facebook

Jacob’s Mum’s Little Secret Book!

48hours sponsored post

Jacobs Mums Little Secret Book_Redfamily

Sebagai seorang ibu, lebih-lebih kepada yang baru menjadi ibu, memang tak syak lagi for sure dapat banyak dan bermacam-macam nasihat ataupun tips even nasihat yang kita tak mintak pun tentang cara-cara nak menguruskan rumahtangga, membesar dan menjaga anak, dan juga dalam mendisplinkan anak-anak. Biasanya nasihat dan tips ni datang dari saudara-mara, rakan-rakan, even dari orang yang kita tak kenal pun ada!

Sampaikan kadang-kadang kita pun confused yang mana satu yang betul hahaha. Tapi kita para ibu, masing-masing ada our own little’s mummy secret kann :) Tapi personally bagi aku, apa juga pendekatan yang kita gunapakai, kasih sayang yang tak berbelah bahagi adalah kunci utama dalam membesarkan anak-anak kita dan kebahagian rumahtangga, insyallah :)

IMG_8974

 

Ingat lagi pasal post aku dulu pasal Redmummy’s Little Secrets!? Ala pasal kita ibu-ibu berkongsi rahsia kecil kita sebagai seorang ibu di Jacob’s FB Page.

Setelah berbulan mengumpul semua rahsia para ibu, tibalah masanya Jacob’s berkongsi kesemua rahsia tersebut. Sebahagian rahsia ini sangat amat bermakna, yang lain hanya mungkin menggeletek hati kita dan membuatkan kita tersenyum lebar :)

So kalau korang nak tau all these wonderful little secrets, bolehlah dapatkan buku exclusive  “Mum’s Little Secrets” dari Jacob’s yang boleh didapati bermula dari 1 September ni. Tapi since buku ni exclusive, cara nak dapatkannya pun kenalah exclusive jugak kan…

photo

Bersempena dengan gegak gempita buku istimewa limited edition Jacob’s Mum’s Little Secret, aku pun ada jugak berkongsi sedikit petua2, kadang2 petua tu aku dapat dari mak aku, dari abah aku, dari my mak mertua too and family, banyak sumber jugaklah.

So bersempena dengan the hot contest earlier before juga, I was invited to do the Mum’s Little Secret di konti SinarFM, Astro, along with that ialah Puan Maimoon orang kuat Hotairbaloon dan diinterviewed by Kak Bed (Abby Fana). Menariknya, recording rahsia the Mum’s Little Secret telah ke udara di SinarFM pada 28th Aug jam 11pagi.

photo (2)

Apa yang perlu korang buat untuk dapatkan buku ini ialah – hanya beli mana-mana produk Jacob’s yang bernilai RM15 ke atas dan poskan resit pembelian tadi bersama-sama dengan redemption form bermula dari 1 September sehingga 30 September 2013 ni. Tapi kena cepat sebab hanya ada 20,000 naskhah edisi terhad “Mum’s Little Secrets” yang akan diberikan!

By the way, the redemption form is available in-stores dan juga online dari Jacob’s FB Page.

Plus all the nasihat yang korang terima tu, jangan lupa utamakan makanan yang sihat untuk keluarga kita, dan salah satunya this healthy Jacob’s biscuits.  Dan untuk teaser, buku petua Mum’s Little Secret yang dicanangkan itu, ada pada tangan saya sekarang, the contents memang wonderfully reading, buku yang akan korang simpan sehingga ke anak cucu, buat panduan depa for the next coming years.

You should have it and participate the redemption, bukan suruh bayar pun, bagi percuma lagi tuh!

Khidmat pesanan masyarakat Jacob’s is brought by Redmummy.com

Comment: 8

We Dare You To Try HiShop!!

