalo kat wedding tu makan kena suap, and nanti dia akan merengek2 nak balik nak balikkkkkkkkkkkkk.

hah tu lah abang….

smlm depan makcik pakcik spore tu, dah kena tempik ngan maknya, ater aku ngah bercakap dia sibuk menyampuk ‘nak balik nak balik’. bape kali dah cakap time makpak ko bercakap jangan menyampuk, jangan menyampukkkkkkkkkkkkkk, kan dah kena.

ah ok…aku pun nak tarik simut tidur sblh abang :)

Comment: 25

Demam plak…

the 3rd member of the house yang kena demam selepas redmummy and gegirl. ya allah janganlah abang plak demam pasni, so far dia mengelinjang lagi ok sihat. sirman dah mula rasa x sedap since sehari 2 lepas pastuh ahad bangun ha ko, badan naik suam2 sejuk panas.

sib baik ubat aku ada banyak lagi, so ahad kan, kuasalah dia nak pi klinik, telan ubat tu ngah kedaung lalok.

Comment: 29