Sick

Tragedi keracunan makanan sepulangan dari Kuching, Sarawak…

IMG20852

the 3 jemput saya di KLIA sepulangan dari Kuching….

saya dapat terubuk ikan masin yey!

saya dapat kek lapis sarawak yey!

saya dapat black and white peppers yey!

semua beli hek hahahaha….

tapi kerja saya agak mudah, dengan kebizian yang mantap, schedule penuh, 2 of my lovely readers came forward to help on getting the items.

i m supposed to blog detaily on the Kuching trip…one day  kay one day.

IMG20860

di KLIA kami tidak terus pulang, kami lepak makan di KFC coz anak2 nak main kat tpt pemenan aeroplane bebudak tuh. so santap makan santap makan, update sirman cite2 terbest or cite yang tak best pun ado hohoooooooooo….spt contoh citer kek lapis sarawak. iskk. banyak drama sungguh. itu kisah aku and Beautifulnara je yang tau hahahaha

paling tragedi bila at 4ish am in VA, aku bangun terkemut2, sakit perut. kena diarrhea  kooo! bukan je kuor dari bawah, muntah2 belahak pun siap. in the morning i found out all of the bloggers yang pulang dari Kuching semua memerut mencirit. Crew definitely ramai yang kena sama so we r not sure whether it s from the seafood that we ate on sat nite or from the flight’s food now.

aku macam suspect dr flight le pulak iskk…

n our twitter dok abih penuh cite diarrhea sepanjang hari nih. what a terrible experience memasing dapat dari #projectalpha .

sebab tu lah for 40min aku dok bertafakur dalam toilet, siang hari aku qada tidur cecukup, i didnt get enaf sleep sejak sebelum pergi Kuching, and makanya cuti di hari wilayah adalah satu bonus yang paling hebat. lepas ni cuti CNY pulak….lagi best!!!

oh keracunan makanan adalah bahaya yer….aku penah kena yang version muntah setiap 5min, itu hampir2 sahaja doctor nak admitted, aku juga pernah kena keracunan makanan sampai mencirit2, berulang kali masuk toilet, dedua sama siksa sakitnya.

Comment: 24

TahTah…

haiyoyoo

im so sick sick sick wt the symptom lar. dulu aku belasah nuvafemme, itu advertorial. but bila dpt product tu mmg best jer takde rasa beban bawak badan. tp bila dah abih aku takde lah nak pi beli pun. sekotak is RM100. so bila datang bulan2 gerhana mengambang yang bersinar2 merah tu bak nama merahku, terus jadi weak selembik sangat.

if honeybossy is not in town, sahih aku pi tadah muka kat dr raha, but tegar lah jugak pergi. last year rasanya record aku mula dengan MC, tapi taun ni aku mulakan dengan cuti, cuti purposely for blogging job. baru awal jan tuh. naya cukup taun cuti dpt bring forward sket to 2011 ke idak nnt nya.

IMG20589

n waktu tidurkan gegirl, bukan aku yg tidurkan dia tp dia yang usap2 aku. sian mommy sick ek….meh ada tiup thumb mommy ek.

ahhahahaha…dia isap thumb aku pasal waktu aku bukak getah rambutnya terputus ke main sakit getah tu makan jari mak hek…

since yday was also my weak day, means today has not syokness entries kot. but aku dpt good gift for myself yipphaaaaaaaaaaaaaa!!!

sorry S1 and S1 Project Alpha, cant join you all for yoga limbo, mak nak memeram resting minggu nih, bawak anak2 to blogging job sambil berleisure. oh best. ada kala blogjob aku melibatkan family, itulah yang paling manis.

besides, hari ni saya akan membungkus luggage :)

Comment: 14

Time Off for RM from RM….

