GW, BMM, ICT…

tolong saya boleh tak?

to those yang dah sokmo submit the Guest Writer, please allow anyone else pulak anto the GW. so kalau u all ingat saya pilih kasih, nope never, sapa anto aku publish, sapa anto BMM aku publish sapa anto ICT kalau sirman kata leh publish lam blog, ai letak.

so no issue on ai lap you more than her, ai dont like him blablablba….

so anyone pun boleh anto anything to RM

email via contact red

kang aku letak email add kang, spam dok crawling here so korang anto je via contact red yeah…

nak majuk2 ngan aku kang

aku majuk sama gak

tak pun

….

IMG_4041

aku karankan korang!

Khidmat pesanan karen mengaren dibawa khas oleh redmummydotcom

Comment: 9

Simple dinner for simple family…

IMG08460

resepi menu makan smlm, ayam masak merah! korang penah tak buat ayam masak merah taruk air soya? hikss..aku cam sesuka je taruk air soya…tp sirman cakap sodap gak. aku sukatik lah kan bukan nak bagi orang luor makan, so judgment pun laki sendiri. ayam masak merah aku  jarang buat lah tp bila rajin je baru aku zassssssss!

IMG08461

bayam rebus ada fishball cake sume lam piok, wajib ado for the kids. abang kalo nampak ijau2 lam nasi dia, sanggup dia kuorkan satu2, very the payah makan sayur. tp buncis dia makan. gegirl pun dah ikut pangai abang. aku kentong kalo sapa makan sayur, eyes boleh jadi sparkling.

so aritu gegirl tiap kali makan sayur

mom, sparkle tak eyes adik?

wuiiiiiiiiiiiiii bersinar2 aaa

cedok lagi sayur masuk mulut, tanya lagik ‘sparkle tak mom?’

sampai abih sayur tu dia makan she kept on asking the sparkle of her eyes.

IMG08462

tara…3 lauk cam biasa. cili api aku masukkan gak terus lam ayam masak merah sirman, dia kan sekawan ngan cili api. ikan goreng ke ayam goreng segala goreng mmg wajib afdal ada atas meja makan aku, anak banak suka makan goreng2…

so ai makan apa..no nasi at all lah cam biasa.

aku gatah sayur rebus, ikan tu aku makan without kulit. ayam masak merah aku amik bau jer…

that s their dinner and that s my diet…

but fyi, ai have a new diet too, bukanlah diet, macam back up untuk aku kurus semula which ai will reveal next week. kenapa tak skang, coz korang tengoklah aku kan ngah ada WOU sticky mode nih, pastu lusa ada satu lagik sticky mode nak push gak, so jadi, saya hanya boleh publish itu special entry yang aku jamin mesti sume berlumba2 nak beli!

Comment: 13

uniknyo!

IMG_4035

selambak tidbits from kak pah bagi for the kids….

IMG_4036

make up set from kak mar moralle and ben 10 for abang

IMG_4039

make up set nih mematik aku ingatkan for me, tp pikir2 balik, pehal kak mar nak kasi aku kan, rupanya it s for gegirl!!!! the next day she make up herself, hasilnya tak sanggup aku nak letak kat lam blog. coz she has the power to put on any colours that she want kan, so abih dia taram! sampai dahi pun dia tempek blusher!!

make up set ni from mak nye ke from aqil to gegirl? ehem ehem…

beza yang lom jadik mak and dah jadik mak. dah jadi mak cam aku n kak mar tu hah pakai terompah jer pun jadik hahahahahah!

IMG_3974 IMG_3975 IMG_3976 IMG_3977

nampak tak harga2 makanan for the seafood kat umbai tuh, fyi, udang yang kitorg amik tuh kan sekilo 65 inggit! jangankan aku, the singaporean pun terkejut!!

kak mar and aku siap berkerut2 dahi dengo harganya huk!

IMG_3978


RM: ha apa dia? tak dengar? korang nak gosip boleeh kuat sket tak? aku ngan kak mar nak dengo gak…

kak red itu hbag LV tu tau mahal wooo, bini tokey tu pakai. SD4k tau kat spore tuh…

Mar: apa apa apa? LV? fuiyoooooooooo


IMG_3979

sirman make u sure u snap the tokey nya kasut LV and the bini tokey nya hbag LV!

perkhhh…..

bagus2….cemerlang bisness ko pakcik.

bagus, mata memasing selain dari makan ke main meriki harta tokey yang mewah ngan jenahak udang dia..!

shud ai recommend this place, yes, but sirman pls remember the jalan malan ni ye, ai nak pi makan lagik, ai nak pi makan ala2 balik day trip pulak.

or ada sesapa nak pi makan kat umbai nih? meh kita gotong royong berkonvoi…

sporean pun leh selamba turun makan, apatah lg yang dok kl, kacang je kan?

