Please reply my sms…

if i dont reply to your sms, untuk satu2 issue…there s only 1 reason

…berdiam adalah lebih indah

just that, why people donno how to do a courtesy reply to an SMS?

a. malas aku nak layan ko

b. not urgent, later to reply sudahnya lupa

c. no credit to reply

d. my battery kong

e. oh kena reply ker? ingatkan tak payah!

you pick your answer!

eh i dont hv any issue on my sms, but someone does. so i m doing this entry as a courtesy for a fren. hihiiiiiiii….

Comment: 14

3 simple tips for your personality…

IMG18193

lamo gak tak kuorkan gambo2 kasut lam RM kan…

how to say ek…kadang2 skang ni aku dah tak terlintas sangat nak ngamik gambo, but this one is special sebab nak tunjuk i m wearing cheap shoes from lebih setaun nya belian. quite jimat coz kasut ni memang favvy. it s charles & keith, memang murah bukan batch harga memahal la ni, ni batch harga murah.

aku ada kasut penyelamat keadaan, kasut bergaya waktu malas pun ada, kasut hari jumaat kalau nak buat catwalk lama kat klcc mall, kasut ala2 sanggup jalan kaki 5 inci pun ado. ha itu memang jaranglah pakai. kalau pakai pun sangat2 lah lam opis aku bukak hahahhahaha.

tapi aku catwalk ngan kasut tinggi waktu office hour and event jer, lain waktu aku selesa ngan selipar. kalaulah pi keje pun leh pakai selipar, aku lah yang sangat menyokong padu tuntutan tersebut.

IMG18211

the one and only lipstic PAC, tinggal ujung jer kau. dah abih. stock tarak. yang kat kl’s counter memang takde jual hok nih. yang palette PAC aku pun dah nak abih. so camner nih? yang best tu lah cepat habih. ini kaler nude, pinkish sket jer. n suits to Asian, susah la nak dapat kaler nih.

ado lah kot ado tapi aku tried few lipstick lain nya brand, bibir aku mengelupas. yang murah PAC ni jugak bertahan kat bibir ku.

dont have any plan to jakarta pun, apatah lagi ke mana….taun depan pun tarak plan at all. macam taun ni padat sangat, so next year, kita ikut flow gak lah like this year.

IMG18208

nampak dak brand tuh. 1 recommendation for u the girls and the boys. sebab dia macam moose, tp dia tak keraskan rambut ko, dia nampak rambut ko wet. aku apply ni coz dig perm yang aku buat, so tiap kali aku pakai which is everyday lah, mesti ada je tanya ‘ko ari2 basah rambut kan’

hishh…napa kalau rambut basah hari2, gak bisa meh? otak nak konarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jer tau.

oh sebab apa aku kata boys pun elok pakai coz sirman pun tibai ni gak. dia dah tak pandang brylcream. n abang pun sama membelasah pakai. ikut sukati korang je nak rembat harta benda mak korang kan.

it s meant for the curly hair, macam bentuk foam. wangi, ada bau sedap.

harga tak ingat lah, lam belas2 or busuk2 pun tak sampai 20 lebih kot. serius tak ingat. kena tanya hairstylist aku tp malas. so hangpa carik sendiri, or agak2 serupa ngan jenis2 nya yer.

aku masukkan ni as tips lah yer:

1. cnk kasut murah leh tahan lama, tak perlu beli mahal sangat. cnk tu ada yang mahal melampo2 tapi yang hok murah pun ok gak.

2. lipstick mahal tak tentu elok di bibir, yang PAC indon mali jugak ngamsoi.

3. moose yang boleh dikongsi anak beranak :)

jimat jimat….