IMG18846
jangan percaya dengan wajah yang ceria senyum gumbira. sebab sebenarnya itu hanyalah sandiwara kerna harus bekerja. yet deep down pala otak sket nya berputar berpinar2…

IMG18861

aku makan ubat doctor hensem tu sblm midnite, pastuh tengah malam aku nak wiwi, aku leh bangun and duduk balik atas katil pasal pala aku berpinar2. pastu kol 4 lebih aku jaga lagi, nak wiwi, berpinar2 lagi. sepanjang satu hari aku jalan ngan kerja rasa berputar2 je dunia ni. gambo atas adalah drama, kalau takde gambo bawah mesti orang ingat sihat gumbira.

sepanjang malam aku baring bangun baring bangun, midnite baru aku buat entry ni. coz i really have to siapkan entries untuk jumaat, kalo tidak kosong je entry hari jumaat mmg takde.

sambil buat ni pun aku  lawan rasa nak berpinar. dah telan panadol pun tak jalan gak.

aku telan ubat steroid, kena abihkan 5 hari, sebab doctor hensem tu nak tengok development aku katanya, tp baru makan semalam sebijik dah macam ni nya berpusing badan aku heh. so 2nd nite mlm td aku tak makan. tak nak lah amik risk. tunggu lah ari lain aku telan.

kerna kesihatan ku dek penangan ubat yang dinamakan ‘alahan’ kat plastik ubat nih, aku kena amik time off from RM jap yerr….

sampai aku nampak jalan tu lurus, la ni macam ular lipan melengkor jer…

Comment: 11

Oh my my my!

live update

i m not feeling good, mbe 3 reasons:

1. was tekejut tahap cipan ngan ewah ewah game show, serious dah lama tak push my body to the limits, n i there u go, kena fever.

2. with the hectic schedule, alah menda ni bukan citer baru, dah basi, routine everynite berjaga for blogging, siang keje, wkend pun penuh.

3. badan perlukan rehat so much gamaknya, sampai bervirus selsema and boom kena demam. but fever kali ni tak lah heavy, tak terbaring pengsan cam dulu, ai still can visit RM at one glance. the temperature is not that high pun. tapi tekak aku perit.

atau mbe aku tekejut sangat ngan the good news yang disampaikan yday.

IMG_5272

i dont hv the latest photo of me, so aku amik dari gambo sblm kiok kong, few nites ago. as i m typing this entry, my fever dah kurang. cuma selsema aku ni lah yang terdesup desup. nyampah tollah.

well actually, ada entry best2 untuk hari ni gak, for this hour tapi aku push kan ke esok, coz trow is friday. friday is a good day. friday is the last working day. friday is kaklong to all days. hahahahaha ai hate mondays lar, unless mondays adalah public holiday!

sib baik demam ni datang awal, during the midweek, kalau datang ujung2 minggu payah jugak yo, aku dahlah ada blogjob nak kena cover.

boringlah entry nih, aku dok mumbling jer

aku bz, bz gitu2 jer, sirman lagi gilos nya bz. he s damn superbz at work, sian lah dia. he cannot concentrate on RM at all, smlm jer dia tak monitor langsung, sehari suntuk kau. aku nak push jual baju koleksi aku pun tak boleh, coz dia memang takde masa. thing is, once the sale is up, the order form goes direct to him, pasal tu lah aku tak leh sembarang jual ikut sukati waktu aku.

boleh tak aku jual baju2 tu waktu malam, ke orang2 yang connected to internet waktu siang marah pulak. how ek?

penyudahnya kalau tak leh sale waktu malam, kita kena tunggu bila sirman dah free lah yer.

korang sume dah dapat baju yang sirman post lom ek? sepatutnya dah sampai tau, ada kot korang email dia, tp tu lah korang ni bukan geti nak reply all, sah sah aku dalam cc list email tuh. apa dahhhhhhhhh!

Comment: 19

Lelangit merah yang pecah…

udah 2,3 ari lah aku nya lelangit pecah

pecah sket jer tp pedihnya ya hamat!

senyum2 merata masa Redbunny’s event tu, senyum luaran jer. padahal menahan sakit atas lelangit yang asal kena benda makan jer terus tak lalu. kena ngunyah on the left side.

ada ler ubat utk pecah lelangit nih but asal lupa jer nak apply.

hah tu je lah nak bebel mlm nih

aku nak siapkan entries esok, hari ni penatlah, half day ngah2 panas tu dok kat tempat event for official work, terlalok2 mata aku ngantuk.

Comment: 14