Comment: 21

The Blackmummy – Earth Hour

earthhour

takdak sapa print screen kan?

hehehehehehe….katapun golap haruslah korang highlight to see the ‘hidden’ writing lam tuh…

ada jugak yang highlight tp tak buat print screen, ater aku tak announce pun ada contest, coz aku cuma cakap ada surpriseeeeeeeeee….but my surprise always comes for a reason yang oi.

so nanti kita buat another round of surprise, hangpa dah follow RM quite a while, so haruslah alert ngan apa maksud tersirat kiasan aku….

good luck again for the next contest, which ai m not sure bila lagik aku akan buat.

itu pun another surprise :)

Comment: 7

WOU Postcard Contest

Please allow this entry as a sticky mode, as usual new entries at the bottom of this entry.

Zaman dah berubah, kalau dulu bila bercakap tentang kelas, yg kita bayangkan ada kerusi meja & papan hitam, kalau kat U lak, kerusija (kerusi yg ade meja sekali tu la), papan putih or probably projector. Tapi zaman sekarang dengan teknologi2 yg canggih manggih, kelas anda adalah dunia anda sendiri, kelas anda boleh berada di mana sahaja, dengan siapa yg anda suka & bila2 masa. Di bawah pokok, di atas katil, di tepi pantai, pagi petang ataupun malam, anda cipta dunia kelas anda sendiri.

Sy juga jika inginkan kelas saya seperti ini… di mana sahaja yang sempat as long as ada masa terluang…

On the other hand, kadang2 ilmu itu bukan sahaja dari apa yg kita baca dari buku or internet, tetapi juga dari perjalanan dan pemerhatian anda ke semua aspek kehidupan begitu juga kepada apa sahaja yg menjadi inspirasi along the journey.

Dan dengan apa yg ditawarkan buat masa sekarang or revolutionary form of education is now, tak kira tua atau muda, kita boleh senantiasa belajar, belajar & belajar. As long as ada kemahuan, tiada rintangan yg dapat menghalang or kata orang takde alasan lagi la utk tak nak belajar.

Apa yg saya ingin katakan adalah tentang Wawasan Open University (WOU), the first Malaysia’s private, not-for-profit, open learning institution, a lifelong learning community without borders. Funded by charitable trusts, corporations and the public, they aim to lower the personal cost of learning and make it more affordable.

image001

They use flexible approaches to make higher education accessible to all – anytime, anywhere. Their self-paced learning environment is specially designed for the convenience and accessibility of adult learners of any umur, gender, etnik dan background.

So kalau korang nak study for acredited qualifications atau for personal enrichment tanpa meninggalkan rumah kau, dan pekerjaan kau (they do offer Open Distance Learning) atau juga pada sesiapa yang ketinggalan with the  tertiary education then WOU is for you since WOU again doesnt focus on age, gender or race in allowing entry.
Sempat tak kalo aku nak enroll belajar lagik kat WOU? Apa course aku nak amik ek?

The best part is currently they are having a “WOU Post A Postcard Contest” with a cool set of prizes to be won including Macbook White, iPod Touch, iPod Shuffles Canon 450D DSLR

So apa lagi, start your engine to participate in. As simple as 1,2,3 you too can join this contest & claim those prizes:
Link to Nuffnang entry – http://www.nuffnang.com.my/blog/2009/02/16/post-postcard-to-win-a-macbook-air/
so hangpa nak menang itu sume adiah yang hebat2 belaka? Meh aku ajar yer…

Step 1
amik camera, snap gambo hangpa sorang or kawan ko yang ngah belajar baca buku ke with laptop ke ikut idea hangpa lah kan, so that will be your base of your postcard lah nanti.

Step 2
Udah siap amik gambo, pi plak kat site nih http://contest.wou.edu.my/ and click ‘Play’ tab. Ko jangan lupa click itu Stamps in the middle to download them. Pakai lah apa cara pun, paste je stamps tu kat postcard ko.

Step 3
Guna idea bernas hangpa, digitally caption your photograph with no more than 10 words, yang relate to the theme contohnya “Your World, Your Classroom”. Jangan korang tulih spanish plak, contest ni hanya accept English and Malay’s languages jer.

Step 4
Siap sudah, post your postcard lam blog ko immediately.

Step 5
Pastuh post pulak postcard yang ko dah blogkan tuh to your frens families by visiting http://contest.wou.edu.my/ and clicling the ‘Submit’ tab. Korang isi particulars, upload hangpa nya postcard and email addresses kawan2 ko yang korang nak dia terima postcard hangpa and tekan ‘Submit’. Adoi senang laaaa…abang and gegirl pun leh buat.

image002

Gegirl can be my postcard model, even she is too young, she still can enter the contest BUT BUT BUT, she s too young to enroll in the university. Jangan korang kompius kay! Anw, ni contoh postcard je weih!

Paham sudah? So kalau sudah paham, meh kita ramai2 meriahkan majlis participating this contest. Tak nak kalu, rugi kowang. Adiah menawan the bomb tuh. Aku pun nak masuk, tp kalo aku nak masuk aku kena buat entry lain…..depa tak nak kira entry aku yang nih.

image003

I will participate, so tengok lah, ai have like less than 15 days to submit my postcard to WOU! 2 link yang wajib hangpa visit is Nuffnang’s blog and WOU’s contest nih.

Khidmat pesanan masyarakat WOU Postcard Contest is brought by redmummy.com

Comment: 6