Sick

RM korang domam…

IMG23197

Tak tau lah apa saya nak update on behalf of RM, gambar abang suapkan maknya makan porridge je ada ni ha. RM jarang demam, tapi kalau dia demam, blog pun tak boleh nak tengok. tiada siaran dari Redmummy hari ini coz saya tak tau mana satu entry yang dia nak autosetkan, sume dah duduk dalam draft. Balik dari event kat Pavillion, tetiba je RM demam.  Dok terbaring atas katil jer tu.

Terima kasih well wishes dari twitter and FB. Insyallah hari ini ke malam nanti, dia kebah lah tu.

Saya yang mewakili – Sirman aka RedDaddy

Comment: 36

Drama the Little Diva…

aiyahyah…..my little baby ni sian dia.

she was down wt fever on tuesday kan. then sihat satu hari rabu ok baik. leh pi skul horey2…petang tu aku balik keje rasa badan dia panas, pas makan dia nak melekat ngan maknya, terus ketiduran. then bila bapaknya balik dia buat lelembik, and temperature naik so memang kena makan ubatlah.

kooo aku baru cakap meh kita makan ubat

dia punya meraunggggggggggggggggg! aung aung aung…

ADIK TAK NAK MAKAN UBATTTTTTTTTTTTTT!!

wahahahahaa, makcik ni kan dari dia baby azali sampai dah nak masuk 6 taun nih,among all 4 of us dia lah paling siksa nak bagi makan ubat. tau bape banyak air botol kena buang coz masa bagi makan ubat nih, dia muntah ke air botolnya. ha 3 botol ko. ngan nasi siang malam sume kuor.

satu je usaha nak mintak dia telan ubat tuh, aku terpaksa cakap kalau x makan gak,kita pi jumpa doctor, biar doctor inject. ha itu memang dia punya kepantanganlah. dengo injection waahhaha lagi meraung2.

so lepas bapaknya tinggikan suara, barulah dia dapat meminum ubat2 itu wpun banyaklah jugak yang muntah….

terus tido lena. paginya dia bangun tengok mak nak pi keje, bapak dah anto abang, abang dah pi skul, so dan dan dia segar bugar….

hbags 003

x leh jadi lah, drama makan ubat melampo2 bonar. so aku rasa pasnih, kena suh doctor acah2 inject dia if not sampai sudah makan ubat macam nak pitam.  Tragedi injection nih napa ek, dia pernah kena inject lah pendek cite, kat hukm kalo x silap aku, so dia adalah very the traumatic sungguh dengan jarum cucuk. masa dia kena tu lam 3,4 taun but she still remembers it so well, dah namanya pun trauma dia kan. tu yang kalo depan doctor dia beria janji, ye adik makan ubat, adik x nak kena injection. but bila balik….ngan ubat2 dia lahakkan.

eh dia dah ok as of today nya entry.

lagi satu aku suspect dia nih demam terkejut benornya, few days ago dia terpecahkan mug milo abangnya, kat bilik aku. tak sempat aku nak marah tanya hapa pun dia dah gelabah cakap ‘adik x pecahkan pun’ hahahhaha, mak ko lom marah yang oi. bongkok2 aku lap basuh kemaskan bagai kutip kaca. esoknya hai demam ko anak….

Comment: 13

2+1 = Abang jer yang horey2 sihat!

…last week abang was down with fever, and aku pun kena heavy period pain. N this week, Gegirl pulak demam tapi degilnyaaaaaaaaaa nak makan ubat. bapaknya pulak kena cirit, hah tu sah makan kat tpt kerja ek, kat umah ni takdak sapa pun yang sakit perut. so dedua dok mc rehat kat umah.

tapi tu lah ko, bila anak demam ni, busuk2 pun nak kan maknya gak berkepit ngan dia. tapi sebab bapaknya ado, depa sesama MC, so aku memang kena pergi kerja lah.