Comment: 11

Huruhara Jumaat!!!

fri morning, gegirl kena demam…panas. merengek2. ai went off to work, tapi dia peluk tak bagi pi keje

nanti mommy balik tau, mommy pi work lu

tak nakkkkkkkk tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk, adik nak mommyyyyyyyyyyyy

hemm, camner nih, sian lahai anak

ok camni, mommy pi work tanya boss mommy, boleh tak mommy tak work arini, so nanti mommy balik. i ll ask my boss first kay

ok, itu boleh

hehehehe

so aku pi keje, dari opis tepon dia, suara cebik2 nangis ‘mommy dah tanya boss mommy tak?’

dah tanya dah, he said ok, jap gi lunch mommy balik

lunch 2 jam lebih for fri, aku rushed back home….tak mandi lagi dia.

mandi shampookan dia, siap aku scrub berus gigi kan dia wewangi. pakai baju sikat rambut lotion bedak. suap makan. n baru dia segar.

IMG18212

pasni mommy gi work balik ke?

ha ah, tadi kan boss mommy bagi balik lunch hour jer

ok tapi nanti mommy balik umah balik?

ye ye, nanti pas work mommy balik

since i have 50min lagi sblm waktu kerja bermula at 245pm, aku amik nap kejap sblh dia. perkhhh, wpun 10min. nikmatnya hai. yelah kat luor tu jem ngan panas ngan bahangnya. kelemahan aku kalau driving kuor waktu macam tu memang mata aku kuyu jer. kat umah pun sama.

that s y aku tak leh blog waktu siang hari, mata aku mesti kong.

IMG18214

i rushed back to office when sampai2 jer klcc’s parking, cikgu abang pulak tepon katakan abang pulak demam. duh! sekali 2 serentak anak2 aku demam kali ni. dah tak dan aku nak nempuh jem ngan nak masuk kerja. so aku pass kat sirman, sirman lagi lah keje kat ujung utan belintan, n my family members went to abang’s school to fetch him. sib baiklah aku ni dok umah dekat2 ngan family sendiri, and sekolah anak aku pun dedekat jugak.

kalaulah aku duduk kat JB ke Terengganu ke, halahai sapa nak kumohon bantuan?

skang budak demam jer cikgu tak tunggu, terus call makpak suh amik anak bawak balik. wpun abang sudah pernah kena H1N1, stillll…

fyi, itu wajah saya selepas few days berhuruhara…ai know i m not good in make up, but there s always room of improvement, but something wrong ngan muka aku tu coz it doesnt apply with sincerity, itu main capuk2. baik tak yah letak kan? arrrhhh!! malas lah nak pikir. entry ni is all bout my kids. not bout me.

IMG18218

my parents were then kidnapped my kids and bawak balik. knowing abang, wpun demam balik je umah tetiba sudah sihat. kan senang je ubat dia. dapat lak remote control tv astro tu lagilahhhhhhhhh meloncat2 cepat kebah. both are fine, alhamdulillah. i really2 hope lah. the last sekali depa 2 kena demam waktu abang was infected ngan H1N1. itu memang critical situation.

that s the traffic that i had to face, merempuh 1jam setengah nya jem maut. ya haii…!! y kl y lah ko nya jem teruk bonar kalau ari jemaat. nak nak lagi kalau ujan. at nite, dedua kids tidur di kiri kanan saya. bapaknya kena halau tidur luar. ibu akan susah senang bersama anak2….mak aku pung sama. mak korang pun sama. korang yang mak mak pun sama.

mental physical aku memang seiring sangat kedaung, not in good position, but alhamdulillah i manage to cover it in front of the important ppl for eg to the kids, to the readers. it looks like, this week is not a good week to me. i sense something is wrong somewhere since Monday morning, n even Friday, there s no ending yet. but i put aside everything, coz the family is the most important thing in my life. hari tu budak2 ni tanya napa aku nangis2 nampak sembab, mak ko jatuh longkang yang oiii.…simple answer to the kids. they are still small to know bout the truth.

oh kids dah ok yer, so dont worry bout them.

n sorry to a fren for the cancellation of our lunch date too, nanti akak qada’ kan semula, gegirl needs me more.

