online contest

Dorothy Perkins – Want it Win it Contest!

 

DP_Want It Win It_FB_Aug2013_A

Contest lagi! Kali ni dari Dorothy Perkins iaitu “Want it Win it” contest!

Senang jer! Dengan setiap pembelian tak kira berapa amount pun, apa yang perlu korang buat ialah just submit the line number of your favorite item and of cos dengan details korang sekali kat sini dan secara tak langsung korang berpeluang untuk memenangi those item tu!

Tapi cepat sebab contest ni sampai 30 August ni jer. Once korang dah submit tu, bolehlah cek setiap hari kat F3 Malaysia FB page sebab a winner will be picked daily and will be announced kat situ. Aku dah submit awal-awal dah hiks :)

Comment: 2

Redmummy’s Little Secrets!

48hours sponsored post

photo-1

As a mother, macam korang semua gak, penat lelah dalam menjaga anak-anak toksah cakaplah kan. Memang tak menang tangan! Dari celik mata sampai nak tutup mata, tak habis-habis melayan kerenah diorang. Sampai kadang-kadang mencabar kesabaran kita dek kenakalan dan kelakuan diorang tu.

Tapi at the end of the day, biasanya aku tersenyum sendiri bila kenang-kenangkan balik semua tu. Anak-anak itulah anugerah yang tak ternilai buat aku. Dan aku rasa salah satu rahsia yang paling utama kita sebagai ibu dalam membesarkan anak-anak ialah sabar. Sabar banyak-banyak. Kalau boleh tahap kesabaran kena berada ditahap tertinggi, kalau tidak boleh stress jadinya!

image

Tapi mungkin cara kita berbeza, kita ada cara kita sendiri dalam membentuk dan membesarkan anak masing-masing. Antara little secrets aku yang lain as a mother ialah aku selalu tinggalkan those little sticky notes kat diorang. Kadang-kadang aku letak dalam pencil case diorang, letak dalam beg sekolah, tampal kat dalam bilik diorang. Just to show our love, concerns, appreciation towards them, even to share something with them.

“I love u”, “Take good care”, “Be good boy/girl”, “Belajar rajin-rajin ya”, “Mummy proud of you” antara yang aku tuliskan kat notes tu. They also even reply back to me with the sticy notes macam gambar kiri atas tu, it was from Kakak “I love Mom & Dad”. So sweet of you Kakak. Ade jugak yang macam kat atas nun “Don’t be lazy, clean up your room!” hiks. Tu biasanya untuk si Abang.

image

So kalau korang pun sama macam aku ade those little mummy’s secrets, bolehlah berkongsi bersama JACOB’S. Sebabnya korang mungkin berpeluang memenangi Kitchen Makeover yang bernilai sebanyak RM30 ribu! WOW 30 ribu tu, memang betul-betul make over menjadi kitchen idaman la jawapnya. Bukan itu sahaja, hadiah lain termasuklah KETTLER Exercise Bicycle, OSIM uPapa Hug IV dan juga La Gourmet Kitchenware.

image

Minta maaflah ya, aku awal-awal lagi dah submit hiks. Tapi not to worry. korang pun still boleh submit lagi sebab tarikh tutupnya lambat lagi iaitu pada 30 June 2013.

Cara dia senang jer:

1.Beli apa-apa produk JACOB’S

2.Kongsikan rahsia menarik korang sebagai ibu

3.Boleh submit via online ataupun post, tapi jangan lupa sertakan receipt pembelian ataupun bar code dia

Dan semestinya the most creative and interesting mummy’s secret will win the contest. 30 ribu Kitchen Makeover tu weiii. Aku pun nakkk!!!

IMG_8445

Tapi kalau tak menang pun, kita tak rugi kerana memilih JACOB’S kerana ianya biskut yang berkhasiat untuk kita semua! Itu lebih penting untuk pembesaran anak-anak kita, betul tak?

Tapi kalau menang lagi lah tak rugiiii, untung banyak tu :) So jangan lupa kongsikan rahsia menarik dan kreatif kita sebagai seorang ibu dalam membesarkan anak-anak kesayangan kita tu di JACOB’S Mum’s Little Secret FB.

Khidmat pesanan masyarakat JACOB’S is brought by Redmummy.com

Comment: 12