unless bapaknya kerja, boleh gak aku apply cuti. sebabnya kan…tiap kali je aku nak melangkah kuor dari bilik, mulalah gegirl nangis cembeng2...nak mummy

nak mummy

nak mummy

aisay, patah balik aku ke katil..

camne nih mak ko nak pi keje yang oi.

hbags 031

chop chop: gambo depa 2 orang atas tu tak tido hek, daddy nya dok buat muka cembeng cam anaknya sebab si bini nak kena pergi kerja, and gegirl ngah sentap mak nak poi kerja gak. sirman tu dah mandi lar kan dia pagi2 buta anto abang pi skul.

so i had to pujuk2 saying, nanti after u all pi clinic, sure daddy nak bawak pi beli toys kat kedai bawah. wah! dengo nak dpt toys, terus dia ok, mummy can go to work

so adik nak beli toy apa?

nanti adik show kat kedai, adik think first…

apokan daya, kena lah sogok ngan toy kalo dak aku x leh nak pi keje langsung. thinking that depa memang jaranggggggggggg sangat dapat toys, so bolehlah. but not only for her, oso for abang coz abang aritu demam, dpt kfc jer, toys x dpt pun kan. katanya anak 2 hek….

hbags 027

tapi bukan tu jer yang, aku ni dah nak masuk 3 hari sakit tangan kanan. siap lebam ijau bengkak lagik you. mana taknya…ada orang main badminton ngan anak2 rasa x thrill. x kuor peluh jantannya. so diajak paksa bininya yang ayu diva di tasik permaisuri nih main sama. aloloo! aku dah lama pancit dan pencen lah main2 sport nih, apatah lagi badminton…

ok cite badminton memang tragis hahahaaha

so setelah bertahun tak main, wpun menang mudah ngan sirman yang ketara sangat lubuk padaku (kutuk laki sendiri dengan izin takper…) :P

so mlmnya hingga sudah 3 hari berlalu, tangan aku masih bengkak,ijau dan nak minum air pegang gelas mug tu pun x larat. sampai kena marah ngan abang lah dok minum air ngan tangan kiri.

memandangkan again aku malas tol nak pi buat rawatan susulan kat clinic so aku pakai je creme Flanil yang doctor dulu bagi Gegirl utk kes tangan dia gak…ha satu package lah anak ngan mak leh pakai. malam tu aku tidur ngan waaa pijar tangan kanan aku! tak sangka pijar nya cam chili creme bang oi!

Comment: 8

Kedemaman si abang…

IMG21595

ayioooo, sick dah la. abang is having fever since wed petang, tapi macam kuat je pi school but on the nite fever dia naik. subuh kamis pulak i got my pms, terketar2 pinggang aku. so definitely a sick day for me. temp abang giler panas, we went to meet Dr Raha, ubat utk dia berderet2 and ubat aku pulak, doctor tak berani nak bagi pain killer. it seems like apa ubat yang aku allergic kan, memang sama package ngan anak2.

kuat sungguh DNA aku pada anak2 weih…..

n satu lagi masalahnya bila tiap kali aku red flag hah siaplah idung ni pun berhingusan sepanjang hari.  aiyooo very the sick day aa!

n cos of that too, i cant attend my session for Marie France Bodyline, at least utk 2,3 hari nih. I will continue back pukul kati my back to back sessions with them next week. Diet korang camne hek…aku memang follow lah the program yang MFB guided kan, ada takdak pun tergelincir gak but masih lagi on track.

abang lagik best, ngah2 demam…bila tanya nak makan apa, ngan semangatnya ‘NAK PIZZAAAAAAAAAA!!‘ but tekak dia tak berapa nak menelan. anw, by fri eve kalau fever dia tak kebah, i need to take him to PCH for further check up.

Comment: 10

Kit Kat…

IMG21154

aaaaaaaaaaaaa!!!

im so flat, aku ngah bulan2 mengambang and mmg off connection at all to my blog. I will see you soon, when i have the energy back.

Comment: 16