48hours sponsored post

 

FourClaims

 

hah memula! first thing for the beautiful Monday, do subscribe the HiShop newsletter here

kemudiannya jangan dilupakan jugak untuk LIKE the HiShop’s fanpage, eh ke dah like sebelum nih? hah those yang blom…sini tujunya https://www.facebook.com/hishopmy

Dan berita menariknya….korang tak ke rasa betapa bertuahnya bila kita shopping, eh ada bonus. eh ada extra cash eh ada voucher, eh ada free gifts. eh dan dan dan eh ada RM20 cash voucher!!! Dari HiShop selepas kita menyopping at least RM99 dan applicable pulak untuk promotional items!!

hishop

IMG_0346

but there s a but

a little but jer lah

yakni, all purchases must be done before 15th July, to entitle you to get the RM20 vouchers! Guna  Exclusive voucher code: MUMMY20

Pengakhir khalam, beranikah kalian untuk dicabar? Sahut cabaran shopping HiShop di  http://www.hishop.my

Khidmat pesanan masyarakat HiShop is brought by Redmummy.com

Comment: 5

Redmummy’s Little Secrets!

48hours sponsored post

photo-1

As a mother, macam korang semua gak, penat lelah dalam menjaga anak-anak toksah cakaplah kan. Memang tak menang tangan! Dari celik mata sampai nak tutup mata, tak habis-habis melayan kerenah diorang. Sampai kadang-kadang mencabar kesabaran kita dek kenakalan dan kelakuan diorang tu.

Tapi at the end of the day, biasanya aku tersenyum sendiri bila kenang-kenangkan balik semua tu. Anak-anak itulah anugerah yang tak ternilai buat aku. Dan aku rasa salah satu rahsia yang paling utama kita sebagai ibu dalam membesarkan anak-anak ialah sabar. Sabar banyak-banyak. Kalau boleh tahap kesabaran kena berada ditahap tertinggi, kalau tidak boleh stress jadinya!

image

Tapi mungkin cara kita berbeza, kita ada cara kita sendiri dalam membentuk dan membesarkan anak masing-masing. Antara little secrets aku yang lain as a mother ialah aku selalu tinggalkan those little sticky notes kat diorang. Kadang-kadang aku letak dalam pencil case diorang, letak dalam beg sekolah, tampal kat dalam bilik diorang. Just to show our love, concerns, appreciation towards them, even to share something with them.

“I love u”, “Take good care”, “Be good boy/girl”, “Belajar rajin-rajin ya”, “Mummy proud of you” antara yang aku tuliskan kat notes tu. They also even reply back to me with the sticy notes macam gambar kiri atas tu, it was from Kakak “I love Mom & Dad”. So sweet of you Kakak. Ade jugak yang macam kat atas nun “Don’t be lazy, clean up your room!” hiks. Tu biasanya untuk si Abang.

image

So kalau korang pun sama macam aku ade those little mummy’s secrets, bolehlah berkongsi bersama JACOB’S. Sebabnya korang mungkin berpeluang memenangi Kitchen Makeover yang bernilai sebanyak RM30 ribu! WOW 30 ribu tu, memang betul-betul make over menjadi kitchen idaman la jawapnya. Bukan itu sahaja, hadiah lain termasuklah KETTLER Exercise Bicycle, OSIM uPapa Hug IV dan juga La Gourmet Kitchenware.

image

Minta maaflah ya, aku awal-awal lagi dah submit hiks. Tapi not to worry. korang pun still boleh submit lagi sebab tarikh tutupnya lambat lagi iaitu pada 30 June 2013.

Cara dia senang jer:

1.Beli apa-apa produk JACOB’S

2.Kongsikan rahsia menarik korang sebagai ibu

3.Boleh submit via online ataupun post, tapi jangan lupa sertakan receipt pembelian ataupun bar code dia

Dan semestinya the most creative and interesting mummy’s secret will win the contest. 30 ribu Kitchen Makeover tu weiii. Aku pun nakkk!!!

IMG_8445

Tapi kalau tak menang pun, kita tak rugi kerana memilih JACOB’S kerana ianya biskut yang berkhasiat untuk kita semua! Itu lebih penting untuk pembesaran anak-anak kita, betul tak?

Tapi kalau menang lagi lah tak rugiiii, untung banyak tu :) So jangan lupa kongsikan rahsia menarik dan kreatif kita sebagai seorang ibu dalam membesarkan anak-anak kesayangan kita tu di JACOB’S Mum’s Little Secret FB.

Khidmat pesanan masyarakat JACOB’S is brought by Redmummy.com

Comment: 12