Comment: 18

Sesejuk petang yang rembang…

IMG18196

bang tolong saya bang

saya sanggup kejar abang kat Jusco Maluri ni

tolong bang tolong

saya nak belajar amik gambo pakai camera ni bang

IMG18197

pi spore ko tak nak bawak camera, kat kl sibuk ko usung kulu kilir

ajar lah jap bang, janganlah sombong mementang ko dah pi kelas

ikut lah jom pi kelas sama

kena simpan duit lah bang, orang nak kawin dah

tettttttttttttttttttttttottttttttttttttttttt!

depa ni ada project jantan, aku pulak ada project tine, mencari beras di jusco :)

IMG18205

gitu kan, orang sibuk amik barang dapur, sibuk dia ngekor ngan camera nya. dia nak amik gambo the life of Redmummy membeli belah di pasar Jusco. menjadi seorang nara bukannya susah. petik2 carik citer artis, create sikit udah meletup2 blog artisnya.

tapi ai bukan artis kay

we are frens, so he cannot blog bout me coz aku bukan artist. tapi aku boleh blogkan dia coz dia sibuk singkap kain artist. ehehhehehe. 1 point there.

IMG18206

penuh sebonet barang dapur kali ni kena beli. serius banyak. dari sblm raya tak membeli apa2, till now, ha kauuuuuu! double belanja bulan nih. itupun sebab memang dah abih langsung sabun basuh baju, sabun basuh pinggan, kena gak lari pi Jusco Maluri lepas kerja.

eh korang tau kan Fifin aku balik Indon kan…

and aku lama tak memekak napa aku tak penat tak letih ngan kerja umah.  haaa…..ai kan ada back up plan. see ai tak citer pun kan.

khabar saya tidak ditanya orang mar….

Comment: 18

Gala Nite in Spore…

IMG_3018

for female finalist, kena pakai bunga ungu di lengan. untuk lelaki kena pakai di poket jacket lah.

kak aku nak pakai kat lengan gak

ko kena pakai kat poket lah, ko jate, mak tiner.

IMG_3157

Audrey’s little hat

ramai woo pakai hat kecik nih. Nicole pun pakai style english woman, but aku tak nak letak gambo dia coz dia adalah sangat lonjongggggggggggggggggggg bila berdiri sebelah aku hikss.

IMG_3340

Jayelle oso with hat ;)

IMG_3263

Nuffnang’s client which is also my client. i did 2 advertorials for her company, but ai chose not to mention the company and her name ahhahahahaha….takut woo. But letak gambar Madam takper supaya aku leh dapat lagi ads ads ads from her big big company.  Mam you like the latest advertorials that i submitted?

IMG_3341

makyong ijau, budak ni mengandung anak sulung hehehehe. aku nak lompat2 sorak kat dia, ai m one happy lady coz aku berjaya kuor flag. ahahahha ok aku giler. makyong ijo silap beso lah, nama tu dah sinonim ngan ko.

IMG_3286

Michael, our Project Alpha’s director,even for this event pun dia direct the video gak. kol 6 pagi baru siap ko video tu and terus rush to spore. hai…sib baik siap. kalao tak siap apa mau jadi bro? hensem kan michael nih, tapi he is taken lah, makwe dia baik ngan aku plak tu, so camne korang nak kenen2 dptkan dia. wapocitau :)

IMG_3248

only for RM’s readers, not bad gaklah dari jauh sirman zoommmmmm! xiaxiu kalo tak kenal idak ler teman nak cakap apa lagi dah korang, 3 canon cameras dia bawak balik coz of 3 categories yang dia menang.  oh ni masa atas stage, semua finalist kena naik atas for camera session.

IMG_3332

*(*^%*()___)(&%##%^*(()

(*(&^#$#^*()_)^%##^*((

IMG_3334

ok ready, tadi tu ada censored sket. nah korang ni superstar blogger kita Kennysia. ni baru star. he won the best entertainmen blog. tot he can win the best Region…

IMG_3152

tak kenal tak tau lah kan….The 2 founders of Nuffnang: Ming and Tim.

ado bersidai susun lagi gambar2 ngan bloggers lom kuor RM lagi yer, man man kay. tak leh letak sekali arung kat abih ujung korang kena scroll, lagipun aku ada ads kat atas top page RM, sian lak nak bagi korang dok page down tak udah2.

nanti sambung yer

penat aa

ngantuk ….

leh tertidur aku tengok karpet merah kat kaki aku tim and ming nya gambo tuh. aaaa lalokkk!

Comment: 14